Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Несумњиво једна од највећих српских естрадних уметница, Снежана Ђуришић. Дијамантски чист глас и предивне двојке. Ипак, разочаравајуће је да таква уметничка громада дозволи себи да отпева неписмени текст. Њена чувена песма "Јелен и срна", метафора о љубави двоје. Али, јелен воли кошуту а срна срндаћа. Смешно, као када би неко говорио о љубави кокошке и гусана или нешто слично. Биће да су лончићи побркани. Показатељ да естрадом, међу текстописцима и другим "помоћним особљем", владају масно плаћени и неписмени примитивци. Госпођо Ђуришић, уз сво моје дужно поштовање према Вама као великом уметнику, ово себи нисте смели да дозволите. Смешно. А ми нисмо навикли да ви певате смешне и глупаве текстове. http://www.youtube.com/watch?v=8zANLCe_Mx4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 таква уметничка громада Izvini brate, nemoj da se ljutis, al` ovde si nesto gadno omasio... Trifke, *Blue*, Дуња and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeneralScorpion Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 pa dobro brate ono za nekog jeste gromada za nekog nije, o ukusima je tesko raspravljati... medjutim kao lovac i u porodici gde su skoro svi lovci slazem se da se tekstopisac pogubio kao dinar u česnici Skala357, Александар Милојков and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Crven kao jesenje lišće, odlazim kod predaka. Da li će me prihvatiti? - Japanska poezija smrti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Izvini brate, nemoj da se ljutis, al` ovde si nesto gadno omasio... ОК, ако не волиш народну музику онда се ти сигурно нећеш сложити са мојом констатацијом. Ја волим народну музику (али народну, не турбофолк) и мислим да је Снежана једна од највећих на том пољу код нас (уз Лепу Лукић, Зорицу, Мирослава, Тозу, Цунета и још понеке). Ненад Р., Mилена КШ, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 А можда сте вас тројица малко омашили... Може бити да се говори о неоствареној љубави између старијег човека (јелен, а не млад срндаћ) и веома младе девојке (дакле која није рађала, срна а не кошута)... Драшко је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Може бити да се говори о неоствареној љубави између старијег човека (јелен, а не млад срндаћ) и веома младе девојке (дакле која није рађала, срна а не кошута)... Колико се ја разумем, то су две врсте животиња. Јелен и срндаћ нису исто, срна и кошута нису исто. Јелен и кошута припадају једној врсти, срна и срндаћ другој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeneralScorpion Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 kolega Jelenja divljač i srneća divljač su dva potpuno različita pojma, svako ko je imalo upućen u lov ili divljač zna. nije košuta srna koja je radjala a nije srna košuta koja nije rodila, srneća divljač je potpuno druga vrsta od jelenje bez uvrede brate al ne znam što se petljaš ako nisi upućen u stvar kako kaže ono narod ne zaleći se pred rudu msm? ili gde ces na rusiju biciklom Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Crven kao jesenje lišće, odlazim kod predaka. Da li će me prihvatiti? - Japanska poezija smrti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 kolega Jelenja divljač i srneća divljač su dva potpuno različita pojma, svako ko je imalo upućen u lov ili divljač zna. nije košuta srna koja je radjala a nije srna košuta koja nije rodila, srneća divljač je potpuno druga vrsta od jelenje Да, тако да љубав између јелена и срне може да буде аналогија за љубав између човека и женке шипанзе. Слично јесте, али... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Може бити да се говори о неоствареној љубави између старијег човека (јелен, а не млад срндаћ) и веома младе девојке (дакле која није рађала, срна а не кошута)... ...а и пева: "Ој јелене, МЛАД јелене..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Али без обзира на то Снежана је одлична певачица. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Али без обзира на то Снежана је одлична певачица. Тим пре је њена одговорност још већа. Да је ово отпевала нека грандовска "Лепа Цуца", па ни по јада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Mislim da je bespotrebno uvoditi ovdje neku biologiju. Nije ovo neka katastrofalna greska. Pre svega jelen i srna se mogu bez problema pariti i imati potomstvo, za razliku od covjeka i simpanze gdje je moguce ali opet nije sasvim. Poenta je u metafori. Jelen je musko, srna je zensko i to je to. Dakle nije rijec o ljubavi jelena i srne vec o ljubavi muskoga i zenskoga. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 dubokoumna rasprava :bleh: enivejz, moram se i ja složiti da Snežana Đurišić dobro peva... Драшко and Ayla је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeneralScorpion Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Mislim da je bespotrebno uvoditi ovdje neku biologiju. Nije ovo neka katastrofalna greska. Pre svega jelen i srna se mogu bez problema pariti i imati potomstvo, za razliku od covjeka i simpanze gdje je moguce ali opet nije sasvim. Poenta je u metafori. Jelen je musko, srna je zensko i to je to. Dakle nije rijec o ljubavi jelena i srne vec o ljubavi muskoga i zenskoga. ajde majke ti reci ti meni gde si ti to cuo ili video da se jelen i srna ili srndac i kosuta pare ?????? TAKVA STVAR NE POSTOJI!!! takvu stvar bi mozda VELIKO MOZDA mogao jedino da sretnes ako bi jelen i srna bili u zatočeništvu ili košuta i srndać s tim da ih nadrogiraju nekim preparatima koji podsticu seksualne potencije na veliki nivo ali takvu stvar u prirodi NE NE I NE NIKAD I NIKAD NE!!! divlje zivotinje za doba parenja imaju svoje posebne načine kojima zavode ili u slucaju srnece i jelenje divljaci DOZIVAJU zenke! pazi srndac ce da trci na zov SRNE ALI NIKAD NIKAD I NIKAD na zov košute a jelen ce da se odaziva na zov košute.... kao što sam već rekao kolegi pre tebe da se ne upliće ako nije upućen u temu to sto ti govoris je stvar JEDINO I JEDINO teorije to se ne prostire i ne moze da se nadje u praksi tjst prirodi a koliko sam primetio pesma je trebala da označi metaforu ljubavi a ne posledice drogiranja -.-' Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Crven kao jesenje lišće, odlazim kod predaka. Da li će me prihvatiti? - Japanska poezija smrti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 26, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2014 Једини пример где се паре две врсте животиња и добије се потомство ,зове се мула , тако да не може да се паре срна и јелен , да из тог односа настане младунче. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука