DYNABLASTER Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Већина аустријских историчара каже (данас) да је рат био неминован и без атентата. Толико предавања, толико документарних филмова, научних радова је објављено где са каже да Принцип није значио ништа већ је тај атентат искоришћен на најперфиднији начин како би се послао ултиматум Србији и објавио рат. Да није тога било био би неки други разлог. "Морају се казнити! Поздрав из школе ратовања." Pa eto, to potvrdjuje promasenost Principovog cina, te mi nije jasno oko cega se mi na ovoj temi uopste raspravljamo. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Него, шта ви мислите да осудимо и "Вујадина са обадва сина", као и све хајдуке, јер Србија је била поробљена, званичног рата није било тј у Отоманској империји би требало тада у овим освојеним крајевима да буде мирно! Тако је и требало, турци! Све атентаторе и терористе на колац! Мислим, овде неки немају елементарни осећај за време, историјске околности, психологију тадашњег човека, па тако тумаче на другим темама и Стари Завет-из перспективе савременог човека. Аман... Па пошаљите макар у мислима ЛГБТ-овце 100 година уназад да се шетају за права, и схватићете колико је глупо из наше перспективе размишљати о том времену. Атентати су били к'о добар дан, а ултиматуми - позиви на журку без права одбијања ... Volim_Sina_Bozjeg and Рилски је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Није без обзира, лепо си написао да је Српска тајна служба организовала смакнуће. Шта значи Српска тајна служба? Сви знамо шта то значи када се каже: "британска, израелска, франсцуска" и сл. Ко стоји иза такве службе, па неће ваљда Индија? Мој став је да без обзира ко је организовао убиство АУ је могла да реши ствари без рата. Атентат је, са својим ортацима, организовао Драгутин Димитријевић који је био шеф тадашње српске обавештајне службе. То је народски "тајна служба". Српска власт је тог убицу и зликовца толерисала и дозвољавала активности његове тајне организације. Што опет не значи да је АУ имала право да Србију сравни са земљом и изврши покољ над српским народом, мада не очекујем да саговорници то разумеју. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 и схватићете колико је глупо из наше перспективе размишљати о том времену. Атентати су били к'о добар дан, а ултиматуми - позиви на журку без права одбијања ... Хришћанство је било исто у том времену као што је данас. Мени само није јасно - зашто се тај човек прославља у Цркви? Нема никаквог оправдања за то. То није хришћански. Историјска расправа је за уз кафицу, о томе можемо да диванимо кол`ко `оћете. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ne budi tako tužna...i da, nisu ono moje riječi...tvoje su. Iz toga slijedi - malicioznost nije meni etiketirana, sebi si je uputila Svako dobro želim Malicioznim sam ocenila nacin na koji si iskombinovala delove mojih odgovora i tako im pripisala znacenje koje nije istinito. Da hoces da pokusas da se potrudis da razumes pravo znacenje onog sto sam htela da kazem i mog iskreno iznetog dozivljaja tog tragicnog dogadjaja, verujem da bismo se negde nasle "na pola puta". No, vidim da ti danas nije do toga. Donekle mogu da razumem. Srdacan pozdrav! "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Јеси. И мени је мука да слушам лажи које поноваљаш све време. Ма какве црне википедија чињенице... Tako je Manjo, idi napravi recenziju ovog istorijskog rada. Tamo ti češki mladenci ukazuju kako je to sve stvarno doopravdu bilo. A ne združuj sa mmnogo s tim kadrom kad tamo otvaraju to plehovo pivo u konzervama, to će recenzovat neko drugi, ti se drž samo istorije i faktografije. Video ukazuje atentat na Františka Ferdinanda D Este i ne sadržo9 nasilje a ni brutalnost. Prošli put ga neko prijavio kao neorikladnog, nadam se da se to neće ponoviti! Projekt do Dějepisu, djejepisanie je istorija, dakle česki istoričeski projekt Jan Janás· 5 videí Odebírat 9 258 zhlédnutí 3 1 Líbí se Informace o videu Sdílet Přidat do Zveřejněno 27. 8. 2012 Znázorňuje atentát na císaře Františka Ferdinanda D este, video neobsahuje násilí ani brutalitu. Minule jej někdo nahlásil za nevhodné, doufám že se to nebude opakovat.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Атентат је, са својим ортацима, организовао Драгутин Димитријевић који је био шеф тадашње српске обавештајне службе. Мммм....није. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Мени је не схватљиво да неко и даље да узрок првог светског рата види у Гаврилу Принципу. То је чиста лудост. Нити је његов чин ваљан за почетак рата нити ми је било чији живот, па то био и надвојводин довољан за убиства милиона људи. Па и мени је несхватљиво. Колико видим то овде нико и није рекао... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Мој став је да без обзира ко је организовао убиство АУ је могла да реши ствари без рата. Атентат је, са својим ортацима, организовао Драгутин Димитријевић који је био шеф тадашње српске обавештајне службе. То је народски "тајна служба". Српска власт је тог убицу и зликовца толерисала и дозвољавала активности његове тајне организације. Што опет не значи да је АУ имала право да Србију сравни са земљом и изврши покољ над српским народом, мада не очекујем да саговорници то разумеју. U tajnim sluzbama se ne zna ko pije ko placa. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Атентат је, са својим ортацима, организовао Драгутин Димитријевић који је био шеф тадашње српске обавештајне службе. То је народски "тајна служба". Можда у алтернативном универзуму. У овом нашем, јок. Manolis and R.Žiskar је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Атентат је организовала Аустроугарска тајна служба на чијем челу је био Франц Хорбуст, у ужим круговима тајних служби познатији као "Шаца Убавић" што му је било и коспиративно име у време боравка на територијама словенских народа. Касније је нестао у чисткама организованим од стране мађарских обавештајаца који су радили за Француску. Ето, ја кажем да је тако било а ко не верује, нека тражи податке. DYNABLASTER and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Погрешно си сконтао, не браним Принципов поступак, него се ужасавам идеји како је тобоже Фердинанд био умиљато јагње и како је Србија учествовала (тајно) у атентату па је ето "добила оно што је и заслужила". Извини али и ја сам се осећао увређеним тим лажима. A ko je gde to rekao, da je "Srbija dobila sta je zasluzila"...? Srbija je tim ratom gurnula u ono sto se ocekivalo....kao posledica toga. A to kakav je FF bio ja ne znam, eto Grizli izneo neku pricu da je imao miroljubiviju politiku..... moguce, ne znam nista o tome.... ali ne znam kako ta tvrdnja tebe vredja? Ovu prvu bih mogao da razumem "srbija dobila sta je zasluzila" ali ja nikog nisam video da je izjavio to. Rekao bih da ti se "cini" da je to izjavljeno, da si ga umetnuo nedje medj redovima. Атентат је организовала Аустроугарска тајна служба на чијем челу је био Франц Хорбуст, у ужим круговима тајних служби познатији као "Шаца Убавић" што му је било и коспиративно име у време боравка на територијама словенских народа. Касније је нестао у чисткама организованим од стране мађарских обавештајаца који су радили за Француску. Ето, ја кажем да је тако било а ко не верује, нека тражи податке. Znaci Princip ne samo da je bio jugosloven nego je radio i za austrijance? Cemu onda bilo kakvo dalje ugledanje na takve likove? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Можда у алтернативном универзуму. У овом нашем, јок. Па, ако желиш да будеш озбиљан, можеш да кажеш да има "различитих мишљења" о томе, при чему су они који то негирају у мањини. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Па, ако желиш да будеш озбиљан, можеш да кажеш да има "различитих мишљења" о томе, при чему су они који то негирају у мањини. Различитих "мишљења" да, различитих чињеничних стања никако. Мишљења која су заснована на аустроугарским конструкцијама које су у међувремену разбијене као фалсификати све до једне, не узимам за озбиљно, могу их назвати мњење у најбољем случају. Мишљења која су заснована на доказима и чињеницама које у међувремену нико није оповргао, могу да прихватим. Мњење је да је "српска тајна служба", како год схватио тај термин, одговорна за убиство Фердинанда. Мишљење је да није, да је чак и српска влада сазнала да се нешто спрема и о томе упозорила владу Аустроугарске. Постоји много мњења и свако има право на своје мњење, али мишљење мора бити засновано на чињеницама које га подржавају. Ако већ говоримо о нечему, хајде да разговарамо о мишљењима а не о мњењима, да нас неко не би схватио неозбиљно. Јер све док нешто лебди у ваздуху, остављамо простор за злоупотребе сваке врсте. Зато немам било какве потребе да идем низ длаку онима који износе мњење и тиме наносе штету целом једном народу. И Хитлер је имао своје "доказе" против комуниста, Јевреја, СССР, и кога све не, за која је касније доказано да су све до једног била лажна, па не видим да ти или било ко други инсистира да било ко озбиљно узме у разматрање доказане фалсификате. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 И Хитлер Ich bin ein Star der Internet Ћириличар and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука