Jump to content

Операција: "Савезничка сила". Бомбардовање СРЈ 1999. године

Препоручена порука

Видим да нема теме на форуму а ближи се годишњица (15. година) бомбардовања Југославије тј. Србије и Црне Горе. Да ли се сећате тог периода, тих дана, тих сати?

1510551_299363990215662_1005994260_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 548
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ako se pretenduje na iznosenje istine nek se to radi bez Miloseviceve propagande. Nikakav "Milosrdni Andjeo" kao naziv operacije nije postoja. To je propaganda usmerena protiv gradjana SRJ a ne protiv onih koji su nas bombardovali.

Подели на овим сајтовима

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Nikakav "Milosrdni Andjeo" kao naziv operacije nije postoja.

Истина, погрешио сам што сам написао такав наслов. 

Ако неко од модератора ово чита нека избаци из наслова да не долази до забуне. 

Подели на овим сајтовима

Измењено... Иначе на групи "Ваздухопловство" има неколико тема....

Подели на овим сајтовима

Истина, погрешио сам што сам написао такав наслов. 

Ако неко од модератора ово чита нека избаци из наслова да не долази до забуне. 

Јесте,то је била завршна фаза ратовања на косову,пошто нису могли да сломе нашу јуначку и Богом чувану војску на албанско-југословенској граници,употребили су жешће бомбардовање,такозвано тепих бомбардовање,када је и мини атомска бомба да је тако назовемо целу Пленеју сравнила и камен у пепео претворила.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Tokom 78 dana vojne kampanje, prema proceni Vlade Srbije, poginulo je najmanje 2.500 ljudi, a ranjeno i povređeno više od 12.500.

Međutim, tačan broj žrtava i stepen materijalne štete još nije utvrđen.

Procenjuje se da je u bombardovanju oštećeno 25.000 kuća i stambenih zgrada i uništeno 470 kilometara puteva i 600 kilometara železničke pruge.

Do sada je samo Ministarstvo odbrane javno obelodanilo svoje podatke, rekavši da su NATO snage ubile 631 pripadnika oružanih snaga Srbije, dok ih se 28 vode kao nestali.

http://www.balkaninsight.com/en/article/tacan-broj-zrtava-nato-bombardovanja-jos-nepoznat

I kad se procita ovo, najmanje je bitno kako se zvala operacija.

Подели на овим сајтовима

када је и мини атомска бомба да је тако назовемо

Каква бре мини атомска бомба? 

Подели на овим сајтовима

Сећам се бомбардовања рафинерије у Панчеву, љубичасто небо, сви прозори на кући блиндирани, цео дан нисмо излазили напоље. Ужасно. Моје место није страдало. Касарна у Белој Цркви је била током бомбардовања скоро па празна. А највише нас је био страх управо због ње. Касарна у Вршцу није била исте среће, бомбардовани су војни магацини и срушен је репетитор на Вршачком брегу. Такође се сећам како није било горива па је прекогранични шверц горивом цветао. Пошто смо били радио-аматери у то време, "знали" смо из ког правца крећу авиони и где дејствују, то је био наш интернет. Бомбардовање СРЈ је мени један, ако не и главни разлог, због чега сам против уласку Србије у НАТО и ЕУ. Мени је то било и остало довољно.

Подели на овим сајтовима

Каква бре мини атомска бомба? 

Мој је отац био борац од почетка терористичких напада на ускрс 1999 на паштрику и кошарама где су се водиле паклене борбе из којих су само чудом извукли главе.Ја кажем оно што сам слушао,извори из прве руке што би се рекло.

А одгледајте филм операција стрела Милована Дрецуна па ћете ту мало боље видети.

Подели на овим сајтовима

Мој је отац био борац од почетка терористичких напада на ускрс 1999 на паштрику и кошарама где су се водиле паклене борбе из којих су само чудом извукли главе.Ја кажем оно што сам слушао,извори из прве руке што би се рекло.

А одгледајте филм операција стрела Милована Дрецуна па ћете ту мало боље видети.

Свака част твом оцу, али немој ширити дезинформације човече... мош мислити-мини атомска бомба...

Подели на овим сајтовима

Кад сам први пут ово чуо сузе ми кренуле

За све родољубе

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...