Jump to content

Чудо доброте - када људи помогну - оглед о људскости

Препоручена порука

• Одговори 377
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Covek me potpuno sokirao. Mislim pozitivno.

Ulepsala si mi vece sa ovim videom! Hvala ti!

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ima nade, ima nade i da citiram samog sebe - "ima nade"!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Снимају их три камере плус фоторепортери,готово холивудска продукција, а верујем такав и сценарио...

Не знам да ли постоји неко ко није помислио да ће лик да подели паре?

И још једно запажање...ови амерички бамови су боље обучени него већина српских грађана...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ovo je vrh! :2hf007n:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

О добрим делима и намерама  
Бог ће ти вратити стоструко више од онога што си потрошио чинећи добра дела.  На овом свету и живимо да бисмо чинили добро.  Бог од нас захтева срце. Али, без добрих дела нећеш моћи да даш срце Богу.  Помажи сиромашном човеку – то ће бити твоја жртва Богу.  Свима треба желети добро, али је за чињење добра потребна мудрост.  Кад чиниш добро пењеш се за једну степеницу, а кад грешиш – спушташ се. Цео наш живот је такво кретање.  Како човекова душа може бити мирна кад је ближњи у опасности? Ако код куће имаш болесника и нема ко да га пази, боље је да не идеш у цркву, да останеш код куће.
Ко се труди ради добра ближњег – труди се ради самог себе.  Човек сам благосиља свој живот добрим намерама. Бог је човеку дао слободну вољу...  Благодатно је дело хранити голубове и друге птице.  Око је огледало душе; ако душа сама не пожели, оно неће погледати у лоше.  Прво лечи Бог, а затим лекар, али ко се не захваљује лекару, не захваљује се Богу. Трудбеник је достојан награде. Разум и руке лекара творе богоугодна дела.  Кад једеш сети се гладног, жедног и паћеника.  Ако су те оклеветали, на добро ти одговорили злом, немој држати зло у срцу. Опрости и радуј се, зато што си се захваљујући томе за неколико степеница приближио Богу.
свети старац Гаврило Грузијски

• Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Путници удружено нагнули воз и спасли човека

Запослени и путници аустралијске железнице у Перту удружили су снаге како би спасли мушкарца чија је нога запела између вагона и перона. Снимак подвига врло брзо је обишао интернет.

Током шпица на станици Стерлинг у близини Перта, мушкарац је остао заглављен између воза и перона покушавајући да се укрца.

Међутим, захваљујући брзој реакцији путника и запослених, успели су да спасу заробљеног човека тако што су удружено нагли вагон на страну.

Voz.jpg

„Одмах смо обавестили машиновођу да воз случајно не крене. Запослени су истог тренутка ангажовали путнике да зањишу вагон како би нерећни човек извукао ногу“, рекао је потрпарол железнице Дејвид Хајнс.

Voz,%20foto%201.jpg

Хитна помоћ стигла је брзо, али, срећом, повреде нису биле озбиљне.

ИЗВОР : http://www.rts.rs/page/magazine/ci/story/501/%D0%97%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%99%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8/1666329/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D1%83%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BE+%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%B8+%D0%B2%D0%BE%D0%B7+%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8+%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA%D0%B0.html

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

Када би сви већина људи сварила да са мало више добре воље овај свет би био бољи.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Гледајући овај видео, размишљам, како да кажем, дефинитивно, често кад сам помогла у Србији (не мислим на ближње) били су у питању лопови и шпекуланти који су искористили  доброту,  да не причам колико су тој помоћи неки гледали у зубе ако није био новац, мобилни или компјутер, најке које саме везују пертле, људи који су кукали да немају средстава да се прехране а послату новчану помоћ уградили у мозаичке, топле подове. И онда ова поплава, читам људима ни после три месеца није исплаћена помоћ коју је дијаспора и остали прикупила. Колико је јаднo бити нечовек и човеку којем заиста треба помоћ подметати ногу. Сада ме брине моја повремена хладноћа и равнодушност према људима.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ма Тања, на мама је да дате од срца ако можете, ако не можете, бар пожелите да можете да им дате, то је довољно. Као да имате, па бисте им дали. Е та воља се од нас тражи, и значи исто колико и када заиста даш.

Можда моја констатација није баш права и у скалду са вашим одговором. Праштајте.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...