Jump to content

Најлепши сусрет на свету - пољубац

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

Zato što smo skloni samoljublju :D

Šalim se... Ja volim da ljubim ljude u oko i čelo. Neki mi zameraju zato što, kako kažu, "mrtvaci se ljube u čelo", al ja onda još više teram kontru...  :)))

hm.. ja volim poljupce, ali ne bas i ljubljenje. Nekako vise volim da se cmacem (mnogo poljupca odjednom), nego da razmenjujem bilo kakve telesne tecnosti. Sta cu, vise volim da se cmacem :D  Just_Cuz_19

Slažem se  :good2: Više sam za razmenu osećanja, prisnost, nego ovo drugo... 

Tako da je poljubac, ustvari, test potencijajne usklađenosti dva partnera. Dobar poljubac može biti biološki dokaz da onaj s kim se ljubite može biti dobar partner. Možda je to kod praistorijskih ljudi bila strategija za pravilan odabir najboljeg mogućeg partnera, zbog čega su se kvalitetnije reprodukovali i zbog kojih smo mi danas ljudi koji vole ljubljenje, prenosi Radio Sarajevo.

Zanimljiv je tekstić, ali nekako mi ubiše suštinu tim naučnim detaljisanjem. Valjda se ljubimo zato što se volimo :)

• Волим 1

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Ja sam za to  da se tema obrise iz istih stopa. :pucpuc2:

Au bre sto si ti neki ajduk! :fik:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

:945729:

P.s.  ...   Tema glasi zasto,a ne kako . :))) 

Ljubiti= voleti.

E ovo je ljubav na srpski nacin! bangin  sFun_bat  :starece:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

ne_shvata:blessyou:

Ne kazem ja za dzabe da si ti uzor hriscanske ljubavi! :good2:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@@Trifke, ooooo......brate Trifke....bravo za temu..... :aplauz: :good2:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

zato sto je korisno i zdravo.... :D

Pored toga što izaziva leptiriće u stomaku i pomaže da se povežete sa drugom osobom, poljubac znatno poboljšava vaše zdravlje i jača vaš imunitet.

Nesumnjivo je da ljubljenje pričinjava veliko zadovoljstvo, ali ono je itekako korisno za naš organizam. O njegovom lekovitom dejstvu svedoče izjave stručnjaka.

- Dok se ljubite, vaš mozak oslobađa dopamin, koji podstiče strast i osećaj bliskosti sa partnerom. Supstance koje se nalaze u poljupcu izazivaju fizičko i emocinalno zadovoljstvo. Čini nas zdravim i poboljšava imunitet – rekao je doktor Jil Varnado, osnivač „Get Checked 4 Life“ neprofitne oraganizacije koja se zalaže za pružanje zdravstvenih usluga ljudima u rizičnim sredinama.

1. Čuva belinu vaših zuba - poljubac ne može da zameni četkicu za zube, ali ljubljenje umanjuje plak na zubima, dok istovremeno stimulisanjem lučenja pljuvačke odstranjuje bakterije i sprečava pojavu karijesa.

– Ljubljenje je prirodni proces čišćenja. Pljuvačka čisti vaša usta i odstranjuje čestice hrane posle obroka- istakla je Hejdi Hausur, potparol Akademije opšte stomatologije. Minerali u pljuvački pomažu ponovnu izgradnju površine zuba i sprečavaju njihova oštećenja. Ljubljenje vaše zube čini blistavim i zdravim i smanjuje troškove odlaska zubaru.

2. Održava mladalački izgled – ukoliko se često ljubite, možete reći zbogom botoksu ili fejsliftingu. Seks terapeut i autor Ava Kadel istakla je da ljubljenje radi fejslifting lica.

- Dok se ljubimo, pokreću se 30 mišića lica, što održava njihovu vitalnost- naglasila je Kadel.

Istog mišljenja je i Lorel Haus, autor knjige „QuickieChick’s Cheat Sheet to Life, Love, Food, Fitness, Fashion and Finance — on a Less-Than-Fabulous Budge“.

- Kao što vežbanje u teretani održava mišiće tela, tako i pokretanje mišića lica pospešuje njihov tonus, što umanjuje znake starenja- rekla je doktorka Lorel.

3. Ubrzava metabolizam – dok se ljubite, osećate da vaše srce ubrzano kuca, ali to nije samo vaš osećaj to je zaista tako.

- Srčani ritam je brz, oslobađa se adrenalin i ostali neurotransmiteri u krvi, a povećanje adenalina ubrzava vaš metabolizam i sagoreva kalorije- izjavio je doktor Varnado. Minut ljubljenja sagoreva od 2 do 5 kalorija.

4. Jača imunitet – zamena pljuvačke znači i zamenu klica. Dok ste izloženi bakterijama druge osobe, vaše telo stvara antitela za odbranu od njih, što osnažuje vaš imunitet i čini vas jačim u borbi protiv bolesti.

5. Smanjuje nivo stresa kojem ste izloženi – poljubac u organizmu oslobađa prirodni antidepresiv, oksitocin. Doktor Džošua Gizercki, osnivač i direktor „Vitality Logix Internal Medicine“ izdvojio je da ova supstanca vodi do boljeg seksa i orgazma. I dok umanjuje stres, poljubac istovremeno snižava proizvodnju kortizola i  novo holesterola u našem telu.

(Žena Blic)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ne znam da l' ima veze sa temom ali neki dan sam video strašan stih od Mike Antića; kaže on tako: "Zubi ujedu za kratko pa prođe; poljubac ujede za sva vremena (bio pravi ili lažan)

Подели на овим сајтовима

Cega ? :1321_womens:

Ne zameri,salila sam se .

facenew22222222  za temu.

Ma jok. Ja to samo onako!  :D  :bleh:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Cega ? :1321_womens:

Ne zameri,salila sam se .

facenew22222222  za temu.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...