Odahviing Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Tu si u pravu. Kod nas ljudi misle da red, cistoca, dobri putevi, ciste ulice padaju sa neba. Da to sredjuju nocu patuljci i to gratis .. Sada bi neki, eto mrtvi ladni iskljucili grejanje i sta ih briga, nista ne placaju a u stanu toplo ... I ne pada im na pamet da to "toplo" u njihovom stanu neko treba da plati iz svog dzepa ... da to ne pada sa neba ... I kada drzava resi da tu uvede neki red onda ona pljacka, otima od naroda itd .. E ali pazi to je ok, i to bi sve bilo u redu, barem što se mene tiče, kada bi svi u jednoj sgradi morali da šlaćaju grejanje, ono ili svi ili niko. Ali ovde postoji opcija da se isključi pojedniačno, e sad ako ti isključiš grejanje, gde je tu logika da ti nešto što si siključio ne koristiš, naplaćuju. Dakle kao što već rekoše ljudi i ti što su isključili moraju da se greju, vrv na struju, da li to znači da sad ti što se greju na struju treba da uzimaju pare zato što usput greju i ostale oko sebe? Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Da li ja treba da plaćam proizvođačima cigara zato što sam pasivan pušač? Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Tu si u pravu. Kod nas ljudi misle da red, cistoca, dobri putevi, ciste ulice padaju sa neba. Da to sredjuju nocu patuljci i to gratis .. Sada bi neki, eto mrtvi ladni iskljucili grejanje i sta ih briga, nista ne placaju a u stanu toplo ... I ne pada im na pamet da to "toplo" u njihovom stanu neko treba da plati iz svog dzepa ... da to ne pada sa neba ... I kada drzava resi da tu uvede neki red onda ona pljacka, otima od naroda itd .. То је све лепо и красно али Одахвинг већ други пут пита, зашто плаћати услугу које имаш право да се одрекнеш . Рецимо , ја сам се одјавио, не желим да ме греју, можда ми је услуга скупа ,можда волим да имам хладан стан, у сваком случају не желим услугу. Које право имају да ми то наплате ако већ не влада комунизам, ако постоји приватна својина ? Ко им је дао такво право, којим уговором ? Кажу, стан се греје индиректно. Па добро, онда они мени пружају услугу против моје воље, онда ја имам право да тражим одштету због тога, с истим правом с којим они траже плаћање индиректног грејања . Sasa Kolbas and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 E ali pazi to je ok, i to bi sve bilo u redu, barem što se mene tiče, kada bi svi u jednoj sgradi morali da šlaćaju grejanje, ono ili svi ili niko. Ali ovde postoji opcija da se isključi pojedniačno, e sad ako ti isključiš grejanje, gde je tu logika da ti nešto što si siključio ne koristiš, naplaćuju. Dakle kao što već rekoše ljudi i ti što su isključili moraju da se greju, vrv na struju, da li to znači da sad ti što se greju na struju treba da uzimaju pare zato što usput greju i ostale oko sebe? Ta je opcija besmislena, veze s mozgom i termodinamikom nema, tako da su dani toj opciji odbrojani. Po toj logici covek ne traba da placa ni vodu ni odnosenje smeca jer ima puno stanova koji zvrje prazni, ali i ludaka koji kazu da ne prave djubre i ne koriste vodu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ta je opcija besmislena, veze s mozgom i termodinamikom nema, tako da su dani toj opciji odbrojani. Po toj logici covek ne traba da placa ni vodu ni odnosenje smeca jer ima puno stanova koji zvrje prazni, ali i ludaka koji kazu da ne prave djubre i ne koriste vodu. Pa ako ja neću da koristim vodu i ne želim nikakvu njihovu uslugu, lepo isključe mi vodu i ja ništa ne plaćam i gotovo. Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 То је све лепо и красно али Одахвинг већ други пут пита, зашто плаћати услугу које имаш право да се одрекнеш . Vrlo prosto. Ta opcija ce sada da podrazumeva placanje indirektnog grejanja. Pa kome odgovara nek izvoli. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Pa ako ja neću da koristim vodu i ne želim nikakvu njihovu uslugu, lepo isključe mi vodu i ja ništa ne plaćam i gotovo. Jeste samo sto ti u tom slucaju nece curkati komsijina voda ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Vrlo prosto. Ta opcija ce sada da podrazumeva placanje indirektnog grejanja. Pa kome odgovara nek izvoli. Права демократија , нема шта . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Шта стоји у уговору? - Прочитала сам све постове са теме и никако да сконтам (Градска управа тврди једно, Термоелектрана друго, станари треће). "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Права демократија , нема шта . демокра ти и ја "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Права демократија , нема шта . Pa jeste. Stvar je u tome sto je opcija da se iskljuci grejanje i ne placa u zgradi potpuno tupava. To je ono sto bi trebalo da smeta jer je opcija bez ikakve logike. Jedina logika je da neko parazitira i greje se na tudjoj grbaci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Pa jeste. Stvar je u tome sto je opcija da se iskljuci grejanje i ne placa u zgradi potpuno tupava. To je ono sto bi trebalo da smeta jer je opcija bez ikakve logike. Jedina logika je da neko parazitira i greje se na tudjoj grbaci ... Једини који ту паразитира је топлана . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Једини који ту паразитира је топлана . Pa greju li radiatore? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 То је све лепо и красно али Одахвинг већ други пут пита, зашто плаћати услугу које имаш право да се одрекнеш . Рецимо , ја сам се одјавио, не желим да ме греју, можда ми је услуга скупа ,можда волим да имам хладан стан, у сваком случају не желим услугу. Које право имају да ми то наплате ако већ не влада комунизам, ако постоји приватна својина ? Ко им је дао такво право, којим уговором ? Кажу, стан се греје индиректно. Па добро, онда они мени пружају услугу против моје воље, онда ја имам право да тражим одштету због тога, с истим правом с којим они траже плаћање индиректног грејања . Radi se o tome da ta toplota koja ode u drugi stan nije naplacena, i to onda predstavlja gubitak, a kako ce onda toplana da radi to ne interesuje takve stanare. Dakle ne radi se o slobodi i demokratiji vec o neugrozavanju drugoga radi svojih licnih prohtjeva. Uostalom i to su tekovine slobode i demokratije. S toga onaj ko zeli da insistira na nekom svom pravu u zgradi sa centralnim grejanjem tako sto ce to pravo da forsira kroz iskljucenje sa centralnog, treba da se iseli iz takvog stana i potrazi drugi koji nema centralno. I ne znam ko je dozvolio da se neko moze iskljuciti sa centralnog, to je velika greska. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Radi se o tome da ta toplota koja ode u drugi stan nije naplacena, i to onda predstavlja gubitak, a kako ce onda toplana da radi to ne interesuje takve stanare. Dakle ne radi se o slobodi i demokratiji vec o neugrozavanju drugoga radi svojih licnih prohtjeva. Uostalom i to su tekovine slobode i demokratije. S toga onaj ko zeli da insistira na nekom svom pravu u zgradi sa centralnim grejanjem tako sto ce to pravo da forsira kroz iskljucenje sa centralnog, treba da se iseli iz takvog stana i potrazi drugi koji nema centralno. I ne znam ko je dozvolio da se neko moze iskljuciti sa centralnog, to je velika greska. To iskljucivanje iz sistema zaista nigde ne postoji jer nema veze sa zdravom pameti. Uostalom, ako je ljudima centralno grejanje skupo neka prodaju svoje stanove jer je kvadrat stana sa centralnim grejanjem barem 40% skuplji od kvadrata bez grejanja pa ce tako i silnu lovu ucariti. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука