Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 30. 3. 2014. at 22:51, Колчак рече

Види брате, ако ти посматраш изоловано биолошку еволуцију, не знам какву слику ствараш у глави, јер, нелогично је мислити да је Земља створена за мање од 3 минута, а и даље подржавати биолошку еволуцију.

Што се фигурица и цртежа диносауруса тиче, поставићу чим будем за компом.

Месец има много слабије гравитационо поље, а није ни да га нема, али и даље се на њему налази само неколико центиметара прашине, што је премало, и свакако да би могао да 'издржи' дебљи слој. Да је толико слаб, не би могао ни човека да привуче.

Наравно да фосили имају везе са ставом еволуције, јер све 'вуче' једно за другим. Ајде, шкољке и можете објаснити 'младим веначним планинама', али фосил живе рибе, или фосил замрзнутог мамута не можете. Каква би вегетација успевала на подручју где је хладноћа толика да смрзне живог мамута? Људи који су то открили су израчунали да је мамут требао одједном да се створи на -106 С како би се трава сачувала.

Гранит никако не може да се објасни, сем стварањем Земље за мање од 3 минута, што указује на то да је Земљу створио Бог, као што пише у Постању, а не хлађењем једног дела Сунца, као што тврде Саган и екипа. Такође, старост не би могла бити већа од 10 000 година, јер би у то време магнетно поље Земље било прејако за живот на њој.

Ако неко тврди другачије, молим да ово оповргне.

baby-squirrel.jpg

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 22:51, Колчак рече

Види брате, ако ти посматраш изоловано биолошку еволуцију, не знам какву слику ствараш у глави, јер, нелогично је мислити да је Земља створена за мање од 3 минута, а и даље подржавати биолошку еволуцију.

Ko je rekao da je zemlja stvorena za manje od tri minuta? Oo

Podrzavam biolsoku evoluciju jer biolsoka evolucija ima jasni dokaza. 

Цитат
Месец има много слабије гравитационо поље, а није ни да га нема, али и даље се на њему налази само неколико центиметара прашине, што је премало, и свакако да би могао да 'издржи' дебљи слој. Да је толико слаб, не би могао ни човека да привуче.

Daj racunicu, posto iznosis tvrndju nadam se da imas neki dokaz da potkrepis koliko bi sloj prasine trebao da bude na meseci sa obzirom na njegovu gravitaciju. 

Ja nemam, ali eto pretpostavljam, ako kazes da je tako kako ti kazes.. izvoli dokazi... ja svoje povernje stavljam na fizicare i astronome.

Цитат
аква би вегетација успевала на подручју где је хладноћа толика да смрзне живог мамута?

Postoji vrsta biljki, zovu se zimzelene.   :)

A ne znam odakle ti ta ideja da treba 106 stepeni da se nesto smrzne. Ja gledam na -20 stepeni, srmzne se snicla? 

Pa pobogu covece, mozes valjda da vidis koji je to idiotluk, dovoljno da se zapitas na kojoj temperaturi ti mrznes hranu (meso) u sopstvenom frizideru. 

Цитат
Наравно да фосили имају везе са ставом еволуције, јер све 'вуче' једно за другим. Ајде, шкољке и можете објаснити 'младим веначним планинама', али фосил живе рибе, или фосил замрзнутог мамута не можете.

A kakve to veze ima sa tim sto imamo za gomilu zovitinja fosile prelaznih formi? Ajde sati meni objasni... taj detalj. 

I zasto je jedan fosil  dublje u zemlji drugi plice...

Цитат
Гранит никако не може да се објасни, сем стварањем Земље за мање од 3 минута,

Cekaj, ko gde tvrdi da je zemlja stvorena za tri minuta ovakva kakva jeste? 

Цитат
што указује на то да је Земљу створио Бог, као што пише у Постању

Zemlju i jeste stvorio Bog, samo je to uradio prirodnim procesima (koje je on isto tako stvorio) a ne tako sto je rekao ciribu ciriba i zemlja nastali. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Човекова просечна старост се само смањује а не повећава,услед нездравог живота,ту Милосављевићу медицина не помаже,они заправо гледају што пре човека да се отарасе. :D

Добро имамо пораст од 1950 године,тад је била 1,86 стопа пораста што ћемо рећи 47,072,248 у плусу људи годишње,а од 60-тих до 70-тих је ишла преко 2.

Елем,по графикону је то некада било мало више од пола смањено,па да узмем да је пораст био 0.70%,ма не нека буде 0.30-0.32%,што чини ми се негде наука тврди да је тако било,значи више од 30,000,000 људи у плусу,али нека буде и 0,8%.Значи пута милион година 10,000,000,000,000 људи.

Аууу :.mislise. ,сад ми јасно зашто Бог послао потоп. :)

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:15, Срђан(Православац) рече
Човекова просечна старост се само смањује а не повећава,услед нездравог живота,ту Милосављевићу медицина не помаже,они заправо гледају што пре човека да се отарасе.

Милосављевићу, молим те, мени за љубав, немој на ово да одговориш!  :bleh:

Подели на овим сајтовима

Цитат
Човекова просечна старост се само смањује а не повећава,услед нездравог живота,ту Милосављевићу медицина не помаже,они заправо гледају што пре човека да се отарасе.  :D

:D

On 30. 3. 2014. at 23:15, Срђан(Православац) рече

Добро имамо пораст од 1950 године,тад је била 1,86 стопа пораста што ћемо рећи 47,072,248 у плусу људи годишње,а од 60-тих до 70-тих је ишла преко 2.

Елем,по графикону је то некада било мало више од пола смањено,па да узмем да је пораст био 0.70%,ма не нека буде 0.30-0.32%,што чини ми се негде наука тврди да је тако било,значи више од 30,000,000 људи у плусу,али нека буде и 0,8%.Значи пута милион година 10,000,000,000,000 људи.

Аууу :.mislise. ,сад ми јасно зашто Бог послао потоп. :)

UF brate, da se ja ne pravim mnogo pametan, posto ja sve sto pricam cujem od pametnijih, evo tebi jedan dobar dokumentarac, na temu statistike, populacije, siromastva, ekonomije, itd.. izdvoji malo vremena jako je zanimljivo :)

http://topdocumentaryfilms.com/dont-panic-truth-about-population/

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:18, Милосављевић рече

Одгледаћу,баш.Али оставићу то сутра,преко дана,нешто ми не иде едукација преко ноћи. :)

А сутра можда избацим још питања.

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Гранит је МОРАО да настане за мање од 3 минута јер је време полураспада полонијумовог изотопа од ког гранит настаје око 3 минута. Пошто гранит постоји, значи да је и Земља настала за мање од 3 минута.

Такође, зрачење Земље пре 10 000 год. си прескочио.

Која је то гомила прелазних форми? Археоптерикс? Добро, где је прелазна форма до археоптерикса? Молим те да ми објасниш како то функционише. Зауставимо се код преласка гмизаваца у птице. Како то да неки потомак хладнокрвног нпр. крокодила, који има крљушт и нема кљун и крила, одједно, дакле да се роди као топлпкрван (или им се генерацијама загревала крв), да има способна крила, перје, и да му се одједном створи кљун?

Или, зашто би се крава враћала у воду и постајала кит, ако се савршено привикла на копно, што су њени далеки преци урадили у жељи да изађу из воде? И како то да се опет привикла на воду, да су јој се вратила пераја, а да је јадница остала сисар? Слично и за делфине. Могу још хиљаду примера да нађем који су једноставно немогући, што можеш и ти сам да видиш.

Пошто на Месецу нема атмосфере, нема ни отпора ваздуха, што значи да би слободан пад са исте висине зрна прашине, листа, зеца, човека и слона трајао исто. Пошто је Месец могао да привуче човека, значи да може и још прашине.

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:26, Колчак рече

Пошто на Месецу нема атмосфере, нема ни отпора ваздуха, што значи да би слободан пад са исте висине зрна прашине, листа, зеца, човека и слона трајао исто. Пошто је Месец могао да привуче човека, значи да може и још прашине.

I sta se desi  sa prasinom kada lupi asteroid? A lupaju cesto. :)

+ Covek ima mnogo vecu masu od zrnca prasine, za zrno prasine treba mnogo manje energije da bi se oduprelo gravitaciji.

Цитат
 И како то да се опет привикла на воду, да су јој се вратила пераја, а да је јадница остала сисар? Слично и за делфине. 

Knock urself out pal: http://www.sciencedaily.com/releases/2009/09/090924185533.htm

Цитат
. Зауставимо се код преласка гмизаваца у птице. Како то да неки потомак хладнокрвног нпр. крокодила, који има крљушт и нема кљун и крила, одједно, дакле да се роди као топлпкрван (или им се генерацијама загревала крв), да има способна крила, перје, и да му се одједном створи кљун?

Nit se od jednom rodio kljun, niti se od jednom neko rodio toplokrvan. Buraaz, a da ja tebi preporucim nesto.. posto si sve informacije o evoluciju (ocigledno) crpeo od kreacionista.. uzmi pogledaj onaj video sto sam ti dao, iskopaj josh par evolucionistickih.. imas vernika koji su naucnici evolucionisti (onaj kog sam ti dao je to, katolik je) pa lepo promeri argumente... i verovatno ce da delimo misljenje.

ja sve sto mogu da ti kazem je ono sto sam procitao od strane drugih naucnika... onih 99 % naucnika koji nemaju nikakvu sumnju po pitanju evolucije.. 

Подели на овим сајтовима

Гранит је МОРАО да настане за мање од 3 минута јер је време полураспада полонијумовог изотопа од ког гранит настаје око 3 минута. Пошто гранит постоји, значи да је и Земља настала за мање од 3 минута.

Три минута?! Александар Вучић, најквалитетнији политичар кога је Србија икада имала, Земљу би створио за мање 3 секунде, гранит за две и по наносекунде и ухапсио би све оне који су за собом оставили прљаве полонијумске трагове.

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:35, Juan рече

Три минута?! Александар Вучић, најквалитетнији политичар кога је Србија икада имала, Земљу би створио за мање 3 секунде, гранит за две и по наносекунде и ухапсио би све оне који су за собом оставили прљаве полонијумске трагове.

A sto ti kao hemicar ne iskucas caskom jedan post, da objasnis coveku.... pa ako je ozbiljan on ce da te poslusa, ako nije.. nema potrebe za daljom diskusijo. :) 

Ja mislim da je momka miroljub petrovic dobro nalagao, a nije imao prilike da se susretne sa naucnim argumentima.... i da vidi koliko taj covek zapravo laze kao pas.. 

Подели на овим сајтовима

Вероватно се подигне, буде неко време изнад Месеца и опет се слегне.

То је мање битно, јер може да се хипотетише. Поента приче су гранит и магнетно поље. Такође и брзина Земље, која је стално у опадању показује да живот пре око 50 000 година не би био могућ, јер би ветрови били јачине као на Нептуну, услед брзине ротације.

Подели на овим сајтовима

Могу још хиљаду примера да нађем који су једноставно немогући, што можеш и ти сам да видиш.

Дај још неки пример, баш није фер да прекинеш да пишеш у најзанимљивијем моменту. Шта се десило са делфином?

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:37, Колчак рече

Вероватно се подигне, буде неко време изнад Месеца и опет се слегне.

То је мање битно, јер може да се хипотетише. Поента приче су гранит и магнетно поље. Такође и брзина Земље, која је стално у опадању показује да живот пре око 50 000 година не би био могућ, јер би ветрови били јачине као на Нептуну, услед брзине ротације.

O magnetnom polju znam po nesto, pa mogu da ti kazem da magnetno polje zemlje nikad nije bilo toliko slabo, jer da je ikada bilo mnogo slabije nego sto je sada, mi ne bi imali atmosferu ergo - ne bi pisal isada. 

O granitu ne znam nista, nit me zanima.. imam toliko drugih dokaza, i toliko dokaza da su oni koji pricaju tu pricu o granitu lazovi.. da im ne verujem ni kad mi kazu koliko ima sati.

Ja sam verovao u njihove gluposti kada sam imao 17-18 godina.. al sam onda krenuo da gledma uporeedne argumente... i skontao da je kreacionisticka strana nista vise do skupine religijske fanatika, lazova, oporutinista, biznismena, koje ne interesuju znanje i nauka vec da drugima nabace svoj protestantski religijski fanatizam ili da prodaju knjige i zaradjuju na verujucima hraneci ih namernom lazima.

Подели на овим сајтовима

On 30. 3. 2014. at 23:38, Juan рече

Дај још неки пример, баш није фер да прекинеш да пишеш у најзанимљивијем моменту. Шта се десило са делфином?

:D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...