Jump to content

Разговарајте са др Драганом Богдановићем о здрављу и лечењу

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

@S.Dunja

Ја  нисам лекар али код мог  унука (сада 4,5м.) имали смо неку  ( могуће ) сличну ситуацију........и нама су тако лежерно само напоменули да је то килица.Испупчење је било 7-8мм. у пречнику  и на самом пупку.

Можда да допуниш мало прецизније.... да ли је  "килица" у  самом пупку или где тачније, које је величине,да ли стално постоји или се појави само када плаче и напреже се од грчева, је л промењена боја коже на том месту,..и сл..  Тек онда бих се усудила да ти  предложим оно  што смо ми применили а дало је резултат.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ja bih Vam savetovao da je pogleda decji hirurg, jer ako je u pitanju pupcana kila mora on da pogleda i  da vidi da li je neophodna hirurska intervencija ili ne, i da li se zaista radi o pupcanoj kili ili o necem drugom.

Veliki pozdrav.

Подели на овим сајтовима

@S.Dunja

Ја  нисам лекар али код мог  унука (сада 4,5м.) имали смо неку  ( могуће ) сличну ситуацију........и нама су тако лежерно само напоменули да је то килица.Испупчење је било 7-8мм. у пречнику  и на самом пупку.

Можда да допуниш мало прецизније.... да ли је  "килица" у  самом пупку или где тачније, које је величине,да ли стално постоји или се појави само када плаче и напреже се од грчева, је л промењена боја коже на том месту,..и сл..  Тек онда бих се усудила да ти  предложим оно  што смо ми применили а дало је резултат.

e sad da mogu da slikam sad bi vam sliku poslala..al nadam se da cu uspeti lepo da vam objasnim....sam pupak i malo oko pupka..pupak joj iskoci kad place i kad se napinje..pre neki dan joj se pojavilo neko crvenilo iznad pupka i ja sam mislila da je osip pa sam je mazala povuklo se crvenilo al se bojim da nije od toga...e a posto me olako shvataju ja sam se uplasila i oticicu kod pedijatra da prazim uput za hirurga.... a vi ako je ovo slicno kao kod vaseg unuka slobodno mozete vas metod da mi napisete :D

Подели на овим сајтовима

Наравно, свим мамама се чини да околина нема довољно разумевања и одговорности :0104cheesy:

Наш драги доктор Драган се јавио и препоручио оно што је заиста најбоље и најбрже за бебу и мир укућана .smesko. Наравно,ако ти је могуће ,уради тако и не одуговлачи.Тако ћеш бити мирнија а и беба одговорно збринута.

Када сам писала предходно, имала сам на уму могућу варијанту да теби  можда није једноставно да брзо  стигнеш до педијатра и(ли) хирурга као и то да ју је већ прегледао педијатар (значи такође специјалиста)  и сам није нашао разлоге да да упут за хирурга.

Врло слично је било и код мог унука,...остало ћи ти написати на пп.

Добро нам дошла pivo

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Postovani htela bih da pitam...rodila sam bebu pre dva meseca i posto je nedonosce idemo kod neonatologa na kontrole ..na zadnjoj kontroli uocena joj je kilica u predelu pupka da li je to opasno??kako joj mogu pomoci??posto nam neonatolog nista nije rekla samo da ima kilicu...i da li smeta kad ja njoj vrucom pelenom grejem stomak zbog grcica?tj da li ce nesto biti toj "kilici"...Veliko Hvala

Takodje ti preporucujem posetu hirurgu; i inace u kasnijem podizanju deteta iskljucivo se obracaj pedijatrima za savete i uvek poslusaj vise strucnih misljenja a potom i svoj materinski  instikt.

Moja cerka je imala slican problem, pojavila se pupcana kila u drugoj godini. Dva hirurga u Srbiji su mi preporucila da operisemo. Uzrok je rekose "lose uradjen pupuak po rodjenju". Vrativsi se u Italiju odvedem je kod ovdasnjeg pedijatra koji je rekao da se ne intervenise, osim u slucaju da nastane problem. Tako smo i uradili. I nije bilo problema.

Samo nemoj slusati babske price i recepte za razne "meleme". Zona pupka mora biti sterilno cista. Mozes jedino napraviti neki zamotuljak u vidu plocice, naravno od ciste i sterilne pamucne pelene recimo, i staviti na zonu da je blago drzi da ne bi izlazila vani jos vise kada beba place. 

Pozdrav i svako dobro. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Ташо, за све си у праву што рече ал губиш из вида да смо ми пацијенти српских лекара а здравсто је ко и све у земљи Србији.... да не описујем.

Приче и савете свих треба слушати вррррло селективно и са здравим расуђивање а не само бабске.Одбијати их априори само зато што их причају бабе није уопште мудро.

Ево види за овакав случај шта кажу: (укратко)направити од чистог воска плочицу и учврстити је повезом на зону пупка( сад, у ово време већ фластером, је л) .Ако је дете старије или килица већа у восак  уградити дукат ( значи неки златни новчић).

Како ти се чини?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ташо, за све си у праву што рече ал губиш из вида да смо ми пацијенти српских лекара а здравсто је ко и све у земљи Србији.... да не описујем.

Приче и савете свих треба слушати вррррло селективно и са здравим расуђивање а не само бабске.Одбијати их априори само зато што их причају бабе није уопште мудро.

Ево види за овакав случај шта кажу: (укратко)направити од чистог воска плочицу и учврстити је повезом на зону пупка( сад, у ово време већ фластером, је л) .Ако је дете старије или килица већа у восак  уградити дукат ( значи неки златни новчић).

Како ти се чини?

Nisam izgubila iz vida draga Nano i ja sam bila tamo pacijent 37 g. I prvo dete rodila u Srbiji. I naslusala se raznoraznih gluposti cak i od strucnjaka, zato sam uvek i trazila misljenje 2-3 doktora.

Ovo sa voskom i dukatom sam cula u varijanti sa dugmetom i sl. Nisam za to pravo da ti kazem jer se to ne moze adekvatno odrzavati. Vise sam za varijantu koju sam navela jer se moze prati, peglatii menjati svakodnevno. Zona pupka mora biti cista, posebno kada su tako mali.

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

Ja bih da pitam sta je bilo sa bebom, da li ste bili kod hirurga?

:)

Тамо где Дуња живи педијатар долази повремено тако да до 2.04 мора да сачека за упут а мислим да хирург и не долази.

-------------

ДоброТашо, то је сад оно што кажеш ...одлука за за личну процену да л једно ил друго.Восак је погоднији јер боље належе и држи ту површину ( хигијена се подразумева .smesko.) Моји су се ипак одлучили за плочицу од чистог пчелињег воска.Сад се,за два месеца, пупчић већ лепо увукао и више се не појављује ништа али имају дилему колико дуго још то треба држати.Колико си ти дуго то стављала код твоје мале?

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

evo nas :D bili kod dr kila se povlaci dr kaze sad joj je bukvalno samo u pupku... al sad moramo opet kod lekara :D ima tamno zelenu kaku :/ neznam zasto nije ni gladna nije ni prehladjena..mozda zato sto joj kaka sad stoji u crevima po tri cetiri dana?? ranije je kakila svaki dan...neznam... hvala vam na odg :D 

Подели на овим сајтовима

Imam dva sina jos su bebci jedan 2 godine drugi 1 godinu.

Nisam imao primer zelene kake kod njih ali ako se dobro secam to bi trebalo da ima razlog da se dete odvede kod pedijatra.

Imas telefon pedijatra pa ne bi bilo lose da nazoves telefonom za pocetak. U svakom slucaju ja sam sve vrste promena odmah zvao telefonom.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

evo nas :D bili kod dr kila se povlaci dr kaze sad joj je bukvalno samo u pupku... al sad moramo opet kod lekara :D ima tamno zelenu kaku :/ neznam zasto nije ni gladna nije ni prehladjena..mozda zato sto joj kaka sad stoji u crevima po tri cetiri dana?? ranije je kakila svaki dan...neznam... hvala vam na odg :D

Ako joj stoji 2-3 dana od toga je zelena, moguce da je i gladna - ali ne vjerujem, ili ima mozda grcice? U svakom slucaju nista strasno nije, moj mladji sincic ima 4 i po mjeseca pa je doskora imao zelenu kaku, vodila doktoru i sve ok... I ja sam njemu dodavala ad mlijeka, malo je i od toga bilo, ali nije pravilo da je kaka zelena od njega...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Smatram da nije pametno bas za svaku sitnicu trcati doktoru, pogotovo jer tamo moze jos ne daj Boze kakav virus pokupiti, ima bolesne djece...  To je onda zlo!

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...