Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 19:22, Ђуро Станивук рече Мислиш онај наш инат --- Не можете ви нас побити колико ми можемо да изгинемо... :.mislise. Владика Иринеј ми не делује као неко ко болује од ината Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 19:06, 'ПиП рече Ovde želim uputiti na delo katoličkog sveštenika Viktora Novaka "Magnum crimen", koje sam više puta citirao, a gde su aktivnosti katoličke crkve na području Jugoslavije veoma detaljno opisane, sa mnoštvom argumenata i dokaza. Magnum Crimen (део текста) (http://sr.wikipedia.org/sr/Magnum_Crimen) Писање књиге — историја и мотиви "У уводу књиге, Новак пише да је више од четрдесет година потрошио на скупљању материјала које ће касније користити при писању књиге. Са скупљањем материјала је почео још као ђак средње школе, наставио као универзитетски студент, па члан Аустријског историјског института и Ватиканске палеографске школе у Риму, те универзитетски професор у Загребу и Београду. Његова идеја водиља није била само да напише ову књигу, него трилогију чија ће, касније, прва два дела бити Magnum tempus[5] и Magnum sacerdos[6]. Године 1941, непосредно након разарања и окупације Краљевине Југославије, Новак ће бити међу првих десет које је Гестапо ухапсио. Од страха да касније не буде поново ухапшен и убијен, Новак је уништио сав материјал који је сакупио у току поменутих четрдесет година. Наставиће да ради на свом пројекту трилогије након ослобођења Београда, октобра 1944. године, тако што ће почети да пише њен трећи део - Magnum Crimen. Посматрајући деловање Католичке цркве на тлу Југославије у периоду дужем од педесет година, аутор књиге закључује да је ова црква заменила идеју служења Богу идејом служења римској курији, тј. држави римског понтификата у улози светског владара. Производ ове идеје у Краљевини Југославији је идентификација католичанства и хрватске државности, што је претворило већину католичког свештенства у ватрене присталице усташа[7]." Садржај "...Надбискуп Степинац је приказан у овој књизи као тврди католички крсташ који је јавно подржао оснивање Независне Државе Хрватске[20], признаје усташе као хрватске патриоте [21] и моли се за дуг живот Павелића и његове успехе[22], брани усташе пред римским папом [23] и био је одговоран за расистички став и понашање његовог клера.[24] Књига Magnum Crimen за период НДХ обилато користи документацију објављену у збиркама "Dokumenti o protunarodnom radu i zločinima jednog dijela katoličkog klera" (Загреб, 1946.) и "Suđenje Lisaku, Stepincu, Šaliću i družini, ustaško-križarskim zločincima i njihovim pomagačima" (Загреб, 1946.)" Књига као академска референца "...Међу историчарима ова је књига прихваћена као озбиљна академска референца и, као таква, цитирана и референцирана веома често [2],[3]. Новакова књига је референчна књига у универзтетским библиотекама широм света [4]." Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 19:24, Дејан Бићанић рече @@ПиП, Дејан Лучић ти и није баш валидан извор Jel to Dejan Lucic, knjizevnik? Ovaj: Novinarka Kurira bila inspiracija za roman Glavna junakinja mog romana „Kineska osveta“ je novinarka Kurira Nikoleta Laban. Ona je devojka Reja Bana (Franka Simatovića) i krenula je u avanturu - potragu za vladarima iz senke. Knjiga je prodata u više od 10.000 hiljada primeraka, a trenutno se prevodi na kineski. Kakav je on validan istoricar za teme o Stpincu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 20:04, Justina рече Jel to Dejan Lucic, knjizevnik? Ovaj: Novinarka Kurira bila inspiracija za roman Glavna junakinja mog romana „Kineska osveta“ je novinarka Kurira Nikoleta Laban. Ona je devojka Reja Bana (Franka Simatovića) i krenula je u avanturu - potragu za vladarima iz senke. Knjiga je prodata u više od 10.000 hiljada primeraka, a trenutno se prevodi na kineski. Kakav je on validan istoricar za teme o Stpincu? Да си доследна, коментарисала би и пост изнад твога јер је у директној вези. А има пре тога и постова где је обиље извора наведено једино ако не самтраш да ни један није валидан? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 17:59, Justina рече Nije na crkvi da se izjasnjava o politici, ali je Patrijarh German ipak nekako mnogo "saradjivao" sa Milosevicem, ne mislim da je to bilo iz nekih ´licnih razloga, ali ako je Patrijarh pavle umeo lepo tome odoli, a bila su mnogo gadnija vremena, zasto nije mogao tako i patrijarh German Uostalom, nije nista novo da su u vreme komunuzma Patrijarhe postavljali komunisti. А како је то патријарх Герман много "сарађивао" са Милошевићем? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 20:23, verum est in beer рече А како је то патријарх Герман много "сарађивао" са Милошевићем? Pa havala Bogu da je saradjivao sa MIlosevicem ... A sa kim bi inace trebao da saradjuje srpski patrijarh u drzavi Srbiji? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 19:25, Дејан Бићанић рече Владика Иринеј ми не делује као неко ко болује од ината ..не знам за владику, говорим о изјави, коју си ти оценио највалиднијом... коментаришем твоју подршку таквом ставу... Да преформулишем.. ...не можете ви да се правите луди колико ми можемо да се правимо слепи и глуви... 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 21:07, Ђуро Станивук рече ..не знам за владику, говорим о изјави, коју си ти оценио највалиднијом... коментаришем твоју подршку таквом ставу... Да преформулишем.. ...не можете ви да се правите луди колико ми можемо да се правимо слепи и глуви... 8086.gif a cilj je objektivnost, sa strastima se ne dolazi do nje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 16:50, Pontifex Emeritus рече нема потребе за тако грубим речима постоји разлог зашто сам велечасног питао шта подразумева под оним ''наши''. на то питање само он може одговорити, јер само он зна ко су за њега ''наши''. Srbi, brate, ko drugi? Time što sam katolik za mene ne menja na stvari. Bilo je u istoriji toliko Srba katolika patriota i velikih ljudi koji su za Srbiju i Srbe učinili velike stvari. Manolis and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Не знам што ми изненада ово паде на памет: Можда зато што превише гледам игру асоцијација у "Слагалици" на РТС-у. :.mislise. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 17:42, Брђа рече Неспојиво! А изгледа да и католици тако мисле па траже да се човек изјасни којој страни припада. Мање је ту битна страна за нас, битније је једно духовно стропоштавање један страшан пад у очима Православних који као што видите код свих изазива неверицу и чуђење. Од срца желим покајање блудноме сину, повратак у стадо залуталој овци. Баци одежду њихову и бежи о човече док још можеш спасавај душу своју и врати се Богу своме. Он Христос те чека. Нема код њих Христа то си уведео до сад не колебај се но испуни скривену жељу срца свога и душе своје. Православни Србин Brđo brate, ne znam da li je to ne spojivo, u stvari znam da je spojivo, ali ono što je sigurno da nipodaštavanje drugih nije NIKAKO spojivo sa hrišćanstvom, pa time ni sa pravoslavljem. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 18, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 17. 2. 2014. at 23:52, Midrash рече Ne možemo da se između sebe složimo, a očekujete da se neko složi sa nama? Očekujete da nam se neko izvinjava, a jedni druge vređamo? Dakle, načekaćete se. Мислиш начекаћемо се? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 21:38, Жељко рече Мислиш начекаћемо се? Pa načekaće se oni koji to čekaju, ja ne očekujem, a pravo da kažem, kako već i napisah, ne znam ni čemu bi služilo. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 On 18. 2. 2014. at 21:14, Дејан Бићанић рече a cilj je objektivnost, sa strastima se ne dolazi do nje ...није ми био циљ никога да увредим...звињавам ако јесам... једноставно, овде сам само причао о игнорисању, заборављању, подцењивању и сл.... ...можда би добро било да нам се извини па да их више не игноришемо, заборављамо и не подцењујемо... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 18, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 18, 2014 Mozda bi bilo efikasnije da se izvini neki kardinal iz katolicke crkve u Hrvatskoj? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука