Ђуро Станивук Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Не може у најлепшем граду да ти буде лоше макар да си га посетио као питомац КП Дома! :р Крушевац ми је остао у најлепшем сећању...сећам се првог дана када сам дошао, имао сам неких 3-4 сата слободног док нисам ушао у касарну...отишао до Лазарице а тамо у парку беше неки сабор фрулаша...ја отишао до трафике, оне црквене и купио књигу "Спасење грешника", сео у `лад и скоро заспао читајући и слушајући оне фрулаше... Сада сам позаборављао све оне називе кафана и локала по којима смо висили... lab_man, Никола Поповић and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Један од најзанимљивијих момената је што сам био ангажован као архитекта да осмислим и изградим са тимом који изаберем један летњиковац у кругу касарне. Екипа ми је махом била из Врања и Лесковца...ич их нисам разумео ал` смо добар посао урадили....сад је тај летњиковац, како ми рече поручник Крстић, једино дозвољена просторија за пушење у оквиру касарне. Толико догодовштина је било тамо, да само могу рећи, да бих био много сиромашнији да их нисам доживео... kordun, Драшко and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Крушевац ми је остао у најлепшем сећању...сећам се првог дана када сам дошао, имао сам неких 3-4 сата слободног док нисам ушао у касарну...отишао до Лазарице а тамо у парку беше неки сабор фрулаша...ја отишао до трафике, оне црквене и купио књигу "Спасење грешника", сео у `лад и скоро заспао читајући и слушајући оне фрулаше... Imam ja ortaka, svira frulu. I bili mi na kalisu i dolazi policija krece da nas legitimise i neko od pandura se razdere "JEL DUVATE NESTO!?" a moj ortak plasljivo podigne frulu u vis. Juanito, Натан and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Imam ja ortaka, svira frulu. I bili mi na kalisu i dolazi policija krece da nas legitimise i neko od pandura se razdere "JEL DUVATE NESTO!?" a moj ortak plasljivo podigne frulu u vis. Ремети грађанску атмосферу тим руралним звуцима... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 meni je iskreno zao sto je ukinut obavezni rok, 6 meseci su realno mogli da zadrze, ali eto da malo unaprede ceo sistem i da ne bude bas bleja, nego ono osnove obuke ali i treniranje.. Ja se nadam da cu kad zavrsim ovaj fakultet vise da idem i ja! Jes da mi nije svejedno, ali kapiram koliko covek moze da izvuce pozitivnih stvari iz cele obuke i nacina rada. Натан, kordun and lab_man је реаговао/ла на ово 3 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 @@Никола Поповић, eto, pisaše ljudi 12 strana, a ti opet 'oćeš da ideš ccc... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 @@Никола Поповић, eto, pisaše ljudi 12 strana, a ti opet 'oćeš da ideš ccc... sta ti je ljubav prema domovini... jel vidis? kordun је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 sta ti je ljubav prema domovini... jel vidis? sad se setih: kad je burazer išao, zezali smo se da kad je ON na braniku otadžbine, da nemamo čega da se plašimo... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Највећу слободу сам имао у војсци...поготово од политике... ????? Au! Jesi li siguran da stojiš iza ovoga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Uzimate ove stvari previše olako. Ja nemam ništa protiv vojske, šta više vojska je nužna u ovom i ovakvom svetu. Ali zar vas ne uznemirava činjenica da neki činovnik može da vas pošalje na duži ,,provod” bez vaše volje, da vi nemate pravo da izaberete drugačije i da upravljate svojim životom. I kako možete da pričate o ,,lepom” provodu. Kad moraš da nosiš mokre čizme jer nemaš druge, pa oblačiš debele čarape da koliko toliko upije vlagu. Pa dobiješ proliv zbog toga. A u paviljonu ništa bolje, hladno, dobio si samo jedno prljavo ćebe, koje nije prano nikad, puno blata i svakakve prljavštine, jer se isto koristi i na terenu, nemaš toplu vodu, čučavci nemaju ni vrata, i sl. Nije u svakoj kasarni isto, a moj utisak je što južnije to tužnije. I još što ima užasnih karaktera, od kojih ne možeš da se skloniš. Pa vi ne znate šta je vojska, nek vam pričaju oni što su bili na ratištu koliko je ,,lepa" vojska, ili neko ko je bio u kopnenoj zoni bezbednosti, kao moj brat. Tamo je obavezno nošenje šlema i pancira da ne bi poginuo! I dalje ljudi stradaju od nagaznih i protivoklopnih mina (da li je tako i u kojoj meri i danas - ne znam), neki random likovi s druge strane Srbije, ni krivi ni dužni dovedeni tu. A vi mi ovde pričate o ,,lepom” provodu. Da li ste vi normalni? Vojska je stradanje i smrt, a ne ,,lep" provod. I šta će tamo neki silom doveden redov? Tamo treba profesionalna i iskusna vojska i policija, kojima svaka čast što brane taj prostor tamo. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Ali zar vas ne uznemirava činjenica da neki činovnik može da vas pošalje na duži ,,provod” bez vaše volje, da vi nemate pravo da izaberete drugačije i da upravljate svojim životom. Да се разумемо, не шаље те чиновник својом вољом него по слову закона. Ту је основни проблем који ја видим однос права и обавеза. Добро, нико не бира у којој држави ће се родити али...свака држава има своја правила и ако си грађанин те државе, мораш да се придржаваш правила (законски мораш, на то мислим, пракса зависи од тога ко си и шта си). Зато сам ти и навео два случаја која могу да доведу до промене што се тебе лично тиче. Један је промена државе а други је промена закона. Мене веома узнемирава чињеница да лажови могу да учествују у власти и да воде државу, али закон каже да могу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 ????? Au! Jesi li siguran da stojiš iza ovoga? 100% Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Uzimate ove stvari previše olako. Ja nemam ništa protiv vojske, šta više vojska je nužna u ovom i ovakvom svetu. Ali zar vas ne uznemirava činjenica da neki činovnik može da vas pošalje na duži ,,provod” bez vaše volje, da vi nemate pravo da izaberete drugačije i da upravljate svojim životom. I kako možete da pričate o ,,lepom” provodu. Kad moraš da nosiš mokre čizme jer nemaš druge, pa oblačiš debele čarape da koliko toliko upije vlagu. Pa dobiješ proliv zbog toga. A u paviljonu ništa bolje, hladno, dobio si samo jedno prljavo ćebe, koje nije prano nikad, puno blata i svakakve prljavštine, jer se isto koristi i na terenu, nemaš toplu vodu, čučavci nemaju ni vrata, i sl. Nije u svakoj kasarni isto, a moj utisak je što južnije to tužnije. I još što ima užasnih karaktera, od kojih ne možeš da se skloniš. Pa vi ne znate šta je vojska, nek vam pričaju oni što su bili na ratištu koliko je ,,lepa" vojska, ili neko ko je bio u kopnenoj zoni bezbednosti, kao moj brat. Tamo je obavezno nošenje šlema i pancira da ne bi poginuo! I dalje ljudi stradaju od nagaznih i protivoklopnih mina (da li je tako i u kojoj meri i danas - ne znam), neki random likovi s druge strane Srbije, ni krivi ni dužni dovedeni tu. A vi mi ovde pričate o ,,lepom” provodu. Da li ste vi normalni? Vojska je stradanje i smrt, a ne ,,lep" provod. I šta će tamo neki silom doveden redov? Tamo treba profesionalna i iskusna vojska i policija, kojima svaka čast što brane taj prostor tamo. Је л` причамо овде о служењу војног рока у мирнодопским условима или о рату? Колико знам у КЗБ се иде на личну иницијативу и зато што је добра плата... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Март 17, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2014 Колико знам у КЗБ се иде на личну иницијативу nije tačno, u vreme kad sam ja bio u vojsci, niko te nije pitao gde hoćeš u prekomandu, osim ako nemaš vezu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 17, 2014 Пријави Подели Написано Март 17, 2014 nije tačno, u vreme kad sam ja bio u vojsci, niko te nije pitao gde hoćeš u prekomandu, osim ako nemaš vezu I kod mene isto. Dobar deo moje generacije sa obuke je zavrsio dole. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука