Ненад Р. Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Sto se tiche slobode, ja se jedino ogranicavam dogmom. Sto ne znaci da ne cenim misljenja duhovnika, samo da se ne slazem sa svima i da korisitm to pravo. JEr se ni oni medjusobno ne slazu u raznoraznim pitanjima i gledistima. Свако има слободу , само се питам шта ће остати од наше вере када људи по систему догми вуку свако на своју страну . Мислим да водимо рачуна о будућности своје вере , а не да по изговору слободе подривамо је и да доводимо у сумњу. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Свако има слободу , само се питам шта ће остати од наше вере када људи по систему догми вуку свако на своју страну . Мислим да водимо рачуна о будућности своје вере , а не да по изговору слободе подривамо је и да доводимо у сумњу. Kako to mislis sta ce ostati od "vere"? Nije vera neki tradicionalni sistem jednumlja, gde mi imamo striktna pravila i propise o svemu zivom u zivotu i nacin misljenja koji treba da zastupamo. Nije vera u Hristosa treci rajh. Ja mislim da veru i treba da dovodimo u sumnju slobodom, zato nam je i data ta sloboda i ta sumnja. Evo ja malo da citiram bibliju "voli gospoda svim razumom svojim" - dakle trebas da imas neki razumni, racionalni stav - zasto verujes. Vera koja je intelektom ucvrscena je nesalomiva. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Meni su za ljude poput tebe godinama govorili da to nisu pravosalvci. I to ovde na Zru... Е,па добро ти си православац па даде себи право да осудиш и пресудиш,ко је шта и какав. Чудо невиђено,колико ми верника имамо,пуна уста Бога и религије,сви су духовни,сви се клањају од зла,сви одани Божијем закону,сви га поштују.Па ми смо стварно благословени. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Kako to mislis sta ce ostati od "vere" Па шта мислиш , шта ће остати од нашег православља , ако свако вуче на своју страну и ако се почне да се цепа на много делова '? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ako ces vjerovati pismu, onda vjeruj kako ima svod na koga su okacene zvijezde i planete, vjeruj kako se sunce pomice po nebeskom svodu, vjeruj kako su sunce i mjesec nebeska vidjela, vjeruj kako je zemlja oslonjena na stubove, vjeruj kako biljke postoje prije sunca i kako god hoces jos. Мораш да раздвојиш ствари када је у питању писмо. Једно су Божија откровења са вишим смислом и духовним расуђивањем а друго неке обичне ствари које је писац написао онако како се о томе изражавало у то време. Ја нисам рекао да не верујем у науку. Мислим да је премудри творац саздавши творевину нама оставио могућност да њу истражујући дођемо до Њега и да нам је то дао као својеврсни задатак. Као што духован човек истражујући дубине своје душе наилази на Божији микрокосмос и у њему сагледава и разумева творца по мери откривења, тако и један научник испитујући и удубљујући се у смисао,суштину, функционисање и принципе творевине наилази на законе творца и налази његов печат који је он отиснуо у њој и на крају налази самог Творца, јер Бог нам не открива своју суштину него нам се открива преко својих енергија кроз које га и поимамо. Верујем у обрнути процес у односу на еволуцију, све је створено моментално а наше је да кроз познање тога овладамо васељеном и упознамо Творца, али у таквој поставци прво место заузима Бог, а у ТЕ која иде обрнутим редоследом се узвишава човек. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Па шта мислиш , шта ће остати од нашег православља , ако свако вуче на своју страну и ако се почне да се цепа на много делова '? Voleo bih da mi odgovoros na to sta je to "nase pravoslavlje" ? Ne mogu da ti odgovorim dok ne znam sta je to "nase pravoslavlje".... Ja pravoslavlje dozivljavam kao zajednicu Hristosovih sledbenika koji slave Boga o cekaju spasenje od njega kroz ontolosku promenu. Takvo pravosavlje nece biti taknuto. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Па шта мислиш , шта ће остати од нашег православља , ако свако вуче на своју страну и ако се почне да се цепа на много делова '? Раскол се дешава већ дуго година,питање је када ће да кулминира. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Е,па добро ти си православац Opa... krenuli smo i sa uvredama?! :D пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 To ko je pravoslavac presudjuju Ziloti, Artemijevci i njima slichni. Kada mnoge nas sa zru nazivaju ekumenistima jereticim ili novotarcima jereticima.. Neki od nas ovde uzvracaju istom merom. Pogresio si strane ko je ovde na koga udario. Ne pricam o bratu Srdjanu vec o raznoraznima sa sajtova kao sto je "borba za veru" ili pojedini sa "svetosavlja" Da ne pricam o konstatnom napinjanju na "jeres evolucionizma" i slichne gluposti. Zna se sta je dogmatsko pitanje, i sta je dogmatski odgovor. Sve ostalo je stvar misljenja. Nismo mi ti koji ne postuju slobodna isljenja, vec oni. I to misljenje hoce svima na silu da nametnu tako sto ce nas ostale da nazovu jereticima ili novotarcima ili ne znam ni ja kako vec... nisam ja brate nikakvu stranu pogrešio nit sam se ja dotakao ikakvih strana, to što ti pričaš se mogu složiti sa tobom, ali se ne mogu složiti sa tvojom tvrdnjom da sam ja nekoga od tih branio i birao strane, ja sam jasno i nedvosmisleno se osvrnuo na onaj komentar koji sam citirao a ticao se ako opet pročitaš samo žru foruma, ne znam kako si sada uspio mene da povežeš sa svim i svačim, pretjeruješ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Voleo bih da mi odgovoros na to sta je to "nase pravoslavlje" ? Ne mogu da ti odgovorim dok ne znam sta je to "nase pravoslavlje".... Ja pravoslavlje dozivljavam kao zajednicu Hristosovih sledbenika koji slave Boga o cekaju spasenje od njega kroz ontolosku promenu. Takvo pravosavlje nece biti taknuto. Podmuklo navodjenje na ekumenizam! Stidi se! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Opa... krenuli smo i sa uvredama?! :D Ах опрости,атеиста Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Da ne pricam o konstatnom napinjanju na "jeres evolucionizma" i slichne gluposti. Еволуција је догма данашњег савременог атеизма.Нико ко верује у Бога је није могао измислити. Свети Оци су на седам васељенских сабора донели основе и догму вере.Свети Оци који су били вођени благодаћу Исуса Христа. Данас се ти Свети Оци гурају у страну,они су застарели,ово је 21. век,одбацује се прави дух цркве,какви Свети Оци.Данас имамо модерна учења која мењају свест хришћанства. Еволуција није ни научна чињеница,то је лажна филозофија.Дакако је јерес,врло погубна. Пошто размењујемо мишљења а не намећемо једни другима,ја дајем своје.Да не схватиш нешто другачије. Megidon је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Еволуција је догма данашњег савременог атеизма.Нико ко верује у Бога је није могао измислити. To sto oni evoluciju koriste kao svoju dgomu nikako ne implicira da evolucija navodi na ateizam. Jednostavno prosto upucivanje u teoriju evolucije jasno ukazuje da ona nikako ne pobija Gospoda, vec samo "kreacionizam" kao dobar model stvarnosti. Свети Оци су на седам васељенских сабора донели основе и догму вере.Свети Оци који су били вођени благодаћу Исуса Христа. Данас се ти Свети Оци гурају у страну,они су застарели,ово је 21. век,одбацује се прави дух цркве,какви Свети Оци.Данас имамо модерна учења која мењају свест хришћанства. Gresis brate, niko ne gura svete oce u stranu, vec postoje stvari to jest misljenja o kojima su sveti oci pisali koje nisu usle u dogmu. DA su trebala da budu deo crkvenog dogmatskog ucenja bila bi. Ostala su dakle na misljenjima tih ljudi. Drugo je to sto neko zloupotrebljava te delove svetih otaca koje nisu deo dogme, i to koristi kao istinu vere. Еволуција није ни научна чињеница,то је лажна филозофија.Дакако је јерес,врло погубна. To vec silno gresis, evolucija i te kako jeste naucna cinjenica. Ateizam koji se argumentuje evolucije je lazna filozofija. Velika je razlika iz ta dva. Jedno je nauka, drugo je ideologija. Nazalost mnogi ovde ne priznaju NOMA pa mesaju evoluciju sa ateistickom filozofijom ( sto nije) i nesto naspram vere. Evolucija prosto objasnjava kako se zivot razvijao, objasnjava na osnovu cinjenica o svetu koje imamo, fosilima, daturanjem fosila, fizioloskim i fizionimskim proemenama u vrstama, dnk, razlike dnk itd. Ako ti ne verujes u evoluciju to je ok, ali nemoj da ne verujes u evoluciju jer tamo neki ateista argumentuje svoj ateizam evolucionizmom, nego se uputi u evoluciju pa ces da vidis da su to slabi argumenti ateista, nista vise. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 pa nije ni tako jednostavno, ako je nesto neoborivo to postaje zakon, mada imamo i zakone koji nisu tačni a ostaju zakoni i dalje, evo recimo njutnovi zakoni.... svaka teorija ide na test obaaranja prije nego se postavi kao teorija, i to je istina, a nema ničega što nije oborivo u nauci, skoro sve je oborivo možda u budućnosti ako nije u sadašnjosti jestejednostavnojesvakaterijamoradabudeoborivastoseticenjutnovihzakonaonisuzakoniitacnisu... netrebationoskorosvejeoborivozatojenaukabassuperiska Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Еволуција је догма данашњег савременог атеизма.Нико ко верује у Бога је није могао измислити. Свети Оци су на седам васељенских сабора донели основе и догму вере.Свети Оци који су били вођени благодаћу Исуса Христа. Данас се ти Свети Оци гурају у страну,они су застарели,ово је 21. век,одбацује се прави дух цркве,какви Свети Оци.Данас имамо модерна учења која мењају свест хришћанства. Еволуција није ни научна чињеница,то је лажна филозофија.Дакако је јерес,врло погубна. Пошто размењујемо мишљења а не намећемо једни другима,ја дајем своје.Да не схватиш нешто другачије. ili si ti tek od nedavno u Crkvi Ateisti su u suštini najobičnije neznalice, samo su mnogo glasni, bahati često i suviše vulgarni. Ako je njiima evolucija dogma onda to zaista najrealnije govori o njima Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука