Jump to content

Ekonomski rat između EU i Rusije bio bi fatalan za Srbiju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kako bre nije radioaktivan,proveri ti to malo bolje :)

Nemoj tako covek je isao u skolu! :))  :))  :))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Nemoj tako covek je isao u skolu! :)):)):))

Ne samo da je radioaktivan vec i otrovan.Skladisti se u kostima i bubrezima (koje najvise opterecuje),ali je stetan za mnoge organe.Od 99 do 2004 godine broj ljudi obolelih od raka je dupliran,ko zna kakvi su podaci za kasniji period sa obzirom da rak ima to "odlozeno" nastajanje,mislim da je za leukemiju oko 8 godina.

Подели на овим сајтовима

Тај "ekonomski rat" би био "fatalan" и за Немачку, па ће вероватно и остати имагинаран. К'о у причи.

U principu bio bi fatalan za sve strane. Ali nas zanima Srbija. :)

• Волим 1

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Немачка, а вероватно и већи део европске привреде почива на јефтиним руским сировинама. Где би се ту Србија уградила, сем у причи? То је тема за ето, тако...

Подели на овим сајтовима

Немачка, а вероватно и већи део европске привреде почива на јефтиним руским сировинама. Где би се ту Србија уградила, сем у причи? То је тема за ето, тако...

A na cemu pociva ruska privreda? Na prodaji tih sirovina njima. Pa tako obe strane gube. Mislim da se malo zanosite kada mislite da Rusiju to nece ni malo da pogodi. Ne znam kako bi stojalo na papiru, ali verujem da bi rusiju vise pogodilo nego nemacku  to jest zapadnu evropu.

Подели на овим сајтовима

A na cemu pociva ruska privreda? Na prodaji tih sirovina njima. Pa tako obe strane gube.

Sa tim sto Rusija te iste sirovine izvozi i za Kinu Indiju  i td. a ovi ce to malo teze da nabave .

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Sa tim sto Rusija te iste sirovine izvozi i za Kinu Indiju  i td. a ovi ce to malo teze da nabave .

Rusija te sirovine izvozi za indiju i kinu koliko izvozi. Ukoliko joj evropa udari sankcije kolicina izvoza za indiju i kinu nece se povecati.

Sa druge strane evropa moze da prezivi bez ruskih sirovina sa tim sto bi dozivela mali skok cena. Rusi bi sa druge strane imali velike novcane gubitke.

Evo par tekstova na tu temu:

http://www.bruegel.org/nc/blog/detail/article/1279-the-cost-of-escalating-sanctions-on-russia-over-ukraine-and-crimea/

http://www.bruegel.org/nc/blog/detail/article/1283-can-europe-survive-without-russian-gas/

U ova dva teksta generalno opisuju moguce scenarije sa sve brojkama. Evropa bi mogla da nadje alternativu za ruski gas, ali bi ruski gubici doveli rusku ekonomiju do ivice, sto bi unelo tezak disbalans na kompletnu svetsku ekonomijju.

Dakle ako hoce ekonomski rat - evropa sigurno pobedjuje sa manjim gubicima, ali ne vredi krim tih gubitaka.

Подели на овим сајтовима

Европски, прецизније Немачки, производ је квалитетан и конкурентан на глобалном, а посебно на америчком тржишту, искључиво захваљујући јефтиној сировини коју увози из Русије. Сви други "tekstovi na tu temu" су поезија.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Европски, прецизније Немачки, производ је квалитетан и конкурентан на глобалном, а посебно на америчком тржишту, искључиво захваљујући јефтиној сировини коју увози из Русије. Сви други "tekstovi na tu temu" су поезија.

Nemacka bi taj problem cene mogla da pokrije na mnoge nacine, i da odrzi proizvod jeftinim. Bez problema.

Evropa bi svakako zadobila tezak udarac, ali Rusija tezi.

Подели на овим сајтовима

Mislim da se malo zanosite kada mislite da Rusiju to nece ni malo da pogodi.

Наравно да треба бити разложан, није Србија индустријска суперсила као рецимо Црна Гора па да може себи дозволити луксуз спољне политике петљања у туђе конфликте.
Подели на овим сајтовима

Evropa bi mogla da nadje alternativu za ruski gas

Док Европа нађе алтернативу за руски гас има да им се зад**** смрзну. :)

U ova dva teksta generalno opisuju moguce scenarije sa sve brojkama.

Претпостављавам да би руски еквивалент овом блогу говорио малчице другачије.

Dakle ako hoce ekonomski rat - evropa sigurno pobedjuje sa manjim gubicima, ali ne vredi krim tih gubitaka.

Не видим да Русија жели економски или било какав други конфликт већ видим да САД и њихов сателит познат као ЕУ изазивају конфликт и то по сваку, наравно, туђу цену...као што то, уосталом, чине свуда по свету.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Ja sam te veoma lepo zamolio da ako zelis dijalog samnom da se manes lazljivog podmetanja, lupetanja napamet, trolovanja i frazeoloskog palamudjenja sto NIJE TEMA onoga na sta sam ja replicirao i aktivirao vas antizapadnjacki radar. A ti bas iz inata udbri bas po svemu tome?!

Колико пута су подржали Слоба док је уништавао Србију? Јесу ли га подржали 91. кад је могло све да се спријечи? Колико је сломљених бубрега било због демонстрација против Слоба, па је био миротворац(после четврогодишњег рата и издаје Крајине)?
Видиш, чим им је засметао одлетио је са власти, исто као и овај у Украјини, исто као и Гадафи.
Колико пута су подржали Мила на изборима, а барем два пута је изгубио(за ове последње ти гарантујем 100%) + референдум гдје је глас европске уније пресудио, а књига о референдуским крађама има преко 1000 страна!!!

И теби је то слично са овим поређењем од горе?

Ovo je trolovanje i zestoko mlacenje prazne slamet. Nazalost kod mene to ne prolazi. Tema je bila donacije EU i domaci lopovi koji kradu iz tih fodnova. Nikakav Milosevic i nikakve devedesete tu ne mogu da se uvuku u pricu jer EUnije imala takve ingerencije. EU nije nikakva drzava nego jedna jos uvek slabo razvijena ogranicena zajednica drzava. O onome o cemu sam ja govorio moze biti reci samo o kradji koja se odvija u BG a iz tih fondova koje odvaja EU. Nista vise.

Белгија, Француска, Данска, Њемачка, Италија, УК, Норвешка, Холандија, Португал, Шпанија. Ово су земље које су учествовале у бомбардовању. Ове земље нису чланице ЕУ-е?

One su u zajednici zemalja ali EU nije jedna nova drzava sa infrastrukturom kakvu ima svaka od tih drzava. EU nema svoju vojsku! Tu je kraj svake price o bombardovanju. Ako nekad, daj Boze, bude bilo SED kao SAD e to ce vec biti druga prica.

P.S Norveska nije u EU.

Пратим и управо те због тога питам. Улагали су 2000-те и мало после кад је пао Слобо, а сад све мање и мање. Због тога и питам.
Сад је 2014.

Nadam se da ne pratis. Jer ako pratis onda znaci da zaista samo trolujes, podmeces. Nikolic je rekao da EU nema nikakve zelje i mogucnosti da pomogne Srbiji. Samo to i nista vise. Na to ja dam 100% ukaz koji pokazuje da to nije tako. Nakon toga krece vas par sa raznim dobacivanjem i podmetanjem.

Е ако је срамота бити русофил нека иде све у три лијепе.

Cist bezobrazluk sa tvoje strane!

Evo sta sam ja rekao?

To sto si ti antizapadnjak i rusofil to je tvoje pravo, sto se mene tice ziv bio.

Vecina vas kad nema argumenata a zeli po svaku cenu da izbaci sagovornika iz rasprave poseze za ovakvim sitnim
pakostima. Ja kazem jedno a ti podmetanjima zelis to da okrenes za 180 stepeni i da se gradis nekom "zrtvom" rusofobije.

Замисли, уништили ми земљу, откидали дио по дио територије, два пута је бомбардовали - у другом светском рату кад није било Слоба и сад и ја још треба захвалницу да им пошаљем?

EU u WWII??? Ima li to tvoje lupetanje i trolovanje granicu?

Бомбардовали су нас у другом светском рату кад смо им били савезници, па нам увалили Тита који нас је докусурио, па нас опет бомбардовали, отели нам Косово и ја насједам на руску пропаганду?!

U nekim zivotnim situacijama sam zaista pozeleo da ima ovakav tip odsustva stida koji je potrban smrsenu kucinu od reci. Kakava EU u Drugom svetskom ratu???

Колика је штета коју су нам направили бомбардовањем?
Ја мислим да је 10 пута већа од свих њихових донација минимум. А да не причамо о људским жртвама!

Steta za ovaj forum je da ste sa ovakvim urnebesnim spamovanjem, trolovanjem i svim najcrnjim zaveroloskim smaranjem oterali ljude zeljne konstruktnivnih razgovora. EU NIJE NATO! Kad to moram da isticem tu nema ozbiljnog razgovora.

А пошто се бавим демагогијом, после 14 година од кад су на власти демократе, покажи ми гдје се то боље живи у Србији у односу на 2000ту? Кажи ми колико би требало да чекамо да би нам кренуло на боље? Или ће неспособни политичари да нам буду изговор док слушамо евро бајке?

Ovo tek nema veze sa EU a jos manje sa onim na sta sam ja replicirao nikolicu.

Подели на овим сајтовима

Može li neko naći neki tekst iz EU gde se iskreno vidi pomoć i ljubav, koja Srbiju poziva u svoju uniju sa jednakim pravima kao ostale  članice?

A to pravo podrazumeva i teritorjalnu celovitost zemlje koja nije počinila genocid niti može da se govori o udruženom zločinačkom poduhvatu koje je narod srbije podržavao.

Zašto Srbija ne može biti kao i sve ostale države koje imaju sličan problem.

Istina je Kosovo je specifičan problem ali samo u onom domenu gde se je kršilo medjunarodno pravo i besramno isticala vladavina sile NATO a kasnije i euleksa.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...