Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 A pa ovo ti je bas zastarelo, treba da nadjes one novije klipove gde on kaze o Milosevicu nesto skroz drugo. A i o nekim drugim izvikanim personama nase politike... verovatno misliš na izjavu odnosno emisiju koju sam postavio u poruci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 verovatno misliš na izjavu odnosno emisiju koju sam postavio u poruci Pa da, ako sam dobro ukapirao tu je negde i deo gde podrzava Milosevica, kako kazes. A inace, kasnije je jednom bivsi vl. Artemije pozvao izmedju ostalog i vl. Atanasija na onaj cuveni srpsko-srpski dijalog, u Beogradu, koji je (poziv) Tasa odbio, odgovorivsi da nece da ide u Beograd koji je srboubistven, i koji je izdao sve Srbe svuda. Sve to je bilo bas u vreme Milosevicevog mandata, za vreme sukoba na KiM... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Znaci, skrenusmo sa teme... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nema veze, pricamo, nismo roboti, ostavite se ljudi tog tripa tema i matrix fora. Kad pricas snekim uzivo, zamisli da ti dodje neko i kaze "ej, to je offtopic!" pa nista gluplje ne postoji Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nema veze, pricamo, nismo roboti, ostavite se ljudi tog tripa tema i matrix fora. Evo, i ti si skrenuo sa teme... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nisam, to moze da se odnosi i na temu, kad neko krene da prica neke "nebuloze", ondak samo promenis temu na zajednicku svrsishodnu cime jedan drugog podrzavate u duhovnom napredovanju. A sta je duhovno napredovanje nego saglasnost i razumevanje. :good2: Nema se vremena za bavljenje protivrecnostima, to je onda nizi stupanj komunikacije koji proizvodi negativna osecanja, rasulo i besmisao. Objasnio Никанорац је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Pa da, ako sam dobro ukapirao tu je negde i deo gde podrzava Milosevica, kako kazes. u pismu otac Zoran kaže da je vl. Atanasije 1988 podržavao Slobu, pa mi je to čudno jer svi znamo njegov sav o Slobi al opet to je 1988, mnogi su tad podržavali Slobu pa se razočarali neku godinu posle obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Jedino mi nije jasna ona podrška episkopa Atanasija Miloševiću, mada opet i moj deda je podržavao Slobu do Gazimestana , posle toga ga je precrtao sa liste živih Деки, ово је било после. Пре тога је свирао у фрулу Милошевићу. Знам за ову историјску емисију, гледао сам је уживо. Тако сам пренеражен слушао уживо и позив на подршку СМ. Ни сам Таса ти то неће негирати. Дејан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Trebalo je da cujete besjedu mitropolita Amfilohija na sahrani Slobovog brata u Lijevoj RIjeci, Crna Gora. Zoran Đurović and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Da li cete da ga objavite u neko skorije vrijeme?Bio bi veoma rad, da to procitam.Posebno ovaj deo o crkvenoj nauci. summa summarum 8086.gif Писаћу ускоро. Не могу обећати када, али до краја године. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Trebalo je da cujete besjedu mitropolita Amfilohija na sahrani Slobovog brata u Lijevoj RIjeci, Crna Gora. Герхарде, то је за људе са јачим стомаком... Ламех and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ako si citao ranije teme o. Zorana, na kojima sam i ja aktivno ucestvovao, onda treba da ti je jasno. Osim toga - pre neku poruku rekoh, ali za tebe cu i da ponovim: 3/4 teksta koji je o. Zoran napisao je obican napad sujete, ostaje krajnje nejasno kako tako nesto mozete da nazovete ozbiljnim i dubokim teoloskim textom. Rekoh gore - ja sam krajnji antiklerikalista, stavise, prosto sam postao alergican na pojedine fore i pricice ljudi u mantijama, najozbiljnije, a neretko mi se prosto i gade... ali kad bih hteo da im nesto kazem (bilo kome od njih, pa i vl. Atanasiju) nasao bih za to neki ipak hristolikiji (dakle prikladniji, razumniji, bogoslovskiji) nacin. ispratio sam temu od početka ali ovo zaista nisu argumenti koje sam očekivao... kad bolje razmislim - ovo uopšte nisu argumenti LOL ok, moram da priznam da sam shvatio poentu - 3/4 teksta koji je o. Zoran napisao je obican napad sujete i žao mi je ali ne slažem se jer ja iz duha koji izvire osećam čoveka kome je muka a izuzetno dobro poznaje prilike u crkvi - ako je to odglumio, što čisto sumnjam, svaka mu čast ali čitava celina sastavljena od imena, mesta i konkretnih dogadjaja svedoči da je otac Zoran upućen u probleme Crkve a svako ko je makar malo upoznat sa tekućim problemima SPC shvatiće da je ovo samo vrh ledenog brega. Što se tiče načina na koji se otac Zi obraća vladiki rekao bih da je to jedini adekvatan način u ovom trenutku i on ide uz sadržaj odgovora Mилена КШ, Драшко, NemanjaVa and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Герхарде, то је за људе са јачим стомаком... Mitropolit jeste pretjerao ali je i dosta istine rekao. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Чика Оби, мој омиљени трол. Кaо да је пекао занат код еп. Атанасија :148494ykydt2lrfk: Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Да ли можете да појасните о каквој врсти реформе се ради и на чега дајете акценат?... Мени није зачуђујуће што је Црква усвојила савршено мишљење о светим оцима као духовним ауторитетима, она као богочовечанска установа која има есхатолошку димензију и треба да представља своје свете у светлу јеванђелске проповеди и остварења задатости свакога човека у Царству Небеском. Једноставно, усваја се памти и преноси оно што је било добро и савршено и што црква може искористити као своју мисију и дати контекст сведочења и проповеди. Реформе у духу онога што је у РПЦ прекинула Октобарска револуција. Ово друго што сте изнели је једна дечачка побожност. Мене је зачудило да је и вл. Атанасије дели. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука