Golub Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Владика Атанасије је аутентични хришћан! и више од тога, он је ходајуће Јеванђеље... Пре свега, он поседује духовну љубав, а својство духовне љубави је да не меша добро и зло, она у човеку види добро, али зло не прима, и зло из цуга препознаје, у тој љубави нема срцепарајуће чулности, особина те љубави је да је у њој невидива спољашња нежност, (осим, у тренуцима кад деца код мутавог Тасе непогрешиво препознају његову ОГРОМНУ љубав према човеку!). Мала мутава деца се не дају преварити! Понекад је та љубав и одвише захтевна, како његовим монасима и поповима, нарочито ђаконима и народу верном, а како не би била световним људима и многобројним пинк православцима, и тачно је каткад се та Тасина љубав за човека, чини врло суровом, али је, стога, тако благотворна и лековита! Batman, Pontifex Emeritus, obi-wan and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Па дефинитивно нам је стављено дознања преко тог напада да ми као народ уствари једино и само имамо Цркву. Da sve institucije su bile blokirane neko vreme jednom recju raspad ali srecom nisu mogli da blokiraju Zivog Boga koji im je u poslednjoj fazi bio zamisljen cilj. Jos dugo ce se sve ovo pamtiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 То је то фантазирање о којем цело време пишем, али изгледа не вреди... "жртве специјалног рата" "последња фаза" "замишљени циљ" "але и караконџуле" ... А једноставно смо глупи и неодговорни и 90% проблема смо сами себи направили - без икакве потребе. cloudking је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 А једноставно смо глупи и неодговорни и 90% проблема смо сами себи направили - без икакве потребе. Статистика уједно подразумева и неегзактност."Срби имају једну достојну дивљења врлину, која је уосталом сасвим честа код Словена, они верују у снагу разлога и права, према речима апостола они се надају противно свим надама." Ернест Дени Gerhard and Баба је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 "Срби имају једну достојну дивљења врлину..." Ne postoje "narodne osobine". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Ne postoje "narodne osobine". Ако ти тако кажеш Auror. Баба and Srdjan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Samo da pitam nesto sve ove ljude ovde na forumu sto su revoltirani sporazumom i ostalim spletom okolnosti oko Kosova. 1.Kome vapije Vladika? 2. Kako ce narod, koji nema posao, normalne institucije u zemlj koja nema saveznike, kako ce taj narod da promeni bilo sta? 3. I da svi hocemo, sta cemo da uradimo? Da izadjemo na ulice, ponesemo puske dole, da ponesemo motike i oteramo ove na vlasti/ Znate da je to ne moguce sve, a i ko jos ima snage? 4. Sta je resenje, sta je uteha? Stvarno me zanima kome i gde Vladike vapiju????? Treba nama vapaj zdravom razumu. Da se prenemo i probudimo.Kakva je ovo vlast?? Jeza me hvata kad vidim Dačića,Obradovića,Mrkonjića . . Kad su Albanci postavili spomenik svojim teroristima u Preševu,Dačić ga je brže bolje sklonio,a on ponižava srpsku vojsku godinama i odlaže isplatu ratnih dnevnica veteranima sa juga Srbije. Naša vojska mora da se žali sudu u Strazburu da bi ostvarila svoja prava. I da ne pišem,jer nije tema,a ima tu još nesrećnih činjenica. . .Licemerje bez granica. Pa kako ga nije sramota. I vladika mu nije rekao ništa gore nego što bi mu narod rekao.I neka je. I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Владика Атанасије је аутентични хришћан! и више од тога, он је ходајуће Јеванђеље... Пре свега, он поседује духовну љубав, а својство духовне љубави је да не меша добро и зло, она у човеку види добро, али зло не прима, и зло из цуга препознаје, у тој љубави нема срцепарајуће чулности, особина те љубави је да је у њој невидива спољашња нежност, (осим, у тренуцима кад деца код мутавог Тасе непогрешиво препознају његову ОГРОМНУ љубав према човеку!). Мала мутава деца се не дају преварити! Понекад је та љубав и одвише захтевна, како његовим монасима и поповима, нарочито ђаконима и народу верном, а како не би била световним људима и многобројним пинк православцима, и тачно је каткад се та Тасина љубав за човека, чини врло суровом, али је, стога, тако благотворна и лековита! Istina je bolna ali oslobadja....svaka cast za post.... clap clap clap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Ne postoje "narodne osobine". Постоје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Драги мој мастер-брате Кеноби, није ругање, само констатација. Има доста нас, а можда и "тиха већина", којима је већ годинама мука од разноразних "испада" у Цркви и само гутамо кнедле, још покушавамо да бранимо и оправдавамо доводећи тиме себе на границу лицемерја. Скоро да нема брата/сестре са којима то у приватном разговору нисмо поменули, а јавно нико ништа... Па рођено дете у повратку са Литургије ми каже о проповеди "тата, а што онај свештеник онолико лупа глупости?". Деца виде да је цар го, а ми се сви правимо блесави и вичемо "амин"... Па има ли то смисла? Какви смо то хришћани постали? И прекардашило. Мени је стварно доста више. Они могу да налупају највеће глупости (попут оних хвалоспева крволочном зликовцу Милошевићу, да не набрајам даље), а ми све то треба као овце ћутећи да гутамо и прихватамо као њихове "несташлуке". Па чекај бре, имају по сто година, а ми треба да их третирамо као децу!? Е па жао ми је. Од сада укидам ауто-цензуру. Сви смо ми удови Тела Христовог, сви смо ми Црква и имамо права да једни друге прекоримо када нешто није у реду. То што неко има ову или ону службу не значи да може да се понаша како хоће, а да нико не сме ништа да му каже. Само значи да има већу одговорност. Ми се овде мало нашалимо на форуму и они скоче на нас као да смо најгори секташи, а за овакве катастрофалне испаде нико ништа. Да ме не разумеш погрешно - нисам ја ту нешто "саблажњен", моја вера је од овога само јача. Давно сам научио да се уздам само у Христа и да је "проклет човек који се узда у човека". Проблем је што многи други отпадају од хришћанства или му не прилазе зато што га представљамо лоше. И критикују нас - са пуним правом. A kakve veze ima jedan Atanasije - koji do krvi izgara i trosi se do poslednjeg elektrona snage - sa popovima fuserantima, i ostalim nagomilanim olosem? Gadno si nesto ovde pobrkao, a mislim da vrlo jasno vidim i zasto. U svakom slucaju, sad mi nekako dodju mnogo jasnije one tvoje silne rasprave sa Ivicom od ranije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Већ реко` да +Атанасија и +Амфилохија пуно волим и ценим, Господ да их награди за све што су урадили у Цркви. Не сумњам да ће се придружити ави Јустину једног дана. Али кад негде погреше - управо из те љубави - могу братски да им приговорим. Највећа увреда би за њих била да гајимо некакве култове личности. Сви смо ми људи и можемо да погрешимо. Они су овде погрешили. И то је то. Не знам откуд православним хришћанима може да смета да неко каже "владика/митрополит/патријарх је погрешио"... Код нас нема непогрешивих. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Постоје. Taman koliko i astrolokse osobine, totemisticke osobine, numeroloske osobine e bas toliko postoje i narodne osobine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Taman koliko i astrolokse osobine, totemisticke osobine, numeroloske osobine e bas toliko postoje i narodne osobine. Архетип, колективно несвесно, традиција, предања, генотип средине, морална схватања... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Архетип, колективно несвесно, традиција, Vracarski bullshit koji em nista ne znaci a kad vidimo sta o tome pisu ti okultni guri vidimo da tu nema bas organskog kako to nacional ideolozi prikazuju. генотип средине Pseudonaucna kovanica za koju ti je vec ukazano da je oborena od savremene bilogije. предања, морална схватања... Meme koje se rasprarcavaju na nekoliko delova i nema u njima nicega organskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Ma nisu za ovde Gandijevi metodi. Samo Che Gevara. I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука