Jump to content

Radost u Hristu i radost van Hrista

Препоручена порука

Ja zaista volim nekog. Volim svoju zenu i ona jeste moja sustina, jedini smisao mog zivota. Medjutim ne vidim kakve to veze ima sa Hristom?...to je sa stanovista hriscanstva cak i greh (ne samo zato sto je van crkvenog braka vec i zbog toga sto ne volim Boga pre nego sto volim druge kao sebe samog kako nalaze (jedina) Hristova zapovest). A ti ovde izjednacavas ljubav prema drugima sa ljubavi prema Bogu....

Покушавам да по три пута прочитам твоју поруку. Једино се слабо разумемо. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

На овој теми је замољен о. Сава (Архимандрит Сава Јањић,игуман манастира Високи Дечани )  да одговори на твоје питање. 

Искрено, и ја жељно ишчекујем одговор, јер се надам још једном душекорисном тексту. Пропрати тему.

uh !    ne prodje ni dan, a vi ASDF-a šaljete po mišljenje primarijusa !   ništa bez elite :)                 trebalo je malo više da se pomučite.

Подели на овим сајтовима

Верујем у Христа, нисам прочитао Јеванђеља али сам упућен (надам се). Ја колико капирам упрошћено, суштина је да се отарасимо греха, да имамо што више љубави... да се обожимо... нисам сигуран?

Треба схватити - постепено - да Бог није самац. На том пољу ломе се копља.

Наиме, Христос има Оца, и ту је још Дух Свети. Имамо Три Личности толико сједињених, које постоје на такав начин да морамо и једино можемо говорити о Једном Богу.

Суштина хришћанства није отарасити се од греха, мада се свакако то подразумева у хришћанству. Суштина хришћанства је љубав која није психолошка него егзистенцијална. Волети Бога није психолошка ствар.

О правој љубави научио нас је Христос. Постепено треба да узлазимо ка односу који нам открива Бога Оца. Када се то деси, Литургија је тада начин нашег постојања на начин постојања Бога.

Све је то једна врста науке коју треба упознавати. Препоручујем ти да истрајаваш у вери и борби. Као род рођени. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@asdf

Jedan iskren zavet za tebe: 'ajde lepo malo iskuliraj i opusti se. Kljucno je da prestanes da se opterecujes time. Znam, sad ti izgleda kao da je nemoguce da prestanes da osecas taj teski teret u stomaku koji ti ne da mira, al' mislim da ces i sam relativno brzo shvatiti da to uopste nije tako. Shvatices da to sto ti se desava uopste nije toliko strasno, koliko god da ti se sada cini drugacije. Ovo je samo tvoja reakcija na misli koje te opterecuju. I to je normalno. Desilo se i mnogim ljudima pre tebe kada nisu mogli da se nose sa sadrzajem odredjenih misli. 

Samo pokusaj da prihvatis to trenutno stanje u kojem se nalazis kao realnost, i nemoj da se trudis da na silu bilo sta menjas niti da se primoravas na to da "stvoris" osecaj zelje za pricescivanjem, molitvom i postom. Jer, kad god se protivis tim mislima koje ti nalazu da nesto moras inace ces zavrsiti u paklu i pokusavas da ih odagnas od sebe, ti hteo-ne hteo mislis o tome sto te uznemirava i tako se tvoj iracionalni strah sve vise umnozava. 

Dakle, strpi se malo, sacekaj, i siguran sam da ces videti da ce ti biti bolje. A onda kako se postepeno budes oslobadjao tog iracionalnog straha, sve ces jasnije moci da vidis sta je za tebe. Pa ako i postanes ateista - ok. 

I da, pored saveta, jedna pesma za tebe (ne zameri, al' mislim da ces pronaci da je sasvim odgovarajuca).  :)

http://www.youtube.com/watch?v=gEPmA3USJdI

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Покушавам да по три пута прочитам твоју поруку. Једино се слабо разумемо. :)

:(( pa mislim da je jasno...nije isto voleti ljude i voleti Boga. Jer Isus kaze da prvo volimo Boga pa tek onda druge...i to kao sebe same...a ti si rekao da cim volimo druge znaci da volimo i Boga...

Подели на овим сајтовима

uh ! ne prodje ni dan, a vi ASDF-a šaljete po mišljenje primarijusa ! ništa bez elite :) trebalo je malo više da se pomučite.

ASDF  ?

jel možeš da prevedeš molim te :)

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Ja zaista volim nekog. Volim svoju zenu i ona jeste moja sustina, jedini smisao mog zivota. Medjutim ne vidim kakve to veze ima sa Hristom?...to je sa stanovista hriscanstva cak i greh (ne samo zato sto je van crkvenog braka vec i zbog toga sto ne volim Boga pre nego sto volim druge kao sebe samog kako nalaze (jedina) Hristova zapovest). A ti ovde izjednacavas ljubav prema drugima sa ljubavi prema Bogu....

Bog je Ljubav! Bog je u tebi!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Kako onda mogu i dalje da trazim Boga?....da imam osecaj nedostatka? Kad bi Bog zaista bio u meni ne verujem da bih osecao nedostatak...

Mozda trazis leba preko pogace...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...