Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

bolje da je pitanje bilo koje grehe najmanje cinimo.

(to lenjost iz mene progovara :) manje imam da nabrajam)

ja sam temeljna osoba i cinim sve po spisku

a i ubistvo i samoubistvo mi se motaju po glavi s vremena na vreme  0405_feel

jedino ne zavidim nikome,a to verovatno iz gordosti 0311_womens 

hvala na ispovesti, razresnu molitvu molim.

Па и ја то велим за себе, само јеретик нисам.Мислени разбојник. pravopop molimmmmm

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Sve na listi.A od svega na listi mozda najmanje zavisti ima kod mene,ali gresan sam da gresniji ne mogu biti.

A najgora je lenjost,jer ona sprecava i da mnoge stvari promenis ili bar pokusas da promenis na bolje. Sacuvaj me Boze.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

ako sagledamo drugačije lenjost može biti i korisna.Ima jedan domaći film u kojem lopovi hoće da opljačkaju stan na 5 spratu,pošto nema lifta krenu pešice i zbog lenjosti stignu do 2 sprata i tu ostanu da sede na stepeništu i pričaju.Na kraju se vrate kući. neobavljenog posla.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

a strah,to je najgori pojavni oblik lenjosti.

Ne razumem ovo, pojasni.

ako sagledamo drugačije lenjost može biti i korisna.Ima jedan domaći film u kojem lopovi hoće da opljačkaju stan na 5 spratu,pošto nema lifta krenu pešice i zbog lenjosti stignu do 2 sprata i tu ostanu da sede na stepeništu i pričaju.Na kraju se vrate kući. neobavljenog posla.

Kao sto i sama rece, to ima samo u filmu :)

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

Ne razumem ovo, pojasni.

strah sprecava coveka da ucini vazne korake u zivotu, 

stvara u glavi slike potencijalnih opasnosti ili neuspeha, a u stvari iza svega stoji lenjost koja za cilj ima da covek ne uradi nista.

I can't go back to yesterday because I was a different person then.  Alice in Wonderland

Подели на овим сајтовима

U pitanju je film "Sedam i po",film o sedam smrtnih grehova.Tamo su naravno,prikazani ekstremi. :)

Подели на овим сајтовима

A i zavisi iz kog vremenskog ugla posmatramo neki greh.Da li kao nesto trenutno ili na duze staze.Desava se coveku da nesto lose cini a posle toga izvuce pouku pa postane jos bolji covek.Otuda ona nasa- ko zna zasto je to dobro ili cudni su putevi Gospodnji ili pak ono,da nema iskusenja(a samim tim i sagresenja),niko se ne bi spasao. :)

Sigurno je samo da je zivot jedna veeeelika skola...

Подели на овим сајтовима

A sa druge strane pogledaj nam političare i reci da gresi nisu korisni, pogledaj im kuće kola, stanove 

I? Voleo bih kad bi mogli svi mi na tren da proniknemo u njihovu dusu,mir odnosno nemir,kako spavaju,sta sve te kucetine,stanove prati itd.

Verujem da bi onda mnogi odustali od toga da im zavide,a mozda i gresim.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

U situaciji kada želiš da vidiš šta se radi u paklu :D

Ma gotovo, čovjek je skuvan i zapržen! :) Dobro došao u pravoslavlje :D

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

strah sprecava coveka da ucini vazne korake u zivotu,  stvara u glavi slike potencijalnih opasnosti ili neuspeha, a u stvari iza svega stoji lenjost koja za cilj ima da covek ne uradi nista.

Hvala na objasnjenju. Strah je odbranbeni mehanizam i nesto sto je vodic u zivotu.

Recimo ako zmija lezi ispod zlatnika, neposlusnost straha ne znaci lenjost, naprotiv mozes umreti zbog jednog zlatnika, to netreba nikom. Naravno ovaj primer se oslikava na sve sfere. Normalno je bojati se da ulozis zadnji dinar u nesto, jer ako to ne uspe ostajes i bez onog iz vrece kako kaze poslovica

Jedan jako bitan strah je strah od Boga.

Izgovor se uklapa u kontest u koji si navela strah, mozda ce pre tako biti.

Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...