Jump to content

Хоће ли антихрист можда бити холограм?

Оцени ову тему

Sophrosyne

Препоручена порука

Ако си приметио да правим поделу на интелект и разум, то би онда значило да су интелектуалци људи који се ослањају на интелект и не користе разум, То са ученошћу нема везе. и учен човек може бити разуман али је то данас реткост.

Интелектуалац се увек ослања на интелект и глас разума и не чује, док разуман добро чује и један и други глас па расуђује шта би у некој ситуацији било згодније. Зато Кратус лупета неке ствари о мени, јер није у стању да схвати шта причам.

Свет сматра да су интелектуалци учени људи, а тачно је да су интелектуалци људи са израженом способношћу, интелектом. Има и разумних учењака али и њих сврставају у интелектуалце јер тако је модерно.

А ја мислим да једно без другог не иде. Односно, да разум не иде без искуства и морала са једне стране и упознавања света око себе са друге стране. Најлакше и најбрже сазнајеш о свету кроз учење, а најлакше од свег учења кроз систематско учење. Тако да мислим да је подела вештачка.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

То што кажем да нема никаквог основа је зато што је горе поменуто питање ствар откривења а оно се добија светошћу.

Nikakve veze nema sa onim o cemu sam ja pricao.

Ако тамо лепо без било какве алегорије каже да ће антихрист бити човек као што је Христос био човек за мене је то онда то, једино да ми сам Бог каже другачије, то је уопштено мишљење цркве и тако прихватамо и тако верујемо.

Kako odredjujes ima li ili nema bilo kakve alegorije? Ko je u tome arbitar?

Uzgred ja ne znam da postoji bilo kakvo uopsteno misljenje Crkve o antihristu.

Немој мислити да негирам алегорију али по мени је овде непотребна.

Znaci ipak si ti, svojim umom, arbitar da li je potrebna alegorije ili ne?!

Познато нам је и антиохијско буквално тумачење и александијско алегоријско (ориген соматикон,психикон,пневматикон) и знамо да је на крају преовладало мишљење да је средина између та два најбоља. Али ова ситуација кад поставиш питање и неко ти да одговор од светих отаца а ти онда то не прихватиш него шириш причу за мене може бити само нека врста слободног размишљања и разоноде али не и озбиљно бављење тим проблемом.

Pa bas u tome i jeste kvaka. Sto do te sredine izmedju alegorije i bukvalnog tumacenja moze doci "svojim umom". Tacnije svoj um i moci svoj uma NIKAKO nije moguce izbeci. Moguce je samo razluciti sta je blize a sta dalje od onoga stoje saborno Duhom Svetim zapecanjeno kao dogmat. Sve van dogmata ne moze a da ne bude sud naseg uma.

Подели на овим сајтовима

"Одушевљен" сам количином буквализма код саговорника.

Okačiš Hatsune Miku i očekuješ mudre misli kod sagovornika? :)

No, enivejz, to može biti realna opasnost: da žive ljude, ličnosti, zamenimo hologramima, i da imamo ceo svet oko sebe podređen našim željama (pošto je to mnogo lepše i lakše nego odnositi se sa drugom osobom), naš privatni raj, a da smo suštinski POTPUNO sami... Koja je to perverzna vizija i koliko bi to bila bolesna igra, dostojna antihrista...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Kako odredjujes ima li ili nema bilo kakve alegorije? Ko je u tome arbitar?

То што хоћеш да кажеш је ствар приступа појединца,његовог интелекта и карактера приликом тумачења. Познато нам је да су у историји цркве различите школе имале различите приступе. Неки су толико претеривали у алегорији да више није било ствари из Светог Писма које су тумачили буквално а да нису веровали да иза тога постоји скривени смисао, што се показало штетно.

Znaci ipak si ti, svojim umom, arbitar da li je potrebna alegorije ili ne?!

Ако си на тај основ мислио то је нешто друго. Али ја као арбитар увек могу да изокренем свако учење ако се не држим принципа здравог разума, а онда долази питање који су то принципи итд. По здравој општеприхваћеној логици размишљања коју је вероватно користио и писац у горе поменутом тексту на основу структуре,контекста и начина писања видимо да се говори о човеку и ја као арбитар закључујем да се ради о буквалном тумачењу. Иначе сам наклоњен буквалном тј. здраворазумском схватању ствари поготово када су у питању свети оци чији ум је био очишћен од свих сувишних примеса које ми стално тежимо да стварамо. Узгред научен сам послушању према учењу цркве и отаца и не постављам пуно питања нити ме такве ствари велико интересују, више ме занима практичан хришћански живот са којим мислим и долази божанско озарење и познање.

Подели на овим сајтовима

А ја мислим да једно без другог не иде. Односно, да разум не иде без искуства и морала са једне стране и упознавања света око себе са друге стране. Најлакше и најбрже сазнајеш о свету кроз учење, а најлакше од свег учења кроз систематско учење. Тако да мислим да је подела вештачка.

Интелект и разум су делови машег ума, али ту поделу интелектуалац не може видети јер он и не чује глас разума, његов интелект заклања разум и овај га не може освестити. Чини се да је и код тебе тај случај. 

Сада ће твој интелект ово протумачити као увреду иако је моја искрена намера да ти пренесем знање о томе.

Али то тако иде.

Подели на овим сајтовима

Zavisi koliki mu je rep i koliko će da udje u obićnog čoveka. Predano nam  je da će antihihrist prvo predstaviti sebe u nekoj vrsti neodoljive lepote i zaštitnika čovečanstva. Antihrist je proces.

Ne bi ja tu isključivao bilo koju opciju. 

Опет и опет морам да изразим дивљење Вашем здравомишљу и одмерености

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Интелект и разум су делови машег ума, али ту поделу интелектуалац не може видети јер он и не чује глас разума, његов интелект заклања разум и овај га не може освестити. Чини се да је и код тебе тај случај. 

Сада ће твој интелект ово протумачити као увреду иако је моја искрена намера да ти пренесем знање о томе.

Али то тако иде.

Може бити да ниси најбоље прочитао оно што сам написао. Пробај да прочиташ опет, ал немој одмах да одговориш. Нисам ти опонирао, само сам проширио и допунио то што си причао. После тога можемо да причамо.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ниси ти ништа допунио, него си рекавши да је подела вештачка омаловажио оно што сам рекао. То би било као да кажеш да су лева и десна мождана хемисвера вештачка подела, иако свака одрађује сасвим другачии посао. За некога је то један мозак а за другог који разликује две половине које имају различиту улогу. Ти знаш за ум и интелект и то је све једно, интелект је способност ума. Међутим ум је састављен из више делова а Бог учи човека да их разликује и како да их користи.

Подели на овим сајтовима

Ниси ти ништа допунио, него си рекавши да је подела вештачка омаловажио оно што сам рекао. То би било као да кажеш да су лева и десна мождана хемисвера вештачка подела, иако свака одрађује сасвим другачии посао. За некога је то један мозак а за другог који разликује две половине које имају различиту улогу. Ти знаш за ум и интелект и то је све једно, интелект је способност ума. Међутим ум је састављен из више делова а Бог учи човека да их разликује и како да их користи.

Ако си овако протумачио оно што си цитирао, онда се дефинитивно не разумемо. Што ће рећи да је сваки даљи разговор само губљење времена, са ове стране.

До неког будућег разговора, буди ми поздрављен! ;)

Подели на овим сајтовима

:) Изузетно симпатичан смисао за хумор

Ovo ti racunam ko da si mi dao tri lajkmina.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

malo je čudno u ovoj hologramskoj (ne)stvarnosti očekivati da vrhunska obmana 

bude na nivou nižeg sistema. striktno tehnološki to mora biti sofiticiranije.

mada ovim japancima ne treba baš mnogo http://www.youtube.com/watch?v=rL5YKZ9ecpg
Подели на овим сајтовима

• 3 months later...
to može biti realna opasnost: da žive ljude, ličnosti, zamenimo hologramima, i da imamo ceo svet oko sebe podređen našim željama (pošto je to mnogo lepše i lakše nego odnositi se sa drugom osobom), naš privatni raj, a da smo suštinski POTPUNO sami... Koja je to perverzna vizija i koliko bi to bila bolesna igra, dostojna antihrista...

Vrlo si blizu a tu može biti i jedan podugačak vremenski period igre  (rep i telo zmije) dok konačno u krajnjem strahu ne vidimo glavu...(svoju)

Ko je zvezda? Svi smo zvezda.

Ko je parizan? Svi smo partizan. 

Ko je antihrist? Svi smo antihrist.    

Koliko u koga udje...., čuvajmo glave.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

У Јапану су у последње време изузетно популарни виртуелни (холограмски) естрадни уметници, тзв. вокалоиди.

http://www.youtube.com/watch?v=zwozsLeKqwM

Ovo će "zaživeti" u svakom većem noćnom klubu,diskoteci u svetu,samo što će anime biti potpuno razvratne nove boginje i ideal svakog vida "zabave". Na kraju postavljaće standarde i živim animama. Mož bit a i ne mora....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
Ако неко осуди грешника: тај ће и сам бити осуђен, макар чинио знамења и чуда. Христос је рекао: Не судите, да вам се не суди (Мт 7, 1). Зато хрихићанин не треба никога да осуђује, јер и Отац не суди никоме, него је сав суд дао Сину (Јн 5, 22); антихрист је, дакле, онај који суди пре Христа! Многи, који данас изгледају као разбојници и блудници, сутра ће се показати као свети и праведни... Реч άντίχριστος овде има пре свега значење „лажног хришћанина". Већ Ориген говори о „антихристима" који претендују на то да чине знамења попут „Христових ученика"; но, њихов плод је „прелест" (άπάτην), а плод истинских Христових ученика је спасење душа (види: Origene. Contre Celse, 1.1 // SC, № 132. Paris, 1967, p. 400). Преп. Максим Исповедник знатно шире схвата поменуту реч: „антихристом" он назива „закон тела", који се вечно бори против Духа и супротставља се божанском закону самог Христа (види: PG 91,1132).

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...