Jump to content

Хоће ли антихрист можда бити холограм?

Оцени ову тему

Sophrosyne

Препоручена порука

Zanimljiva ideja, medjutim bilo bi malo blesavo pobediti antihrista iskljucenjem iz struje  0703_read

Zavisi koliki mu je rep i koliko će da udje u obićnog čoveka. Predano nam  je da će antihihrist prvo predstaviti sebe u nekoj vrsti neodoljive lepote i zaštitnika čovečanstva. Antihrist je proces.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Знамо за она два лика што стоје на десном и левом рамену па дошаптавају, и ми у себи чујемо њихов шапат као своје мисли. Једне мисли су бурне са јаком осећањима а друге некако тихе једва приметне. због јаких осећања прво приметимо ове лоше а тек после ако се суздржимо од акције чујемо ове благе. Е та два лика што живе у нама можемо препознати као Разум и Интелект. Разум, онај тихи би требало да влада али се интелект утрпава и увек води главну реч. Када допуштамо интелекту да води наш живот ми му дозвољавамо да се сатана отелотвори у нама а када слушамо глас разума тада се господ отелотворује. И као што је интелект увек први то и у свету видимо да владају интелектуалци, ови одређују шта је лепо, шта паметно,шта мудро итд. Они обећавају да ће наука решити све наше проблеме и да у будућности ће се живети вечно јер ће све болести бити савладане. Политичка демократија је њихово дело, и видимо куда овај свет иде, Има још мало разума ал антихрист је готов да се зацари на планети. И као што увек бива на разум ћемо обратити пажњу тек кад скроз пропаднемо, кад догори до ноктију, као што откровење и говори, тек пред сам крај света. Сигурно да ће на крају интелактуалци покушати да поставе неког свог човека финтирајући други долазак Исуса Христа и многи ће бити преварени, чак и од одабраних, али Христос неће доћи тако, већ ће доћи у духу заједништва и љубави према ближњима, кроз цркву као заједницу верних који ће се помагати у то лоше време. Који ће љубављу и добротом искупити своје душе. И цароваће над њима, јер ће они увек слушати онај тихи благи глас који их учи шта је по Божјој вољи. 

Подели на овим сајтовима

Ниједан светитељ није био свестан своје светости

Да али је био вероватно свестан свог знања, у поменутом делу тумачи то питање на основу Светог Писма и наводи цитате. Нисам хтео да кажем да је познавао детаље овога времена него да је сигурно знао о чему прича, па ако каже да ће бити човек онда је ваљда тако. Свето Писмо каже ,,нека твоје да буде да а не не што је више од тога од злога је.,, Претерана алегорија је и довела до тога да се изгубио ауторитет светоотачких речи. То је више пролонгирање и избегавање стварних чињеница на уштрб наше фантазије, јер се наша жеђ за знањем не задовољава кратким и једноставним одговорима а праву истину се нисмо удостојили да сазнамо па прибегавамо разним конструкцијама а конкретно, чисто и истинито знање негирамо. Господ је и рекао ,, Хвалим те оче Господа неба и земље што си ово сакрио од мудрих и разборитих а открио безазленима да оче јер је тако била блага воља твоја,, Слажем се да можемо да се питамо и размишљамо на сваку тему али не треба олако одступати од светих отаца позивајући се на неодређене чињенице и чим се створе неке новине коју су привидне и неодређене одмах знање претварати у алегорију и смишљати којекакве теорије. И сада Иполиту који је познавао божанске ствари и светове, чинио којекаква чудеса ја треба да супротстављам своје мишљење које нема никаквог основа. Ја лично то не волим да радим, а за друге не знам, како ко хоће нека изволи.

Подели на овим сајтовима

И сада Иполиту који је познавао божанске ствари и светове, чинио којекаква чудеса ја треба да супротстављам своје мишљење које нема никаквог основа.

Haaaa tu smo. Ili ti "Kako saznajemo" za pocetnike. Ako krenes od toga da tvoje misljenje nema nikakvog osnova kako znas da si pravilno razumeo sta je bilo koji otac rekao? Mislis receno je "jednsotavnim recima" pa je to neki direktni uvid?! Ni blizu! Ako tvoje misljenje nemam nikakvog osnova kako kazes onda nema ni svo saznanje o svetu koje si stekao pre prvog susreta sa ucenjem Crkve pa samim tim i otackim poukama. Ako tvoje misljenje nema nikakvog osnova onda ti nemas osnova da tvrdis da mozes da razumes i znacenje najosnovnih recima kojima su se oci sluzili pa tako nemozes znati sta oni govore. To jest sa takvom premisom "moje misljenje nema nikakvog osnova" je sve ali bas sve sto si ikad cuo alegorija i moze da znaci da je svaka interperetaciaj jednako validna.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Човек безакоња=интелектуалац 

Видимо једну сталну деградацију морала од кад интелектуалци владају светом. А десет божјих заповести су морални закон, Зато човек безакоња. 

А Гнусоба пустошна, руси преводе као Гнусоба Распуштености=демократија

Ово не пишем да бих омаловажио свеце који су писали другачије о антихристу већ да упозорим на ствари и  могући сценарио. Не каже узалуд да ће и многи одабрани бити преварени, зато морамо бити обазриви у тумачењу Св. Писма

Подели на овим сајтовима

Човек безакоња=интелектуалац 

Видимо једну сталну деградацију морала од кад интелектуалци владају светом. А десет божјих заповести су морални закон, Зато човек безакоња. 

А Гнусоба пустошна, руси преводе као Гнусоба Распуштености=демократија

Ово не пишем да бих омаловажио свеце који су писали другачије о антихристу већ да упозорим на ствари и  могући сценарио. Не каже узалуд да ће и многи одабрани бити преварени, зато морамо бити обазриви у тумачењу Св. Писма

Највећи свеци су били најученији људи сво времена у великом проценту, надалеко чувени по својој учености. Дакле, били су интелектуалци. Што ће рећи да нема везе дал је неко интелектуалац, него какав је човек. А владари су врло често лоши људи, јер имају огромну жељу за потчињавањем других, тежњу ка моћи.

Што нас даље наводи да се запитамо: ако су владари увек били такви, а свет био бољи или ми макар мислимо да је био бољи или моралнији, у коме је или у чему онда проблем?

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Највећи свеци су били најученији људи сво времена у великом проценту, надалеко чувени по својој учености. Дакле, били су интелектуалци. Што ће рећи да нема везе дал је неко интелектуалац, него какав је човек. А владари су врло често лоши људи, јер имају огромну жељу за потчињавањем других, тежњу ка моћи.

Што нас даље наводи да се запитамо: ако су владари увек били такви, а свет био бољи или ми макар мислимо да је био бољи или моралнији, у коме је или у чему онда проблем?

Ne trudi se. Doticni je vec sv. Grigoriju Bogoslovu zalepio etiketu da je pricao gluposti kad je isticao visok znacaj ucenosti. Ovaj ti je izglubljeni slucaj povodom svake razumene diskusije. A ironije li ne prestaje da trucka o razumu.

Подели на овим сајтовима

Haaaa tu smo. Ili ti "Kako saznajemo" za pocetnike. Ako krenes od toga da tvoje misljenje nema nikakvog osnova kako znas da si pravilno razumeo sta je bilo koji otac rekao? Mislis receno je "jednsotavnim recima" pa je to neki direktni uvid?! Ni blizu! Ako tvoje misljenje nemam nikakvog osnova kako kazes onda nema ni svo saznanje o svetu koje si stekao pre prvog susreta sa ucenjem Crkve pa samim tim i otackim poukama. Ako tvoje misljenje nema nikakvog osnova onda ti nemas osnova da tvrdis da mozes da razumes i znacenje najosnovnih recima kojima su se oci sluzili pa tako nemozes znati sta oni govore. To jest sa takvom premisom "moje misljenje nema nikakvog osnova" je sve ali bas sve sto si ikad cuo alegorija i moze da znaci da je svaka interperetaciaj jednako validna.

То што кажем да нема никаквог основа је зато што је горе поменуто питање ствар откривења а оно се добија светошћу. Ако тамо лепо без било какве алегорије каже да ће антихрист бити човек као што је Христос био човек за мене је то онда то, једино да ми сам Бог каже другачије, то је уопштено мишљење цркве и тако прихватамо и тако верујемо. Лепо Господ каже ,,Зато је сваки учитељ закона који је поучен о Царству небеском сличан домаћину који из своје ризнице износи и ново и старо благо.,, тј. тешко прима чисто учење а да га не меша са својим знањем, исто тако ,,да се не сипа вино ново у мехове старе,,. Немој мислити да негирам алегорију али по мени је овде непотребна. Познато нам је и антиохијско буквално тумачење и александијско алегоријско (ориген соматикон,психикон,пневматикон) и знамо да је на крају преовладало мишљење да је средина између та два најбоља. Али ова ситуација кад поставиш питање и неко ти да одговор од светих отаца а ти онда то не прихватиш него шириш причу за мене може бити само нека врста слободног размишљања и разоноде али не и озбиљно бављење тим проблемом.

Подели на овим сајтовима

Ако си приметио да правим поделу на интелект и разум, то би онда значило да су интелектуалци људи који се ослањају на интелект и не користе разум, То са ученошћу нема везе. и учен човек може бити разуман али је то данас реткост.

Интелектуалац се увек ослања на интелект и глас разума и не чује, док разуман добро чује и један и други глас па расуђује шта би у некој ситуацији било згодније. Зато Кратус лупета неке ствари о мени, јер није у стању да схвати шта причам.

Свет сматра да су интелектуалци учени људи, а тачно је да су интелектуалци људи са израженом способношћу, интелектом. Има и разумних учењака али и њих сврставају у интелектуалце јер тако је модерно.

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je ovo jedna od ozbiljnijih zabluda sa kojom ljudi danas zive.

Зато сам пре тога и написао "или макар мислимо". Делим твоје мишљење, ал то је небитно, да не расплињујемо тему на иљаду страна.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...