Jump to content

Препоручена порука

Nisam ja nista nasao...nece to mene. :)1538735_585338638211842_966449467_n.jpg

Nego sam nasao ovo na netu,pa me malo zbunilo:

Јустина , једна ласта не чини пролеће и овај који је то написао блати углед Цркве .Не треба да се суди о цркви на основу  лоших и недобронамерних иступања појединаца.

Све што је туђе по мени је и проклето и не би узео то.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Свако ко нешто изгуби , ако га проналазач није контактирао, обратиће се полицији, па  ми је логично ( а  једино је то  и легално ) да се пронађено  однесе  у полицијску станицу .

Не знам зашто би било боље рјешење да се однесе у цркву и да као прилог нешто што је туђе. :.mislise.

Подели на овим сајтовима

A vidis,ja nisam ovo izbacio misleci da nije tacno da je ovo Sveti Tadej rekao.
Mozda i jeste.
Mene zbunjuje to kada se nesto nadje bez porekla zasto bih odneo u crkvu ili bilo gde drugde kada ce to svakako neko da potrosi.Mozda je bolje dati nekom teskom siromahu.
A ovo sto se tice kradje,da ukradena stvar kad tad donese nesrecu,mi zvuci malo sujeverno.
Na primer kupis nesto na pijaci,od kuda ja znam cije je i odakle to.I onda ono kao u horor firmu,ceka te prokletstvo :D

Подели на овим сајтовима

Kako se odnositi prema nadjenim stvarima,sa hriscanske tacke gledista?

Kada znamo cije je,podrazumeva se da bi trebali da vratimo. A sta ako ne znamo?

A sta su to "nadjene stvari"?

Nesto sto vidis pored puta? Mozda je neko tu to ostavio pa ce se vratiti po to. Ako vidim pare na ulici i ne saginjem se da ih uzmem. A to se meni do sada nije desilo BTW. A ostale stvari ...stvarno ne znam , nisam do sada nista "nasao" i nisam imo dilemu sta sa tim ...

Zezam se pre neku nedelju sa prijateljima, hocu da posecem neka drva motornom testerom pa kao iz neznanja bih odsekao i komsijin orah ...kao ono, jao, komsija izvinite nisam znao da je vas ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A sta su to "nadjene stvari"?

Nesto sto vidis pored puta? Mozda je neko tu to ostavio pa ce se vratiti po to. Ako vidim pare na ulici i ne saginjem se da ih uzmem. A to se meni do sada nije desilo BTW. A ostale stvari ...stvarno ne znam , nisam do sada nista "nasao" i nisam imo dilemu sta sa tim ...

Zezam se pre neku nedelju sa prijateljima, hocu da posecem neka drva motornom testerom pa kao iz neznanja bih odsekao i komsijin orah ...kao ono, jao, komsija izvinite nisam znao da je vas ...

Ja sma pre nedelju dana nasla kljuc od Mercedesa, odnela ga u biro za izgubljene stvari.

Gubila sam kljuceve od stana, naocari, dobri ljudi su ih nasli, odneli u taj biro

i ja sam ih dobila nazad. Ljudi izgube i licna dokumenta, ali cenim da u uvodnom tekstu crkva ipaki nije

zainteresovana za te stvari.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Kako se odnositi prema nadjenim stvarima,sa hriscanske tacke gledista?

Kada znamo cije je,podrazumeva se da bi trebali da vratimo. A sta ako ne znamo?

Možda je bolje, i da ostavimo, tamo gde smo i našli. Možda će taj / ta da se seti gde je ostavio/ la, pa će izbiti još veća frka, kada se seti, pa dođe gde zna da je ostavljeno zadnji put i vidi...nema!!! I on/ ona ne može u datom momentu znati jel je to neko uzeo da nađe čije je ili je izgubljeno, to jest ukradeno a već izgubljeno. 

Pazi taj šok, a ?

Recimo, Himalajci, ne diraju ništa tuđe, kada nađu. Oni veruju u to, da onaj ko je to izgubio, da će da se seti gde je ostavio. A ako ne, znači, da nije ni suđeno da ga pronađe. Ja recimo, u zadnje vreme stvari samo gubim, a nista ne pamtim kada sam našla, tako da nemam pojma sta bih sada uradila. Da je novac, pravac policija. A sta ovako nađeš nešto nečije, a nemamo da kaže čovek "Izgubljeno/ nađeno", ja to u mom gradu nemam i kako onda da nađem čije je? Pojma nemam. I onda misliš, uradila si dobru stvar a napraviš još gore. A htela bi da pomogneš a nemaš pojma kako a iza tebe će neko možda uzeti neko ko neće imati ni nameru da vrati, pa će taj neko ostati tužan/a. Da još ima to, pa ajde...ali bez postojanja toga, tog departmana,  kome ja da se obratim onda, pitam ja Vas?  Dobro me ovaj Deki bacio u trilemu.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Ja sma pre nedelju dana nasla kljuc od Mercedesa, odnela ga u biro za izgubljene stvari.

Gubila sam kljuceve od stana, naocari, dobri ljudi su ih nasli, odneli u taj biro

i ja sam ih dobila nazad. Ljudi izgube i licna dokumenta, ali cenim da u uvodnom tekstu crkva ipaki nije

zainteresovana za te stvari.

Ja valjda nisam zainteresovan ni za kljuceve Mercedesa ili licna dokumenta pa ih i ne nalazim. Barem do sada nisam bio u situaciji da nadjem bilo sta ... valjda ne trazim, sta li ...

Подели на овим сајтовима

Pa evo npr ta situacija.

Nadjes 100 evra na prometnom mestu.Ne znas ciji su.Neosteceni,verovatno sko izgubljenih.Taj dok se vrati,proci ce jos stotine ljudi,neko ce sigurnoa da uzme...

A imas ljude koji rade neke masovne dogadjaje,npr redari i to...I sad uvek ima nesto da se nadje tu.Pogotovo ako je sitno,niko se nece vratiti da trazi.

Подели на овим сајтовима

Pa evo npr ta situacija.

Nadjes 100 evra na prometnom mestu.Ne znas ciji su.Neosteceni,verovatno sko izgubljenih.Taj dok se vrati,proci ce jos stotine ljudi,neko ce sigurnoa da uzme...

A imas ljude koji rade neke masovne dogadjaje,npr redari i to...I sad uvek ima nesto da se nadje tu.Pogotovo ako je sitno,niko se nece vratiti da trazi.

Jesi li nasao ti nekada do sada 100 evra? Ja evo za 50 godina nikada ni dinar nisam nasao...

Подели на овим сајтовима

E, sad...jel put do pakla popločan dobrim namerama, moguće da ovaj primer i slični su ilustracija istih, ne? A ako recimo taj novac, proslediš nekome ko će imati od toga, dobrobit? Jer shvatam da taj novac nije TVOJ i ne može biti TVOJ iako si ga ti našao/la, jer ti ga nisi zaradio/la i samim tim po prirodi i poretku stvari nije i ne može nikada biti tvoje lično,  neće nikada doneti sreću slučajnom nalazaču ako ga zadrži. Ja duboko verujem u to.  A ako recimo, učiniš dobro delo s njim i samo ga proslediš, recimo kupiš hranu za beskućnike, daš u dobrotvorne svrhe, za nečije lečenje, itd? Kako bi onda to izgledalo? Jer ti ne zadržavaš to, ne znaš čije je, kapiraš nije tvoje i nećeš da imaš išta s tim lično ali možeš da doprineseš nečemu "višem" i recimo "većem" od tebe? Što će pokrenuti makar za promil lanac dobrih stvari i nekome promeniti taj dan. Kome će to malo,  možda biti izuzetno dragoceno, bitno, važno, nasušno potrebno, neophodno... koliko  - toliko? da preživi taj dan, da ima jedan obrok više, jednu vise stvar za obuci lupam za neku porodicu koju znas da tesko zivi,  da tekom mukom mozda  prehranjuje svoje clanove i /ili oblači, primera je raznih...Kako bi se onda na to gledalo, šta mislite?

Подели на овим сајтовима

E, sad...jel pit do pakla popločan dobrin namerama, ako recimo taj novac, proslediš nekome ko će imati od toga, dobrobit? Jer shvatam da taj novac nije TVOJ i ne može biti TVOJ iako si ga ti našao/la, jer ti ga nisi zaradio/la. A ako recimo, učiniš dobro delo s njim i samo ga proslediš, recimo kupiš hranu za beskućnike, daš u dobrotvorne svrhe, za nečije lečenje, itd? Kako bi onda to izgledalo? Jer ti ne zadržavaš to, ne znaš čije je, kapiraš nije tvoje i nećeš da imaš išta s tim lično ali možeš da doprineseš nečemu "višem" i recimo "većem" od tebe? Što će pokrenuti makar za primil lanac dobrih stvari i nekome promeniti taj dan, koliko toliko? Kako bi se onda an to gledalo, recimo, sta mislite?

Pa dobro,to je u redu rekao sam,das nekom siromahu i slicno.

Sto se tih organizacija tice,nemam puno poverenja iskreno.Ni u jednu organizaciju.

Zamisli ti na primer nadjes pare i odneses u negde u neki fond a tamo neki lopov zadovoljno trlja ruke. ;)

Sa druge strane,u nasem narodu postoji i izreka-ko nadje njegovo je... :D

Подели на овим сајтовима

A pare? Moj rodjak nasao 100 evra skoro ispred Merkatora.U komadu.Samo njih. Sta cemo sa tim?

Odeš u menjačnicu i pretvoriš sve u novčanice od 100 dinara. Onda ideš gradom i bacaš po ulici. Jer kako si rekao, ako je sitno nema problema, niko se ne bi vraćao da traži. :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...