Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Zašto sad ovo na ovoj temi? (pedja) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ja sam prvu pravu blagodat osijetio nakon mog prvog pričešća i bilo je nevjerovatno iskustvo,predlažem ti brate da sebe preispitaš malo,ko si, kakav si,pogledaj u svoju savijest,vidi jel treba nešto da se mjenja,udari post od 7 dana i tokom njega skupljaj pozitivnu snagu za svoj duh,odi u nedelju na liturgiju,ispovjedi se i pričesti,tako sam ja uradio,možda i kod tebe bude djelotvorno ako si iskren sam prema sebi... Ja nisam teolog da bi te savijetovao na neki dublji način,ima ovdje teologa koji će to bolje od mene... U savkom slučaju želim ti da baciš sidro u pravu luku ... Милан Ракић and асдф је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Добро дошао на форум! Почео си одмах са тешким питањима, наћи ће се неко паметнији да ти одговори (можда је права адреса твој парохијски свештеник). Ја ти могу само препоручити да се не оптерећујеш много тим тешким мислима, пробај да се фокусираш на једноставне позитивне ствари које су свуда око нас. Ако већ ниси, читај мало поуке старца Порфирија Кавсокаливита, мелем су за душу. Ko zna kakvog parohijskog svestenika ima i da li ce uspeti da ga nahvata da mu sve to objasni za par minuta. Bolje neka se informise na vise mesta pa izabere kuda ga srce vuce "Ako hoces da ides za mnom..." Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Zašto sad ovo na ovoj temi? (pedja) Kako zasto? Pa ovo je prava tema za to.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ignjatije, to znaci da niko nece posle smrti ici u pakao jel? Наравно да није тако. Али ко ће где да иде само Бог зна. Jer si rekao da je pakao stanje coveka koji je odvojen od Boga ovde na Zemlji. Нисам рекао на Земљи. Мислио сам на вечност. Вечна одвојеност од Бога. Da li to znaci da posle smrti svi idu u raj i da se niko nece kuvati i muciti? Какво бре кување. Бог не ради бесмислене и нелогичне ствари. Који је смисао вечног кувања, печења, пробадања... грешника? Ајде кажи нам. Где је ту логика и смисао, а камоли Самислост и Љубав. Логика и смисао је у томе да ко није хтео да буде са Богом, ко је одбијао заједницу са Њим на Земљи, тај неће бити са Богом ни у вечности. Када видиш шта си изгубио кајаћеш се због тога целога живота. То ће ти бити мука. Тако барем ја схватам пакао. Оно са печењем је исламско схватање пакла, јер код њих Бог није Љубав него дикатаор, који као и сви диктатори грозним мукама кажњавају оне који им нису одани. Deki992, асдф, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Kako zasto? Pa ovo je prava tema za to.. Pusti da i drugi požele dobrodošlicu i napišu neko iskustvo a neki malo veći čak i pouku. Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Dosta je da momak pocne da proucava samo ovaj konfuzni topik na poukama pa da batali pravoslavlje, a kamoli kad krene da trazi sve o pravoslavlju po celom internetu. :.mislise. Милан Б, Milan Nikolic, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Сваки верник који је доживео Бога и Његову благодат зна како се осећа када падне и грехом се одвоји од Бога и благодати. Е, то стање је паклено стање. Једино је разлика што на Земљи имамо могућност покајања и враћања у окриље Божје Љубави и благодати, а након Васкрсења нема покајања, и то стање одвојености ће бити вечно. Тада ће сваки човек упознати Бога и Његову Љубав. Они који нису у заједници слободе и љубави са Богом тако ће остати кроз вечност. Слободном вољом су тако изабрали. Многи људи и сада, а било их је и на форуму, говоре да би рај за њих био пакао јер не би било секса, лудих журки уз опијање, преједање и разне друге појаве. Они кажу да је без тога рај бесмислен, да им је боље да престану да постоје него да вечност проводе са "неким тамо" Богом и побожним моралним људима. По вери, жељама и делима нашим биће нам "суђено". DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ko zna kakvog parohijskog svestenika ima i da li ce uspeti da ga nahvata da mu sve to objasni za par minuta. Bolje neka se informise na vise mesta pa izabere kuda ga srce vuce "Ako hoces da ides za mnom..." Можда си у праву, онда ће и то трагање за духовником бити део борбе и пута. А можда је Бог тако уредио да баш његов парохијски свештеник има знања, љубави, воље и времена да му објасни то што га мучи. Ако ништа од тога не помогне, правац код драге Савете Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Evo samo ja da kazem koju,iako dosta dobro poznajem ovog clana koji je postavio temu i po pitanjima vere smo do sada imali kilometarske razgovore. Njega muce skoro iste muke kao i mene sto su mucle dok nisam otvorio prvu temu na Poukama.I dalje imam nekih nedoumica ali daleko manje nego tada. Ovde sam naucio jednu bitnu stvar a to je da se NE uzimaju zdravo za gotovo sve pouke svih svetitelja. Ovde je pominjan glas savesti,ja mislim da je suprotno od toga.Strah i mucnina koji nastaju su upravo zato sto se iz postovanja autoriteta siluju sopstvena svest i savest.Procitas nesto,vidis da nema smisla i onda pokusavas to na silu sebi da uguras u mozak i da verujes u to.Od kako sam to skapirao,mnogo mi je jasnija vera,cesce idem na liturgiju itd...I dalje me sablazne neke objave,nekih grupa na fb (pa i Ne psuj Boga),ali jednostavno,samo promenim kanal u glavi i to je to. I sto je najbitnije,potrebna nam je ziva vera,zivi ljudi,zivi primeri-duhovnici a u tome cini mi se,svi oskudevamo. асдф, Volim_Sina_Bozjeg and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Мучење у паклу је стање човека који је одвојен од Бога. Одбаци мисао о паклу као месту где неко пече, кува и пробада трозупцем људе. Brate, po mom svatanju i pakao i raj su u oboj prisustvu Boga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Brate, po mom svatanju i pakao i raj su u oboj prisustvu Boga. Појасни то. Како човек може бити у пакленом стању ако је у Божијем присуству? Грех нас управо одваја од Бога. Онај ко је у Божјем присуству налази се у благостању. Онај ко није налази се у пакленом стању одвојености од Бога. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pa moguće da je to ona čežnja, ti vidiš i žudiš za svojom ljubavi, ali ti za nju ne postojiš, tj ne možeš da dođeš do nje. Posle bude - I told you so Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Не уклапа ми се та слика са Богом који је љубав и који жели да се сви спасу. Можда ће мало помоћи око овог коментар који се односи на питање ко ће се спасити. Одговор је дат у књизи блаженопочившег патријарха Павла "Одговори на питања вере и живота", на питање "Шта ће бити са душама оних који нису упознали хришћанство и који умру ван крила цркве"? асдф је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Појасни то. Како човек може бити у пакленом стању ако је у Божијем присуству? Грех нас управо одваја од Бога. Онај ко је у Божјем присуству налази се у благостању. Онај ко није налази се у пакленом стању одвојености од Бога. Svi smo u bozijem prisustvu, znaci u prisustvu apsolutne ljubavi, onaj ko je spasen i ima ljubavi u sebi to dozivljava kao raj a onaj ko je u paklu mrzi apsolutnu ljubav. Pakao i raj su samo stanje duse u prisustvu boga..Na kraju bog nikoga nece odbiti nego ljudi odbiju njega. ljiljana80 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука