Jump to content

Зашто је важно да се папа извини Србима ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

...није ми био циљ никога да увредим...звињавам ако јесам... једноставно, овде сам само причао о игнорисању, заборављању, подцењивању и сл....

...можда би добро било да нам се извини па да их више не игноришемо, заборављамо и не подцењујемо...

Није, него се ради о неразумевању као што рече мр Маринко:

"Да, не разумете, јел тако, ево објаснићу пластично вама и гледаоцима: Ако имамо два пријатеља, меду и зеку, и они штеају шумом, меда може да поједе свашта, има онај бураг велики и ставља у њега свашта. Узме дрво, узме крушку, оне велике лепе крушке једе као код нас у Пироту доле што расту слатке крушке, разумете, тај народ се уби доле, да направи те крушке. Или, а зека неће, зека бира, оће мало с' оне травице, с' ове травице. Кажеш: А меда је више појео! Па можда и није, можда је зека појео више, можда је зека појео неку детелину која има четири листа, разумете. Ето, тако да вам објасним пластично!"

Јел сад мало јасније? :)

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Pa gde medju nas ksenofobne paranoike .... Vidis kako su hrvati fini, pa jos iz Slavonije ...

U vojvodjanskom delu Srbije ksenofoba ima 1% :D Zato tu i živim :D

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Fali dobar deo dnevnika.

Svakako da čitav ustisak koji Stepinac ostavlja je sasvim ovosvetski, da ga tako nazovemo.

Da li ti to imaš pozitivno mišljenje o Stepincu ?

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Prestanite paušalno ocenjivati koji je patrijarh izabran od strane komunista i sl., to su gluposti i nije tema, ne može se na osnovu "ja mislim da jeste " graditi ni ideja da je neko od njih izabran od strane komunista a kamoli donositi zaključak. Sačekajmo otvaranje arhiva, po tome..ko može da tvrdi da Amerikanci ili ne znam...recimo London nisu izabrali nekog od papa , koji je njima bio ležao kao poslušan ???? Šta ko je Nemačka progurala Racingera ?????  Ko može tvrditi da nije...Pustimo se nagadjanja, ja sam samo jendom napisao da bi bilo strašno ali ne i iznenadjujuće ako bi se recimo otvaranjem arhiva došlo do zaključaka koji su otkriveni iz otvaranja arhiva u Bugarskoj i koji jesu svakako šokirali javnost. Opet postavlja se i pitanje da li su to bile komunjare ili je crkva delovala po principu "slušajmo ih samo da nam ne rade pakao"

Подели на овим сајтовима

U vojvodjanskom delu Srbije ksenofoba ima 1% :D Zato tu i živim :D

Pa ti se grdno varas ako tako nesto mislis i tvrdis. Vojvodina je vrlo radikalizovana, narocito posle

naseljavanja silnih izbeglica iz poslednjih ratova. Na primer ziv covek u Srbiji ne bi ovako kao ti

bio iskljuciv po pitanju (zlo)dela Stepinca jer je to em bilo davno, em konkretno i nema veze s nama. Ali zato

skoro sa svakom porodicom iz Vodjvodine i u tom grmu lezi zec,

Ti ovde direktno prozivas Dejana i pitas da li on mozda eventualno ima pozitivno misljenje o Stepincu.

Mislim, jako cudna i zabrinjavajuca retorika.

Подели на овим сајтовима

Eeeeee... Vojvodina radikalozovana ????? :D pa već prva generacija mladih bosanaca i "hrvata" rodjenih ovde preuzimaju vojvodjanski mentalitet, govore lalinski nose vojvodjanske zastave i sl. To nacionalisti ovde i ističu kao najveći problem, što se omladina pridošlica iliti dodjoša lako asimilira pa postanu plen autonomaša.

Подели на овим сајтовима

I ne baš neko pozitivno ali ga ne svrstavam medju koljače i sl...mislim da treba biti objektivan

Dobro, zar nije i nasilno pokrštavanje ljudi prisiljavanje ljudi da zbog velikohrvatsktva prime drugu njima nepoznatu veru težak zločin zbog koje se ide u zatvor, u ono vreme i nešto gore... ????

Подели на овим сајтовима

Pa ti se grdno varas ako tako nesto mislis i tvrdis. Vojvodina je vrlo radikalizovana, narocito posle

naseljavanja silnih izbeglica iz poslednjih ratova. Na primer ziv covek u Srbiji ne bi ovako kao ti

bio iskljuciv po pitanju (zlo)dela Stepinca jer je to em bilo davno, em konkretno i nema veze s nama. Ali zato

skoro sa svakom porodicom iz Vodjvodine i u tom grmu lezi zec,

Ti ovde direktno prozivas Dejana i pitas da li on mozda eventualno ima pozitivno misljenje o Stepincu.

Mislim, jako cudna i zabrinjavajuca retorika.

Ти као патријарх Иринеј. Избеглице су радикалне, због избеглица папа не треба да дође у Србију.

Шта немају везе злодела из НДХ са нама? Нема откривање истине на простору НДХ и улоге РКЦ везе са нама? Где ти живиш? А да, у Немачкој. А они су им били савезници. Али с свим Србима има итекако везе, да ли они били из Хрватске, БиХ, Србије, Зимбабвеа...

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Dobro, zar nije i nasilno pokrštavanje ljudi prisiljavanje ljudi da zbog velikohrvatsktva prime drugu njima nepoznatu veru težak zločin zbog koje se ide u zatvor, u ono vreme i nešto gore... ????

Ne znam brate,  nisam bio u prilici da biram izmdju klanja i pokrštavanja i sl...

Подели на овим сајтовима

Papa će doći na tlo vojvodine u Beograd neće ni ići, zašto ? Pa tada će već postojati aerodrom na Čeneju a i nema šta da radi u Bg jer 99% vernika katolika od skoro pola miliona koliko ih je u Republici, živi upravo u Vojvodini. Ovde su dodjoši cicamace, nije kao u ostatku Srbije. Vojvodjanerstvo se brzo prima kod pridošlica, takva je Vojvodina neodoljiva i ravna :)

Подели на овим сајтовима

Ne znam brate,  nisam bio u prilici da biram izmdju klanja i pokrštavanja i sl...

Kako ne znaš ? ako sutra dodjem kod tebe i kažem ti ajde idemo u Bajrakli džamiju u Bg tamo ćeš primiti islam, a ti to odbiješ , ja pozovem ljude i oni te odvedu ??? To tebi nije zločin protiv čovečnosti ??? :)

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Kako ne znaš ? ako sutra dodjem kod tebe i kažem ti ajde idemo u Bajrakli džamiju u Bg tamo ćeš primiti islam, a ti to odbiješ , ja pozovem ljude i oni te odvedu ??? To tebi nije zločin protiv čovečnosti ??? :)

sad neozbiljno pristupaš temi

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...