JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Zašto je za hrišcane nedopustivo da brinu preko mere? Briga je funkcija imaginacije. Čovek je vlasnik sopstvene svesti i kovač svoje sudbine. Moguće je imaginaciju kontrolisati. Briga ima tri elementa: misli formiraju sliku, a slike formiraju emotivno stanje. Gde je dugme da isključimo ove misli? Mozak je osetljiv na misli. Mozak može da utiče sam na sebe. Kako? Mislima. Kakve imamo misli? Mi vidimo samo deo sveta koji je u skladu sa našim mislima. Ostalo odbacujemo. Fokusiranje na brigu postaje loša navika. Treba razmišljati o rešenju brige, a ne o samoj brizi. Драшко, Deki992, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Kakvu zapovest nam je Bog ostavio po pitanju misli? Zapovest da budemo pozitivni (”Radujte se i veselite se jer je velika plata vaša na nebesima”, ”Ne brinite se ni zašto…”) Šest efikasnih koraka kako postati pozitivan mislilac i bolji hrišćanin? Videti Boga kao svoj izvor. Bog je uzrok svega. Sve što imamo je poklon Boga. Postati svestan toga. Sve sto želiš, Bog ima moć da nas time snadbe. Raskošno kao što to samoBog može. Postoji više nego što je potrebno ali treba da se deli. Nismo ga pitali za pomoć. Tražite! On želi da nam da. Imati poverenja u Boga za današnje potrebe. Dan po dan.Vreme treba podeliti na male, dnevne porcije. Ne brinuti se za ništa. Kazujte Bogu želje vaše. Zašto Bog ne želi da imamo brigu? Ako brinete, Bog bude uvređen. Bog će da ispoštuje sve sto je obećao. Moliti se za sve što nam treba. Ili brinuti, ili moliti. Briga nije rešila nikakav problem. Molitva može da promeni situaciju. Moramo biti fleksibilni: prilagoditi unutrašnje želje okolnostima. Biti zahvalan u svim okolnostima Misliti o ispravnim stvarima. Misli okrenuti Bogu. Gde vaše misli najviše odlaze? Ka sebi? Novcu? Драшко, Deki992, Никола Поповић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Praktična lekcija ‘Zavist i kako je kontrolisati? Zašto je zavist/ljubomora opasna? Ova osobina smanjuje kvalitet našeg života. Može da upropasti naš život. Ova aktivna sila odvodi nas na emotivno negativno mesto i ne dolazi sama. Stvara haos. Osim toga smanjuje nam dušu i čini nas malim. Pet osećanja od kojih se moramo čuvati: Nezadovoljstvo. Kada upoređujemo svoj život sa drugim ljudima. Protiv otrov: svačiji život je blagosloven nečim. Kako se zaštiti? Živeti iz zahvalnosti prema Bogu. Počnite dan sa zahvalnošću! Da uvek vidimo ono sa čim smo blagoslovljeni. Nedostatak poverenja u Boga. Kada mislimo da Bog ima neograničene resurse. Kada daje blagoslov, ne znači da nema za svakoga. Ima više nego dovljno za svakoga. Gordost. Kada ne možemo prihvatiti uspeh drugih. Centar mora da bude iznad nas, a ne u nas. Vera u Boga je važna. Da budemo zahvalni za talente, koje smo dobili od Boga. Pohlepa. Kada mislimo;‘Moram da imam!’ Stvari ne treba da poseduju nas. Ne moramo da imamo sve što želimo ili što drugi imaju. Ogorčenost. Ne smemo zadržavati to u srcu. Moramo opraštati ljudima jer na taj način činimo sebi zdravlje. Nepraštanjem povređujemo sebe i ne činimo zlo drugima. Tri efikasna koraka kako se osloboditi zavisti na hrišćanski način? Fokus na drugu stranu! Moliti se za još više blagoslova za one koje verujemo da su dovoljno blagoslovljeni. Biti zahvalni na onom što imamo. Blagosloveni smo velikim darom kada je Bog centar našeg života. Pohvaljivati i promovisati ljude na koje smo ljubomorni. Šta to čini za nas same? Sve menja iznutra. Ali ako iskreno primenjujemo sve prethodno navedene korake. Primenite ovo da ulepšate ne samo svoj život nego ceo ovaj svet! http://svetatrojicaroterdam.com Deki992 and Гром је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Ovo treba zalepiti iznad kreveta i citati svako jutro. JESSY and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Ovo treba zalepiti iznad kreveta i citati svako jutro. баш тако... :good2: Deki992 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Kazem ja Hakuna Mathata! Maja Trifunovic and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Kazem ja Hakuna Mathata! sta kazes...? :.mislise. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 ово звучи супер,али ми нешто није јасно код ње.слушао сам неке њене клипове,па баш се не уклапају тезе у моје представе о православљу...додуше моје представе су у вези са мојим незнањем...мислим да сам нешто и поставио на некој теми и питао за мишљење али није било коментара Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 ово звучи супер,али ми нешто није јасно код ње.слушао сам неке њене клипове,па баш се не уклапају тезе у моје представе о православљу...додуше моје представе су у вези са мојим незнањем...мислим да сам нешто и поставио на некој теми и питао за мишљење али није било коментара кажи на шта мислиш... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Hihi, ja verujem u moć negativnog mišljenja. I da te sreća može izneveriti, a da na nesreću uvek možeš računati... .kov. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Hihi, ja verujem u moć negativnog mišljenja. I da te sreća može izneveriti, a da na nesreću uvek možeš računati... .kov. I bre Danka, nemoj biti tako negativna :1759280v7keu5ymzp: DankaM је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 I bre Danka, nemoj biti tako negativna :1759280v7keu5ymzp: Jooooj, kako je slaaaaadaaaaak, aaaaaaaaaaaa (ono tinejdžersko aaaaaaaaaaaaaaaaaa, čula si kod devojčica u 6. i 7. razredu)! Zezam se, ali iz ličnog iskustva, često mi raspoloženja "boje" razmišljanja, a ne obrnuto. Drugo, nekako sve mi je teže da ljudska osećanja kao što su zavist, ljubomora, mržnja i dr. posmatram kroz bilo kakvu prizmu, sem kroz to da su to ljudska osećanja. Ne znam, čovek mi je nešto isuviše složeno da bih mogla baš da prihvatim da postoji univerzalni recept za sreću i zadovoljstvo... Viiidiii ga, kako je pufnast... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Drugo, nekako sve mi je teže da ljudska osećanja kao što su zavist, ljubomora, mržnja i dr. posmatram kroz bilo kakvu prizmu, sem kroz to da su to ljudska osećanja. Ne znam, čovek mi je nešto isuviše složeno da bih mogla baš da prihvatim da postoji univerzalni recept za sreću i zadovoljstvo... Pa i jesu, u čemu bi tu bio problem :.mislise. ? I Jopet - naravno da ne postoji univerzalni recept za sreću i zadovoljstvo, to je individualna stvar. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Pa i jesu, u čemu bi tu bio problem ? Jes', ali u pristupu Super Pozitivne Psihologije su prikazane kao VEOMA nepoželjne. Sad bez sve šale, nemam ništa protiv Biorac lično, a protiv postavljača teme (beše Jessy?) još manje, već protiv čudnih generalizacija tog tipa. A "moć negativnog mišljenja" je prosto moje zezanje, pošto iz nekog razloga ljudi misle da sam pesimista, a ja lično sebe nisam doživljavala tako. Naravno, nisam se doživljavala ni kao preteranog optimistu, al' to je već druga priča. Ono, jedino kad sve vidim crno i katastrofično je kad imam migrenozne glavobolje, a njih nemam već neko vreme "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 Jes', ali u pristupu Super Pozitivne Psihologije su prikazane kao VEOMA nepoželjne. Sad bez sve šale, nemam ništa protiv Biorac lično, a protiv postavljača teme (beše Jessy?) još manje, već protiv čudnih generalizacija tog tipa. A "moć negativnog mišljenja" je prosto moje zezanje, pošto iz nekog razloga ljudi misle da sam pesimista, a ja lično sebe nisam doživljavala tako. Naravno, nisam se doživljavala ni kao preteranog optimistu, al' to je već druga priča. Ono, jedino kad sve vidim crno i katastrofično je kad imam migrenozne glavobolje, a njih nemam već neko vreme 1) Šarlatani :D . Jesu negativne, loše utiču na jedinku i njeno okruženje, ali je ljudski, šta je tu je. 2) Razumem te. Ljudi često misle da sam smorena i to me jako nervira, jer nisam, samo sam sklona zamišljenosti. 3) Gadno je to, odlično što ih nemaš više. Normalno je da ti je tad sve katastrofično, bol je grozna stvar. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука