Walter Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Већ сам довољно написао, можеш да се вратиш и прочиташ. Xaxa .. класика Звоне, класика... не знаш ни сам на какав контекст мислиш ..једна две речи ''просветљења..'' и готово.. а ти то не желиш да напишеш.. Лкакше и интересантније тио је да приписујеш неке произвољне лакомислице из чак и теби недовољно познатихг разлога .. али то је Звоне - веј како ти б'е није досадно .. .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Masoni su medju nama verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Che Guevara је био тешки злочинац. podvižnik А и његове методе смо већ пробали па нам се није баш нешто примило... kad? ovde bi i Gandi i Che crkli od muke Prodane smo mi duše.Ne verujem niti jednom Srbinu da veruje u ono što propoveda. A svidja mi se ovo što su im vladike poručile pa kakva im god bila namera. I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Како незванично сазнаје политика, вл Атанасије (Јефтић) неће бити позван на сабор. Једино би било тужно да је то случајно истина, пошто новинама не верујем, али ако је истина, онда СПЦ опет прави грешку. Ваљда треба о свим проблемима разговарати, а не избегавати разговоре. Шта ће тиме постићи? Треба да научимо да причамо и да решавамо проблеме, а не да их гурамо у страну. Али то је све, ако је истина. Али у сваком случају нећемо ни сазнати, пошто наша Црква увек ћути. Јел ово нека казна? Мени уопште не личи. Ето, ипак сам пао под утицаје медија. Морао сам да прокоментаришем на глас неко моје размишљање. А вест као вест је тотално безвезе. Шта конкретно политика хоће овиме да покаже? Па он ионако нема глас на Сабору, можда и он сам не би дошао, као да је то важно. По мени би боља вест била да је речено патријарх или Синод позвао вл Атанасија на Сабор да би се разрешиле све дилеме. Тиме би се показала озбиљност. То што неће бити позван на Сабор, значи да Црква не придаје значај медијским манипулацијама и лажима поводом речи Епископа Атанасија. Уосталом на шта би личила седница Сабора када би се расправљало о томе шта је који владика рекао, односно како су то медији пласирали народу. Ђорђе Р, feeble and verum est in beer је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Xaxa .. класика Звоне, класика... не знаш ни сам на какав контекст мислиш ..једна две речи ''просветљења..'' и готово.. а ти то не желиш да напишеш.. Лкакше и интересантније тио је да приписујеш неке произвољне лакомислице из чак и теби недовољно познатихг разлога .. али то је Звоне - веј како ти б'е није досадно .. Prestani da smaraš čoveka i sve nas, ako si ikako u stanju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Walter, poslusaj Velikog Majstora smaracke lozhe, ne moze biti dvojice brkonja u istoj kuci Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 ZvonkoM, on 15 May 2013 - 01:46, каже: То је то фантазирање о којем цело време пишем, али изгледа не вреди... "жртве специјалног рата" "последња фаза" "замишљени циљ" "але и караконџуле" ... А једноставно смо глупи и неодговорни и 90% проблема смо сами себи направили - без икакве потребе. ZvonkoM, on 15 May 2013 - 01:46, каже: То је то фантазирање о којем цело време пишем, али изгледа не вреди... "жртве специјалног рата" "последња фаза" "замишљени циљ" "але и караконџуле" ... А једноставно смо глупи и неодговорни и 90% проблема смо сами себи направили - без икакве потребе. Ti zvonko ako ne verujes da postoji specijalni rat onda barem cuti ne prilici tebi da si neobavesten i neinteligentan.U vojnim akademijama itekako postoje predmeti koji obradjuju specijalni rat. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Da, da, jedan doktor Mirabilis i ceo pravac nominalizma je smisljen za promociju evroslinavizma. Eto dokle odu ljudi kad im ideologija postane preca od znanja.Ideologija sama po sebi nije nikakvo zlo ali ona vatrena zelja da se prosiri itekako jeste. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Da, da, jedan doktor Mirabilis i ceo pravac nominalizma je smisljen za promociju evroslinavizma. Eto dokle odu ljudi kad im ideologija postane preca od znanja. Отишли смо предалеко, овако можемо у недоглед. Да скратимо причу. Чињеница је да заступаш став да народи (и народне особине) не постоје. Већина се не слаже са тобом. Између осталог ни ја. Оставимо сада моје оскудно знање са стране, пронађи сам и погледај шта кажу о нашем, српском народу, његовим позитивним и негативним особинама наши највећи антрополози (према Владету Јеротићу): Јован Цвијић, Владимир Карић, Владимир Дворниковић, Драгиша Васић, Слободан Јовановић, Владимир Велмар-Јанковић, Николај Велимировић, Атанасије Јевтић. Ако и даље будеш мислио да српски и други народи не постоје, објави неку књигу. Рилски, Баба and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Владике Атанасије и Амфилохије су пророци које је Бог подарио српском народу! Од када су почели ЈАВНО да проповедају и пророкују, од седамдесетих па до данашњег дана, ништа погрешили нису. Брат Звонко и сам лепо, ових дана, описа какви су ови водећи Срби (Тома, Дачић и Вучић) и то баш јавно, на овом форуму, па не видим шта је онда погрешно ако се неко (па макар био и владика!) попење на бину у Београду и кажеш истину!? Сваком ко зна српски језик, а уз то није злонамеран, јасно је да +Атанасије никоме није претио. Он је само поменуо несрећног Ђинђића који сада лежи у земљи, и владика је два пута изговорио: ''нажалост, нажалост...'', јер, заиста, шта, значи за покојног Зорана тврдња да га не интересује Небо и небеска Србија, јер, ако је та Зоранова тврдња ''истинита'' џаба му је сада сва ''борба'' за земаљску Србију, будући, да сви знамо да је он већ у земљи, у гробу? И ако нема ништа ван гроба, онда је то, заиста, тужно и неутешно, не само за њега, него за сав безбожни свет. Владика Атанасије још је и додао: ''нека Бог суди''!, јер владика зна да је Бог човекољубац и милостив... а верујем да се и моли за несрећног Зорана, и само, на време, онако баш очински, опомиње Дачића да дође седи, ако има коме?! Рекло би се да има, али му у том повратку себи Бајден сигурно неће бити од помоћи... Од кад је света и века, већина људи повлађује злу, угађа му и удвара му се, јер гледа како да извуче неку материјалну корист овде и сада... наравно,то већина раде због тога што не верују у Небеско Царство, него само у (ово)земаљско... а ко нема веру и наду, онда је њему Небо непознато. Хришћански Пророци (попут +Атанасија и +Амфилохија) су увек стремили да човека духовно исцеле... да подигну палог човека, да га пробуде за нов живот! А шта ради пали човек? Копрца се у блату лажи и превара, погледујући час лево, час десно, и ту у тамо се усуди, да пружи (просјачку) руку оном поред себе, дајући или очекујући помоћ оног, исто тако блатњавог, (из Брисела, из Вашинтона, из Москве) и због тога му ђаво му не да подигне поглед, да погледа у Небо и нађе одговоре на сва питања и све проблеме... јер има Једна Рука која је пружена с Неба, и ништа друго нису пророци: +Атанасије и +Амфилохије рекли српском народу са оне бине већ: '' Иштите најпре Царство Божије и правду Његову, и све ће вам се друго додати"! Evgenik, Баба, verum est in beer and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 шта значи за покојног Зорана Nemojte sad "Zoran"... Malo glupo nakon onoga što je doživljavao (da ne kažem preživljavao) od svih vas. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Отишли смо предалеко, овако можемо у недоглед. Да скратимо причу. Чињеница је да заступаш став да народи (и народне особине) не постоје. Већина се не слаже са тобом. Између осталог ни ја. Оставимо сада моје оскудно знање са стране, пронађи сам и погледај шта кажу о нашем, српском народу, његовим позитивним и негативним особинама наши највећи антрополози (према Владету Јеротићу): Јован Цвијић, Владимир Карић, Владимир Дворниковић, Драгиша Васић, Слободан Јовановић, Владимир Велмар-Јанковић, Николај Велимировић, Атанасије Јевтић. Ако и даље будеш мислио да српски и други народи не постоје, објави неку књигу. Мислим да је ту проблем личне природе. Ако човек сам лично не припада ни једном народу, нити се осећа као део неке народне породице, онда је разумљиво зашто покушава да оспори особености појединих народа. Бојим се да је код Аквиља ово у питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Мислим да је ту проблем личне природе. Ако човек сам лично не припада ни једном народу, нити се осећа као део неке народне породице, онда је разумљиво зашто покушава да оспори особености појединих народа. Бојим се да је код Аквиља ово у питању. Koliko se secam ja sam odavno naglasio da sam anacionalan, ali istina davno su bili takve polemike. No ne vidim zasto bi se iko bojao toga sto bi ona Ava Karabatic rekla, kad je na Zagrebackom trgu krenula da intervjuise nekog smokljanina, "nemoj se nista bojat, necu te papat". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Бојим се да је код Аквиља ово у питању. Koje iste osobine imamo ja i ti zato što smo i jedan i drugi Srbi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 16, 2013 Пријави Подели Написано Мај 16, 2013 Nemojte sad "Zoran"... Malo glupo nakon onoga što je doživljavao (da ne kažem preživljavao) od svih vas. Ево ја ги никад нисам називао шоњом. По мени је Зоки био фаца, имао сам прилику једаред дваред и да га сретнем нако уживо. Али ми увек био смешан лик, млого смешан Бог душу да му прости. И још за живота његовог сматрао сам га прво веома чудном појавом и страном српском народу, а потом и сарадником запада, што он није никада негирао. Народ га је доживео још горе-као издајника. А ја нисам. Ја сам га доживео као очајника, јер чему градња Светосавског храма ако треба да се манемо Небеске Србије, чему веронаука, чему вера, чему све ? Заиста је тужно то што га убише муфљузи, још је тужније што је то једна наша народна срамота а уједно и црта. Али се слажем са Голубом што рече. DYNABLASTER and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука