Luctor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ево га још један просвједник који брани Косово у Београду Ко брани Косово у Београду? На интернет форумима се ништа не брани, већ се указује на истинитост или лажност неке тврдње. Ја само указујем на лажне аргументе који се износе против отпора Срба на Космету и поводом смешних аргумената да смо изгубили Косово. 1. Ако јесмо, чему Бриселски споразум? 2. Зашто ЕУ тражи од Србије да имплементира Бриселски споразум, када се он тиче севера Косова, који смо ми "изгубили"? 3. Ако је Косово изгубљено, онда ми који наводно "бранимо Косово" ту не можемо ништа, па је поптупно непотребно да се овде расправљате са нама или да нас прозивате, јер ви ионако знате да смо ми ту немоћни. Ја причам о квазипатриотама који нису хтели да се помуче толико да уплате карту до Гарачанице (око 2.000 динара из Београда). Ма и све џабе неко да вам је дао пут до доле, не бисте се исцимали, мрзело би вас да путујете седам и по сати до Грачанице. И Срби са Косова имају право да причају, и једни и други, свако из свог угла, али такви који бране Косово по Немањиној немају. На протест у Београду су управо позвали косметски Срби, јер и они сами тврде да одговорност за погоршавање њиховог положаја сносе власти у Београду, не Тачи. На протест у Београд су дошли Срби са Комета, не обрнуто, јер је овде седиште власти која се њих јавно одриче. Да ли ја морам да уплаћујем карту до Бора, да би имао право да тврдим да је Бор део Србије? Да ли сам био јасан? А то да ли неко страда или не и шта је за кога боље, о томе не знаш и не можеш да знаш, јер појма немаш шта се дешава испод Бубањ Потока. Једноставно, има ко ће да ти каже. Па ни власти које седе у Беогарду појма немају шта желе Срби са Космета, па доносе одлуке уи њихово име, за које их нико није овластио. Дачић и Вучић из Београда доносе судбинске одлуке за њих, а седе у Београду и не питају те Србе ништа. Али теби сметају људи, који из Београда дају подршку Србима са Космета и тврде да су у праву. Ко је ту лицемер? Ја причам о квазипатриотама који нису хтели да се помуче толико да уплате карту до Гарачанице (око 2.000 динара из Београда). А ја причам о квазихумастима и либералима, који би да ућуткају свакога који тврде да је Бриселски споразум бесмислен, нелегитиман и противуставан. Ако се слажеш са Бриселским споразумом, што ти не одеш на Космет и живиш у Тачијевој држави и са њима делиш "мултикултурни дух"? Па ни ти не живиш на Космету, па овде тврдиш шта је боље за Србе са Космета. Одакле теби право да говориш у њихово име, а ја то не могу, посебно што ја само подржавам оно што они раде? Потпуна пропаганда и етикетирање, без икаквог смисленог аргумента. "Патриоте, ња, ња, упропастили сте нас, ња, ња, што ви не одете на Косово,ња ња, због вас се све ово догађа, ња, ња, сила је против нас ња, ња". Будите оригинални већ једном. Као да причам са ботовима. П.С Ја сам већ неколико пута поставио потпуно смислена питања и рационалне аргументе, на које није одговорено. Једино на шта се свело је етикетирање за "патриЈотизам", иронисање и исмејавање. Из свега овога следи, да ви немате апсолутно некакве сувисле аргументе. А у вашем стилу, кажем вама, као и ви мени: Идите ви на Косово, па се интегришите ви лично у Тачијеву државу, тиме дајући пример косметским Србима, који то неће. Немојте овде из Београда или Крагујевца да овде делите лекције, него својим примером им покажите да је могућ суживот са Албанцима. Немојте да друге подмећете, да бисте ви могли да се интегришете у ЕУ и јер не желите да вас смара питање Косова. Уосталом, никад у животу нисам био у Крагујевцу, па то не значи да немам права да тврдим да је Крагујевац део Србије, као и да Крагујевчани имају право да то буду. feeble and Gerhard је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ко брани Косово у Београду? На интернет форумима се ништа не брани, већ се указује на истинитост или лажност неке тврдње. Ја само указујем на лажне аргументе који се износе против отпора Срба на Космету и поводом смешних аргумената да смо изгубили Косово. Ти не наводиш аргументе, него их преписујеш. У томе је огромна разлика. Дачић и Вучић из Београда доносе судбинске одлуке за њих, а седе у Београду и не питају те Србе ништа. И ово цитираш, случајно знам да није тако. А ја причам о квазихумастима и либералима, који би да ућуткају свакога који тврде да је Бриселски споразум бесмислен, нелегитиман и противуставан. Нисам причао овде о споразуму, нити сам либерал, нити себе сматрам хуманистом, штавише грозим се тих модерних назива. Што се тиче мојих ставова о либерализму у свим његовим појавним облицима, да си мало пратио форум, опет би видео шта мислим о томе и колико пута сам у вези са тим водио расправе. Али још горе од свега ми је ово што радите ви који сваку причу доводите до бесмисла, јер сте апсолутно празни и безидејни, а хтели бисте да се сликате и да водите главну реч у кафанама и по славама. Ову причу гледам својим очима, и врло добро знам и шта о таквим попут тебе и теби сличних мисле људи које ова тема још диреткније погађа и зато су ми овакве ствари одвратне. Да не помињем да су крајње контрапродуктивне. О јаловости не вреди трошити речи, то се подразумева. Па ни ти не живиш на Космету, па овде тврдиш шта је боље за Србе са Космета. Одакле теби право да говориш у њихово име, а ја то не могу, посебно што ја само подржавам оно што они раде? Нити знаш где идем, живим или радим, нити си у скорије време причао са неким Србином са Косова, то је јасно као дан из твојих постова. Нити си и био на Косову, нити би нашао Дечане или Пећку Патријаршију да те неко снабде мапом, ГПС-ом и пуним резервоаром, као ни три хиљаде твојих колега који су заједно са тобом бранили Косово у центру Београда. На протест у Београду су управо позвали косметски Срби, јер и они сами тврде да за погоршавање њиховог положаја сносе власти у Београду, не Тачи. На протест у Београд су дошли Срби са Комета, не обрнуто, јер је овде седиште власти која се њих јавно одриче. Апсолутна неистина. Протест у Београду на Видовдан су организовали политички маргиналци. Срби са Косова су за Видовдан били на Косову, и они јужно и они северно од Ибра. Једном су били злоупотребљени од стране маргиналаца, а далеко су од глупих, неће то себи поново да дозволе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Протест у Београду на Видовдан су организовали политички маргиналци. Kakav je to bio skup, e... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ти не наводиш аргументе, него их преписујеш. У томе је огромна разлика. И ово цитираш, случајно знам да није тако. Сигурно да имаш доказе за ту тврдњу. Чак и да преписујем, зашто лепо и смислено не одговориш на њих? Али још горе од свега ми је ово што радите ви који сваку причу доводите до бесмисла, јер сте апсолутно празни и безидејни, а хтели бисте да се сликате и да водите главну реч у кафанама и по славама. Ја уопште не идем у кафане, нити на славама причам о политици, дакле причаш глупости. Ово је интернет форум, и ја на њему демонстрирам лажност аргумената, коришћењем логике. Ти лепиш етикете. Нити знаш где идем, живим или радим, нити си у скорије време причао са неким Србином са Косова, то је јасно као дан из твојих постова. Нити си и био на Косову, нити би нашао Дечане или Пећку Патријаршију да те неко снабде мапом, ГПС-ом и пуним резервоаром, као ни три хиљаде твојих колега који су заједно са тобом бранили Косово у центру Београда. Нити ти то знаш за мене, па ипак тврдиш да знаш. Нисам био ни у твом Крагујевцу. Сада немам право да причам о њему или да тврдим да је он део Србије и да Крагујевчани јесу део Србије? Апсолутна неистина. Протест у Београду на Видовдан су организовали политички маргиналци. Срби са Косова су за Видовдан били на Косову, и они јужно и они северно од Ибра. Једном су били злоупотребљени од стране маргиналаца, а далеко су од глупих, неће то себи поново да дозволе. Ко је уопште споменуо протест на Видовдан? Немој да ми подмећеш лажи: http://www.danas.rs/danasrs/politika/ostajemo_u_srbiji.56.html?news_id=260147 Beograd - Povodom potpisivanja Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, Srbi sa severa Kosova i Metohije tokom vikenda obratili su se javnosti proglasom u kome pozivaju građane i organizacije da se 10. maja u Beogradu pridruže mitingu pod sloganom „Ostajemo u Srbiji“. - See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/ostajemo_u_srbiji.56.html?news_id=260147#sthash.Ojwgefai.dpuf http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1114209 Skup organizuju Srbi sa Kosova koji se protive briselskom sporazumu, simbolično je počeo u 12.44, prema broju važeće rezolucije SB UN koja Kososvo tretira kao deo Srbije. Šta je rekao arhiepiskop Amfilohije? (Video u okviru - dole) Štaj je u severnoj Mitrovici rekao Aleksandar Vučić. Ustavni sud formirao predmet o briselskim dogovorima (tekst u okviru desno, dole) П.С Као што видим, настављаш са бесмислицама, јер ни ти, као ни твоји истомишљеници нисте смислено у стању да одговорите на логичка питања. То је зато што сте научили пар фраза и парола, што сте пуни фрустрација и ирационалне огорчености коју пројектујете на друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ово је интернет форум, и ја на њему демонстрирам лажност аргумената, коришћењем логике. To je moguce samo ako tvoj sagovornik napravi neku logicku gresku u suprotnom nema sanse da ti uspe takav poduhvat. Logika je, uprosceno, skup pravila koja nam omogucavaju da sa tacnim premisama sto dedukcijom sto indukcijom dodjemo do ispravnog zakljucka. Ali sama logika ne moze da nam kaze jesu li premise istinite ili ne. Tako da koriscenjem logike mozes da demonstriras laznost argumenata samo ako sagovnorik napravi gresku u zakljucivanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 To je moguce samo ako tvoj sagovornik napravi neku logicku gresku u suprotnom nema sanse da ti uspe takav poduhvat. Ако саговорник противречи самом себи (контрадикција), или на разумно питање одговара емотивним небулозама (апел на емоције), етикетирањем (ad hominem), тврдњом да неко није у праву јер има силу против себе (ad baculum), и да све то понавља у недоглед (ad nauseam) онда је тај по дефиницији направио лочику грешку. Са друге стране, ако неко инсистира на тим методама спрам мене, онда то даје мени право да тврдим да је безобразан или да је лажов. П.С Уосталом, престао сам са расправом пре неколико страна, али чим ме је дотични ископао и изабрао искључиво мене за тапет, све са етикетирањем, значи да жели да се свађа, а не да да смишљене разлоге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ко је уопште споменуо протест на Видовдан? Немој да ми подмећеш лажи: Ја сам причао искључиво о том протесту. Дакле, протесту на овај Видовдан. Протесту који сте одржали у Београду уместо да одете тамо где се Видовдан традиционално прославља. Ако не можеш да пратиш тему, што се онда убацујеш и одговараш на постове и провоцираш? Сигурно да имаш доказе за ту тврдњу. Чак и да преписујем, зашто лепо и смислено не одговориш на њих? Зато што се нисам тиме ни бавио у овим својим постовима, ако ниси провалио. Опет се убацујеш и разговараш сам са собом. Ја сам причао искључиво о политичким маргиналцима који воде јалову политику која не доприноси било чему. Или који, попут тебе, воде јалову расправу која неће допринети ни бољитку ни решењу, али звуче лепо сами себи док читају оне велике речи које су просули по форуму. Сад се врати лепо уназад, прелистај моје постове на овој теми, нема их пуно, и видећеш о чему сам писао. Либерали, у које си ме сврстао ко зна због чега, су писали о теми из једног угла. Квазиродољуби, у које и ти спадаш, су писали о теми из другог угла. Ја сам написао да не могу да верујем да се свакој теми, ма колико била битна или не, приступа секташки и из неких својих ровова. Ако хоћеш да разговарамо убудуће, може, ал се макар потруди да прочиташ о чему сам писао пре него што кренеш да гуслаш о издајницима, издаји и осталим ужасима против којих водиш свети рат. Ствар елементарне културе, да не идемо даље у оцену таквих стања код онога ко их испољава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ако саговорник противречи самом себи (контрадикција), или на разумно питање одговара емотивним небулозама (апел на емоције), етикетирањем (ad hominem), тврдњом да неко није у праву јер има силу против себе (ad baculum), онда је тај по дефиницији направио лочику грешку. Ако особа није у стању да испрати ток расправе, него разговара сам са собом претварајући се да говори са својим саговорником, онда су логичке грешке у таквој расправи најмањи проблем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Tako da koriscenjem logike mozes da demonstriras laznost argumenata samo ako sagovnorik napravi gresku u zakljucivanju. Samo ako je na ključnom mestu o kojem "visi" cela priča, inače pokazivanje sofizma ne znači nešto mnogo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Samo ako je na ključnom mestu o kojem "visi" cela priča, inače pokazivanje sofizma ne znači nešto mnogo... Ако саговорник противречи самом себи (контрадикција), или на разумно питање одговара емотивним небулозама (апел на емоције), етикетирањем (ad hominem), тврдњом да неко није у праву јер има силу против себе (ad baculum), и да све то понавља у недоглед (ad nauseam) онда је тај по дефиницији направио лочику грешку. Са друге стране, ако неко инсистира на тим методама спрам мене, онда то даје мени право да тврдим да је безобразан или да је лажов. Da i ja sam to rekao. Samo u slucaju da je napravio logicku gresku a da pri tome to nije strawman drugo sagovornik onda moze. U suprotnom ne. Ali ima i jedan drugi element, najvazniji, ovo sto spominje Auror. Ako su te logicke greske napravljenje na za rasrpavu kljucnim mestima. U suprotnom je to samo Red herring onog drugog sagovornika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 тврдњом да неко није у праву јер има силу против себе (ad baculum) Dajte predlog,da vidimo da li postoji mogućnost da se uradi nešto, da li je pametno, ima li podrške za to, kako bi reagovali ostali umešani igrači, da li bismo mogli da ostvarimo stratešku prednost, da li bismo mogli da je zadržimo, da li bi bilo političke i medijske podrške sa strane, imamo li uopšte moć za tako nešto... Pošto mi je preko glave da više slušam te priče i beskonačna trtljanja. A pristup "to nije u redu, evo na ovom papiru piše da nije u redu" očigledno ne prolazi, pa dajte da vidimo (ne kažem da ti koji ukazuju na to nisu u suštini u pravu, ali moramo imati druge stvari u vidu, pošto je sve bitnije). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Ја сам причао искључиво о том протесту. Дакле, протесту на овај Видовдан. Протесту који сте одржали у Београду уместо да одете тамо где се Видовдан традиционално прославља. Ако не можеш да пратиш тему, што се онда убацујеш и одговараш на постове и провоцираш? Па ти си тај који цитираш мене, који сам престао са расправом пре пар страница. Дакле, хоћеш да се препиреш искључиво са мном, из неког теби знаног разлога. 1.Откуд ти знаш да ли јесам или нисам био тамо? 2.Какве везе Видовдански протест има са оним што сам писао раније? 3.Какве везе то има са мојим аргументима које сам изнео? 4.На протесту "Остајемо у Србији" су сами Срби са Космета позвали да се праве демонстрације на Видовдан у Београду. То зна свако ко је био на њему. 5.Ко смо то "ми" за које тврдиш да су правили скуп? Колико ја знам, њега је правио ДСС, а ја нисам њихов члан. Сад се врати лепо уназад, прелистај моје постове на овој теми, нема их пуно, и видећеш о чему сам писао. Али мене уопште не занима шта си ти писао, јер се нисам са тобом расправљао. Ти си одлучио да се расправљаш са мном, вадећи мој пост после неколико страна на теми и одговорам на твоје примедбе мени. Дакле, имаш неки лични проблем са мном и очигледно ти нешто не да мира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Luctor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Dajte predlog,da vidimo da li postoji mogućnost da se uradi nešto, da li je pametno, ima li podrške za to, kako bi reagovali ostali umešani igrači, da li bismo mogli da ostvarimo stratešku prednost, da li bismo mogli da je zadržimo, da li bi bilo političke i medijske podrške sa strane, imamo li uopšte moć za tako nešto... Pošto mi je preko glave da više slušam te priče i beskonačna trtljanja. A pristup "to nije u redu, evo na ovom papiru piše da nije u redu" očigledno ne prolazi, pa dajte da vidimo (ne kažem da ti koji ukazuju na to nisu u suštini u pravu, ali moramo imati druge stvari u vidu). На то је одговорено неколико десетина страна раније и вођена је дебата око тога. Понављање истог захтева, иако је на њега пружен одговор је : http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_nauseam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Али мене уопште не занима шта си ти писао, јер се нисам са тобом расправљао. Ти си одлучио да се расправљаш са мном, вадећи мој пост после неколико страна на теми. Дакле, имаш неки лични проблем са мном и очигледно ти нешто не да мира. Види, закачио си се за мој пост, нисам био ту, сад сам листао тему и одговорио сам ти. Дакле, ниси прогоњен, нико те не јури, нит си битан толико да изазиваш немир у другима (ово макар за себе могу да потврдим). Елементарна пристојност налаже да се одговори на туђ пост, кад се већ тај неко накачио на твој пост. А ако ток расправе не можеш ни толико да испратиш, него сад још испада и да те неко прогања по форуму, или да су се сви уротили против тебе (ма колико имали супротне ставове о готово свим друштвеним феноменима, ал чим смо тебе видели, ми смо се удружили) можда да се ти лепо одјавиш за вечерас и размислиш где су корени таквих представа о свету и месту себе у свету. Да не буде да сам против тебе или те прогоним јер ме твоји премудри и предубоки цитати агенцијских вести гађају у моје издајничко срце, ево га пост где си се накачио на оно што сам ја писао, крајње острашћено, делећи ми неке епитете и одговарајући на нешто о чему нисам писао https://www.pouke.org/forum/topic/27616-episkop-atanasije-jevtic-o-kosovu-i-metohiji/?p=891376 Ајд се сконцентриши, па пробај поново. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 На то је одговорено неколико десетина страна раније и вођена је дебата око тога. Čuo sam odgovor ("zamrzavanje situacije"??), i moram reći da nije zadovoljavajuć. Možda bi mogao da rezimiraš suštinu i malo detaljnije objasniš plan akcije i zašto bi trebalo tako postupiti? Ako je dobro, ja ću naravno da podržim, želimo isto u suštini, ajde ubedi me. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука