Jump to content

Разговарајте са др Драганом Богдановићем о здрављу и лечењу

Guest свештеник Иван Цветковић

Препоручена порука

On 12. 3. 2014. at 3:40, Jovan Radonjic рече

Pomaze Bog dr. Dragane .

Prije nesto manje od 2 godine imao sam povredu skocnog zgloba . Skoro deceniju sam trenirao fudbal , u zadnje vrijeme ga igram rekreativno ukljucujuci i turnire s vremena na vrijeme ,a imam zelju da se probam vratiti aktivnom bavljenju , nakon visegodisnje pauze zbog studija .

Medjutim , negdje krajem marta 2012. primio sam zestok udarac u unutrasnjem dijelu skocnog zgloba , na jednom terminu...kako mi se ranije , tokom igranja nisu desavale neke ozbiljnije povrede , ovo mi je bilo novo...i mislio sam da ce tako , samo od sebe proci . Zglob mi je nakon tog termina otekao , imao sam podlive...bolovi tokom hoda nisu prestajali .

Tek sam kod ljekara otisao nakon 2 mjeseca , a u medjuvremenu nisam prestajao sa fudbalom i turnirima , uprkos bolu . Kad sam se obratio ljekaru , dijagnostifikovana mi je kontuzija sk. zgloba i isao sam na neke fizikalne terapije , koje mi nisu Bog zna pomogle...odmarao sam potpuno par mjeseci do novog turnira , u tom periodu mazao sam neke preparate , plivao...ali bol nije stajao...u narednom periodu sam sve manje se bavio fudbalom , misleci da ce mi se od mirovanja stanje popraviti...kada ni nakon pola godine i vise mi se nije nesto popravilo , isao sam na par tretmana i kod nekog kiroprakticara , ali nije neka vajda...

Zelim da vas pitam , sta mi vi preporucujete , s obzirom da nakon ovoliko vremena i dalje osjecam bol i ne moze da mi taj desni skocni zglob bude funkcionalan kao ranije , a pri malo vecem intezitetu pokreta osjetim bol , ponekad i ostar ? Nemam uopste povjerenja u "zdravstveni sistem" u CG , lijecio bih se vjerovatno u Srbiji , koje metode lijecenja mi preporucujete , posto vjerovatno da su mi neki ligamenti pokidani ili dobro osteceni ?

Hvala i izvinite na ovolikoj opservaciji .

Pozdrav i za tebe,tu bi trebala da se uradi Magnetna rezonanca tog skocnog zgloba, pa kad se to odradi,u zavisnosti od dijagnoze da se sprovede adekvatno lecenje.

Подели на овим сајтовима

Молим Вас, да ли ми можете рећи, онако у најбитнијим цртама,...постоји ли, и која је, разлика између лека  Оспам и Оспамекс? Којем  Ви дајете предност када је у питању дете од 4,5год. ( само упорна висока температура-38,4...без болова, не слини, без кашља ).

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Извините што се мешам, нисам др Драган, а зашто бисте детету давали антибиотик? Јели потврђено да није вирусна већ бактеријска инфекција?

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Не, нећемо ми ништа давати на своју руку,.......којом се анализом утврђује да ли је вирусна ил бактеријска инфекција? Сада ће га одвести  код педијатра а она то "још са врата" преписује .....само сам хтела мишљење др. Драгана о ова два лека.

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

On 13. 3. 2014. at 6:19, nana рече

Не, нећемо ми ништа давати на своју руку,.......којом се анализом утврђује да ли је вирусна ил бактеријска инфекција? Сада ће га одвести  код педијатра а она то "још са врата" преписује .....само сам хтела мишљење др. Драгана о ова два лека.

Ako  педијатар деци преписује антибиотике "још са врата" - промените педијатра.

Да ли се ради о вирусној инфекцији утврђује се на основу обичних анализа крви, тј. крвне слике. На пр. ако је број леукоцита (белих крвних зрнаца) смањен, то је, најчешће, знак вирусне инфекције. Ако их има више онда је у питању бактеријска инфекција.

Даље стручне савете препуштам стручном лицу -  др Драгану. (Др без тачке :) ) 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Пуно вам хвала што сте се јавиле,.....провинција је ово,немамо велики избор а и  како да мењамо кад је ова као најбоља и од свих познатих препоручена..

Јесте у питању је Оспен, сад више и нема везе, преписала му је сируп Синацилин на 8сати и диклофен чепиће и ништа више.Без анализе крви. У једном моменту температура је ишла и на 39,2 ,....рекла је да овде код нас тренутно влада "неки грип" и да ће му тако бити 7-8 дана....и да ће вероватно и сви остали укућани проћи кроз исто .Други унук је бебац од 1,5г и баш ми је жао што је тако :cmizdrenje:

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ха, нисмо колеге (за Сању не знам) :D

Него, драги докторе, поред двоје мале деце која су стално болешљива, морала са и педијатрију да "студирам" :Djoooj

Подели на овим сајтовима

On 15. 3. 2014. at 7:42, dragan.dr рече

Draga Sanja84 i Jelena jos jednom hvala na pomoci,i ne ljutim se.Pitanje zaSanju84 odakle ste,i koja specijalizacija je u pitanju?

Ja sam sad u Sloveniji. Čekam raspis u aprilu. Tada ću nadam se dobiti porodičnu medicinu. Inače sam završila medicinu u Beogradu. Vi?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...