Јован Чакарески Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Jel imate jos ovakvih emisija nemora da je Episkop Atanasije http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 malo,svega još 2 ili 3 a to je bio serijal na rts Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 malo,svega još 2 ili 3 a to je bio serijal na rts Postavite ako ima jos na netu pls ... takeoff http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 24, 2010 Пријави Подели Написано Април 24, 2010 Sabornik_29.2.2004.-O_cirilici.avi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тарја Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Помаже Бог свима. Ово ме је заиста одушевило. Први пут се јављам и замолила бих ако неко има емисије Саборника, да постави на нету негде, најбоље на Јутјубу. Било је јако лепих емисија са предивним гостима, али су некако давали емисију у време Литургије недељом, па има пуно људи који би погледали цео серијал. Ако се појавио неки ЦД у продаји, такође молим да неко обавести. Ових неколико емисија са Владиком Атанасијем су најбоље, као и са Владиком Порфиријем, али добро је подсетити се тога, прошло је 5-6 година од Саборника. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Ja sam tražio po netu ali nigde ne nađoh,pa sam poslao poruku Aleksandri Janković a ona kaže da ne zna gde ima na netu više video zapisa ove emisije,čim bude negde se pojavilo okačićemo na forum dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
trapa Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 http://www.svetigora.com/node/7044 Најтоплија препорука свима, дивно предавање Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тарја Написано Април 25, 2010 Пријави Подели Написано Април 25, 2010 Hvala puno na odgovoru. Možda treba predložiti Aleksandri da na CD'u objave neku kompilaciju The best of iz tih emisija.Serijal je bio jako gledan u poectku naročito među mlađom generacijom, ali pred kraj je nešto popustio kvalitet, pa sam i ja prestala da gledam kad su gostovali neki treneri iz Crvene Zvezde i slično. Ali dok su bili kompetentni gosti na teološke teme, bila je izvanredna emisija.Mnogi su putem te emisije dobili značajne odgovore koje su tražili. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 4, 2010 Пријави Подели Написано Мај 4, 2010 1) "У европској цивилизацији прилично је наглашена људска личност али је она ипак схваћена више као индивидуа, као јединка која се афирмише управо издвајањем од других и одбраном своје самосталности. Западна демократска друштва правилно истичу "права људске личности". Ово истицање права људске личности, макар и као јединке, индивидуе, вредно је поштовања у западној цивилизацији. Али, у западној култури и цивилизацији није довољно наглашена димензија човековог заједништва. 2) У неким другим системима при схватању човека наглашена је пре свега људска заједница или чак "радничка класа". Ово пренаглашавање друштва учињено је неизбежно на рачун јединке и личности. У први план се истиче маса која пред собом не види појединачне људе као незаменљиве личности и њихове потребе, радости и жалости. У таквим системима се у први план истиче изграђивање тзв. "савршеног друштва", "срећног човечанства" али се најчешће гази по конкретним људима...Маса се развила на рачун личности... 3) Ми православни налазимо се између ове две крајности: између једностраног индивидуализма, који наглашава и истиче значај појединца, или запоставља улогу и значај заједнице; и оне друге крајности, која наглашава само опште, друштвено, масовно, колективно код људи, а притом заборавља и запоставља неприкосновену вредност сваке појединачне личности. Спасоносно решење проблема људске личности и заједништва остварено је једино у Цркви Христовој. Бог је назначио да Љубав буде садржај бића и живот сваке личности у њеној незаменљивости, и исто тако и садржај међусобног односа и заједништва свих људских личности." "О Цркви и Литургији", стр. 150-154 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Ево како "равнитељи и чувари прађедовске вере"(не знам само које, можда оне прасловенске, паганске) обмањују народ по питању Владике Атанасија. И сами видите апсурдност овог њиховог покушаја да исмеју Владику Атанасија. Крије крст! Како га крије? Погледајте мало горе и видећете шта се налази на капи Владике. Дакле, узети леп фонт (онако да ооставља утисак црквености), слику неког Владике или свештеника, обавезне стрелице да вам се скрене пажња, и пун погодак за лаковерне или неверне (свеједно). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Који је ово фонт, баш ми се свиђа :-)) Јел то стоји у заповестима да се не крије крст? Или заправо не сме лажно да се сведочи... да се осуђује... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Мај 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Који је ово фонт, баш ми се свиђа :-)) Јел то стоји у заповестима да се не крије крст? Или заправо не сме лажно да се сведочи... да се осуђује... Ови људи су црквомрсци и то је то. Ово што раде им је само изговор за своје неверовање Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Хм... могуће. Они које ја знам верују у Бога, али се некако хране тим негативним темама и "црквеним трачевима". Али не мрзе цркву... само се плаше да не раде нешто погрешно... робови (строгих) правила... Не знам како њима Православље може да буде лепо... Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јуки Написано Мај 7, 2010 Пријави Подели Написано Мај 7, 2010 Стварно леп фонт, ако га има неко нека окачи dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 8, 2010 Пријави Подели Написано Мај 8, 2010 Не знам како њима Православље може да буде лепо...па и није, видиш да нон стоп шкргућу 0102_laugh клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука