Млађони Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Откад православље избија Христу речи из уста? Razumem vas strah od toga da bilo sta u bibliji bude dovedeno pod sumnji i pitanje. Pa makar i koje je papuce jovan nosio, i da li je Hristos rekao "isterao sam zlo" ili "isterao sam demona" mislim da su to sve vazne teoloske stvari... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Ma da bre ko će se setiti šta je Bog tačno rekao...... i tako... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Razumem vas strah od toga da bilo sta u bibliji bude dovedeno pod sumnji i pitanje. Pa makar i koje je papuce jovan nosio, i da li je Hristos rekao "isterao sam zlo" ili "isterao sam demona" mislim da su to sve vazne teoloske stvari... Ми не сумњамо,слаби су вам "докази",тако да те доказе не видимо као доказе већ као грешке а и писано је "ђаво греши од почетка" А ти како си кренуо написаћеш своју верзију јеванђеља па ћемо имати и Милосављевићево Јеванђеље. Можеш и сам да га канонизујеш. Колчак је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Ми не сумњамо,слаби су вам "докази",тако да те доказе не видимо као доказе већ као грешке а и писано је "ђаво греши од почетка" А ти како си кренуо написаћеш своју верзију јеванђеља па ћемо имати и Милосављевићево Јеванђеље. Можеш и сам да га канонизујеш. Nema potrebe da pisem bilo sta, ja verujem u sustinu biblije, ne u detalje, npr kave je papuce imao Jovan Krstitelj. I tako te gluposti. Sto se tiche dokaza, ima ih, samo ti ne mozes da ih prihvatis(iz straha) oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Ma da bre ko će se setiti šta je Bog tačno rekao...... i tako... Mnogo toga se oni ne secaju kada su pisali, to je normalno, memorija je takva i tako funkcionise da cesto "izmisljamo" ili "mesamo detalje" dok pamtimo sustine. http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html . Matthew and Luke disagreeMatthew and Luke give two contradictory genealogies for Joseph (Matthew 1:2-17 and Luke 3:23-38). They cannot even agree on who the father of Joseph was. Church apologists try to eliminate this discrepancy by suggesting that the genealogy in Luke is actually Mary's, even though Luke says explicitly that it is Joseph's genealogy (Luke 3:23). Christians have had problems reconciling the two genealogies since at least the early fourth century. It was then that Eusebius, a "Church Father," wrote in his The History of the Church, "each believer has been only too eager to dilate at length on these passages." oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 nzm zašto ali to kod mene ne pije vodu nije Hristos došao da ćaska Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Sto se tiche dokaza, ima ih, Твоји докази су базирани или на рекла казала или на твојим машта на вољу измишљотинама Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Твоји докази су базирани или на рекла казала или на твојим машта на вољу измишљотинама Tuzno je to kada ateisti poznaju bibliju bolje od samih pravoslavaca... http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html Vidis, brate, za razliku od tebe ja sam bio ateista.. i sve njihove argumente znam.. i pravoslavlje sam prihvatio zato sto sam skontao da su njihovi argumenti, iako su tacni - nista.. nebitni.. savrsheno irelevantni za pravoslavnu veru. Zato sto se sustina pravoslavlja ni ne okrece oko stvari koje oni kritikuju... dal je Hristos rekao "isterao sam zlo" ili "isterao sam demona" vec oko toga da je Hristos gospod zivi koji je to dokazao time sto je iscelio coveka.. a to sta je rekao.. pff mogli su apostoli i da pogrese.. savrsheno nebitno. Ako sam zbog toga sektas... neka sam, sudite me do ujutru.. .meni vas sud i nije preterano bitan... ja vam bratski kazem, i spremam vas, jer ce sutra dan da naidjete na vrlo obrazovane ateiste koji bibliju mogu d citiraju mnogo bolje nego vi. A uz to se razumeju i u nauku i u filozofiju... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 nzm zašto ali to kod mene ne pije vodu nije Hristos došao da ćaska То око Матеје и Луке смо већ прошли,него он изгледа заборавио човек. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 31, 2014 Пријави Подели Написано Март 31, 2014 Tuzno je to kada ateisti poznaju bibliju bolje od samih pravoslavaca... То се зове непознавање то што ви мислите да познајете Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 То се зове непознавање то што ви мислите да познајете Ko to MI? Je l me ti to proterujes iz crkve? Ja lichno i ne poznajem bibliju puno, procitao sam je i to je sve... cituckam je kad mi dodje.. u njoj ne trazim istorijske i naucne istine, vec teoloske i duhovne. I tako je citam. Ne kao istorijski udzbenik vec kao duhovni vodic. nzm zašto ali to kod mene ne pije vodu nije Hristos došao da ćaska neka, pije, ne pije, mozete da pricate sta ocete, biblija ima gresaka.... ima fainki, nepravilnosti.. sto je i normalno jer su je pisali ljudi.. bogonadahnuti, ali ipak - samo ljudi. Svako ko bazira svoje uverenje na stopostotnoj nepogresivnosti i ispravnosti biblije, naucnoj i istorijskoj.. taj ce da lupi u toku svog zivota o debeo led u kom ce imat idva izbora 1. da prihvati cinjenice 2. da iskljuci mozak. 'fala Bogu, te greske ne smetaju pravoslavlju... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Ko to MI? Je l me ti to proterujes iz crkve? Не ја ти им сам идеш на руку самим тим што износиш атеистичке аргументе. Одлучи ил си тамо ил овамо.Не могу се два бога служити. Не могу да те похватам шта је уопште твој циљ,час тамо час овамо. Одо на спавање,па до сутра. Ево да читаш нешто за лаку ноћ Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Не могу да те похватам шта је уопште твој циљ,час тамо час овамо. To i jeste tvoj problem, jer gledas stvari crno belo, ili si vernik ili ateista, ako si vernik moras biti kreacionista ako si ateista moras biti evolcionista. Zato me ti i ne razumes..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Vi počinjete da tvrdite i dozvoljavate sebi šepekulacije jer je navodno biblija napisana od strane grešnih ljudi a ne od strane Utešitelja Duha Svetog, koji Crkvom rukovodi. Još nisam naleteo u pravoslavlju, da je neko izdao sabrana dela: greške u bibliji. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 1, 2014 Пријави Подели Написано Април 1, 2014 Vi počinjete da tvrdite i dozvoljavate sebi šepekulacije jer je navodno biblija napisana od strane grešnih ljudi a ne od strane Utešitelja Duha Svetog, koji Crkvom rukovodi. .... izgleda nikako da se razumemo oko terminologije sta znaci bogonadhanut... dakle bogoisnpirisan... Nije im bog diktirao reci... niti ista drugo... ali to ne znaci da im je memorija bila savrshena 50 godina posle dogadjaja, i da su svaki detalj savrsheno zapamtili.... Još nisam naleteo u pravoslavlju, da je neko izdao sabrana dela: greške u bibliji. Najbolja odbrana od ateistickih argumenata je istina, a istina je da biblija ima greski. A strah da je sustina i poenta biblije neistina, jer eto ima greskica.... totalno iracionalan. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука