Александар Милојков Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат Цитат Дипломирани телогог Александар Милојков smej.gif smej.gif smej.gif Честитамо грате, нека Те Господ чува и штити. Кажи ми молим те како је било, шта сиу добио, који ти је просек и све то... Хвала оче. Испит је трајао ДВА ДЕБЕЛА САТА. Било је као одбрана докторске дисертације. пофајтасмо се око неких Оригенових ставова, ја тврдоглав, заступао тврду православну струју (Мајендорф, Фолоровски, Болотов, Атанасије Јевтић) и тако то. На крају све се ок завршило на опште задовољство. Моја просечна оцена? Рекоше ми на студенсткој служби данас: 9, 66 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 20, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2010 Цитат На мастеру планирам да изаберем: Теологију ране патристике, Онтологију, Савремену теолошку мисао и Енглески (као други језик).Гајим потајну наду да ћу и ја уписати ове године. Имам још три испита и све сам их већ једном полагао, а имам још само два рока - видећемо.Одабраћу: Код Пузе оба предмета, Философску антропологију и Руски језик. А пази сад ово, Алдук ће одабрати: Свет Новог Завета, Старозаветне пророке и Светотајинско богословље. А пошто је он завршио Арабистику нада се да ће му признати арапски као светски језик. Нас тројица ко да три различита Мастера уписујемо!? smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
alduk Написано Септембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2010 Ma Ivice(Protomajstore), nije bas :)tako!Juce sam pitao za Ekumensko i dogovorio se za seminarski, 30. bi trebalo da vidim za Starozavetne proroke. A za Svet Novog zaveta. Hej obavesti me , informativno, sta ti bude rekao profesor Puzovic za Pecke patrijarhe(za seminarski i master rad), ako ga budes pitao, naravno. Neka mi oni budu rezervna opcija! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о. Горан Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 Цитат Дипломирани телогог Александар Милојков 8086.gif 8086.gif 8086.gif blessyou Бог ти не даје све што хоћеш, али ти увек да оно шта ти треба! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Септембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2010 [offtopic] [/offtopic] Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Јуче је изашла ранг листа за Мастер. Погледајте те просеке и број кандидата!? http://sr.pbf.rs/sites/default/files/pdf/info/Master-Opsti-smer.pdf http://sr.pbf.rs/sites/default/files/pdf/info/Master-Prakticni-smer.pdf То је прва генерација свршених Болоњаца, с чим уопште нису рачунали на факултету те су ове године поновили исти конкурс као и прошлих година. А то значи да се прима 40 на Општем и 20 на Практичном смеру. Од тога 15+ 5 иде на буџет. A ево како је прошле године изгледала ранг листа – ни налик: http://147.91.1.120/~bfspc/Rang-lista%20master.pdf Има ли неко какав коментар? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 На општем смеру, од генерације која је почела по болоњи (2006. године) само смо нас четворица за сада дипломирали. Остали су се пребацивали са старог на болоњу. Обзиром да су се старе дипломе изједначиле са мастером, природно је да је интересовање за мастер сада веће (због већине која се са старог система пребацила на болоњу). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Аха, а ја сам мислио да је Болоња кренула од 2005. Схватио сам ја да си ти успео то да постигнеш у рекордном року, јер си имао јако згуснут календар последње недеље, два испита+дипломски. Мени су на архитектури за то биле потребне године, али нисам ја неки параметар. Ти си 1. на листи? Још једном, честитке. Мислим да та листа за Мастер није још закључена, а засад има преко 80 студената рачунајући и оне од прошле године који су започели на Општем и сад улазе на 5. годину. То је баш лепо, али и необично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Цитат Аха, а ја сам мислио да је Болоња кренула од 2005. Схватио сам ја да си ти успео то да постигнеш у рекордном року, јер си имао јако згуснут календар последње недеље, два испита+дипломски. Мени су на архитектури за то биле потребне године, али нисам ја неки параметар. Ти си 1. на листи? Још једном, честитке. Мислим да та листа за Мастер није још закључена, а засад има преко 80 студената рачунајући и оне од прошле године који су започели на Општем и сад улазе на 5. годину. То је баш лепо, али и необично. Ја сам испите спремао преко целе године, а на крају само обнављао оно што сам целе године учио. Болоња захтева перманентан рад и онда се можеш надати успеху. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Теодор Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Имам једно техничко питање, био бих захвалан ако би неко знао да ми да поуздан одговор. Да ли у другом октобарском року може да се пријави више испита или само један и то под условом да тај један фали за услов? Жаждушчују душу моју благочестија напој водами. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Цитат Имам једно техничко питање, био бих захвалан ако би неко знао да ми да поуздан одговор. Да ли у другом октобарском року може да се пријави више испита или само један и то под условом да тај један фали за услов? Колико знам, дозвољавају да се у том додатном року пријављују испити без икаквог ограничења (као и у осталим роковима). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Теодор Написано Септембар 23, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2010 Хвала пуно, брате. Жаждушчују душу моју благочестија напој водами. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2010 Цитат Ја сам испите спремао преко целе године, а на крају само обнављао оно што сам целе године учио. Болоња захтева перманентан рад и онда се можеш надати успеху.Не видим ја ниједне мрље на твом успеху, већ посматрам у целости промену до које је дошло. По старом плану су биле значајно мање оцене, али да ли је то реално стање њиховог знања? Мене ово лично не дотиче, јер ја имам завршен факултет од 10 семестара који ми је признат као Мастер. Мени Болоња доноси и ту погодност, јер могу да завршим ко зна колико још Мастера. Ипак, занимљиво је да ако се настави овим темпом следеће године ће бар 40 људи да конкурише за Докторске на ПБФ, а с друге стране пола асистената једва да има и магистарске. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2010 Може да конкурише, али питање је колико ће њих уписати докторке студије. Ту је поред просека (минимум 8) потребно још пуно тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Септембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2010 Ето сад видим, промењени су неки изборни предмети: http://sr.pbf.rs/sites/default/files/pdf/izborni-master.pdf Професор Пузовић сада више нема ниједан предмет, а имао је два. Пропаде ми 2/3 избора. :cheesy2: Обрадовала ме је једино Лубардићева Руска философија, ово сигурно узимам ако успем ове године да ускочим на Мастер. А шта кажете на "Хришћанство и Ислам" - др Дарко Танасковић? Управо сам изгуглао да је постао persona non grata у Турској. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука