Aquilius Cratus Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ништа од тога нисам рекао. Тренутно ми је овде гужва и још неки су се најавили па не могу сада да прешироко да пишем. Nisi rekao direktno ali si intonirao post tako kao da je tvoja interpretacija teologije ocito tacna bas kao 2+2=4. Sto ni izbliza nije slucaj. A samim time je ispalo da mi nemam pojma o cemu pricamo kad kazemo da TE nije u suprotnosti sa pravoslavnom teologijom. Sto opet ni izbliza nije slucaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Nisi rekao direktno ali si intonirao post tako kao da je tvoja interpretacija teologije ocito tacna bas kao 2+2=4. Sto ni izbliza nije slucaj. A samim time je ispalo da mi nemam pojma o cemu pricamo kad kazemo da TE nije u suprotnosti sa pravoslavnom teologijom. Sto opet ni izbliza nije slucaj. То ти кажеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Драги форумаши, Желела бих да поставим једно питање које ми је у последњих неколико месеци поставило неколико неверујућих особа. Искрено, нисам знала да дам прецизан одговор, а нисам га ни добила од свештеника које сам питала. У међувремену сам схватила да је то често постављано питање, али нисам нашла одговор на њега. Питање је: Ако је Господ створио Адама и Еву и ако су они после пада рађали децу на познат нам начин, да ли је и зашто потоње човечанство настајало из инцеста? По логици, вероватно јесте. Волела бих да чујем одговор теолога. Хвала! Драга ДиКа и остали форумаши, питање је шта је грех? Да ли је инцест грех? Ако јесте, зашто је инцест грех? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Зато што Бог тако каже. Може бити да некад није био грех. На пример, у циљу настављања човечије врсте инцест није грех. То се и догодило по библијској причи о Лоту: 1.Мој.19,30... Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Драга ДиКа и остали форумаши, питање је шта је грех? Да ли је инцест грех? Ако јесте, зашто је инцест грех? Ako smem da ponovim ono sto sam malopre napisao. Najlogicnija stvar zasto bi incest bio greh je to da dolazi do poremecaja u genetskoj strukturi potomka (moze doci),samim tim i do raznih deformiteta,bolesti i slicno... Sto se tice pitanja zasto je nesto greh,ja bih imao da pitam bar za deset stvari pre nego za incest.Sam po sebi je nekako nenormalan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Зато што Бог тако каже. Може бити да некад није био грех. На пример, у циљу настављања човечије врсте инцест није грех. То се и догодило по библијској причи о Лоту: 1.Мој.19,30... Управо сам хтео да добијем овај одговор који све објашњава. Значи грех је увек оно што је насупрот Божијем закону. Или јасније: нема закона, нема греха. Једино да сад не тражим, а не пада ми овако на памет, шта је то било у причи о Лоту коју помињеш? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Najlogicnija stvar zasto bi incest bio greh je to da dolazi do poremecaja u genetskoj strukturi potomka A kada bi genetskim inzinjeringom bilo moguce da se uklone ti poremecaji onda bi bilo savim uredu da bata seku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 A kada bi genetskim inzinjeringom bilo moguce da se uklone ti poremecaji onda bi bilo savim uredu da bata seku? Ne bi jer bi onda bata izbio seku kao seku, kao licnost i seka batu kao licnost. Seka i bata ne stoje zakovani u genima nego to seka, bata, mama, tata postoje samo u odnosima, psiholoskim. Ako se tu uvuce pozuda i bata i seka nestaju zauvek. Ubili su licnost zarad pozude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Ne bi jer bi onda bata izbio seku kao seku, kao licnost i seka batu kao licnost. Seka i bata ne stoje zakovani u genima nego to seka, bata, mama, tata postoje samo u odnosima, psiholoskim. Ako se tu uvuce pozuda i bata i seka nestaju zauvek. Ubili su licnost zarad pozude. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 A kada bi genetskim inzinjeringom bilo moguce da se uklone ti poremecaji onda bi bilo savim uredu da bata seku? To su teske teme.Kao prvi postoji neki moralni zakon,nepisani medju narodima.To se menja sa vremenom.Na primer,mnoga carstva su opstajala na incestu,koliko mi je poznato. Pa i u SZ imaju neke licnosti i dogadjaji veoma diskutabilne za danasnje shvatanje morala. Na primer,pravedni Solomon sa svim onim zenama (a i dalje pravedan) ili prorok Jeremija sa onom devicom,ako se ne varam... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 To su teske teme.Kao prvi postoji neki moralni zakon,nepisani medju narodima.To se menja sa vremenom.Na primer,mnoga carstva su opstajala na incestu,koliko mi je poznato. Pa i u SZ imaju neke licnosti i dogadjaji veoma diskutabilne za danasnje shvatanje morala. Na primer,pravedni Solomon sa svim onim zenama (a i dalje pravedan) ili prorok Jeremija sa onom devicom,ako se ne varam... Pa to je sad pitanje kako je to danas greh a nekad nije bio? Brat i sestra treba da imaju neku drugu vrstu ljubavi koja nije polna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Pa to je sad pitanje kako je to danas greh a nekad nije bio? Brat i sestra treba da imaju neku drugu vrstu ljubavi koja nije polna. Pa upravo to ti pricam.Kako je Solomon pravedan sa nekoliko stotina zena a neko sa 2 bludnik koga ceka vecna propast? Ja sam pokusao da ti dam logican odgovor zasto bi incest bio greh,posto se u poslednje vreme dosta druzim sa logikom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 .Na primer,mnoga carstva su opstajala na incestu,koliko mi je poznato. Многа царства су пропала због инцеста је правилније да се закључи. Што се тиче остатка Библијске историје, лепо сам написао мало пре у поруци: нема закона, нема греха. Оног момента када је нешто изречено Богом као закон, понашање супротно том закону је постало грех, са свим својим духовним и природним (биолошким) последицама. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Многа царства су пропала због инцеста је правилније да се закључи. Што се тиче остатка Библијске историје, лепо сам написао мало пре у поруци: нема закона, нема греха. Оног момента када је нешто изречено Богом као закон, понашање супротно том закону је постало грех, са свим својим духовним и природним (биолошким) последицама. Pa propala su verovatno zbog tih degenerika,sta znam... Ovo tvoje poimanje greha mi je najgore moguce,iskreno.Najlakse za manipulisanje.Odkud ti znas sta je Bozija rec? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Многа царства су пропала због инцеста је правилније да се закључи. Што се тиче остатка Библијске историје, лепо сам написао мало пре у поруци: нема закона, нема греха. Оног момента када је нешто изречено Богом као закон, понашање супротно том закону је постало грех, са свим својим духовним и природним (биолошким) последицама. Znaci posto Bog nigde nije rekao "Ne pocini zlocin ubistva" pre nego sto je Kain ubio Avelja to i nije bilo tako problematicno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука