Deja Vu Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2014&mm=10&dd=20&nav_id=913453 Roditelji su danas mnogo popustljivi prema deci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 I da, da ne budu to instant batine, ono nešto je pogrešio ajde odmah batine, nego da se proba da se objasni prvo. Ako ne ide (a postoje takvi slučajevi) onda su batine na redu, jer kao što Aca reče ne može dete uvek razumeti zašto nešto ne sme da radi pa ga strah od kazne nekada jedino sprečava. Иван Недић and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Срби генерално радије траже 'рупу' у закону неголињегову опште-социјалну корисност а овај закон ће,због своје 'слепоће и глувоће' уперене премародитељевању и доминантним карактеристикама наше деце,само још више појачати тај став и однос према закону/има. То видим као прву директну последицу његовог евентауалног доношења. Дај Боже да се неекспедитивност парламентараца понајбољеочитује на изгласавању овог и оваквих закона. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Имам доста искуства у школи. Људи, да ли схватате да се клинци формирају већином као егоисти. Да их је брига за било шта све док њихово сопство није угрожено. Брига их за ваша савете, примере и приче. Они ће наставити како мисле да треба, све док не осете непријатност на свом сопству. У преводу - матори, причај ти шта хоћеш, само ме немој спутавати. Не боли ме ништа, зато ме баш заболе шта ти причаш. А ове психо-педагошке теорије су само то - теорије, које немају везе са животом. У то се свакодневно емпиријски уверавам. kordun, zuti car, Broken and 12 осталих је реаговао/ла на ово 15 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Mene je majka relativno često bila, misli mnije za svaku sitnicu, ali jeste. I kontam da je nju to više bolelo nego mene, i tu ne mislim na fizički bol. A otac on je onako "strožiji" i njega sam se iskreno više plašio kao mali, ali me je u životu samo jednom bio i tada sam shvatio da onaj strah od njega što sam imao nije bio iracionalan. Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Шта даље треба говорити. Упоредити раније генерације (које су имале васпитање и са прутом) и упоредите ове данашње (које се васпитавају "финим", "савеременим" методама). Драшко and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ne vidim ovo kao ideološku utopiju. Zakon je OK, treba samo jasno definisati šta se tačno podrazumeva pod fizičkim kažnjavanjem dece (da li je recimo isto jedan udarac po guzi i bukvalno prebijanje dece), i da se spreči zloupotreba. Da ne bi klinci počeli masovno da prijavljuju roditelje za 'batinanje' kad ovi odbiju da im kupe neku igračku... CecaV and LISA је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 20:28, Margareta рече Ovolika podrška Srba batinjanju slabijih pokazuje u kakav smo gulag uleteli.Citiram komentar: Mi nismo dno, naše dno ima i podrum!! E sestro ja ne znam koje si ti god,ja imam 27,kad sam bio u osnovnoj skoli na prste jedne ruke mogao da se izbroji neki incident,secam se osmaci puse po wcima,budzacima napolju,profe ih jure...a danas imas gomilu debila,prodjem pored osnovne i srednje skole pa ono veca cigara od njega ide pusi,malo malo pa neko zapreti profesoru,nose se nozevi,ko ima pistolj,sve vise i vise nasilja,ogromni problemi,u moje vreme a ko da je bilo pre stotinu godina nisi smeo profesora skoro popreko da pogledas,a sada ih tuku. Dakle generacije idu tom putanjom. Protivnik sam nasilja u porodici,kao i toga da se dete bez razloga disciplinuje na taj nacin,ali ovo je veliki brat zemlja i to postaje sve vise. Sutra kad tvoje dete bude guralo prst u steker i kad ga budes udarila po ruci docice neki komsija koji ce te prijaviti da tuces dete i navuci ti ko zna sta. Postajemo zemlja idiota,ljudi se tuku i trkaju ko ce pre da kupi prvi ajfon,zabranjuje se roditeljima da pipnu dete,uvode se gej brakovi..Bog neka nam je u pomoci. Богдан_, ИгорМ, Александар Милојков and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 20:46, GeniusAtWork рече Ne vidim ovo kao ideološku utopiju. Zakon je OK, treba samo jasno definisati šta se tačno podrazumeva pod fizičkim kažnjavanjem dece (da li je recimo isto jedan udarac po guzi i bukvalno prebijanje dece), i da se spreči zloupotreba. Da ne bi klinci počeli masovno da prijavljuju roditelje za 'batinanje' kad ovi odbiju da im kupe neku igračku... pa za to ti zaboga ne treba ovakav zakon. Zna se sta je prebijanje i maltretiranje a sta udarac po guzi ili rukama. Ne znam sto je potreban zakon da bi se to znalo,jer se to zna. Naravno ako neko dete ima hematome,podlive,rane,krvarenja po telu da i dan danas se zakonski otvara istraga o tome i naravno da dan danas nije moguce prebijati i mlatiti dete i proci nekaznjeno,za to nam ne treba nikakav novi zakon. Јефимија Крунић, Богдан_ and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 3 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 20:46, Александар Милојков рече Шта даље треба говорити. Упоредити раније генерације (које су имале васпитање и са прутом) и упоредите ове данашње (које се васпитавају "финим", "савеременим" методама). Ovo je nešto što svaka generaciaj kaže za onu što dolazi. Pogledaj raniju generaciju a pogledaj ove što dolaze. Svaki put se isto pričalo i do sada ni jednom čovečanstvo nije propalo zbog generacije koja dolazi, pa neće ni sada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Моја мајка Анђелија ме је тукла кад год је сматрала да тако треба и можда јој једино могу 'замерити' што то није радила чешће. Отац ме никада нијеударио али сам и према њему осећао страхопоштовање.Своју ћерку никада нисам ударио јер никада није дошладо тога - лепа реч, па опомена, па повишен тон и онаби ме 'испоштовала'. Да није, верујте ми да би следећикорак био - по гузи.Од мајке сам научио ово: "Бог је дивно саткао гузу: мноштвонервних завршетака а нема виталних органа, створена за 'васпитавање"! Драшко, Goku, bursach and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 20:42, Александар Милојков рече Имам доста искуства у школи. Људи, да ли схватате да се клинци формирају већином као егоисти. Да их је брига за било шта све док њихово сопство није угрожено. Брига их за ваша савете, примере и приче. Они ће наставити како мисле да треба, све док не осете непријатност на свом сопству. У преводу - матори, причај ти шта хоћеш, само ме немој спутавати. Не боли ме ништа, зато ме баш заболе шта ти причаш. А ове психо-педагошке теорије су само то - теорије, које немају везе са животом. У то се свакодневно емпиријски уверавам. Људи се и рађају као егоисти. On 11. 11. 2014. at 20:43, Odahviing рече Mene je majka relativno često bila, misli mnije za svaku sitnicu, ali jeste. I kontam da je nju to više bolelo nego mene, i tu ne mislim na fizički bol. A otac on je onako "strožiji" i njega sam se iskreno više plašio kao mali, ali me je u životu samo jednom bio i tada sam shvatio da onaj strah od njega što sam imao nije bio iracionalan. Исти случај као код мене. Мајка ме убијала од батина, ја и даље радио исто. Она ми каже: ''Седи овде и не излази нигде док ти не спремим брата''. Ја кажем ''Добро'' и чим онда оде, ја на врата и напоље међу децу. После кад ме нађе, прут и по гузици, ал опет ништа. Отац има строг и страшан поглед, довољно је било да ме погледа и ја већ пуштам у гаће, мада и против њега сам се бунио касније, али ређе и са страхом. Увек сам са стрепњом прилазио да га питам могу ли да одем да се играм са другима, а за мајку сам знао да ће да ме пусти и ако ме не пусти ја опет одем. Тек касније, када сам изашао из пубертета сам се смирио и постао послушан, мада и данас знам да се буним, не волим кад ми неко квари планове и кад ме тера да нешто морам, а мана ми је то велика. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ko nema strpljenja da svoje dete vaspitava na normalan način nego pokazuje koliko je otišao sa živcima i koliko je u Sorabiji potreban psihotest pre dobijanja deteta pa ga lepo vaspitava batinama- taj ne treba ni da ima dete. Šta ih pravite kad nemate živaca za njih? Ima toliko drugih metoda koje nisu nasilne a mogu da budu itekako produktivne. Skoro mi neko reče- jeste, kad moje dete gurne prste u šteker, ja njemu treba da lepo objasnim da to ne treba da radi, pa da ga udari struja da ne bih završio u zatvoru. Ne nego kupi zaštitu za šteker, moronu. Poenta je da nije poenta samo leći i raširiti noge, pa pokupiti poklone od familije, slikati se za fejsbuk sa porođajnog stola i oblačiti dete u fensi garderobu nego pre svega toga naučiti kako se gaje deca! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 20:25, Александар Милојков рече Из искуства са семинара, већих празнослова и испразних теоретичара нисам видео од психолога и педагога. Potpisujem. Александар Милојков and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 On 11. 11. 2014. at 21:01, Margareta рече Ko nema strpljenja da svoje dete vaspitava na normalan način nego pokazuje koliko je otišao sa živcima i koliko je u Sorabiji potreban psihotest pre dobijanja deteta pa ga lepo vaspitava batinama- taj ne treba ni da ima dete. Šta ih pravite kad nemate živaca za njih? Ima toliko drugih metoda koje nisu nasilne a mogu da budu itekako produktivne. Skoro mi neko reče- jeste, kad moje dete gurne prste u šteker, ja njemu treba da lepo objasnim da to ne treba da radi, pa da ga udari struja da ne bih završio u zatvoru. Ne nego kupi zaštitu za šteker, moronu. Poenta je da nije poenta samo leći i raširiti noge, pa pokupiti poklone od familije, slikati se za fejsbuk sa porođajnog stola i oblačiti dete u fensi garderobu nego pre svega toga naučiti kako se gaje deca! Pa nije bas ni resenje da pokupujes sve zastite jer sve zastite ne mozes pokupiti. Jel su tebe tvoji nekad istukli i da li mislis da je to za tebe bilo lose? Sta ces kad dete krene da ti prelazi ulicu a da ne pogleda ni levo ni desno? koju ces tad zastitu kupiti? Lepo je sve to ispricati,ali ako mislis na bezbednost pre svega svog deteta znaces da ces morati nekad da ga i na taj nacin disciplinujes,to ne znaci mlacenje i prebijanje. Kaludjerovic Sreten and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука