Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Pa nije dostavljaca nego korisnika jer mu je svejedno koliko trosi posto nema merace koji ce tacno izmeriti njegovu potrosnju, ya za to je kriv korisnik jer nece da plati 100-200 evra nego zeli sve kao sto je imao u komunizmu. Ти си крунски доказ да сит гладном не верује. Ромејац, Јанко, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 evo ovako, ako zivim u stanu i iskljucim centralno grejanje pa se grejem na neki drugi izvor- znaci ja grejem komsijama zidive ,podove, plafone ... jel tako? Oce meni platiti sto im grejem ovi iz komunalnog? oce, oce... Valjda je jasno zasto mislim da je ovo obicna otimacina. Потписујем. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Treba da se naplacuje ovim sto su iskljucili grijanje misleci da su pametni, jer time stvaraju da njihovi stanovi usisavaju toplotu iz komsijskih stanova. Posto je sistem naplate pausalan, toplana nema mogucnosti da utvrdi kolika je kolicina toplote koja je pobjegla u njihov stan, oni mogu jedino da se suoce sa gubicima ili da naplacuju sto je ovo drugo ispravno. To koje dozvolio da pojedini zapecate svoje radijatore, tj vec sad drugo pitanje jer s jedne strane mozda propisom nije rjeseno ovo pitanje i svako moze da izbaci radijator, ali onda je i pravo toplane da ih tereti jer oni trose takodjer energiju koju toplana obezbjeduje, a nece ca placaju. Normalno bi bilo da svako ima kalorimetar i da to bude zakonska obaveza, a to bi onda znacilo da ako zivis u zgradi sa centalnim grijanjem imamo ne imao platices onoliko koliko kalorimetar izmjeri. Oni koji misle da prolaze jeftinije na TA pec, prolaze jefitnije samo zato sto oni ne griju stan, vec dogrevaju jer toplotni potencijal nije na njihovoj strani vec kod komsija i toplota tece ka njihovim hladnim prostorima. Dakle oni djelimicno kradu toplotu, i griju se na tudji racun. Kad niko u zgradi ne bi imao cenralno grijanje, onda bi vidjeli sta znaci racun za struju na TA pec ako hoces da imas istu temperaturu tokom istog vremena. Bila bi sasvim druga prica. Јанко and ПиП је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ниси у праву, не познајеш принципе термодинамике. Много већа количина топлоте је у оптицају око њега, тако да ће он увек ДОГРЕВАТИ стан (осим ако неће да му је у стану +30 или више што је сулудо), запремински је много мањи од околине (зграда, остали суседни станови) која троши далеко већу количину енергије и зрачи око себе јер није идеално изолована (практично неоствариво, прескупо да се сваки зид, под и плафон изолује). Mozda je tako, ne poznajem principe termodinamike. Ipak cu ovo sto si napisao uzeti sa rezervom. Не желиш ти да разумеш а знаш добро о чему говорим. Станови се греју 24 часа (бар код мене) а тај гоподин или госпођа могу како и када хоће да се греју или не греју, значи по потреби и жељи (а немају велике потребе јер комшије греју). Знам ја такве случајеве, греју се на струју а мој месечни рачун за струју (иако имам градско грејање) малтене је већи од њиховог. Мораш да будеш мало реалнији по овом питању. У овоме ипак учествују људи, а врло добро знамо колико су људи кварна роба и гледају само своје интересе. Nije stvar u zeljenju nego tako rezonujem. Imam savet za tebe- predji i ti na ta peci pa se jeftino grej. Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Потписујем. Ne bi trebao da potpises jer onda se slažes s time da se zalazes sa kradjom toplote, a to je isto kao da se neko prikaci na tvoj kucni prikljucak za vodu pa trosi dok ti placas. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ne bi trebao da potpises jer onda se slažes s time da se zalazes sa kradjom toplote, a to je isto kao da se neko prikaci na tvoj kucni prikljucak za vodu pa trosi dok ti placas. Нека онда топлана (држава) изфинансира уградњу калориметра. После добијеш рачун, платиш и мирна Морава. Људи на селу су до скоро морали, буквално, све да финансирају. Од увођења струје када су морали да плаћају бандере и уградњу истих, па преко плаћања телефона и централе за исти и финансирања још моного чега а на крају они само наплаћују... На западу ти доведу сваки прикључак па те онда "смуде" БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ovde vecina polazi od toga da toplane jako dobro greju (24 sata kako kaze PIP) a ostali , koji nisu na cg , se slepaju i kradu. Ja polazim od slucaja koji znam -da se radijatori cg zagrevaju 2 puta na dan (slucaj kod nas u gradu) ujutro i predvece i da je preskupo. Ovde tesko da vaze zakoni termodinamike u korist komunalnog preduzeca .Za trosoban stan grejanje kosta koliko i za kucu od 150 m2 bukvalno! Tako da iskustva su razlicita pa iako postoje ljudi koji kradu i slepaju se - komunalna preduzeca to rade na veliko. -Владимир- and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 @Пајко Још једном: Ниси у праву, не познајеш принципе термодинамике. Много већа количина топлоте је у оптицају око њега, тако да ће он увек ДОГРЕВАТИ стан (осим ако неће да му је у стану +30 или више што је сулудо), запремински је много мањи од околине (зграда, остали суседни станови) која троши далеко већу количину енергије и зрачи око себе јер није идеално изолована (практично неоствариво, прескупо да се сваки зид, под и плафон изолује). "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ниси у праву, не познајеш принципе термодинамике. Много већа количина топлоте је у оптицају око њега, тако да ће он увек ДОГРЕВАТИ стан (осим ако неће да му је у стану +30 или више што је сулудо), запремински је много мањи од околине (зграда, остали суседни станови) која троши далеко већу количину енергије и зрачи око себе јер није идеално изолована (практично неоствариво, прескупо да се сваки зид, под и плафон изолује). Само ово затамњено ти пије воду. То ко треба да изведе грађевинске радове да уштеда енергије буде на највећем могућем ступњу достигнута није крив крајњи потрошач који, када се узме у обзир шта му се све дешава, никада није у праву. БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Како резонује топлана следећу ставку? Током зиме када су топлији дани, преко 10 степени, грејање се смањује...радијатори буду млаки. Деси се нека зима да буде изузетно топла а они и даље наплаћују пуну цену, иако се деси да на овај начин уштеде и по 20-ак % енергије. Што нам не смање рачуне? Боли их баш брига... Sasa Kolbas, Ромејац, Јанко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Како резонује топлана следећу ставку? Током зиме када су топлији дани, преко 10 степени, грејање се смањује...радијатори буду млаки. Деси се нека зима да буде изузетно топла а они и даље наплаћују пуну цену, иако се деси да на овај начин уштеде и по 20-ак % енергије. Што нам не смање рачуне? Боли их баш брига... Има ту разних начина за манипулацију чак и са калориметрима, ипак смо ми Срби Пример: Напољу је ових дана и до +20, а топлане у зградама греју очи да искоче, као да је -10. И сваку калорију коју пустиш кроз прозор јер је претопло-уредно наплате "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Има ту разних начина за манипулацију чак и са калориметрима, ипак смо ми Срби Пример: Напољу је ових дана и до +20, а топлане у зградама греју очи да искоче, као да је -10. И сваку калорију коју пустиш кроз прозор јер је претопло-уредно наплате Лепо рече ПиП: "Људи су кварљива роба..." БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ja cu vam reci iz iskustva licnog ovde u Italiji. U stanu u kome sam ziveo do pre 2 godine bez ukljucivanja grejanja sam imao 18 C u stanu samo zahvaljujuci komsijama i butiku ispod stana i placao sam nekig 600-700 € godisnje. U ovom stanu gde me ne greju komsije placam 2200-2400 € godisnje. Pa vi procenite sada sami ... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Одржавање зграде нема везе са грејањем. Од одржавања зграде сви имају користи и свима је у интересу да зграда буде у реду. Meni iz prizemlja nije u interesu da zgrada ne prokisnjava ... ne zanima me ... i zasto da placam odrzavanje krova? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 15, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 15, 2014 Ja cu vam reci iz iskustva licnog ovde u Italiji. U stanu u kome sam ziveo do pre 2 godine bez ukljucivanja grejanja sam imao 18 C u stanu samo zahvaljujuci komsijama i butiku ispod stana i placao sam nekig 600-700 € godisnje. U ovom stanu gde me ne greju komsije placam 2200-2400 € godisnje. Pa vi procenite sada sami ... Sto ce reci grijanje kosta jer treba obezbjediti resurse za stvaranje toplote, i odrzavanje mreze. Ljudima je na nasim prostorima skupo i 400evra koliko dodje godisnje grijanje i to kada im rade radijatori pa onda izmisljaju nacine kako da ustede i onda izvode te finte sa plombiranjem radijatora....za one kojima je skupo centralno grijanje treba da zamjene stan koji nema centralno grijanje, pa neko onda raspolazu sa grijanjem kako zele. S tim da i grijanje na struju ima svoj limit, tj predstavlja cist luksuz, i oni mogu to da rade samo zvog toga sto se vecina ne grije na struju pa elektro mreza mozeda obezvjedi dovoljni elektricne energije. Kad bi svi isli logikom, jeftinije je na struju ajmo svi iskljuciti radijatore, doslo bi do kolapsa elektromreze prvog veceg minusa. Ђуро Станивук, Justina and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука