Перезвон Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Избори за Тачијеву окупаторску државу, или издаја државе Србије? Епископ Атанасије понедељак, 14. октобар 2013. Кампања која се води од садашње врхушке власти у Србији, а у којој учествују, или је помажу и подржавају и неки други (чак и из Патријаршије у Београду), за тзв. изборе почетком новембра, ствара велику забуну код Срба на Косову и Метохији, посебно код Срба у четири српске општине северно од моста на Ибру. Најпре треба рећи да те општине припадају, и одувек су припадале, Рашкој области, а никада Косову. То што их је несрећни српски комуниста Петар Стамболић (у народу познатији као “Пера коњ”) самовољно и незаконито, без икакве правне и државне одлуке, дао аутохтоној области Космета тек 1959. г. само сведочи да ти крајеви никада нису били у саставу Космета, ни географски, ни историјски. Пуних 65 километра, од Митровице до Копаоника (само 30 км испод Панчићевог врха на Копаонику), “даровао” је овај српски комуњара на поклон Шиптарима, којих у тим пределима нема и није их никада било (осим два мала села у Бајгори, изнад скретања за Бањску, одакле су иначе њихови терористи силазили на пут Митровица-Рашка и вршили терористичке акте, и раније и недавно). Такозвани “север Косова”, тј. Срби низ реку Ибар (који долази од Газивода у Ибарском Колашину, а ни тај Колашин, са Зубиним Потоком и осталим селима, никад није био Косово) од села Рудара код Митровице до Јариња на северу, никада до сада нису признали Нато-шиптарску окупацију Косова и Метохије. Зато је тај “северни” крај био гаранција и Србима јужног дела, тј. Космета јужно од Ибра, и гаранција и нада да Косово и Метохија никада неће признати Тачијеву нелегалну, окупаторску власт, у коју га је устоличио НАТО окупатор. Када наглашавамо посебност ове 4 српске општине ”на северу” тиме не делимо Србе испод и изнад Ибра, него само указујемо да су ове општине биле и остале, и после безаконог “проглашења независности Косова” (2008), у саставу државе Србије. Сада се, на општу жалост свега српства, на издајнички начин, цело Косово и Метохија, и посебно наглашени “северни део”, предају у надлежност Тачијевог “државног система”, који и расписује и спроводи ове фамозне изборе. Неприхватљиво је да се, осим државне издајничке врхушке, чују и гласови појединих људи из Цркве, тачније из Патријаршије, којима се “позивају сви Срби да изађу на изборе”. (У ту бедну пропаганду покушавају да увуку и свети Хиландар!) Како могу ти људи, најпре, да се мешају у судбинске одлуке Срба под окупацијом, а онда и још да препоручују напаћеним и још увек прогањаним Србима на распетом Косову да гласају “или сви или ниједан”, када је свим Србима на Косову и Метохији јасно да "косовски избори за циљ имају расформирање институција Републике Србије и одрицање државе од суверенитета на Косову и Метохији".[1] Патријарх је у Пећи рекао да он то говори „у име Цркве“! Међутим, нити је Црква консултована, нити саборски разговарано и договарано о томе - тако да то није став Цркве, макар га тако назвао патријарх. Ни он нема право да тако присваја само себи глас Цркве. Тако није радио блаженопочивши патријарх Павле, у овим тешким временима, нити српски пећки и београдски патријарси кроз векове. Недавно сам писао Св. синоду и патријарху подсетник о Косову и Метохији да укажем на тешко стање браће Срба, и посебно на угроженост наших светиња на Косову и Метохији (које уопште нису ни поменуте у фамозном „Бриселском споразуму“).[2] И ово сада пишем само да ставим до знања браћи на Косову и Метохији да нису сами, да не клону духом, и не очекују много од разних изјава са разних страна. Него да буду и остану косовскометохијски Срби, који одстојавају своју веру, име, образ, отаџбину, слободе, своје прагове и светиње. Аутор је умировљени епископ Епархије захумско-херцеговачке. [1] Прилажемо Писмо Привремене скупштине Срба на Косову, упућено данас, 14. октобра 2013., патријарху српском Иринеју, поводом изјаве Саве Јањића из Дечана и Епископа Теодосија, а уочи неочекиване, а збуњујуће изјаве патријараха Иринеја данас, у Пећкој патријаршији (није ваљда ишао зато на славу у своје вековно патријарашко седиште? [2] Текст је објављен у мојој књизи ”Косовске беседе и речи”, 2. издање, 2013. nedeljko, Ђорђе Р, feeble and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Октобар 14, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2013 Ништа ово није добро, хоћемо директан пренос Сабора, ако може и рејалити да се осмисли неки. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Kako..ali kako ova tema nema više do jedan(!) komentar ... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 Jeste ..blam izjava Patrijarha.. jednaka onoj sa početka patrijaršijske ''karijere'' .. o muslimanima... u ravni one, koju su pokušali da sakriju, iz Rusije ..I, bilo je toga još ..a nešto mi govori da je takva i budućnost .. Raymond Red Reddington and Баба је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 15, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2013 А могла би тема да промени наслов... чисто из неког ''фола'' .. да буде што сличнија оној подспрдној .. ''Наши'' и ''Sвери'' поручили ...патријарху .. Ова да се зове ..''Владика Атанасије поручио Патријарху'' .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Ја сам пропустио ово да прочитам највероватније зато што у наслову недостаје да је аутор владика Атанасије, и зато је мало коментара. Оно што мени упада у очи је место где је ово писмо објављено. Ни у једном црквеним медију, чак ни на сајту епархије. Очигледно је да се жели ућуткати владика Атанасије. Прво је забрањен у часопису Православље (на шта се он жалио), а сада се чини да нема места његовим ставовима ни на сајту епархије. Никада није био већи медијски мрак у Србији. Можда само у време комунизма. Деведесетих је постојала по нека локална ТВ, или локални радио, који нису само понављали ставове власти. Данас само пар интернет портала. Тотални информативни мрак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 A da s estavrno prenaslovi tema .. dodavanjem imena Vl. Atatnasija pored naslova ..? .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Promenio sam naslov teme... Walter је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Ja mislim da crkva ostavi caru carevo a Bogu Bozije u ovom sluchaju i pusti ljude same da po svojoj savetsti i izboru izaberu da li ce glasati ili nece. Sa jedne strane razumem patriarha, Srbi tamo trebaju da se bore za svoja prava i ucestvuju u politici koja se sprovodi ( i nad njima) Sa druge strane razumem i +Atanasija ucestvovanje tamo na izborima znaci da kazemo neko priznavanje te vlade. kada se sve odmeri i jedan i drugi imaju poentu, ali ja mislim da je najapmetnije da narod sam odluci sta zeli. Njihova je buducnost u pitanju i nicija druga. Милан Ракић, Панарет and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Не волим кад се владике баве политиком,поготово не од стране вл Атанасија Јевтића, којем је Богом даном да буде теолог,један од најбољих, а ово његови политички излети,који трају јако дуго,осим стварања непотребних тензија у самом врху Цркве,уносе и немир међу свим члановима Цркве,и нема никакве користи... Као друго,аргументи које износе су више историјско-ренесансног типа,и што ме посебно чуди,да уопште није свестан садашње ситуације у којој се налази не само Косово,већ цела Србија, условљена разним претњама , без јаких савезника, и у тешкој економској ситуацији,заиста није у стању да се сад нешто инати и да проћерда то мало ,што ће омоућити какав такав живот нашихх људи на Косову... Marjanovic, fsa, Лазар Нешић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Еп.Таси је свака златна..и као увек..право у месо... Άξιος Walter је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Не волим кад се владике баве политиком,поготово не од стране вл Атанасија Јевтића, којем је Богом даном да буде теолог,један од најбољих, а ово његови политички излети,који трају јако дуго,осим стварања непотребних тензија у самом врху Цркве,уносе и немир међу свим члановима Цркве,и нема никакве користи... Као друго,аргументи које износе су више историјско-ренесансног типа,и што ме посебно чуди,да уопште није свестан садашње ситуације у којој се налази не само Косово,већ цела Србија, условљена разним претњама , без јаких савезника, и у тешкој економској ситуацији,заиста није у стању да се сад нешто инати и да проћерда то мало ,што ће омоућити какав такав живот нашихх људи на Косову... Пре бих рекао да власт, а и ми нисмо свесни ситуације у којој се држава, као и народ тамо налази. Ако ће све да их побију и протерају ако не изађу на изборе, онда је и то добро, да се раскринка лажни морализам ЕУ и западне демократије. Наравно да то неће да се деси. Можда ће само мало мање пара добити наши политичари, а и не треба да их добију, јер их и онако углавном троше за куповину власти, што смо видели на локалним изборима. Ако је истина и правда, нешто историјско-ренесансно, извини онда ћу стати увек на ту страну, колико год то "ретроградно" и "застарело" изгледало. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Помену неко, некакав Тасин ''инат'' и ''стварање тензија'' .. Ја бих потсетио , бар оне ..са дужим памћењем ..не безусловно и старије, да је управо тај ''Инат'' пре свега Тасин ..па онда и других Сербов с ону страну Дрине, створио и очувао Републику Српску .. одбранио и сачувао Херцеговину у њој .. а да су то кратковиди властодршци из Београда тада видели и препознали(!), Данас би и у Славонији било Срба исто као и у Книнској Крајини .. Али и тада је Милошевић постао ГАРАНТ МИРА И СТАБИЛНОСТИ на Балкану ... Немојмо бар ми то заборавити ... Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Помену неко, некакав Тасин ''инат'' и ''стварање тензија'' .. Ја бих потсетио , бар оне ..са дужим памћењем ..не безусловно и старије, да је управо тај ''Инат'' пре свега Тасин ..па онда и других Сербов с ону страну Дрине, створио и очувао Републику Српску .. одбранио и сачувао Херцеговину у њој .. а да су то кратковиди властодршци из Београда тада видели и препознали(!), Данас би и у Славонији било Срба исто као и у Книнској Крајини .. Што се тиче ината а везано за Косово, Србија је ту направила преседан до сад невиђен у новијој светској историји: упустили смо се у рат,сасвим сами, против нато пакта, а како смо прошли,знамо сви... Дакле,то није прошло,нити је имало икакве шансе,и сада се мора другачије мудрије борити да се сачува оно што још може... Босна је друга прича и сасвим друге околности,пре свега због великог броја српског живља,за разлику од срба у хрватској и косову који су били изразита мањина... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Што се тиче ината а везано за Косово, Србија је ту направила преседан до сад невиђен у новијој светској историји: упустили смо се у рат,сасвим сами, против нато пакта, а како смо прошли,знамо сви... Дакле,то није прошло,нити је имало икакве шансе,и сада се мора другачије мудрије борити да се сачува оно што још може... Босна је друга прича и сасвим друге околности,пре свега због великог броја српског живља,за разлику од срба у хрватској и косову који су били изразита мањина... Ти стварно мислиш да смо имали избора? Много си наиван... сваки рат је наручен на време... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука