Млађони Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Важно да ти све знаш и да си само ти у праву. Путин бла бла бла, Принцип бла бла бла, Крим бла бла бла, Америка бла бла бла... Buraz, ako hocemo iskreno, ni ti ni rilski niste bolji. Samo ste brojniji. Opleo si uvredama samo tako. \ ja sam ovde primetio par stvari.. prvo... "gavrilo princip stao imperijalistickoj zmiji na glavu" pa dobro, zadao im udarac svakako, al daleko da je FF "glava" te imperijalisticke zmije. Drugo, ne znam sto branite coveka koji je toj imperijalistickoj "zimiji" stao iz jugoslovenskih idola i slavite kao nekog velikog Srpskog junaka. On nije imao motov da radi za srbiju, nije radio za srbiju i ideologija mu nije bila pro Srpska - vec pro jugoslovenska. tako da meni nije jasno.... cemu ovoliko branjenje Jugoslovena od strane Srba? Isto tako mi ni vladika nije jasan.. LISA је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Ako ovo nije tačno, da se banuje član, pošto ovo prelazi svaku granicu bezobrazluka više. Наравно да није тачно, али то је наш Недељко... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 http://www.riznicasrpska.net/ponossrpstva/index.php?topic=13.0 http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Srbija-bi-bila-napadnuta-i-bez-atentata.lt.html Историја није егзактна наука и нико не може да тврди "шта би било кад би било". Можда би рата било, а можда и не би. Све је то зависило од одлука неких људи који више нису живи. Међутим, то не мења ништа у вези наше главне теме - да Принцип није био никакав "херој" и да је његово дело обичан злочин и убиство, па самим тим изразито нехришћанско. Зато је веома чудно да га хришћани славе и хвале. DYNABLASTER and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Rata bi sigurno bilo. Nisu najveće evropske sile odjednom odlučile da se pobiju zbog Gavrila Principa i atentata koji je izvršio. Sve je to dugo tinjalo i spremalo se. Ali da on nije ubio Ferdinanda, ne bismo poslužili Austrougarima kao žrtveno jagnje koje treba uništiti i kazniti za primer. A cultural example of Serbophobia is the jingle "Alle Serben müssen sterben" ("All Serbs Must Die"), which was popular in Vienna in 1914. (It was also known as "Serbien muß sterbien"). Ћириличар, LISA and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Isto tako mi ni vladika nije jasan.. Meni je vladika jasan. Paralelu sa Davidom i Golijatom pokusacu da ilustrujem. Zamisli mladica od 19 godina kako u Beogradu, iz dubokih slobodarskih uverenja izvrsava atentat na predsjednika SAD koji je nakon bombardovanja Srbije dosao da napravi smotru najnovijeg NATO naoruzanja. Iako je ubistvo cin koji je tesko opravdati, ne treba zanemariti postojanje onog herojskog u postupku Gavrila Principa - al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija - govorio je Vladika Rade. Borba za slobodu sa spremnoscu da se zrtvuje sopstveni zivot ima u sebi nesto dostojno divljenja. Druga je prica politicka pozadina tog atentata koja ni do danas nije tacno i do kraja rasvetljena! Jedna od verzija sa kojom sam ja upoznata jeste da su Englezi preko Apisa organizovali ubistvo kako bi Rusiju uvukli u rat sa Austrougarskom. Ne treba zaboraviti da su austrougarski zvanicnici i od strane ruskih i srpskih obavestajaca bili informisani o pripremi atentata! Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Некада се ствари реше и дипломатски. СССР и САД су пола века водиле "хладни рат" па се никада нису потукле. У сваком случају, Србија није морала да се меша. Сличне песме су се певале и у Србији за Аустријанце. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 А ти си га познавао? Али зато није узео Мађарицу, пошто је Мађаре тек обожавао. Zato on nije oženio Mađaricu, a ni ja bit na njegovom mjestu ne bi a još nikakvim tim nekim rasistom nisam. Bolje onda tiha mila Čehinja nego goropadna mađarska aždaja u ženskom tijelu. A ti bi sine koju od njih dvije? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Isto tako mi ni vladika nije jasan.. Meni je vladika jasan. Paralelu sa Davidom i Golijatom pokusacu da ilustrujem. Zamisli mladica od 19 godina kako u Beogradu, iz dubokih slobodarskih uverenja izvrsava atentat na predsjednika SAD koji je nakon bombardovanja Srbije dosao da napravi smotru najnovijeg NATO naoruzanja. Iako je ubistvo cin koji je tesko opravdati, ne treba zanemariti postojanje onog herojskog u postupku Gavrila Principa - al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska duznost najsvetija - govorio je Vladika Rade. Borba za slobodu sa spremnoscu da se zrtvuje sopstveni zivot ima u sebi nesto dostojno divljenja. Нема ту ништа "херојско". Атентат је кукавичко дело које могу да организују и спроведу само највеће гњиде од људи. О хришћанству да и не причамо... DYNABLASTER and Viktor Ljvovic је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Isto tako mi ni vladika nije jasan.. Meni je vladika jasan Ћириличар and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 То је ваљда нечији цитат и Лисин одговор... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Нема ту ништа "херојско". Атентат је кукавичко дело које могу да организују и спроведу само највеће гњиде од људи. О хришћанству да и не причамо... Pa da! Trebao je da ga pozove na dvoboj! Salu na stranu, ni ja ne mogu da progutam atentat kao cin za primer ispravnog delovanja, ponajmanje kao hriscanski cin, ali ipak... ima mi u tom Principovom nesto herojsko, valjda u tom bezinteresnom prinosenju sebe na zrtvu... "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Uplasih se! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Pa da! Trebao je da ga pozove na dvoboj! Salu na stranu, ni ja ne mogu da progutam atentat kao cin za primer ispravnog delovanja, ponajmanje kao hriscanski cin, ali ipak... ima mi u tom Principovom nesto herojsko, valjda u tom bezinteresnom prinosenju sebe na zrtvu... E, ali to ne razumem - za šta? Za koji viši cilj, šta smo dobili? Nije da je ugasio Austro-Ugarsku monarhiju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Buraz, ako hocemo iskreno, ni ti ni rilski niste bolji. Samo ste brojniji. Opleo si uvredama samo tako. \ ja sam ovde primetio par stvari.. prvo... "gavrilo princip stao imperijalistickoj zmiji na glavu" pa dobro, zadao im udarac svakako, al daleko da je FF "glava" te imperijalisticke zmije. Drugo, ne znam sto branite coveka koji je toj imperijalistickoj "zimiji" stao iz jugoslovenskih idola i slavite kao nekog velikog Srpskog junaka. On nije imao motov da radi za srbiju, nije radio za srbiju i ideologija mu nije bila pro Srpska - vec pro jugoslovenska. tako da meni nije jasno.... cemu ovoliko branjenje Jugoslovena od strane Srba? Isto tako mi ni vladika nije jasan.. Погрешно си сконтао, не браним Принципов поступак, него се ужасавам идеји како је тобоже Фердинанд био умиљато јагње и како је Србија учествовала (тајно) у атентату па је ето "добила оно што је и заслужила". Извини али и ја сам се осећао увређеним тим лажима. Никанорац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 Атентат је кукавичко дело које могу да организују и спроведу само највеће гњиде од људи Јан Кубиш и Јозеф Габчик? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука