Jump to content

Препоручена порука

Александра Спасојевић Димитријевић(28) и Милица Петровић(25) , родом из Куршумлије са пребивалиштем у Нишу, пронашле су и вратиле полицији торбу у којој је између осталих докумената била и извесна сума новца.

Торба је пронађена на клупи испред полицијске станице у Нишу, након што је старија трудна сестра села на клупу да сачека млађу да узме дете из обданишта. Ове две скромне сестре нису желеле да коментаришу свој гест.

Нажалост оваквих подвига у Србији је јако мало. Јесте подвиг, пошто се зна да Милица са мужем издржава малолетно дете, а обоје су без посла. Срећан отац Горан Спасојевић из Куршумлије тврди да су сестре васпитаване да поштују своје и не узимају туђе.

Сестре нису добиле награду која им припада ка поштеним налазачима. Госпођа им се само захвалила!!!

701691-17.jpg

Извор: ало.рс.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Хвала је доста, подразумева се да вратиш туђе а не да присвојиш.

Подели на овим сајтовима

Зашто госпођа није дала који динар деци?Није испоштовала закон.

Људи који су ван Цркве се питају зашто сестре нису узеле новац и прећутале. Да ли би то био грех?

Гоцо, ради се о повећој суми, шта то говори о нама?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Торба је пронађена на клупи испред полицијске станице у Нишу

Ле-лееее куде со ово није нашло на клупи кад сам ја била у Ниш? :)))  :D

Лијепа геста сестара и за сваку похвалу. То говори много о њима. А то што им се власница тог новца само захвалила, па то говори много и о њој. 

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Bravo. E ovo je podvig. Sva čast. Malo ko bi ovo uradio. 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif :good2: 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif :good2: 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif 8086.gif :good2:

Подели на овим сајтовима

Ми не знамо да ли власница тог новца има вишак новца који је могла да да. Очигледно је новац био намењен нечему, то говори већ и место где је торба пронађена. Можда је позајмила да реши неку муку или ко зна...Бог јој је послао поштене жене у помоћ, то већ много говори...

Подели на овим сајтовима

Односно, сви се ми идентификујемо са налазачем новца и помало нам је криво што је пропуштена таква прилика да се лако дође до новца, награда служи као утеха за поштење. 

А ај сад, колико нас се ставља у ситуацију да изгуби већу суму новца којом треба нпр. да плати држави неке намете, једва га скупио и онда  тај стрес да нестане...сигурна сам да је захвалност због враћања новца много већа него што би то био било који износ који би се узео....а ко прими плату на земљи јелте....

Подели на овим сајтовима

• 4 months later...

Однесеш у полицију, ако су документа или новци, а ако је кишобран, онда у изгубљено-нађено.

Полиција http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=2476

Биро за изгубљене и нађене ствари

Македонска 42

011 330 0672

:D
Подели на овим сајтовима

Kako se odnositi prema nadjenim stvarima,sa hriscanske tacke gledista?

Kada znamo cije je,podrazumeva se da bi trebali da vratimo. A sta ako ne znamo?

ma bas bi mene bilo briga cije je, odmah bi to poklonila drustvu za zastitu zivotinja.

A vidi ove iz crkve :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...