Jump to content

Амазон - 5000 долара за отказ

Оцени ову тему

Grizzly Adams

Препоручена порука

Верујеш ли да би послодавац повећао плату кад не би имао тај будући трошак или би повећао капитал предузећа, да не кажем, свој лични?

Нема потребе да било шта "верујем", ту раде тржишни механизми. У таквој ситуацији конкуренција повећава цену рада и обара профит.

Као што се дешава са било којом другом робом на тржишту. Ако људи виде да се "добро зарађује" многи крену да се баве тиме и "обарају цену".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

moju majku su skoro otpustili da bi zaposli mladje to su radili na komplet regionu da bi dobili stimulacije po zaposlenom radniku .. prvo su to uradi navodno za gresku a sud je to ponistio...a posto je to ponisteno posle su morali kao teh visak

То ти је "корист" од државних субвенција... Кажи "хвала" г. Динкићу.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако људи виде да се "добро зарађује" многи крену да се баве тиме и "обарају цену".

Ти претпостављаш процес који има приличан период у којем би требао да проради.

Ако говоримо о великим корпорацијама, ту се појављује још много фактора који утичу на то да се појави конкуренција тек тако, само тиме што ће се приметити повећана зарада?

Подели на овим сајтовима

Фуј... Гаде ми се такве ствари.

Никада нисам узео нити очекивао било шта осим онога што зарадим, то је понижење. Ја сам човек, имам достојанство, своју вредност. Волим свој живот и не тражим од других да живе за мене.

Pa sve ono sto firma dobije kao protivvrednost za svoj proizvod ili uslugu je rezulatat rada radnika. A plata, otpremnina, regres za odmor, bozicnica i slicno je samo nadoknada radniku za njegov rad ...

Nadam se da se isto tako gadis i kredita i para koje bi eventualno uzeo u banci a koje niti su tvoje niti si ih zaradio ..

I zasto bi se gadio necije zastite vlastitih interesa? Mislim, barem vama liberalima je jasno da je licni interes iznad zajednickog ... Dakle, sta ima lose u zastiti svog licnog onteresa a na stetu industrijalca ?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Дешава се то врло брзо. Када инвеститори негде "намиришу" паре, фирме се отварају за неколико месеци.

Велике корпорације су троме, споре да се прилагоде променама. Оне тај процес могу да ометају само ако им дозволимо да користе политику. Овакви закони управо њима одговарају јер им помажу да елиминишу опасну конкуренцију - мале и ефикасне фирме које не могу да приуште додатне трошкове.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nadam se da se isto tako gadis i kredita i para koje bi eventualno uzeo u banci a koje niti su tvoje niti si ih zaradio ..

Не волим да дугујем никоме ништа, али кредит у банци јесу твоје паре које си купио за одговарајућу цену (камату). Нема никакве везе са темом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не волим да дугујем никоме ништа, али кредит у банци јесу твоје паре које си купио за одговарајућу цену (камату). Нема никакве везе са темом.

Nisu tvoje jer ti mozes da uzmes kredit u banci ulozis u posao i posao propadne a ti bankrotiras i ne vratis pare ...

Dakle, uzimanje kredita u banci je uzimanje tudjih para i ne zaradjenih a napisao si da se gadis takvih para u postu ranije ...

A otpremnina je uzimanje sa zadrskom para koje je radnik vec zaradio ...

Подели на овим сајтовима

Оне тај процес могу да ометају само ако им дозволимо да користе политику. Овакви закони управо њима одговарају јер им помажу да елиминишу опасну конкуренцију - мале и ефикасне фирме које не могу да приуште додатне трошкове.

На кога мислиш када кажеш "ми"?

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Nisu tvoje jer ti mozes da uzmes kredit u banci ulozis u posao i posao propadne a ti bankrotiras i ne vratis pare ...

Dakle, uzimanje kredita u banci je uzimanje tudjih para i ne zaradjenih a napisao si da se gadis takvih para u postu ranije ...

Ма ти већ годинама овде понављаш те ствари. :)

Једноставно не разумеш у потпуности како функционишу банке. Када узмеш кредит не очекујеш ништа бесплатно ни од кога, већ се обавезујеш да новац вратиш и услугу позајмице платиш. Нема никакве сличности.

A otpremnina je uzimanje sa zadrskom para koje je radnik vec zaradio ...

А зашто са задршком? Има људи који би хтели све паре одмах без задршке.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А зашто са задршком? Има људи који би хтели све паре одмах без задршке.

Zasto da ne?

Radim u firmi u kojoj ima oko 100 radnika, svaki od nas ( hajde recimo da svi radimo isti broj godina) ima u firmi oko 25 000 evra. Puta 100 je oko 2,5 milona evra koje firma obrce i koristi u poslu. Ako firma kojim slucajem bankrotira niko od nas ne bi video te pare ...

dakle, ovo je pomoc i firmi i radniku ...

Подели на овим сајтовима

Ни на кога одређено. Хтео сам да кажем "ако се дозволи"...

Преформулисаћу...ко то може да не дозволи?

Заиста ме интересује твоје мишљење.

Подели на овим сајтовима

Преформулисаћу...ко то може да не дозволи?

Заиста ме интересује твоје мишљење.

Устав. Може да се направи држава на принципима који не би дозвољавали било какво мешање политике и привреде и онда такве ствари не би биле могуће. На пример, да имамо клаузулу у фазону: "Парламент не може да донесе ни један закон који на било који начин ограничава или регулише привредне активности грађана". И то је то.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Устав. Може да се направи држава на принципима који не би дозвољавали било какво мешање политике и привреде и онда такве ствари не би биле могуће. На пример, да имамо клаузулу у фазону: "Парламент не може да донесе ни један закон који на било који начин ограничава или регулише привредне активности грађана". И то је то.

Значи, сама држава треба да донесе законе којима ће саму себе искључити? Не мислиш ли да је тако нешто могуће и само уз помоћ управо оних који једини имају финансијску моћ да евентуално натерају државу на тако нешто - корпорација?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...