feeble Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Evo ih jos Anonimna donatorka Dečjem selu poklonila tri stana Anonimna donatorka poklonila je Dečjem selu "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici tri troiposobna stana od po 74 kvadratna metra sa željom da im olakša život i osamostaljivanje, saopštila je danas Pokrajinska vlada. Anonimna donatorka je u svojoj poruci napisala da joj je želja da "deci kojoj su okolnosti uskratile okrilje njihovih najmilijih, bar malo ublaži nesreću i ojača im želju da se školuju i odrastu u vredne i korisne članove društva, srećne porodične ljude i nežne roditelje". Direktor Dečjeg sela Srđan Egić potvrdio je da je to najveća donacija selu, i dodao da "osmesi na licima onih koji su danas počeli da se useljavaju, imaju veću vrednost od svih kvadrata i svih materijalnih vrednosti". Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić rekao je tokom obilaska stanova da se "teško može zamisliti lepši novogodišnji poklon deci, koja su odrasla u Dečjem selu, napunila 18 godina i spremna su da nastave svoje školovanje ili da počnu da rade u gradu". "Pokrajinska vlada će obezbediti njihovo opremanje nameštajem i svim drugim elementima za normalan i pristojan život. Dečje selo je ustanova koja je pionir u sprovođenju projekta 'Kuća na pola puta', koji punoletnoj deci iz sela obezbeđuje uslove da svoj život nastave u pratnji pedagoga", rekao je Pajtić. Dodao je da je to "najznačajniji akt dobročinstva u proteklih nekoliko godina u Vojvodini", s obzirom da je to najveći poklon fizičkog lica u istoriji Dečjeg sela. obi-wan, Плутон, Kaludjerovic Sreten and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Da li neko zna gde bih mogao ponovo da odgledam taj film? obi-wan, Данче*, Sanja Т. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2014 Најхуманији људи не раде нешто ради публицитета , већ да помогну другима . Sanja Т., Adelaida, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 18, 2014 Ненад Р., Sanja Т. and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Додао садржај:: Пријатељ Божији Свет је опасно место за живот не због људи који чине зло, него због људи који седе и допуштају да се оно догоди. Зато, све што желите да људи чине вама, чините и ви њима! Можда ћемо тако успети да нешто променимо. У овим тешким временима, свега има. Али, све мање правих људи. Пут добра и врлине тежи је, води кроз многе кланце и урвине, води у висину, захтева напор, умара, стога њим иде мало људи. Пут зла и греха знатно је лакши и удобнији, јер је широк и води постепено наниже, не захтева труда и муке, стога њим иде већина људи. Бог жели да будемо сретни у животу. Он најбоље зна шта је за наше добро и стога нас путем своје Речи подстиче да развијамо врлине као што су љубав према ближњима, доброта, великодушност и поштење. Моралне вредноте оплемењују наш живот. Кад говоримо о моралним вреднотама, обично мислимо на поштење, искреност, верност, праведност, доброту, човечност и неке сличне врлине. Наши морални назори утичу на наше понашање, животне приоритете и односе с другим људима. Они утичу и на то како одгајамо своју децу. Као што се кућа зида од темеља, тако се личност гради током детињства у примарној породици. Ако су темељи добри, нема тог лошег друштва које може да пољуља оно добро у човеку. Разне животне ситуације преиспитују успостављен систем вредности, нарочито током адолесценције, који се затим учвршћује и представља базу идентитета. Иако се на први поглед системи вредности у прошлости и садашњости потпуно разликују, базичне потребе су остале исте (потреба за љубављу, сигурношћу, припадањем, разумевањем), променио се само начин њиховог испољавања и задовољења. Кад у породици нема моралне љубави, трпе сви њени чланови, а нарочито деца. Често се запитамо куда иде овај свет? Шта се то око нас дешава!? Сведоци смо да се све око нас отргло било каквој контроли. Моралне вредности су отишле на неповратно путовање. Куда? То нико не зна, можда на неку бољу планету. Погледајмо новине данас. Насловне стране су пуне лоших вести и слика. Убиства, силовања, злостављања, блуда… Листа је предугачка. Људи су се отуђили не само од својих пријатеља, већ и од свих осталих. Постали су имуни и непробојни за бол, патњу и невоље које су задесиле људе тик поред њих. Све је мање самилости, доброте, жеље да се помогне само зарад помагања, а не због неког интереса. Хладнокрвна, сива лица на улицама града, корачају, не размишљају. Зашто би оптерећивали своје ситне животе другим стварима? Напуштеног пса на улици не би помазили, али би му зато бацили петарду под ноге. Нисмо више шокирани ни када чујемо за многе крваве ратове који гутају безбројне људске животе. Више нисмо шокирани ни када у вестима чујемо колико има људи који убијају своју децу. Нисмо више шокирани чак ни када чујемо да је Бог мртав… Нисте ви за бољи живот. Њега заслужују добри људи. Ваше мисли су црне, ваше срце је сиво а ваша дела су бледа. Ви немате храбрости ни за шта. Окрећете главу, ћутите, себични сте, чувате и гледате само себе. Мислите да је имати пуно нечега неопходно за бољи живот. Не, доброта је неопходна за бољи живот. Правичност, честитост, моралност, дарежљивост, поштење и страх од греха. То имају добри људи који имају бољи живот. Србија нема бољи живот, јер нема добре људе. Хоћу рећи, мало их има. Када у човеку нестане људске топлине он постаје мртвац који хода… Извор: zelenaucionica.com ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Нисте ви за бољи живот. Њега заслужују добри људи. Ваше мисли су црне, ваше срце је сиво а ваша дела су бледа. Ви немате храбрости ни за шта. Окрећете главу, ћутите, себични сте, чувате и гледате само себе. Мислите да је имати пуно нечега неопходно за бољи живот. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 14, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2015 Како смо се све више удаљавали од Бога , друштво је све више упадало у зло . Систем вредности је пао јер већини људи ништа није свето нити се боје Бога. Раније док су људи више веровали у Бога , закон није ни требао , јер су се плашили Бога и за њих је Бог био закон , а сада велики део људи су утонули у толико зло да не презају ниочега и не плаше се Бога. Sanja Т. and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Погледајте ово људи... ivanaika, Sanja Т., Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Ne znam gde ovo da postavim, mozda je ipak ovo prava tema... Elem, ovo je link grupe prevodilaca koja se bavi besplatnim prevodjenjem kompletne medicinske dokumentacije za osobe koje moraju da se lece u inostranstvu https://www.facebook.com/#!/groups/prevodilacko.srce/. Daj Boze da nikome odavde nikad ne zatreba ali nikad se ne zna... Плутон, nana, Golub and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Ne znam gde ovo da postavim, mozda je ipak ovo prava tema... Elem, ovo je link grupe prevodilaca koja se bavi besplatnim prevodjenjem kompletne medicinske dokumentacije za osobe koje moraju da se lece u inostranstvu https://www.facebook.com/#!/groups/prevodilacko.srce/. Daj Boze da nikome odavde nikad ne zatreba ali nikad se ne zna... Дивна идеја! Свака част оснивачу гурпе, и хвала за објављивање овде! Dijasporka and nana је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Фебруар 5, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2015 Дивна идеја! Свака част оснивачу гурпе, и хвала за објављивање овде! Bogu hvala sto je nadahnuo jednu divnu zenu da pokrene tu grupu Олимп and Golub је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Novosađani teško bolesnim Gordićima otplatili kredite Dragani (40) i Siniši (44) Gordić iz Stepanovićeva, koji su oboleli od karcinoma, novosadska firma pokrila je 5.000 evra ostatka duga. Odazivajući se na apel za pomoć, u sredu su im otplatili oba stambena kredita, koje su uzeli da za svoje četvoro dece obezbede pristojan krov nad glavom. Kako navode Novosti, jedna firma iz Novog Sada, koja ne želi da se eksponira u javnosti, odlučila je da otplati ostatak duga od 5.000 evra Draganinog zajma podignutog pre dve godine. A glava porodice, Siniša, uspeo je da od novca prikupljenog u humanitarnoj akciji i od donacija vrati ostatak svog kredita od 180.000 dinara. Koliko-toliko rasterećeni, Dragana, kojoj je 21. marta prošle godine ustanovljen rak dojke, i Siniša, kome je novembra 2013. operisan tumor na mozgu, moći će odsad više da se posvete lečenju. Jer najnovije analize su pokazale da se Dragani karcinom proširio na limfe, kosti i pluća. Uskoro joj predstoji još jedna operacija. Strepe oboje i šta će pokazati snimak magnetne rezonance Sinišine glave. Sanja Т., obi-wan, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Фебруар 13, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 13, 2015 Lep gest dobrih ljudi Nadam se da će im dobri Bog svima dati zdravlje i mir! Олимп је реаговао/ла на ово 1 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 Mehmet Kürüc je 45-godišnjak koji u Minhenu ima svoj mali turski restoran. Mehmet je oduševio javnost jednim natpisom koji je zalepljen na vratima njegovog restorana. Mehmet, koga svi zovu ljubazno “Memo”, bivši je biznismen iz Istanbula. Nakon dva neuspela braka i propale firme, bio je toliko siromašan i očajan da je morao razbiti kase svoje dece kako bi došao do poslednjeg novca. Kada je došao u Nemačku, odlučio je otvoriti mali lokal, piše Virealno.com. Polako mu se vratila volja za životom i posao je išao sve bolje. Onda je Memo učinio nešto što većina ne bi. Budući da on zna kako je kada nemate ništa, on je zalepio ovaj natpis na svoj lokal: “Dragi ljudi, Gladni ste, a nemate novca? Kod nas možete jesti i kasnije platiti ili neka vas Bog blagoslovi. Niko ne treba biti gladan! Lazos Team” Reakcije na ove reči su ogromne. Neretko tri ili četiri osobe dnevno prihvate ponudu i često tek kasnije plate jelo. Ali sam gest je doveo do toga da su ga mnogi ljudi zavoleli i čestitali mu na njegovom posebnom činu. Podelite prijateljima ovaj veliki gest ljudskosti koji je bez premca u Nemačkoj, ali i šire. Svet bi bio lepše mesto da je više ljudi poput Mehmeta. http://www.vestinet.rs/zdravlje-2/ovaj-covek-je-natpisom-na-vratima-svog-restorana-odusevio-ceo-svet Gordana ., Аурор, Ленка* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука