Jump to content

Како спознати своје грехе и борити се против њих?

Mnogo je grehova mojih  

62 члановâ је гласало

1. 1. Koje grehe najviše činite?

• gordost
      37
    • srebroljublje
      13
    • blud
      32
    • zavist
      18
    • neumerenost u jelu i piću
      22
    • gnev
      33
    • lenjost
      50

Препоручена порука

опет језиве помисли, аваланш ужаса у глави

гнев, помало зависти , мало викнуо на ученике

уххх......има ли неко епитрахиљ  :blush:

срећа па је близу Црква, па у паузи могу да одем да се мало саберем.........материјала за исповест колко волиш 8084.gif

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

материјала за исповест колко волиш 8084.gif

Ниси гори од мене! :)

Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав.  srcee

Подели на овим сајтовима

Cemu ova tema? Malo je sto imamo dnevnike gde se iznose privatne zavrzlame a znamo kakav je izvorni i mefizicki smisao dnenvika narocito u tradiciji podviznika u hriscanstvu. Sad jos i ovo. Zar ne mislite da preterujemo u tome da se na javnom forumu bavimo privatnim zavrzlamama a opste stvari na kojima trebamo raditi svi grupno zanemarujemo?

Подели на овим сајтовима

Cemu ova tema? Malo je sto imamo dnevnike gde se iznose privatne zavrzlame a znamo kakav je izvorni i mefizicki smisao dnenvika narocito u tradiciji podviznika u hriscanstvu. Sad jos i ovo. Zar ne mislite da preterujemo u tome da se na javnom forumu bavimo privatnim zavrzlamama a opste stvari na kojima trebamo raditi svi grupno zanemarujemo?

што си тако строг брате....? видиш да има људи који учествују у теми....ко не жели , не мора....само игноришеш... .smesko.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

што си тако строг брате....? видиш да има људи који учествују у теми....ко не жели , не мора....само игноришеш... .smesko.

Ucestvuju ljudi u prelasku na crveno pa opet to nije dobro. Ignorisacu i dalje kao sto sam ignorisao do sada razne stvari koje smatram pogresnim ali to nije razlog da ne kazem sta mislim o tome. Ili jeste?

Подели на овим сајтовима

Не знам дал се сећате једне рекламе са радиа (не знам дал је Пингвин или ....небитно)

Иде овако: духовна музика (можда чак херувика), звоно, девојка говори "Оче сагрешила сам"

отац ће: "шта је било кћери моја, да те није ум завео на грешне помисли"

она: "не оче, горе је"

отац: "да те није младо тело навело на блуд?!"

она:"не оче страшно је!"

отац :" да се ниси предала страстима...."

она "не оче, била сам на Бањици а нисам отишла у дисконт пића....(па назив неке фирме)

онда иде "дисконт пића МИки (на пример) дођите на Бањицу!"

и као закључак "ау нека ти је Богом просто и не греши више!"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Ucestvuju ljudi u prelasku na crveno pa opet to nije dobro. Ignorisacu i dalje kao sto sam ignorisao do sada razne stvari koje smatram pogresnim ali to nije razlog da ne kazem sta mislim o tome. Ili jeste?

наравно да свако овде може да каже шта мисли... то је сасвим јасно...

само ипак мислим да си претерао ово са преласком на црвено светло....и оно што се нама не допада не мора да значи да је погрешно, зар не? 4869 

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

мораће Срђан на крају да ме води на пиће јер изигравам његовог адвоката... :laugh:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

само ипак мислим да си претерао ово са преласком на црвено светло....и оно што се нама не допада не мора да значи да је погрешно, зар не? 4869

Naravno da ne znaci. Ali osim sto mi se ne dopada, sto kako kazes po se bi nista ne znaci, takodje smatram da je to promasaj smisla ispovesti/dnevnika iz opsteg i iz hriscanskog ugla. Nikom ja nista ne branim, ja sam bar stari prevajani iluminatski liberal. Ali i kao ne branim nikome nesto to ne znaci da necu izneti svoj stav o tome bez obzira na moguce kontraverze koje moze izazvati.

Подели на овим сајтовима

Naravno da ne znaci. Ali osim sto mi se ne dopada, sto kako kazes po se bi nista ne znaci, takodje smatram da je to promasaj smisla ispovesti/dnevnika iz opsteg i iz hriscanskog ugla. Nikom ja nista ne branim, ja sam bar stari prevajani iluminatski liberal. Ali i kao ne branim nikome nesto to ne znaci da necu izneti svoj stav o tome bez obzira na moguce kontraverze koje moze izazvati.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...