Данче* Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 VELIKO BRAVO ZA MALE ĐAKE Odrekli se užine da bi drugu kupili cipele! Učenici 1/1 odeljenja Tehničke škole u Novoj Varoši odrekli su se užine da bi kupili patike i cipele školskom drugi čija je porodica slabijeg materijalnog stanja, pa on neće više morati da pešači do škole u poderanoj obući. Borivoje Dimitrijević ima najbolje drugare , Foto: Željko Dulanović Siromaštvo u kome živi petnaestogodišnji Borivoje Dimitrijević , njegove nove školske drugove ganulo je do suza. Brzo su se organizovali i prikupili novac za poklon, a pored dva para nove obuće svom drugu iz odeljenja poklonili su i veću količinu očuvane polovne garderobe. Borivoje je deveto od ukupno desetoro dece Mlađena i Dragice Dimitrijević iz Ojkovice. Mada živi u oskudici i nemaštini, nikada se nije žalio , a njegovi školski drugovi kažu da su ga “odale” pocepane patike u kojima je dolazio u školu i na časove fizičkog vaspitanja. Pomažu siromašne Među ukupno 220 učenika Tehničke škole mnogo je dece iz socijalno ugroženih porodica, a najviše ih dolazi sa seoskog područja. -Opštinski budžet pokriva punu cenu mesečne autobuske karte za svih dvadesetak đaka iz naše škole koji putuju na nastavu a koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Za siromašne, Centar za socijalni rad kupuje i udžbenike, a pomaže i škola – kaže direktor Tehničke škole Milivoje Ćirović. - Ostali smo zapanjeni prilikama u kojima Borivoje živi. U odeljenju nas je 28 i lako smo se dogovorili da svako da po 200 dinara, a da Borivoju pored patika kupimo i cipele kako bi imao udobnu obuću i za zimu. Naših par dinara bez užine mala je žrtva u odnosu na nevolje sa kojima se Borivoje svakodnevno susreće. Odužiće nam se boljim znanjem na časovima i ukoliko sačuva svoju veselu prirodu i skromnost, zbog kojih je i omiljen u razredu – kaže učenik Miljan Rajić, inicijator akcije. Borivoje sa porodicom živi visoko u brdima iznad Zatarskog jezera kod Nove Varoši i svakoga dana do škole i nazad pređe blizu 40 kilometara. Od toga on prepešači 15 kilometara jer deonicom puta od raskrsnice na magistrali za more u Kokinom Brodu do Ojkovice i Jasenova ne saobraća autobus. - Zahvalan sam im do neba. Od kuće do najbliže autobuske stanice pešačim više od sat vremena u jednom pravcu. Najteže je kada su pljuskovi i dubok sneg, ali bar sada neću morati da u mokrim čarapama sedim na časovima. Porodična primanja su simbolična jer se teško otkine dinar, a i uvek se nađe nešto preče što treba kupiti i obezbediti za kuću – kaže skromno Borivoje. Učenici zaradili peticu iz humanosti, Foto: Željko Dulanović Humanitarna akcija koju su sporoveli budući mašinski tehničari motornih vozila, prijatno je iznenadila i njihovog razrednog starešinu Miladina Zekovića. Oni se nadaju da će njihovim primerom krenuti i druga odeljenja, jer je u školi još siromašnih đaka koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica. - Ovom akcijom pokazali su svoje pravo, ljudsko lice i zaradili su peticu iz humanosti za ceo život. Profesor sam 32 godine i ovako nešto nisam doživeo u svojoj praksi. I do sada su đaci prikupljali pomoć za ugrožene, ali ovo je prvi put da sami pokrenu humanitarnu akciju za svog školskog druga. Borivoju smo početkom septembra obezbedili i polovne udžbenike - kaže profesor Zeković. http://www.alo.rs/odrekli-se-uzine-da-bi-drugu-kupili-cipele/21730 Sanja Т., Олимп, Драшко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 2, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2015 Пројава људскости и најљепшег јунаштва: чојства! "Рат није рјешење за ХХI вијек". "Свој орден сматрам ствар достојном презрења." Тројица британских ветерана вратили своје ордење што су добили за учешће у окупацији стране државе и нападајући и убијајући цивиле. Било би заиста сјајно превести цијели клип. Ево један сличан од преко океана: obi-wan, Плутон, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 8, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2015 Veliki pevač je pokazao da je još veći čovek, pa nije čudo što su njegove reči izmamile silne pozitivne komentare Halid Bešlić je odavno dokazao da je veliki pevač, a jedna njegova izjava svedoči o tome i kakav je čovek. S obzirom na to šta je legendarni folker rekao, nije čudo što je brojne pozitivne komentare i hvalospeve dobio. Evo kako on razmišlja na temu ljudskosti, solidarnosti, morala… kako god već hoćete to da definišete. http://www.telegraf.rs/jetset/1893638-kakva-ljudina-kad-vidite-sta-je-rekao-halid-beslic-postovacete-ga-do-kraja-zivota Олимп, Ignjatije, Kaludjerovic Sreten and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Biševac platio operaciju teško bolesnom mladiću! Povremeni fudbalski reprezentativac uplatio je 10.000 evra za operaciju tumora na mozgu Aleksandra Jankovića Foto: Telegraf Srpski reprezentativac i bivši fudbaler Zvezde Milan Biševac uplatio je novac za operaciju Beograđanina Aleksandra Jankovića (31), koji ima tumor na mozgu. Njemu je nedostajalo 10.000 evra za operaciju tumora i srpski fudbaler je uplatio tu sumu kada je video apel za pomoć, prenosi “Blic” – Video sam Aleksandrovu fotografiju i baš sam se potresao. Pozvao sam svog prijatelja Miloša Šaranovića i pitao sam koliko je potrebno novca da se uplati kako bi momak otišao na operaciju. Čim sam dobio odgovor, pozvao sam bankara i uplatio pare- rekao je Biševac za Blic i dodao: – Ne želim puno da pričam o tome. Iskreno, mnogo mi je bilo teško kada sam video Aleksandra i pročitao sam da mu je želja da vidi prvi korak svoje ćerkice. Nisam imao nikakvu dilemu, odmah sam znao da moram da pomognem – rekao je srpski fudbaler. http://www.telegraf.rs/sport/1903483-bisevac-platio-operaciju-tesko-bolesnom-mladicu Драшко, Олимп and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 13, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2015 HEROJI IZ SENKE Humani studenti niškog Mašinskog fakulteta spasli 93 porodice Grupa studenata Mašinskog fakulteta u Nišu predvođena Jovanom Milićem (19), pomogla je do sada 93 socijalno ugrožene porodice iz Srbije, ali i siromašne mlade ljude iz drugih zemalja. Maja Kostić, Jovan Milić, Iva Nikolić i Silvija Sadiković | Foto: blic.rs | Branko Janaćković Oni su pomogli siromašnim mladim ljudima iz Albanije, Bosne i Hrvatske i to od svojih skromnih džeparaca i stipendija. Žele da ugroženima makar malo olakšaju život i pokažu da nisu sami. Humanitarne aktivnosti sprovode i publikuju preko sajta “Find Raul” (Nađi Raula), čiji je idejni tvorac Milić. – Na hiljade porodica je siromašno i živi u neverovatno teškim uslovima. To je glavni razlog za pokretanje portala. Nisam želeo da okrećem glavu, već jasno da stavim do znanja da svako može nešto da promeni uz malo truda – kaže Milić. On objašnjava da akcenat stavljaju na studente i đake, bez obzira na nacionalnost i veroispovest, piše Blic. – Za nas ne postoje granice. Dečaku iz Albanije smo kupili rođendansku tortu. Videli smo preko neke albanske televizije da teško živi pa smo dobili njegov kontakt i poštom mu poslali tortu. Pomagali smo i ljudima u drugim državama, ali najviše u Srbiji. Jednoj četvoročlanoj porodici smo kupili namirnice za ceo mesec, jednom dečaku smo poslali patike jer nije imao obuću za školu, drugoj smo porodici poslali pribor za školu i garderobu. U saradnji sa crkvom u Donjoj Vrežini, jednoj porodici smo kupili namirnice za uskršnji ručak – kaže Milić. Jovan Milić | Foto: facebook.com/mi.jovan On je sajt napravio još kao srednjoškolac, a na fakultetu su mu se priključile koleginice Silvija Sadiković, Maja Kostić i Iva Nikolić. – Oduvek sam želela da se uključim u neki humanitarni rad. Kada sam na fakultetu upoznala Jovana, pronašla sam način da pomažem ljudima – kaže Kostićeva. Sadikovićeva dodaje da i sama potiče iz socijalno ugrožene porodice pa zna kako je tim ljudima. – Mene ispunjava humanitarni rad, a ovo je i put da pomognem svima kojima je pomoć potrebna – kaže Silvija. Nikolićeva dodaje da pomoć, iako skromna, puno znači tim ljudima jer vide da nisu sami. Dekan Mašinskog fakulteta Nenad Pavlović kaže da je oduševljen što studenti samoinicijativno organizuju humanitarne akcije i kada bi se grupa uključila u rad Studentskog parlamenta, akcija bi bila još značajnija. Ljudi velikog srca koji žele da pomognu rad ovih mladih ljudi mogu da sa njima kontaktiraju putem sajta na www.find-raoul.tk http://www.niskevesti.info/heroji-iz-senke-humani-studenti-niskog-masinskog-fakulteta-spasli-93-porodice/ Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/2153651/%D0%9C Плутон је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Svaka cast za temu! Bas lepo,Bogu hvala ima plemenitih ljudi toliko! Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Sedim u busu pre izvesnog vremena a dva gospodina ispred mene sede i jedan prica drugome.Tiho ali me zainteresovalo(videcete zasto pa sam odslusala do kraja,inace obicno slusam muziku)Pre par dana na Sajmu mu pridje devojcica romkinja,mala 4,5 god pocepana odeca prljava cupava i pita ga da li ima 50 dinara.A on kaze stvarno pogledao u dzepove i kaze joj :nemam nista stvarno.I devojcica ode.Kad posle malo vremena vraca se ona i pruza mu 50 dinara,kaze evo ciko sad su mi dali uzmite jer nemate nista.On gleda ne moze da veruje ona je shvatila da on bas nista nema i ona njemu hoce da pomogne.Nije gledala njegovo lepo odelo i to sto je namirisan i sredjen a ona sva siromasna.I kaze sad kad god je vidi obavezno je vodi da joj kupi nesto. Ja se istopila slusajuci.Posle ove price niko vise ne moze da kaze da nije u mogucnosti da bude milostiv! Иван ♪♫, Кратос, Ненад Р. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 divno, hvala! Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 Хвала Лапис. Ми смо склони да причамо о људима у поприлично негативном контексту, а заправо је истина негде у средини. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 U hotel pozvao usamljene i siromašne i dao im novac Foto: Beta Nekoliko desetina siromašnih i usamljenih Čeha, mahom samohrane majke sa decom kojima je vlasnik hotela u Špindlerovom Mlinu na severu Češke omogućio da provedu besplatno božićne praznike, doživeli su još jedno neverovatno iznenadjenje – na Badnje veče pod jelkom su našli i novac. Aleksandar Bilek je ove godine na Fejsbuku ponudio ljudima koji sebi ne mogu da priušte kratko praznično zimovanje u planinama ili su jednostavno usamljeni da dodju u njegov hotel Hromovka na besplatno zimovanje, pošto su omiljene planine Krkonoše ove godine bez snega i 90 odsto soba u njegovom hotelu ostalo je prazno. Na poziv se javilo čak 5.000 Čeha, na profilu hotela je njegov poziv videlo oko dva miliona ljudi širom sveta i na kraju je za božićnu trpezu uz redovne goste selo još 45, mahom majke, kojima je Bilekov plemeniti gest omogućio radost za decu koju ne bi mogle da im priušte. Uz besplatno zimovanje ispod božićne jelke neke od njih čekao je i poklon, novac, pošto su ljudi koji su videli poziv na Fejsbuku odlučili da pomognu i pošalju Bileku manje sume, a Čeh Petr Nevečežel je čak medju svojim prijateljima prikupio 2.000 evra u gotovini, seo u kola i lično doneo na Badnje veče novac u hotel. Novac su Nevečežel i Bilek dali majkama sa bolesnom decom, jednoj porodici 460 evra, a ostalima manje sume, prema potrebama. „Nekoliko njih su dobili manje sume, a polovina nije dobila ništa. Ili su odbili sami ili sam procenio da njima nije toliko potrebna kao nekom drugom“, kazao je medijima Bilek. Pošto novac i dalje pristiže na transparentni račun hotela, Bilek je odlučio da ga iskoristi ponovo za ljude koji sebi ne mogu da dozvole luksuz boravka na planini. Hotel Hromovka ponovo će primati besplatno siromašne i usamljene u martu čim prodje skijaška sezona u tom poznatom češkom zimskom centru. (Beta) Agaton Vuzman, keka, Sanja Т. and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 27, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2015 Deda Mrazovi na motorima obradovali su klince u Domu za decu ometenu u razvoju, Dečijoj bolnici i Svratištu.Sada su se zaputili na Trg slobode gde će podeliti ostatak poklona okupljenoj deci. https://www.facebook.com/radioasfm/photos/a.80025093558.77520.24456323558/10153752695588559/?type=3&theater Sanja Т., Рапсоди, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2015 ČOVEK VELIKOG SRCA: Musliman za Božić delio poklone beskućnicima (VIDEO) Harun ne slavi Božić ali je, kako je rekao, ovom gestom želeo da pokaže ljubav prema svim ljudima sveta, a posebno prema ljudima bez krova nad glavom Nubaid Harun, britanski musliman, povodom Božića je beskućnicima delio poklone kako bi se solidarisao sa susedima hršćanima. Kako prenose britanski mediji, Harun ne slavi Božić ali je, kako je rekao, ovom gestom želeo da pokaže ljubav prema svim ljudima sveta, a posebno prema ljudima bez krova nad glavom. Harun je ljudima koji su prepušteni ulici Londona delio poklone i ćebadi kako bi se bar malo ugrejali tokom hladnih zimskih noći. – Život nije fer prema beskućnicima. Ja sam u boljoj poziciji od njih i mislio sam da bi bilo lepo da budem Deda Mraz koji će im dati neke poklone. Ovim stvarno želim da širim ljubav i pokazati tim ljudima da ih volimo – rekao je Harun. Beskućnici su na poklone odgovorili zagrljajima i rečima hvale prema Harunu koji je poreklom iz Azije, a danas živi u Velikoj Britaniji. Pogledajte video: http://www.telegraf.rs/zanimljivosti/1927645-covek-velikog-srca-musliman-za-bozic-delio-poklone-beskucnicima-video Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 17, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 17, 2016 Izgubila je mobilni telefon u vozu, a kada je otišla na svoj Fejsbuk profil bila je u šokuJedan mladić iz Australije je pronašao Ajfon u vozu, a onda je na vrlo originalan način to javio vlasnici. foto: thinkstock Pronašao čovek telefon, lako provalio šifru, otišao na njen Fejsbuk i krenuo da piše status na njenom profilu:“Ćao Monika! Pronašao sam tvoj telefon u vozu, zaista bi trebalo da promeniš šifru za otključavanje ovu može da ti pogodi svako. Lepa profil slika! Nadam se da si lepo stigla na svoju destinaciju pošto si u futroli od telefona ostavila kreditnu karticu i 50 dolara. Ostaviću sve kako je bilo i dodaću svoju vizit kartu. Apdejtovao sam tvoj stastus da bi znala da je tvoj telefon na bezbednom i u dobrim rukama, a i treba se nečemu smejati kada se nađemo na piću. E da, takođe sam otišao i na tvoj Tinder profil i dodao Luku, pa možeš videti profil iskrenog mladića koji je pronašao tvoj telefon. Prijatan dan!“, napisao je on.Možda se Luka kasnije zaista dopao Moniki, a možda je sve ostalo na primopredaji telefona i usputnom razgovoru – ne znamo! http://bulevar.b92.net/pop-kultura.php?yyyy=2016&mm=01&dd=16&nav_id=1085916 Рапсоди, Олимп, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 8, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2016 OVOM MUFTIJI SRBI SU VEČNO ZAHVALNI: Na Badnje veče 1942. spasio je živote stotinama pravoslavaca i Jevreja! Njihov razgovor nije bilo nimalo prijatan, a u jednom trenutku, Artuković je repetirao svoj luger i krenuo na efendiju Kurta i Pašića Badnje veče, u zimu 1942. godine, trebalo je biti poslednja u životima nekoliko stotina pravoslavnih vernika, jer su ustaške vlasti u okupiranoj Tuzli nameravale da sruše Saborni hram Uspenja presvete Bogorodice. Uporedo s rušenjem tuzlanske pravoslavne crkve, ustaše su nameravale da započnu masovne egzekucije civila srpske i jevrejske nacionalnosti. To im, međutim, nije pošlo za rukom zahvaljujući muftiji tuzlanskom Šefketu ef Kurtu, piše Avaz. Informacija o pripremi monstruoznog ustaškog plana, naime, doprla je do Šefketa ef. Kurta. Okupio je ugledne Tuzlane i sročio rezoluciju koja je dostavljena nemačkim okupacionim snagama. Potpukovnik Vist, nemački komandant grada, brzo je reagovao, pa su po Tuzli istaknuti plakati s upozorenjem “da niko nikoga ne sme da zlostavlja, oduzima ili ruši tuđu imovinu i dira živalj koji slavi”. Šefket ef. Kurt i hadži Hasanaga Pašić, nekadašnji gradonačelnik Tuzle, posle rezolucije koja je upućena Nemačkoj, predvodili su i delegaciju koja se sastala sa Andrijom Artukovićem, ministrom unutrašnjih poslova NDH, desnom rukom poglavara Ante Pavelića. Njihov razgovor nije bilo nimalo prijatan, a u jednom trenutku, Artuković je repetirao svoj luger i krenuo na efendiju Kurta i Pašića. Preostali članovi delegacije poručili su Artukoviću da će cela Tuzla otići u šume ako ubije efendiju Kurta i Pašića. Artuković je pokleknuo pred odlučnošću tuzlanskih uglednika amnestirajući područje Tuzle od svojih rasnih zakona, a zahvaljujući tome, najveći broj tuzlanskih Srba i Jevreja izbegao je tragičnu sudbinu sunarodnika. Efendija Kurt ostao je u Tuzli sve do smrti. Umro je 21. juna 1963. godine u 84. godini. Desetak hiljada građana Tuzle i iz okoline došlo je na njegovu dženazu, a dirljiv govor održao je prota Đorđe Jovanović. On je, inače, rođen u Travniku 1879. godine, gde je završio osnovnu školu i medresu, dok je studije okončao u Carigradu i Damasku. Službovao je u Travniku i Banjaluci, a u Tuzlu je stigao 1925. godine i ostao muftija sve do 1933. godine. Penzionisan je 1936. godine. Njegova dvojica sinova Asim i Enver poginuli su kao pripadnici partizanskih jedinica u NOB-u. Šefket ef. Kurt, kao verski službenik, odlikovan je Ordenom bratstva i jedinstva, a ulica pored Mejdanske džamije u Tuzli danas nosi njegovo ime. (Telegraf. rs / Izvor: Dnevni avaz) Рапсоди, Плутон and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука