Deki992 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 "Друго је оно кад човек има девојку или девојка момка па се лепо слажу, добро функционишу, ментално здрави на крају ступе у брак и све супер." Mnogi sveti oci se protive seksu i u ovom slucaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Pa to je brate normalno. Ranije su se ljudi uzimali cim stupe u pubertet.Cim pocnu da se zagledaju,odmah brak.I svi srecni,svi zadovoljni. Muskarac je hormonski najzreliji sa 22 godine.O pubertetu da ne govorimo.A zene se sa 30,isto tako i devojke danas. I sad neko ocekuje da covek do 25 godine suzbija svaki svoj seksualni nagon,pod pricom da je to lose,pogresno i tako dalje. To je PROTIVPRIRODNO i mislim da je to svima jasno. Stos je sto sam ja sada 50 a one od 40 pa nadalje! :fmqmtx: Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 E ovo je vec nesto sasvim drugo. Tragovi na dusi! Ja neznam za druge ali sa vecinom devojaka sakojima sam imao odnose sam osecao upravo to da ti kontakti ostavljaju duboke tragove na dusi. Nekada mi se cinilo kao da sam upijao jedan deo njihove licnosti! Tragovi na duši? Uprljati lučnost? Nisam razumela ili sam pogrešno shvatila. Ti govoriš kao da si "nepovredjen i nekualjan "? P.s.Zar blud nije odnos bez ljubavi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Pa to je brate normalno. Ranije su se ljudi uzimali cim stupe u pubertet.Cim pocnu da se zagledaju,odmah brak.I svi srecni,svi zadovoljni. Muskarac je hormonski najzreliji sa 22 godine.O pubertetu da ne govorimo.A zene se sa 30,isto tako i devojke danas. I sad neko ocekuje da covek do 25 godine suzbija svaki svoj seksualni nagon,pod pricom da je to lose,pogresno i tako dalje. To je PROTIVPRIRODNO i mislim da je to svima jasno. Има неки тренирали то до 20 и неке..па прсли ко лајсне... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Stos je sto sam ja sada 50 a one od 40 pa nadalje! :fmqmtx: Auuu..pa ti si onda matori bludnik,to ne opravdavam Salim se malo,nemoj da se ljutis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 "Друго је оно кад човек има девојку или девојка момка па се лепо слажу, добро функционишу, ментално здрави на крају ступе у брак и све супер." Mnogi sveti oci se protive seksu i u ovom slucaju. Хришћани су позвани на светост. По светим оцима не постоји нечистији демон од демона блуда.Танка је граница између нормалног односа и блуда. Питање је ако су већ заједно шта их спречава да ступе у брак. Брак је света тајна мада је као обред и тајна настала релативно касно мислим али нисам сигуран у 12 веку у данашњем облику. У неким Црквама је Прва брачна ноћ и брачна постеља сматрана часном трпезом. Некада у првим вековима није постојао обред као данас једноставно су се двоје својом слободном вољом одлучивали за брак и као такви приступали светој тајни причешћа и сматрани су венчаним. Значи печат и смисао брака се налазио у евхаристији и у Христу што говори о његовој узвишености. Знам неколико брачних парова који су од својих духовника добили благослов да имају односе а ступили су свету тајну брака тек после неколико година када су се за то створиле могућности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Izvini prijatelju i iz svog iskustva a i iz iskustva drugih, NIJE TACNO DA ME U BLUDU NIJE BRIGA ZA DRUGOG. Naprotiv bas mi je naprimer stalo do partnerke do njenih osecanja i zelja! Cak i uskracujem svoja zadovoljstva da bih zadovoljio nju! Nemoj da mislis da se i sada bavim time ima dosta vremena kako se ne bavim time i nije mi zelja da isprovociram vec mi je zelja da vidim da li je neko pokusao da razmislja dublje o ovome! Kod mene ne pale stvari po sistemu to je zakon i moramo se drzati tog zakona. Meni je sve dozvoljeno ali mi nije sve na korist! Blud je greh u smislu klanjati se nečemu (praktikovati) kao samom Bogu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Хришћани су позвани на светост. По светим оцима не постоји нечистији демон од демона блуда.Танка је граница између нормалног односа и блуда. Питање је ако су већ заједно шта их спречава да ступе у брак. Брак је света тајна мада је као обред и тајна настала релативно касно мислим али нисам сигуран у 12 веку у данашњем облику. У неким Црквама је Прва брачна ноћ и брачна постеља сматрана часном трпезом. Некада у првим вековима није постојао обред као данас једноставно су се двоје својом слободном вољом одлучивали за брак и као такви приступали светој тајни причешћа и сматрани су венчаним. Значи печат и смисао брака се налазио у евхаристији и у Христу што говори о његовој узвишености. Знам неколико брачних парова који су од својих духовника добили благослов да имају односе а ступили су свету тајну брака тек после неколико година када су се за то створиле могућности. Sve je to tako kao sto kazes, istina je da duhovnici (pogotovo svestenici) opravdavaju taj cin ako su mladi u ozbiljnoj vezi itd...Takodje,ima i otaca koji se i tome protive,iako je to dosta diskutabilno posto do pre koju deceniju nije ni postojao odnos momak-devojka,tacnije nije bilo potrebe za tim. Videcemo kako ce to "regulisati" u buducnosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Videcemo kako ce to "regulisati" u buducnosti. То се неће никад регулисати Остаће свакоме на савест да чини, као што ти и рече малопре... Дуња, Deki992 and DankaM је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Tragovi na duši? Uprljati lučnost? Nisam razumela ili sam pogrešno shvatila. Ti govoriš kao da si "nepovredjen i nekualjan "? P.s.Zar blud nije odnos bez ljubavi? Pa jesi razumela pogresno. Ja sam kazao kao da sam ja uprljao njih a ne one mene. O mojoj povredjenosti je tesko govoriti jer je nisam dovoljno svestan. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Blud je greh u smislu klanjati se nečemu (praktikovati) kao samom Bogu. Ja nevidim tu nikakvo klanjanje nikome a narocito ne kao Bogu! Sve je to tako kao sto kazes,istina da je da duhovnici (pogotovo svestenici) opravdavaju taj cin ako su mladi u ozbiljnoj vezi itd...Takodje,ima i otaca koji se i tome protive,iako je to dosta diskutabilno posto do pre koju deceniju nije ni postojao odnos momak-devojka,tacnije nije bilo potrebe za tim. Videcemo kako ce to "regulisati" u buducnosti. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Auuu..pa ti si onda matori bludnik,to ne opravdavam Salim se malo,nemoj da se ljutis Ma ok je! Znas da jesam bludnik i da radim to nebih sada imao takvih problema nego cardak ni na nebu ni na zemljiiiiiiiiiiiiiii........... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Izvini prijatelju i iz svog iskustva a i iz iskustva drugih, NIJE TACNO DA ME U BLUDU NIJE BRIGA ZA DRUGOG. Naprotiv bas mi je naprimer stalo do partnerke do njenih osecanja i zelja! Cak i uskracujem svoja zadovoljstva da bih zadovoljio nju! Да ли зато што заиста волиш њу и желиш да буде срећна или због гордости, да би створила високо мишљење о теби? Ако је прво, онда није блуд, бар ја тако мислим. Али није тако лако одвојити осећања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Да ли зато што заиста волиш њу и желиш да буде срећна или због гордости, да би створила високо мишљење о теби ? Ако је прво, онда није блуд , бар ја тако мислим . Али није тако лако одвојити осећања . Tacno je nije lako odvojiti osecanja. Vidis po crkvenom ucenju svaka aktivnost pre braka je blud a u braku preljuba! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Да ли зато што заиста волиш њу и желиш да буде срећна или због гордости, да би створила високо мишљење о теби ? Ако је прво, онда није блуд , бар ја тако мислим . Али није тако лако одвојити осећања Samo da ti napomenem nesto. Postoje ljudi koji misle da je sex u braku, posto je dozvoljen tu da zadovolji njihove zelje i potrebe ali nije tako i tu postoji ljubav kao najbitniji zacin a time i zrtva. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука