Брђа Написано Март 29, 2014 Пријави Подели Написано Март 29, 2014 Нема шансе санкције Русији Вучић неће прихватити. Брисел ако буде више притискао може само да Вучића баци у потпуно окретање Русима. А неких помака је већ било чини ми се да је Вучић одмах после избора био у Москви, знамо и онај фамозни договор о миговима, па онда заједничке војне вежбе са Русима, хуманитарна база у Нишу која има добар војни потенцијал... Има ту још нешто што иде и иза леђа Вашингтона и мимо ушију Брисела. СРБИЈА-РУСИЈА-ПРАВОСЛАВНА БРАТИЈА! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Ма ја сам за окретање Русији и напуштање еу стрампутице. Moje je misljenje da je to ocajan potez za serbiju. Просто на дуге стазе неутралност је неизведива очигледно Брисел стишће а Москва нам само даје до знања неке ствари. На нама је да бирамо. Neutralnost je izvodljiva ukoliko su ljudi pametni. Kako je svajcarskoj bila tako je svima moguce. Зашто Русији? Јединство у вери,велика сличност по духу и традицији, језику, менталитету... Просто природан и логичан избор. Jedinstvo u veri je nikakav argument.. niti ista znaci... kao i u Srbiji i u Rusiji ima malo liturgijskih verujucih. Ne osudjujem nikog sam pricam cinjenice. Sto se mentaliteta tiche promenljiv je. St ose tradicije tiche, drugacija nam je tradicija. O mentalitetu ne znam nista, ali meni se ne svidja Ruski mentalitet jer je zatrovan komunizmom, a i Srpski. Mozda se sada nazivaju nacionalistima ali to su komunisti u ideji, marksisti najobicjniji. Зашто не еу? Опходе се према нама често са ниподаштавањем сматрају нас дивљим, суровим. Једном речју не поштују нас као људе. Потврда овога је иживљавање бомбардовањем и стајање запада на страну наших противника уназад кроз ближу и даљу историју. Sve je to sto rpicas samo delimichno tacno. Naprimer EU te nije bombardovala, sa druge strane vecian ljudi koji te jesu bombardovali su izasli sa politicke i vojne scene, dalje nije tacno da te evropaljani ne postuju kao ljude, jer drzava nema osecanja pa ni postovanje...niti ljubav, iako volite da ihpersonalizujete. Zapad je na stranu nasih protivnika stajao samo u blizoj istoriji, u daljojj nikad zapad kolektivno nije stao na stranu nasih protivnika, a u daljoj su imali i rusi momente kada su stajali na stranu nasih protivnika, ja cu ponoviti ono sto je sudija pricao sukob bugara i nas - podrzali su bugare. Odlagali su nam oslobodjenje od turaka do kad je NJIMA odgovaralo, cak nas je i Austrija podrzala, ukinuli nam sretenjski ustav jer se NJIMA nije svidjao. ITd... A ja istorisjke argumente generelano smatram bezveznim, nevazecim, beskorisnim pricama, koje sluze da se personalizuju drzave(posmatraju odnose drzava ka unitarne lichnosti, koje su vodjene kao ljduske emocije i odnosi ..a ne kao kompleksne sisteme i spletove okolnosti) i da se natera covek da razmislja emotivno i subjektivno umesto racionalno i objektivno. Kome je stalo do Srbije, taj ce uvek hladne glave racionalno izmedju Evrope i Moskve uvek izabrati Evropu. Jer uvek kada smo birali moskvu mi smo bili zivi zid moskve, i njihov "pijun" u sred evrope i uvek nas je to kostalo sukoba sa ovim ili onim iz Evrope. Glavni razlozi zbog koje je Srbija imala sukobe sa Evropom jesu upravo zato sto je bila Ruski igrac na njihovom terenu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Kome je stalo do Srbije, taj ce uvek hladne glave racionalno izmedju Evrope i Moskve uvek izabrati Evropu. Jer uvek kada smo birali moskvu mi smo bili zivi zid moskve, i njihov "pijun" u sred evrope i uvek nas je to kostalo sukoba sa ovim ili onim iz Evrope. Cuven je sukob iz drugog svetskog rata kada smo za njihov racun 6. aprila 1941 napali Nemacku bez objave rata ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Žao mi je što ne mogu da nadjem nikako video, u kome sam prvi put čuo jednog srpskog političara da kaže otvoreno Srbija ide ka zapadu i to je njeno opredeljenje. To je rečenica koju je Vučić izgovorio na tv, pred same izbore. Ja sam se zaprepastio da je to u medijima prošlo veoma mlako, nije bilo nikakvih komentara na tu izjavu. A da se razumemo, tako nešto ni Tadić dok je bio na vlasti nikad nije izgovorio,jer nije smeo, pa je zato Vučićeva izjava šokantna. Такво нешто је Ђинђић прво рекао, како види Србију на Западу ( а не као исток на западу и запад на истоку ). Megas Doux and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Cuven je sukob iz drugog svetskog rata kada smo za njihov racun 6. aprila 1941 napali Nemacku bez objave rata ... A inace Nemacka je sinonim za Evropu onda i kada cela evropa ratuje protiv iste? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 A inace Nemacka je sinonim za Evropu onda i kada cela evropa ratuje protiv iste? Pa kada nemacka ima uz sebe: Austriju Italiju Madjarsku Bugarsku Hrvatsku Rumuniju ... ...Onda jeste sininim za evropu, doduse samo zapadni deo evrope ... To su neki od onih koji nisu "ratovali protiv iste", vec rame uz rame sa istom ... Da ne pominjem jos Estoniju, Letoniju, Litvaniju ...Albaniju ...Spaniju (Francisko Franko i njegovi fasisti ) ... Protiv iste su na evropskom kontinentu ratovali samo Srbi i Rusi ...I porazili je ...Da si ti meni ziv i zdrav ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Nisam čitao komentare a voleo bi da kažem jedno moje zapažanje.... Kad je Putin došao na vlast niko nije verovao da će Rusija biti ono što je danas. Pravi pravcati feniks. Mi možda od toga nemamo ništa ali na globalnom nivou jako je bitno da jedna takva atomska sila bude stabilna. Da li su uvek Rusi u pravu? Nisu. Ali postalo je jako bitno i to da nisu uvek u krivu. Rusiju srpski narod voli ali Srbi vole i Francusku,Englesku,Slovačku,Grčku,Španiju.....itd itd. Crveni Baron, Ћириличар and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Rusiju srpski narod voli ? A koliko Rusi vole Srbiju, zapravo da li znaju gde je Srbija ??? NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Rusiju srpski narod voli ? A koliko Rusi vole Srbiju, zapravo da li znaju gde je Srbija ??? Ma jok bre ... Ali ameri nas i vole i znaju gde im je deponija za osiromaseni uranijum ... Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Rusija možda jeste feniks, ali da podsetim da je Srbija što se tiče ljudskih prava, sloboda itd. tj. onoga što treba da čini deo državnog sistema, ne samo bolja od Rusije, već i dobrog dela zemalja članica Europske Unije. SAmo da podsetim na tu činjenicu. Setimo se koliko je Rusija slobodna i napredna kada je držala maltene u gulazima one naše nesrećne radnike. A pošto sam po nešto čitao i ranije o tome, znam da tamo reketiraju strane radnike, a ako se ruskoj mafiji ne plati, ljudima odsecaju i glave. To je njihova slobodna i sposobna država. To može da se ne lažemo desi bilo gde pa i u samoj Srbiji ili Njemačkoj, ali...kada se tako nešto desi u Njemačkoj, ili neka korupcija, Njemačka ima sistem pa se to otkrije brzo, a kada se otkrije najstrože se kažnjava. Desila su se recimo dva slučaja neisplate plata našim radnicima, jedan slučaj u Norveškoj i jedan u Švedskoj, e tu se pokazalo šta znači imati pravnu državu. Naime oko norveškog slučaja, srpske radnike su podržali i Norvežani koji su zajedno izašli sa našim radnicima na ulice da protestuju, kada je država utvrdila nrepravilnosti, Srbi su isplaćeni, a odgovorni za neisplatu radnicima, najstrože kažnjeni. E to je nešto što čini državu, država je zajednica koja i postoji zbog toga, a nije država ona koja je samo vojno jaka. Da bi država bila država mora imati sistem, a Rusija to još nema, tu smo i mi za razliku od Rusa , odmakli samo tako. A država kada je jaka, kada izgradi sistem, onda stvara i moćnu vojsku. U ruskom slučaju toje malo drugačije, oni kuću zidaju od krova. Pa nije ni čudo što onda naše , a i druge strane radnike drže kao belo roblje. To se dešava u celom svetu, ali kod Rusa je specifikum to da se kod njih to n ikako ne otkriva, a i kada se otkrije, brzo se zataška, kao u slučaju nesrećnih srpskih radnika kroz izjavu ruskog MSP kako nisu "dovoljno upoznati sa slučajem", primer nesposobnosti i traljave države. Neka izgrade demokratsko društvo pa će biti svetska sila !!! Svetska sila nije ona koja ima više zardjalih atomskih bombi ! NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Protiv iste su na evropskom kontinentu ratovali samo Srbi i Rusi ...I porazili je ...Da si ti meni ziv i zdrav ... Francuska, Velika Britanija, Grcka, Cehoslovacka, Poljska, sta su one radile kad su se suocile sa nacistickom okupacijom ili pokusajem okupacije, brali kupine i pjevali trla baba lan? Osim toga ne zaboravi da su Rusi zajedno sa Hitlerom zapoceli drugi svjetski rat podijelivsi Poljsku. Ratni neprijatelji su postali kasnije a Crvena Armija nije branila samo Rusiju, oni su posle zavrsetka drugog svjetskog rata ostali u Istocnoj Njemackoj, Madjarskoj, Cehoslovackoj, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji, dakle okupirali su ove zemlje, i progledano im je kroz prste samo zato sto su nacisti bili gubitnici te su oni smatrani manjim zlom. Megas Doux је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Ma jok bre ... Ali ameri nas i vole i znaju gde im je deponija za osiromaseni uranijum ... Ja to nisam rekao. Ama zaboravi na medjudržavnu ljubav ko ti je rekao da to postoji, ti misliš da Njemačka voli Hrvatsku ??? Naivno, samo ih koristi. U medjunarodnim odnosima nema mesta za reč ljubav, to ne postoji, postoje interesi. Srbija trenutno u svetu, nema niti jednu prijateljsku zemlju. Recimo naši odnosi sa Kinom su više srdačni, nego sa Rusijom, iako su Republika Srbija i Kina dva potpuno različita sveta. Važno je pre svega da se podržavamo mi Srbi, a često smo i sami kao narod mnogo dalje jedni od drugih, ukopani u rovove, nego što smo udaljeni od recimo Rusa... NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Francuska, Velika Britanija, Grcka, Cehoslovacka, Poljska, sta su one radile kad su se suocile sa nacistickom okupacijom ili pokusajem okupacije, brali kupine i pjevali trla baba lan? Osim toga ne zaboravi da su Rusi zajedno sa Hitlerom zapoceli drugi svjetski rat podijelivsi Poljsku. Ratni neprijatelji su postali kasnije a Crvena Armija nije branila samo Rusiju, oni su posljie zavrsetka drugog svjetskog rata ostali u Istocnoj Njemackoj, Madjarskoj, Cehoslovackoj, Poljskoj, Bugarskoj i Rumuniji, dakle okupirali su ove zemlje, i progledano im je kroz prste samo zato sto su nacisti bili gubitnici te su oni smatrani manjim zlom. Britaniju nisam napisao jer nije na kontinentu. Ali oni su se generalno borili protiv njih na moru, africi itd .. Pricam za Evropu. Francuski pokret otpora nije bio ni blago iritirajuci za nemce, Grci tu i tamo ali ne gubi iz vida da se tu radilo o komunistima ... Ceska, Poljska? Mozda nesto malo '45 kada je vec sve bilo reseno ... Samo Srbi i Rusi su pruzili otpor nacistima u Evropi i iskljucivo i samo mi i Rusi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Pa kada nemacka ima uz sebe: Austriju Italiju Madjarsku Bugarsku Hrvatsku Rumuniju ... ...Onda jeste sininim za evropu, doduse samo zapadni deo evrope ... Ne valja ti ta logika, de su poljska, francuska, britanija, norveska, svedska, finska, svajcarska, de su cesi, de su grci itd... Al i tu si u pravu, i tu smo sluzili ko stiti, samo drugima, grcima a englezima ko tajmer. Mi Srbi vazda glumimo neki stito, cas za ove, cas za one. Ne kazu bezveze da u tuci najvise nagrabusi onaj ko razdvaja (ko je izmedju) e tako se mi nekako uvek namestamo izmedju. Nismo imali tu pamet poslednjih 200 godina. Da li ce da se opametimo..... to je pitanje. Nismo vise granica istoka i zapada.... sad smo mi zapad, geopoliticki... da li ce da prihvaitmo tu realnost to je do nas. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 30, 2014 Пријави Подели Написано Март 30, 2014 Ja to nisam rekao. Ama zaboravi na medjudržavnu ljubav ko ti je rekao da to postoji, ti misliš da Njemačka voli Hrvatsku ??? Pa onda ne trtljaj sa onim "vuole li rusi srbe" ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука