Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Kakvi su privreda i trziste u zemlji u kojoj ti zivis? Vi liberali bi reklli socijalisticko trziste i privreda. Eadnicki sindikati dogovaraju platu sa drzavom koja vazi na teritoriji cele italije, radnimu se ne moze dati otkaz osim ako je tehnoloski visak ili napravi neki ozbiljan prekrsaj, drzava izdaje licence za orvaranje firmi i taj broj je ogranicen, znaci ne moze zvako kako hoce da otvara firmu koju hoce itd .... Treba li ti nos podastaka? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Radulovic nije cisti libertarijanac. Uostalom totalno deregulisana privreda je nemoguca, tj bar nepostoji drzava ukome je na snazi apsolutna deregulacija. Postoje drzave sa manjim ili vecim stepenom regulacije. Neke od njih sasvim dobru funkcionisu ako su ostali liberalni principi primjenjeni. Njegov prijedlog da se smanje nameti, ukinu subvencije privatnicima i da se potkrese javna administracija za pocetak je dobra i obecavajuca. Preglomazna javna administracija je bila usisivac za novac poreskih obvezvnika i glavno oruzije svih vladajucih partija za partijsko zaposljavanje i obezbjedjivanje lojalnosti. Srbiju svake godine troskovi javnog sektora vjerovatno kostaju dionice jednog autoputa. Samo da se ovaj novac preusmjeri na poboljsanje sudstva koje korumpirano i kocnica uspostavljanju pravne sigurnosti, bilo bi odlicno. Ostaje da se vidi. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Pa jednakost i proistice iz tog kolektivizma koji je u sustini diktatura nad slobodom pojedinca. Lepo bi bilo da danasnji Srbi zaista imaju "sabornost i licnost" kao sto mi volimo da razmisljamo o sebi. Ali da to imamo, ne bismo bili tu gde smo... Не проистиче једнакост из колективизма, него обратно. Једнакост је постулат а колективизам је последица. Као што је слобода постулат а индивидуализам последица. Ни једно ни друго није православље. Јесте Срби су данас такви зато што су се удаљили од православља. Но ваљда смо ми овде на форуму због тога да промовишемо православље а не либертаријанизам или комунизам. Јел де? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 ukinu subvencije privatnicima Kakve imaju subvencije privatnici? Znam za ono za strane ulagace da se daje 10.000 evra po radnom mestu? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Kakve imaju subvencije privatnici? Znam za ono za strane ulagace da se daje 10.000 evra po radnom mestu? Subvencije nesposobnim poljoprivrednicima, subvencije stranim kompanijama poput Fijata. Sta je Fijat, nego privatnik. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Људи који подржавају Радуловића, подржавају га јер га виде као алтернативу садашњој власти, једину алтернативу која има и неку подлогу. Међутим, да не улазимо сад у дискусију оправданости дерегулације и либералитистичког модела иначе, Радуловић није за дерегулацију. Макар то није показао док је био министар. Показао је да има другачије погледе у односу на то како регулисати тржиште, или исте погледе а другачије методе као садашња власт, ал није био дерегулатор никада. А имао је прилике. Да крене од неких бесмислених прописа који су на терету апсолутно свима, па да настави. Једноставно га није интересовало. On je bio samo 120 dana u vladi tako da je stvarno off pricati o njemu kao sposobnom ili nesposobnom coveku. Sta je mogao da pokaze za 8 -12 nedelja? I kome? Menjanje sistema, propisa, zakona traje godinama, ako ne i decenijama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Menjanje sistema, propisa, zakona traje godinama, ako ne i decenijama. Reci to Radulovicu , da ne vara birace praznim pricama ... Sistem se menja i prilagodjava stvarnosti i potrebama non-stop i nikada nece biti zavrsen jer je to i nemoguce .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 On je bio samo 120 dana u vladi tako da je stvarno off pricati o njemu kao sposobnom ili nesposobnom coveku. Sta je mogao da pokaze za 8 -12 nedelja? I kome? Menjanje sistema, propisa, zakona traje godinama, ako ne i decenijama. Имао је прилике да покаже иницијативу. Није је показао. Причао је о стварима које оптерећују привреду, као што су дебили запослени на државним јаслама, што знају и птице на грани, али није ни поменуо гомилу бесмислених прописа који постоје из времена када су можда и имали неку сврху, које убијају привреднике. Што може да значи да или не зна о томе, или га то једноставно не интересује. Једино за шта се заинтересовао јесте смањење запослених у јавној администрацији и укидање субвенција (али и то недоследно, дакле само субвенција за нова радна места), што значи да се препоручивао некоме из ММФ као будући политичар, јер је то платформа ММФ. Онај ко не такне идиотске прописе и процедуре који црпе и време и паре привреди, ко то чак и не помене, тај није добар министар привреде. А то је нешто што мора да се уради што пре, и што може веома брзо да се уради (нисам сигуран, али мислим да то може и на подзаконском нивоу да се уради, дакле и без доношења посебних закона и скупштине), само када би се појавио неко кога интересује сређивање привреде, а не политичка каријера. feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Vi liberali bi reklli socijalisticko trziste i privreda. Eadnicki sindikati dogovaraju platu sa drzavom koja vazi na teritoriji cele italije, radnimu se ne moze dati otkaz osim ako je tehnoloski visak ili napravi neki ozbiljan prekrsaj, drzava izdaje licence za orvaranje firmi i taj broj je ogranicen, znaci ne moze zvako kako hoce da otvara firmu koju hoce itd .... Treba li ti nos podastaka? Kako da ne moze. Pa ja mogu da dodjem u Italiju i otvorim radnju i da prodajem u njoj recimo majice na kojima ce pisati " I love SPC". Mogu to i u Srbiji ili u centru Moskve. E sad, ako otvaras firmu koja ce se ebaviti gradjevinom ili ces prodavati neke namirnice, sigurno da moras da se obratis raznoraznim inspekcijama i da ti one daju dozvolu jer su to jako skakljive stvari i podlezu sanitarnoj ili gradjevisnkoj kontroli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Reci to Radulovicu , da ne vara birace praznim pricama ... Sistem se menja i prilagodjava stvarnosti i potrebama non-stop i nikada nece biti zavrsen jer je to i nemoguce .... On je mnogo pametniji do mene pa nema potrebe da mu ja nesto objasnjavam, a i zivi u Srbiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 On je mnogo pametniji do mene pa nema potrebe da mu ja nesto objasnjavam, a i zivi u Srbiji. I u Srbiji i van Srbije sistem je isti, stalno se doteruje i menja, izbori i skupstina upravo i imaju tu ulogu, da stalno donose zakone, menjaju stare i sistem prilagodjavaju potrebama i realnosti. I u Srbiji iloi nemackoj ili italiji ....svuda. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 I u Srbiji i van Srbije sistem je isti, stalno se doteruje i menja, izbori i skupstina upravo i imaju tu ulogu, da stalno donose zakone, menjaju stare i sistem prilagodjavaju potrebama i realnosti. I u Srbiji iloi nemackoj ili italiji ....svuda. Isto ko da si reko: "I kuci u karton sitiju i kuci na dedinju treba odrzavanje. Vlasnik bira sta ce kada da promeni, dotera ili usavrsi. Isto je." пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Kako da ne moze. Pa ja mogu da dodjem u Italiju i otvorim radnju i da prodajem u njoj recimo majice na kojima ce pisati " I love SPC". Mogu to i u Srbiji ili u centru Moskve. E sad, ako otvaras firmu koja ce se ebaviti gradjevinom ili ces prodavati neke namirnice, sigurno da moras da se obratis raznoraznim inspekcijama i da ti one daju dozvolu jer su to jako skakljive stvari i podlezu sanitarnoj ili gradjevisnkoj kontroli. Izvini ali morao sam da se nasmejem .... Evo ja te castim ako to uradis u italiji bez licence ciji je broj pgranicen ....Ali pazi, mozes da izazoves strajk onih koji vec imaju licence ako ti dfrzava izda "prekobrojnu" licencu kao sto smo imali slicaj sa taksistima pre godinu-dve .... Ili , ako te zanima krupniji biznis, mozes da budes 5. mobilni operater ... mada ne znam kako kad su pre neku godinu prodali 4 licence za mobilnu telefoniju .... Pete jos nema ali mozda bi ti uspela ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Kako da ne moze. Pa ja mogu da dodjem u Italiju i otvorim radnju i da prodajem u njoj recimo majice na kojima ce pisati " I love SPC". Mogu to i u Srbiji ili u centru Moskve. E sad, ako otvaras firmu koja ce se ebaviti gradjevinom ili ces prodavati neke namirnice, sigurno da moras da se obratis raznoraznim inspekcijama i da ti one daju dozvolu jer su to jako skakljive stvari i podlezu sanitarnoj ili gradjevisnkoj kontroli. http://www.mondo3.com/legislazione/2011-04-26-licenze-di-telefonia-mobile-proroga.html Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Фебруар 19, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2014 Izvini ali morao sam da se nasmejem .... Evo ja te castim ako to uradis u italiji bez licence ciji je broj pgranicen ....Ali pazi, mozes da izazoves strajk onih koji vec imaju licence ako ti dfrzava izda "prekobrojnu" licencu kao sto smo imali slicaj sa taksistima pre godinu-dve .... Ili , ako te zanima krupniji biznis, mozes da budes 5. mobilni operater ... mada ne znam kako kad su pre neku godinu prodali 4 licence za mobilnu telefoniju .... Pete jos nema ali mozda bi ti uspela ... Preskoci me sa tim bemsislenim pricama sta se moze u Italiji, a sta i kako u Nemackoj. Ne izazivam strajkove, ne pricam o hrani i mobilnoj telefoniji, sigurno da mogu da kupim hotel ili pansion i da se time bavim. Ili mozda u Italiji vlada komunizam pa nije dozvoljeno gradjaninu u EU da kupuje nekretnine po Italiji i da ih izdaje? Ko su vlasnici hotela, butika i kojecega po Italiji? Ej, kupujem vinograd u Italiji i sada mi terba neka dozvola? Ti bre pojma nemas gde zivis. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука