Jump to content

Обраћате ли пажњу на стисак руке....?

Препоручена порука

On 5. 4. 2014. at 17:58, Иван ♪♫ рече
pa me poneka iznenadi, i onda mi bude krivo što je imala jači stisak od mene
:)):)) :))
  • Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 18:45, Srdjan рече

Отишао сам. Иза мене је остало све што су људи рекли, као прамичак магле који се губи.

А све што су урадили, понео сам на длану једне руке.

Иво Андрић

извини, али нисам баш схватила поенту овог цитата... :.mislise. :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 19:07, Srdjan рече

Не разумеш цитат или ти није јасно зашто сам га поставио?

па,  то му некако дође на исто.... :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 19:17, Милан Ракић рече
Обраћам...
и....? 1324_womens
  • Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 19:29, JESSY рече

и....? 1324_womens

Исто мислим к`о и ти....

Подели на овим сајтовима

Добро ни мени се не свиђа млохав стисак руке, поготову ако је од неког мушког...

Међутим, приметила сам да неки ни не знају како да ухвате руку - а да стиском не изломе кости, то искрено најмање волим, човече ако не знаш како да се рукујеш ,,безбедно'' немој се јуначити стиском... Пар пута сам из ината тако узвратила незгодним хватом - чисто да видим да ли ће дотични укапирати да ради нешто погрешно, али после неуспешних пар експеримената - прибегла сам промени поздрава :))) 

И само са једном особом сам се поздрављала и сваки пут зажалила - јер никакви маневри, хватови код таквог руковања нису помагали, сваки пут ме болела кичма од поздрављања што рече Милосављевић... И да у питању је била женска особа :0222_shocked:

Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме.

Арапска пословица

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 20:29, Саша од Москве рече
човече ако не знаш како да се рукујеш ,,безбедно'' немој се јуначити стиском...
:)):)) :))
  • Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 5. 4. 2014. at 19:29, JESSY рече

па,  то му некако дође на исто.... :)

Ево како сам ја разумео ове речи и шта мислим о томе...

Оно што су људи урадили, Иво је понео са собом на длану једне руке, а то је стисак руке, руковање, додир (чиме се бави ова тема), док је оно што су рекли брзо заборавио. Разговор, дијалог и сл. може бити веома срдачан и топао, али физички додир представља нешто сасвим другачије, незаменљив је. Пријатељско руковање, загрљај, пољубац, случајан или намеран додир... представљају посебну димензију међуљудских односа. Каже се да поред вербалне постоји и невербална комуникација, али постоји и комуникација физичким додиром која је такође битна, можда најбитнији и најдиректнији облик комуникације (после духовне)... Јак и слабашан стисак руке можда може рећи нешто о особи са којом се рукујемо, али се тешко може само на основу тога рећи ко је каква особа. Можда у том тренутку. Без обзира, свако, па и најслабије пријатељско руковање је позитивно и незаменљиво.

Приликом читања Јеванђеља је нарочито лепо и занимљиво пронаћи и тумачити догађаје где се спомиње физички додир. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Primetim,ali ne pridajem tome neki posebni značaj.

Ne primetim ni kakve ko ruke ima,jer ni ja nemam onakve kave želim,već kakve mi je Bog dao....

Najvažniji mi je utisak koji osoba ostavlja...a on se dobija kao rezultat prolaska kroz moj mali lični analizator karaktera. 0703_read Ali opet,ni to mi više nije važno...jer ljudi smo i niko nije savršen.

Ali ako moram da se izjasnim,najviše volim jednostavne ljude.Oni su jednostavni u svemu,nisu nametljivi,jednostavno se ponašaju,jednostavno žive....jednostavno se rukuju i jednostavno ne opterećuju se time kakav će sud o njima doneti drugi ljudi koji jednostavno pojma nemaju o njima i njihovim životima.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...