Grizzly Adams Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 ljudi idu iz njemacke pa rade u srbiji :.mislise. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 :.mislise. jel ti nešto nije jasno , mislim ako treba neki primjer ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ма не, чуо сам већ да се Србија жали на те азиланте и имигранте из Немачке... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 ja tamo imam privlačne poslovne ponude, ne zanima me sistem onakav kakav je moram ga ispostovati, zanima me racunica, ne spinujem ja nista, nego pokušavam da tebe razumijem, al ne vredi. Ne vredi jer ne slusas uopsta sta ocu da ti kazem. Racunica te zanima i kada stavis racunicu u nemackoj, ako se covek potrudi i radi moze da optlati tih 60 % poreza i da bude na dobitku. U Srbiji ako se potrudi i radi ne moze. Zato je porez od 60 % u srbiji neracionalan a u nemackoj racionalan. Uporedio sam ti bio (ili baronu ) sa bodi bilderom. Nerazvijen bodi bilder( kakva je srpska privreda) ne moze da dize 200 kila. Razvijen bodi bilder (kakva je nemacka privreda) moze da dize 200 kila bez problema. (zamisli da je kilaza poresko opterecenje) I tu imaju mnogi faktori, ako uzmemo pa cepkamo na jedan po jedan, videces da je u nemackoj lakse raditi posao nego u Srbiji, da su mnog ovece ekonomske i fiskalne slobode, iako su neki (ne svi) porezi veci, sve ostlao je manje, a imas gomilu stvari, naprimer dozvole i birokratiju. Sta misli gde imas vise birokratije i gde ti treba vise dozvola? Driga stvar koja je problem u Srbiji (deo srpskog sistema) je takozvani crony capitalisam, burazerski kapitalizam. To su ti upravo subencije. Ja uzmem sadim cvece, i onda drzava da nekom drugom pare ko isto sadi cvece i on automatski ima prednost u odnosu na mene. A te pare koje je dala njemu - uzela je od mene. Ja sam na duplom gubitku. DA li je to nagrada truda, ili je nagrada za pliticku vezu. ONo drugo. Znash koliko toga ima u nemackoj? Jako malo. Itd.. ima gomila stvari u Srpskom sistemu koje ne valjaju i onemogucavaju da mnogi ljudi otvore firme u Srbiji i rade i zaradjuju posteno od svog rada. Mnoge stvari koje su u uspesnijim zemljama mnogo bolje uredjene sistemski. Evo navescu ti primer... napravio covek u Srbiji el.Automobil.... i sta bilo? Ne moze da ga registruje. znash kada bi u nemackoj naisao na takve probleme? Nikad... I zbog toga ja tebe "ne slusham" ... slusham ja tebe odlichno, ali si ti izgleda navikao samo da budes slushan a ne i da slusas. I nema tu nikakvog spinovanja, samo bi ti sa gro sistema, skrenuo na neke individualisticki price... kako je ovaj ili onaj ovo ili ono... O tome je najlakse pricati nit ja znam sve podatke, nit ti znash... Znam ja coveka u Srbiji je bio niko i nista, otisao u ameriku, svojim radom i trudnom obezbedio kvalitetan zivot za sebe i svoju porodicu kakav nikada ne bi mogao u Srbiji jer ga Srpski sistem gazio i ponizvao. Znam josh gomilu njih koji bi uspeli da ih sistem ne gazi i ne ponizava. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 loša ti logika, možeš ti to i bolje šumadinac, među tih 10 posto nalaze se ljudi koje EU ne može da kupi svojim buđavim kolačićima, no to ne znači da su svi oni pravi srbi ima među njima i mnogo loših, čak ima i onih koji sve glume zbog neke svoje sitne koristi isto kao što ima i pravih srba među ovih 50 % koji nisu izašli na izbore jer im se sve smučilo.... ako uzmeš 10 % od ovih pola stanovnika koji su izasli na izbore, dobiješ 5% i još imaš 50 % onih koji nisu izasli, to je ukupno 55% posto koji se nisu izjasnili za EU, a ti si ih svojom logikom sveo na 10%, svaka čast.... Šta znači bit pravi Srbin ? NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Šta znači bit pravi Srbin ? široka je to tema šta znači biti pravi srbin to je tema za obimnu knjigu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 široka je to tema šta znači biti pravi srbin to je tema za obimnu knjigu Боље рећи дисертацију из једне специфичне области... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ђуро Станивук, Млађони, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Да, да... ми смо ко малезијски авион... нема нас, не зна се дал смо отети или смо пали или је пилот лудак или возимо дрогу или ово или оно... а мобилни телефони и даље звоне. Пг, feeble, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Зато су по мени међу најгорим странкама. Класично копирање шешељевих фора из 90тих... То нису изјавиле Двери, но онај форумаш озгор...како се оно зове...недељко... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 ... Милосављевићу, а јел се зна тачно кад се завршава тај други круг ванредних парламентарних избора 2014. године? У Србији. Међу шљивама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 20, 2014 Пријави Подели Написано Март 20, 2014 Млађони and Пг је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 Ja ovde vidim samo dva Britanska "tajna" agenta. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А дал је могуће да ће да падне Дачић? Да испадне да су ови избори и били само да би он пао (и наравно да скроз прсне ДС)? Да сад Шарић каже да је другар са Дачићем и да му је слао кофере? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 21, 2014 Пријави Подели Написано Март 21, 2014 А дал је могуће да ће да падне Дачић? Да испадне да су ови избори и били само да би он пао (и наравно да скроз прсне ДС)? Да сад Шарић каже да је другар са Дачићем и да му је слао кофере? Једино је могуће да Дачић испадне из игре око власти. Ма шта да каже Шарић, потребни су и докази за то. А знамо како се руше Шилерове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука