Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

pa valjda svi mi nosimo taj greh...zato je i ljudska priroda smrtna.
Па не, ми носимо само (палу) људску природу, коју је и Логос узео на себе од Богородице. Видиш, због Ватиканског учења они сматрају да је и Богородица рођена на исти начин као и Христос (што је наравно сулудо), а да су доследни својем учењу то би значило да је и Богородичина мајка морала бити рођена на исти такав начин и тако у недоглед... Христово рођење од девице наравно нема везе с овом проблематиком, али је Ватикан доста забрљао и унаказио хришћанска учења...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

pa valjda svi mi nosimo taj greh...zato je i ljudska priroda smrtna.

Ne, ovo je takodje RKC jeres sto si sada naveo. Ljudska priroda je smrtna samo po sebi, smrtna je zato sto je stvorena i koren ima u nebicu.

Bogdanovicu jel vidis ono sto ti govorim na drugim temama da nema toliko smisla da dizes frku zbog "dijaloga" sa RKC teolozima kad je masa njihovih jeretickih shvatanja teologije odavno svuda oko nas u pravoslavlju. Ja sam siguran da kad bise prebrojali sto od mirjana sto od klira da bi daleko vise bilo ovih sa ovakvim RKC teoloskim idejama.

Подели на овим сајтовима

Па не, ми носимо само (палу) људску природу, коју је и Логос узео на себе од Богородице. Видиш, због Ватиканског учења они сматрају да је и Богородица рођена на исти начин као и Христос (што је наравно сулудо), а да су доследни својем учењу то би значило да је и Богородичина мајка морала бити рођена на исти такав начин и тако у недоглед...

Oni kazu da ju je Sveti Duh ocistio od tog praroditeljksog greha...ja ne pricam o tome...sta je pala priroda ako nije smrtna?...

Подели на овим сајтовима

Ne, ovo je takodje RKC jeres sto si sada naveo. Ljudska priroda je smrtna samo po sebi, smrtna je zato sto je stvorena i koren ima u nebicu.

Bogdanovicu jel vidis ono sto ti govorim na drugim temama da nema toliko smisla da dizes frku zbog "dijaloga" sa RKC teolozima kad je masa njihovih jeretickih shvatanja teologije odavno svuda oko nas u pravoslavlju. Ja sam siguran da kad bise prebrojali sto od mirjana sto od klira da bi daleko vise bilo ovih sa ovakvim RKC teoloskim idejama.

Ne stoji tako u postanju...smrtnost je posledica krsenja Bozije zapovesti...i uzimanja ploda sa drveta....

Подели на овим сајтовима

Да, ја сам се одушевио када сам читао Светог Атанасија Великог, како је он то лепо објаснио (као и зашто је променљивост суштина творевине)...

Па управо зато и дижем прашину, због „православних”, не бринем уопште због самих преговора, јер знам да када би макар једна страна била искрена да би ту преговори стали (као што су више пута и престајали кадгод се потегло било које право питање)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Ne stoji tako u postanju...smrtnost je posledica krsenja Bozije zapovesti...i uzimanja ploda sa drveta...
Зашто мораш да будеш буквалиста? Да ли то значи да је Бог шетао по Едемском врту, да је змијала причала људским језиком, и да је стварно постојало неко дрво, те да је Адам кажњен просто због једења?!

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Зашто мораш да будеш буквалиста? Да ли то значи да је Бог шетао по Едемском врту, да је змијала причала људским језиком, и да је стварно постојало неко дрво, те да је Адам кажњен просто због једења?!

Sta je pala priroda?I kako je nastala smrt?

Подели на овим сајтовима

Inace ne tumacim knigu postanja bukvalno..vec simbolicki...i ako hoces neko moje misljenje....covek je u pocetku bio u duhovnom telu..telu obucenom u dusu...nakon kusanja greha...covek postaje rob svog tela....tj besmrtna dusa biva obucena u telo..i covek postaje bice nagona i strasti...umesto pocetne duhovne svetosti koju je posedovao...

Подели на овим сајтовима

Ne stoji tako u postanju...smrtnost je posledica krsenja Bozije zapovesti...i uzimanja ploda sa drveta....

Nije tacno. Bog je stvorio svet smrtnim, da nije time bi stvorio jos jednog Boga pored sebe. A tako smrtan svet je Adam treba da uznese u zajednicu sa Bogom i da spreci umiranje sto on nije uradio.

Подели на овим сајтовима

Inace ne tumacim knigu postanja bukvalno..vec simbolicki...i ako hoces neko moje misljenje....covek je u pocetku bio u duhovnom telu..telu obucenom u dusu...nakon kusanja greha...covek postaje rob svog tela....tj besmrtna dusa biva obucena u telo..i covek postaje bice nagona i strasti...umesto pocetne duhovne svetosti koju je posedovao...

Ovo nije pravoslavno ucenje nego cista gnosticka jeres.

Подели на овим сајтовима

Nije tacno. Bog je stvorio svet smrtnim, da nije time bi stvorio jos jednog Boga pored sebe. A tako smrtan svet je Adam treba da uznese u zajednicu sa Bogom i da spreci umiranje sto on nije uradio.

Adam je bio u zajednici....kad ja prekinuo zajednicu sa izvorom zivota..nastala je smrtna i propadljiva priroda...sve sto gubi vezu...sa izvorom..ide u propast...adam je prekinuo tu vezu..odbivsi zajednicu...zato je i dosao novi Adam..Isus...da ponovo spoji..vecno sa prolaznim,smrtno sa besmrtnim,gresno sa svetim...

Zar nije  cilj i smisao obozenje coveka i sticanje Duha Svetoga ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...