Deki992 Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Znam. Možda je i mafija u pitanju,ali ovde nije stvar u novcu. Ovde je reč o ž i v o t u . Ako je mafija u pitanju,mi mu ne mozemo pomoci... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Трива Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Добра тема. Ово су мени вјечите дилеме - да ли помоћи ситним прилогом без превише умовања и препустити Господу остало. Са друге стране запитам се да ли ипак чиним неразумну и "магарећу" услугу... Наравно треба покушати помоћи - ако не прилогом онда се распитати о особи и видјети јел постоји уопште начин и, као што неко већ написа, да ли он(а) уопште жели такву помоћ... Ово такође морам написати: не треба кривити државу јер МИ смо држава... Како смо ју направили таква нам је. Мислим да је држава само оформљен (званично организован) дух (култура) народа... Немамо право питати шта држава ради, него шта ЈА радим ЗА државу. Често чујем коментаре апатичних, нихилистичких људи како држава треба ово, држава треба оно, држава ме краде.... Само се питам кад ћемо се вратити у нормалну?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Da, to je uvek dilema kad su takve situacije u pitanju. To je, nažalost, organizovani kriminal... I, iz mog ne kog iskustva, zaista ne možeš pomoći nekom ko to ne želi. Možeš da se trudiš da umiriš svoju savest, ali pitanje je šta si suštinski uradio... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Šta će "država " da uradi,na znam.... ali kako je moguće da ovo niko nije v i d e o ... i da niko nije ništa učinio....ili jeste,a da mi to ne znamo ? http://www.kurir-info.rs/profesorka-klavira-spava-u-parku-dobila-otkaz-posle-27-godina-rada-nema-za-kiriju-clanak-1321555?fb_action_ids=10203313995268334&fb_action_types=og.likes Е Арсо моја, која држава, прочитај овај наслов и причу, жена нема лиценцу??? Па лиценце није ни било кад се полагао стручни испит, то је исто....притом кад сам ја полагао за лиценцу пре 5 ипо година није било још обрасца за лиценцу, а колко знам ни сад га нема! Не рачунајмо на државу, него ....не знам....помозимо коме и колико можемо. "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Наравно у овом примјеру би требали помоћи момку - ако не прилогом онда се распитати о њему и видјети јел постоји уопште начин и, као што неко већ написа, да ли он уопште жели такву помоћ... To sam i mislila. Ko može,neka se raspita o njemu,ja lično nemam mnogo vremena,a ni mogućnosti za takvo nešto,kako ni znanja za bilo šta . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Не може то тако. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Mozda koristi drogu krokodil, pa mu zbog toga takva noga. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Не може то тако. Valjalo bi naći načina. Sada sam vas obavestila i pozivam sve odrasle osobe koje mogu i žele da se raspitaju o ovom čoveku čije se kosti vide,a koji nosi lik Hristov ,... i koji nam je po logici svake stvari brat....zar ne ? Трива је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Има се времена и знања за молитву. Ако је у питању младић за кога верујем да на њега мислиш, то му може највише помоћи. Трива је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Шта је то са нама и куда ми то идемо? Раније су се људи много више дружили , поштовали , имали обзира према другом , више помагали једни другима , били веселији него данас . Не кажем да тога нема и данас , али се све више губи . Људи постају незаинтересовани за друге , и за њихове проблеме , постају све више неосећајни , повлаче се у себе и све више постају нетолератни према другима . За време највећих црквених празника , људи су масовно честиали једни другима и слали су поруке једни другима за време Божића и Ускрса . Те поруке су не ретко биле праве песмице , а сада се и то губи . Људи постају све више незаинтересовани за празнике и имао сам случајеве где људи на поруку одговарају неадекватно јер помешају Божић и Ускрс . Људи постају све више замишљени , немају ведрине , оптимизма , нису спремни да се нашале , а ако се неко нашали са њима , најчешће се љуте и бурно реагују . Из свих разлога које сам навео питам се шта је то са нама и куда ми то идемо ? Никола Поповић, Драган Мирило, Иван Ивковић and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 To je znak poslednjih vremena i te sablazni moraju da dodju. Drugim recima, ne opterecuj se, to je tako, i radi kako najbolje umes. Inace mislim da je u toku najjaci napad u istorjiji covecanstva. JESSY, Partibrejkers, Никанорац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 шта је то са нама...? Уопштено и најкраће - заражени смо грехом. Симптоми су врло разноврсни, између осталог и то што си поменуо. куда ми то идемо ? У вечни живот или вечно страдање. Маша Ж., -Владимир-, jassmina and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 У вечни живот или вечно страдање. Без обзира на све , Да Ће Бог да буде оно прво . Иван Ивковић and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 Не брани Он, а биће да зависи и од нас самих... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Април 24, 2014 Пријави Подели Написано Април 24, 2014 куда ми то идемо ? Куда иду дивље свиње? Тамо гдје их вепрови тјерају. Ако се да разумјети, ако не онда - тренутно је на снази робовласничко друштво! Ко зна правила робовласничког система - њему доста (чак и превише, јер оно шта се данас ради са "обичним" човјеком може да изазове озбиљне мучнине, стога апелујем да се не замјери таквим људима, тако се данас живи - јер се мора). Никола Поповић, NemanjaVa, DYNABLASTER and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука