Дејан Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Kako ti sad ne pripada , ne moze covek da mi bude zvezda vodilja, pa dajes mi ovde savete odakle da krenem, sta su mi greske, kako treba da intepretiram i gledam stvari.. sad od jednom ne mozes da mi budes vodilja i kako ti ne pripada to mesto? Ја из добре намере,зато ти рекох прво катихизис да читаш да увидиш суштину а не из безобразлука како ти кажеш.Гласан си на све стране а мањка ти философије.Зато ти кажем да читаш светитеље који су се Христу више приближили него што ћемо ми,у њима можеш пронаћи темељ вероучења као што сам ја пронашао у св.Јустину и св.Николају. Ти брате имаш ребелнички став према веронауци,у реду је имати став али сматрам да предубоко рониш,удавићеш се. Што се тиче онога ко је на мојој страни.Брате имао си на твојој страни прво да поменем атеисте са којима се добро њушиш,па "премудре" биологе,геологе,догматологе,каноничаре,теологе(Јанко на тебе нисам мислио под овиме),физичаре и комичаре(циркузанте). Па нисам кукао,већ сам одолео искушењу,био сам смирен чак и кад сам оштро писао,нисам пенио. Натан, *Blue*, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Da se razumemo ova tema je toliko teška i važna da ne bi smelo da dodje do polarizacije i zaraćenih strana. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Мени уопште није јасно што се неки толико цимају... Сасвим је нормално да људи комуницирају, посећују се, честитају празнике итд. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Ти брате имаш ребелнички став према веронауци,у реду је имати став али сматрам да предубоко рониш,удавићеш се. Jok, samo smatram vladiku Davida i +Zizjulasa za bolje veroucitelje od tebe, i ne usudjujem se da ulazim u tumacenje i citanje svetaca, duhovnik i svetih otaca, dok prvo njih ne savladam. Ja cu ipak prvo da savladam puzenje, pa cu da idem na hodanje. Blago meni za vas sto trcite odmah, pa mi josh dajete "dobronamerne" savete. Па нисам кукао,већ сам одолео искушењу,био сам смирен чак и кад сам оштро писао,нисам пенио. :good2: Ja cu sada da ti kazem nesto iz najbolje namere http://en.wikipedia.org/wiki/Passive-aggressive_behavior .... nemoj da zavaravas sam sebe. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Треба направити албум са овим горе сличицама за децу са веронауке, па ко све скупи добија награду. Нпр. пут у Рим на мису за две особе. Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Треба направити албум са овим горе сличицама за децу са веронауке, па ко све скупи добија награду. Нпр. пут у Рим на мису за две особе. Ja mislim da je najbolje da anti-ekumenisti budu verodostojni pa da naprave jedan tekst gde ce da iskritikuju Patriarha Pavla za ekumenizam, kao sto su do sada vladike, cisto da budu verodostojni i iskreni. Mudre su to lisice, znaju da ce izgubiti ogromnu podrsku u narodu koji su dobro nalagali o tome sta jeste pravoslavni ekumenizam a sta nije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 "Кад се грађаху мудри,полудеше" Замисли википедија,вуче човека тамо где су му корени. Савладао си ти свеце одавно колико ја видим Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 "Кад се грађаху мудри,полудеше" Замисли википедија,вуче човека тамо где су му корени. Савладао си ти свеце одавно колико ја видим http://en.wikipedia.org/wiki/Passive-aggressive_behavior Passive-aggressive behavior is the indirect expression of hostility, such as through procrastination, sarcasm, hostile jokes, stubbornness, resentment, sullenness, oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Ja mislim da je najbolje da anti-ekumenisti budu verodostojni pa da naprave jedan tekst gde ce da iskritikuju Patriarha Pavla za ekumenizam, kao sto su do sada vladike, cisto da budu verodostojni i iskreni. Mudre su to lisice, znaju da ce izgubiti ogromnu podrsku u narodu koji su dobro nalagali o tome sta jeste pravoslavni ekumenizam a sta nije. Ја сам брате мало окренуо на шалу. Немам намеру да улазим ни у какву расправу поводом те приче. Када су свети оци хтели да расчисте неке ствари прво су утврдили терминологију. Исто тако за овакву тему се прво морају поставити темељни принципи на основу којих се извлаче даљи закључци. Проблем је што у СПЦ тренутно не постоји такав принцип на основу ког би се могло из богословског аспекта било шта говорити. Треба поставити темљни уставни и саборски поредак који је основ закључивања а он у оваквим расправама не постоји, стога ни ти ни ја не можемо даље било шта говорити, јер се налазимо у нарушеном црквеном поредку. Значи ти прво изложиш своје ставове и поткрепиш аргументима, потом друга страна доказује супротно или се слаже такође на основу аргумената, али остаје питање ко ће да каже који су аргументи одлучујући. Надам се да разумеш шта хоћу да кажем. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан(Православац) Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 http://en.wikipedia.org/wiki/Passive-aggressive_behavior Passive-aggressive behavior is the indirect expression of hostility, such as through procrastination, sarcasm, hostile jokes, stubbornness, resentment, sullenness, http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0 Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности... Једна од функционалних психоза је шизофренија. Ова реч је кованица и значи „расцеп душе“, слободније речено, распадање личности. Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9F%D1%81%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%B7%D0%B0 Психоза је психички поремећај код кога је као примарни симптом присутно отуђење пацијента од реалности... Једна од функционалних психоза је шизофренија. Ова реч је кованица и значи „расцеп душе“, слободније речено, распадање личности. Vidjam slike, cujem glasove, verujem kao ti da je zemlja ispod 10 000 godina stara i da su dinosaurusi ziveli u isto vreme sa ljudima? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Мали подсетник из Светог Писма 22. А ја вам кажем да ће сваки који се гњеви на брата свога ни за што, бити крив суду; а ако ли ко рече брату своме: "Рака!" биће крив синедриону; а ко рече: "Будало!" биће крив паклу огњеноме. 23. Ако, дакле, принесеш дар свој жртвенику, и ондје се сјетиш да брат твој има нешто против тебе, 24. Остави ондје дар свој пред жртвеником, и иди те се најприје помири са братом својим, па онда дођи и принеси дар свој. 25. Мири се са супарником својим брзо, док си на путу с њим, да те супарник не преда судији, а судија да те не преда слуги и у тамницу да те не вргну. 26. Заиста ти кажем: Нећеш изићи оданде док не даш до посљедњега новчића. Срђан(Православац) and *Blue* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Мали подсетник из Светог Писма 22. А ја вам кажем да ће сваки који се гњеви на брата свога ни за што, бити крив суду; а ако ли ко рече брату своме: "Рака!" биће крив синедриону; а ко рече: "Будало!" биће крив паклу огњеноме. 23. Ако, дакле, принесеш дар свој жртвенику, и ондје се сјетиш да брат твој има нешто против тебе, 24. Остави ондје дар свој пред жртвеником, и иди те се најприје помири са братом својим, па онда дођи и принеси дар свој. 25. Мири се са супарником својим брзо, док си на путу с њим, да те супарник не преда судији, а судија да те не преда слуги и у тамницу да те не вргну. 26. Заиста ти кажем: Нећеш изићи оданде док не даш до посљедњега новчића. JA sam pokusao da se pomirim sa njim, i iskreno mu pruzio ruku, on je nastavio sa pasivnom agresivnoscu. Nisam mnogo citao duhovnike, ali jesam citate i odlomke i postoji jedan vrlo dobar deo o tome kako - ne valja prastati ako se sagovornik ne pokaje. Ja sam se bio pokajao iskreno sto sam ga u pocetku uvredio, ali kada neko nastavi da te ne postuje kao lichnost, da ne postuje tvoj argument, tvoj stav, i tvoje misljenje, da ti deli VISIKODUHOVNE SAVETE, i da ti prica da oni teolozi koje si ti citao ne valjaju, pa ce on bolje da te savetuje sta da citas, i sta treba da radis.... nema razloga za pomirenje. Sve dok se takva prica prica. To i jeste problem pasivne agresivnosti, pasivno agresivni ( za razliku od nas otvoreno agreisvnih) ne zele da pokazu svoju agresuju vec je kriju kao zmija noge ili je potiskuju. Kada ostavi pasivuno agresivnost, i bude otvoren u tome sta mu smeta i sta misli i zasto i kako to misli (kao sto sam ja bio kada sam priznao da bibliju ne razumem u potpustnosti) onda moze da pricamo. A ne da se ulece sa nekim drskim i ispod pojasa prozvikavama "bio si ateista mozda si i dalje" "Malo pre je priznao da bibliju samo citkucka" ... Dok ima takvog ponasanja, nema sanse nizakakvo pomirenje, a nije ni hriscansku - da se miris sa nekim ko se ne kaje. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука