Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 On 12. 11. 2014. at 22:30, Juan рече Цоа, либертаријанче стари... Ма јок. Хришћанин. Нисам одавде. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 On 12. 11. 2014. at 22:35, Давидова рече У сваком случају, ако је питање начелно - да ли држава треба/мора да контролише (у одређеним сегментима) како родитељи врше своје родитељско право, по мени је одговор да треба. Међутим, чињеница је да држава тежи да има све већу и већу контролу над породицом и да родитеље све више ограничи у њиховим природним правима у погледу васпитавања деце. То је очигледно, и то је лоше. Слажем се. А овде се конкретно, како је и Миливојевић приметио, ради о једном идеолошком експерименту. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 On 12. 11. 2014. at 21:40, cloudking рече Ako postoji opasnost da ce samo jedan maloumnik da unese plasticni eksploziv u avion u boci od sampona onda nikom ne sme biti dozvoljeno da nosi sampon u avion. Ako postoji opasnost da ce jedan maloumnik da iskoristi to sto je "fizicko kaznjavanje dece dozvoljeno (ali umereno)" onda nikom ne treba da bude dozvoljeno ikakvo fizicko kaznjavanje dece. Katastrofalna "logika". "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 Ti bas svaki Aleksandrov post poras da ponovis... On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2014 On 12. 11. 2014. at 22:49, Александар Милојков рече Ма јок. Хришћанин. Нисам одавде. Hriscanin, libertarijanac, jako slichna stvar. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 On 12. 11. 2014. at 21:17, Александар Милојков рече Avocado, on 12 Nov 2014 - 22:05, каже: Naravno da neće... On 12. 11. 2014. at 21:17, Александар Милојков рече Како неће ако буду забранили било какво физичко кажњавање? Onda nek u startu odnosno u samom zakonu odvoje šta je kažnjivo. Mislim donesem zakon o bilo kakvom fizičkom kontaktu a verujem da me neće kazniti ako bude samo šljapka po guzi koja ni najmanje ne boli ali dete upozori da se uozbilji u tom trenutku,pogotovo recimo ako se nalazimo u saobraćaju i imamo još jedno dete sa sobom. I treba da skoči neki nervozni manijak i da krene napad na roditelja sa dvoje male dece i na to mu ovaj zakon daje prava. Dakle u startu odvojiti i ispisati minimume odnosno doneti granicu u fizičkom kontaktu. Stvarno ne vidim razlog zašto se to ne bi formulisalo tako. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 On 12. 11. 2014. at 22:19, Avocado рече Kao što već rekoh, nije sve što je zabranjeno isto i podjednako kažnjivo. Staviće vas van zakona i učiniti kriminalcima jednako kao one koji bacaju opuške po ulici (i to je zabranjeno ako nisi znao). Znači ipak je kažnjivo ali nije onakva kazna kakvu dobiješ ako detetu polomiš kičmu a? ma....... Kazna za pljusku po dupetu .. ma hajde molim te da se provlačimo kao sa opušcima... Koga bre driblate sa tim,postoji u zakonu ali se ne kažnjava? Pa zašto onda postoji u zakonu?? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Stavih na Fejs pa ajd da ponovim i ovde, mislim da može da posluži: Jedna baka je na kasi velike samousluge na redu da plati. Iza nje u redu stoji jedna mladja zena sa nestašnim sinom od 9 ili 10 godina. Sin stalno gura majčina kolica koja već 5-6 puta udaraju baku po nogama. Baka se okrene malom i zamoli ga da prestane da je udara. Pošto mali nastavlja da je udara, baka se okreće njegovoj majci i kaže: "Zar ne možete da kažete vašem sinu da me ne udara?" Mlada gospođa, bez uzbuđenja - hladno odgovara:"Ne! Moja metoda vaspitanja mu dozvoljava slobodu da radi šta god želi, sve dok do njegove svesti ne dodje da to što radi drugima ne valja. Naučno je dokazano da je ta metoda daleko efikasnija!"U redu iza dame sa detetom stoji jedan momak od nekih 20 godina, koji sve to pažljivo sluša, a u ruci drži teglu sa pekmezom od crvenih ribizli.Kad je dama završila svoje objašnjenje metode vaspitanja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese celu teglu pekmeza mladoj dami na glavu. Sva besna, van sebe, dama se okrene mladiću, a on hladnokrvno odgovara: - Znate, gospođo, ja sam vaspitavan slobodno, baš na isti način kao i vaš sin. I - evo vidite rezultat!" Starica se veselo okrene blagajnici i kaže: "Molim vas, stavite ovu teglu pekmeza na moj račun! Dodatak: Tko štedi šibu, mrzi na sina svog, a tko ga ljubi, na vrijeme ga opominje. (Izr 13,24) Nije "politički korektno" danas govoriti o šibi u vaspitanju dece, ali, ovde "fizičko kažnjavanje" i nije baš u prvom planu, već rukovođenje, savetovanje i pravilno vaspitanje. Reč koja je upotrebljena u hebrejskom tekstu za šibu je שֵׁבֶט Sh(e)bat, i više se koristi u smislu pastirskog štapa, kraljevskog skiptra, i služi pastirima za odbranu stada, kao oslonac i kao instrument vođenja. Ako još primetimo da je koren reči blizak reči Šabat - mir, počinak, stih dobija svoje pravo značenje: ko u ljubavi ne vodi, sa autoritetom svoje dete i ne opominje ga, mrzi svoje dete. Koliko roditelja to ne zna i neće da zna, jer "nemaju vremena" i živaca za svoju decu. Милан Ракић, Нифада, Broken and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ja tebe padre razumem da je dama pogrešila.da mu je bar otvorila čokoladu da prestane sa šutiranjem ima smisla:) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ateistima je baš dosadno koliko vidim. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Буцка Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Strogo sam protiv batinjanja deteta u smislu nanošenja ozbiljnih povreda, a u cilju navodnog vaspitavanja. Ali, ne možeš ti detetu od 3 godine lepo objasniti da ne gura ruke/šiljate predmete u šteker, da se ne pentra gde stigne, da se ne otima iz ruke i jurne niz ulicu.... Nisam majka, ali verujem da ću sutradan pljus po dupetu uvrstiti u svoj roditeljski arsenal. Tupljenje zuba da se dete nauči o ponašanju, kulturi i vrednostima je svakako u prvom planu, ali realno, nisu sva deca istog senzibiliteta pa ćošak i beskonačni razgovori često ne postižu efekat što direktno vodi u odgoj samoživog deteta koje ne haje za posledice. Lično iskustvo: Mene je odgajio deda na planini, patrijarhalan, strog, autoritativan. Udario me je samo jednom u životu i to dva potpuno opravdana šamara (zastale su mi par bombona u grlu, zaustavilo se disanje a prva bolnica 40km daleko, pa računam da je ovo bila ''prva pomoć'' i to uspešna, Bogu hvala) i mislim da se zbog tih šamara kajao do poslednjeg dana života. Ali mi je čovek bio takav autoritet, uz to i najveći prijatelj koji bi, čini mi se, verbalno umeo i kamen da natera na poslušnost. Volela bih da sutradan budem takav roditelj svom detetu. Goku, Volim_Sina_Bozjeg, Иван Ивковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 On 12. 11. 2014. at 22:58, cloudking рече Ti bas svaki Aleksandrov post poras da ponovis... Teski propusti zasluzuju da se ozbiljno naglase... zuti car and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 On 13. 11. 2014. at 10:28, obi-wan рече Teski propusti zasluzuju da se ozbiljno naglase... Obi-wan Stefanovic On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 On 12. 11. 2014. at 21:06, drvce рече Bolje da ga dobro izlema nego ovakve surovosti, internet je tako velik, a vremena nema za gubljenje na preterane kazne... Оне најнесташније треба казнити (екстремно) спорим интернетом! Никола Поповић, Mилена КШ and LISA је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Физичко кажњавање деце је углавном последица несвесне тежње родитеља да се исправе лични пропусти у васпитавању и одгајању током најважнијих првих неколико година живота детета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука