florenntina Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 @@florenntina, Теоретски лепо звучи, малчице је друкчије у пракси Поента сваке приватизације је да се дотадашњи власник (држава) ослободи фирме и да је прода некоме ко ће у њу инвестирати што више. Како су послушали савете попут оних које ти сада дајеш, главни критеријум је био висока цена, а не колико обим инвестиција (дакле, "тржишни" принцип). То је касније довело до катастрофе епских размера зване српска приватизација. Дакле, када је држава продавац, она има обавезу приликом продаје да нађе што бољег купца. Фикција звана "тржиште" ту нема било каквог удела, јер је интерес државе да те фирме са све радницима удоми што боље како ти радници после опет не би пали на терет државе. На жалост, од тог се модела одустало и продавало се ономе ко највише понуди. Цела шема је ишла отрпилике овако: "Инвеститор" хоће да купи пропалу фабрику, понуди највише на тендеру, узме фабрику, распрода све вредно што има да се распрода, кредит узме на пропалу фабрику која касније оде у стечај и не може да враћа кредите, радници остану на улицама, и сви ми онда сносимо терет лоше приватизације. Ко је крив? Политичари или олош који се води "тржишним" принципом "купи јефтино а продај скупо"? Ја бих рекао обе стране, с тим што су први морони којима је стало до неке мизерије од пара и немају појма шта се спрема, док други тачно зна шта ради, тако да је његова кривица у свему томе апсолутна и највећа. Kriterijum nije bio visoka cena jer da je bio, ne bi rasprodali firme "budzasto". Ne znam koja banka daje tek tako kredite na "propalu firmu" osim drzavnih banaka. I ne vodi se olos principom "kupi jeftino, prodaj skupo" vec svaki racionalan trgovac. Svako ko koristi obrnutu logiku, da kupi skupo da bi prodao jeftino, osim Salvadora Dalija koji je to radio iz drugih pobuda, nije normalan. Ja se uopste ne slazem s tvojom teorijom! https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Ja sam umetnik, moja zena softverski inzenjer... sta kog vraga mi da radimo na selu? Pa da zivite i radite ... Imate kola? Nikakav problem ...Ja zivim 28 km udaljen od radnog mesta, moja komsinica nekih 80 km ... Милан Б and nana је реаговао/ла на ово 2 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Kriterijum nije bio visoka cena jer da je bio, ne bi rasprodali firme "budzasto". Ne znam koja banka daje tek tako kredite na "propalu firmu" osim drzavnih banaka. I ne vodi se olos principom "kupi jeftino, prodaj skupo" vec svaki racionalan trgovac. Svako ko koristi obrnutu logiku, da kupi skupo da bi prodao jeftino, osim Salvadora Dalija koji je to radio iz drugih pobuda, nije normalan. Ja se uopste ne slazem s tvojom teorijom! 1. Изгледа да ниси баш упозната са српским системом приватизације. На тендеру стигне неколико понуда, од којих се бира најповољнија. Најповољнија је, према тадашњим законима, била понуда где се нуди највише пара. Није била ретка ситуација да се направи картел понуђача (дакле, пословних људи) који иде од тендера до тендера и намештају понуде једни другима. 2. Кредите на некретнине су давале све банке, и државне и стране. Само што нису рачунали (у почетку) са тим да ће неко фирму да купи да би је упропастио и на томе зарадио. Касније, када су изгубили доста пара, схватили су шему и престали да кредитирају такве, ал већ изгубили доста пара. Дакле, опет покварени пословни људи. Нигде алтруиста. 3. Олош се води приципом "купи јефтино, продај скупо", јер је то крајње краткотрајна визија и можеш тако да радиш само док су услови несређени и док можеш да правиш картеле са другим пословним људима. То имамо данас. Једном када институције ојачају и то више не буде могло да се ради, јер је такав начин пословања неприродан, прећи ће се на филозофију (једину одрживу на дужи рок) "купи јефтино и угради се мало да би мотивисао људе да стално долазе код тебе и тако на дужи рок зарадиш много више пара". То не важи само у трговинама, него и по банкама и свуда остало. Не знам ко је први почео да продаје ову причу "купи јефтино, продај скупо", али је та прича само за несређене државе и несређена друштва, и функционише само дотле док могу да се праве картели и монополи. Када држава са својим институцијама проради, види се колико је та прича нереална. 4. "Тржиште" је фикција која не постоји. Да нема државе, "тржиште" би се распало за мање од једног дана. Јесте лепа прича да се ради о скупу односа и механизама који независно функционишу и који су вођени "невидљивом руком", ал та је рука невидљива једино за оне који не желе да је виде. Испод те крпе налази се рука државе која руководи тржиштем. Зато су тржишта успешна само у државама које имају јаке и стабилне институције (што код нас, на жалост, није случај, макар не још увек). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Фебруар 27, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 27, 2014 Pa da zivite i radite ... Imate kola? Nikakav problem ...Ja zivim 28 km udaljen od radnog mesta, moja komsinica nekih 80 km ... Covek je pricao o tome da se svi vrate na selo kao poljoprivredna domacinstva... prati malo il se ne ubacuj ili ces i ovu temu da upropastis kao nebrojeno mnogo tema do sad. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Фебруар 28, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2014 Ja sam umetnik, moja zena softverski inzenjer... sta kog vraga mi da radimo na selu? Ко што рече шјор Билбија, да живите и уживате, можда направите и неку баштицу па се за ваше потребе почнете хранити органском храном нпр. Има добра емисија на ХРТ-у (требало би је превести на српску ћирилицу па пуштати и код нас ) http://youtu.be/_fi0VdqDYCA Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Radulović predao listu IZVOR: BETA Beograd -- Udruženje "Dosta je bilo", koje predvodi bivši ministar privrede Saša Radulović predalo je večeras RIK listu za parlamentarne izbore. Foto: Tanjug Radulović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je prikupljeno nešto više od 10.000 potpisa i da će platforma te organizacije biti borba protiv, kako se izrazio, parazitskog sistema na čijem je čelu lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić. "Ključna stvar za našu kampanju je borba protiv parazitskog sistema koji uništava Srbiju, koji nas košta milijarde evra i na čijem je čelu Aleksandar Vučić koji održava to partijsko zapošljavanje i sve to što nas toliko košta", rekao je Radulović. Radulović je rekao da je potrebno da se taj sistem promeni da bi Srbija preživela. "Dosta je bilo tog partijskog sistema, dosta je bilo partijskog zapošljavanja, dosta je bilo arčenja novca poreskih obveznika. Nama treba zdrava država, zdrava ekonomija i to je razlog zbog čega izlazimo na izbore", rekao je Radulović. Bivši ministar je rekao da na principima "neće biti kompromisa" i dodao da će se zalagati za ispunjavanje svih ciljeva koje je promovisao dok je bio u Vladi. On je podsetio da je udruženje "Dosta je bilo" potpise počelo da skuplja tek početkom februara i zahvalio svim volonterima koji su pomogli da se taj cilj ispuni. U toku večeri potpise za izborne liste predale su i Ruska stranka "Slobodan Nikolić" i Patriotski front - Srpski sabor zavetnici - Borislav Pelević. Izvor: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=02&dd=28&nav_category=11&nav_id=818114 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Ко што рече шјор Билбија, да живите и уживате, можда направите и неку баштицу па се за ваше потребе почнете хранити органском храном нпр. Има добра емисија на ХРТ-у (требало би је превести на српску ћирилицу па пуштати и код нас ) http://youtu.be/_fi0VdqDYCA Ali mi to, niti volimo niti nas interesuje. Znaci svetla buducnost je po vama nabiti ljude na selo iako oni to ne zele. Jer vi valjda bolje znate sta ljudima treba od samih ljudi... jaooo sto mi nesto poznata ova koncepcijaaa пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Malopre sam srela u Knez Mihajlovoj Sasu Radulovica-deli flajere. Dobili su odgovor iz RIK-a da im nedostaje jos 950 potpisa jer su neki potpisi koje su predali bili nevazeci. Imaju jos dva dana rok da dopune te potpise... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Malopre sam srela u Knez Mihajlovoj Sasu Radulovica-deli flajere. Dobili su odgovor iz RIK-a da im nedostaje jos 950 potpisa jer su neki potpisi koje su predali bili nevazeci. Imaju jos dva dana rok da dopune te potpise... Malopre citam... Bas bzvz. Nadam se da ce uspeti... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 I ja se nadam. Evo bas citam nekog komentatora na Trzisnom resenju koji objasnjava kako je moguce da se pojave dupli potpisi a da ljudi nisu dva puta potpisali... https://www.blogger.com/comment.g?blogID=29930015&postID=2176695985667486542 Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Радуловић је исто толико стручно приступио реформи у привреди колико и прикупљању потписа. 1450 потписа су предали неисправних од 10500 колико је прикупљено. Ем једва прикупљено ем 1/7 неисправних. Мис'им... Дверјани су озбиљнији све са оним данашњим гађањем РТС јајима. RYLAH, Crveni Baron and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 1, 2014 Пријави Подели Написано Март 1, 2014 Ali mi to, niti volimo niti nas interesuje. Znaci svetla buducnost je po vama nabiti ljude na selo iako oni to ne zele. Jer vi valjda bolje znate sta ljudima treba od samih ljudi... jaooo sto mi nesto poznata ova koncepcijaaa ne capirai ti o cemu ti prica covek ... To o cemu ti govoris i sto ti je lepo je kompleks ... Lecis ga zeveci u gradu a"grad" u Srbiji ili barem vecina izuzev Beograda, Novog Sada i mozda Nisa su u stvari samo velika sela. Zivot van gradskoh centara je puno kvalitetniji i zapad vecinom zivi van gradova. naravno rade u gradovima te stoga i imaju one autoputeve sa puno traka, da bi ujutru i uvece imali kuda da prodju one reke automobila ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Март 2, 2014 Пријави Подели Написано Март 2, 2014 Радуловић је исто толико стручно приступио реформи у привреди колико и прикупљању потписа. 1450 потписа су предали неисправних од 10500 колико је прикупљено. Ем једва прикупљено ем 1/7 неисправних. Мис'им... Дверјани су озбиљнији све са оним данашњим гађањем РТС јајима. Ne vidim zasto je to neozbiljno. Covek je napravio udruzenje pocetkom februara i posteno skupljao potpise. S obzirom daa koliko je imao vremena, rezultati su dobri. Takodje, za one koji ne znaju, RIK ne dozvoljava uvid u nevazece potpise, tako da je upitno da li je zaista bilo toliko nevazecih. Okacila sam gore i link gde jedan komentator objasnjava kako dolazi do manipulacije potpisima. Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 2, 2014 Пријави Подели Написано Март 2, 2014 ne capirai ti o cemu ti prica covek ... To o cemu ti govoris i sto ti je lepo je kompleks ... Lecis ga zeveci u gradu a"grad" u Srbiji ili barem vecina izuzev Beograda, Novog Sada i mozda Nisa su u stvari samo velika sela. Zivot van gradskoh centara je puno kvalitetniji i zapad vecinom zivi van gradova. naravno rade u gradovima te stoga i imaju one autoputeve sa puno traka, da bi ujutru i uvece imali kuda da prodju one reke automobila ... Mislim da ga ti nisis rauzmeo... ili si razumeo al oces da ga odbranis. Ovo o cemu ti pricas meni je sasvim OK. Protiv toga nemam nista i naprotiv, voleo bih da bude tako i trudicu se da to ostvarim. Zivot u gradu je strasna stvar. Ziveti na perfieriji a raditi u gradu, ili jos bolje raditi od kuce (putem interneta na primer) ali sve vreme biti lako povezan sa gradom (automobil npr) je idealna opcija... Al covek to nije mislio, i ti to znas ljubavi... ne foliraj se Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2014 Пријави Подели Написано Март 2, 2014 akodje, za one koji ne znaju, RIK ne dozvoljava uvid u nevazece potpise, tako da je upitno da li je zaista bilo toliko nevazecih. Okacila sam gore i link gde jedan komentator objasnjava kako dolazi do manipulacije potpisima. У РИК, за разлику од свих других институција у овој земљи, седе професионалци. Који себи не би дозволили да се прљају на тај начин што ће неком небитном лику/листи ускратити право да иде на изборе ако испуњавају услове. Што се тиче неважећих потписа, чак и када се нису већ негде потписали, одмах ми две ситуације падају на памет: 1. Потписи нису на одговарајућем обрасцу 2. Потписи нису оверени Такве се ствари догађају и највећим партијама, једноставно је процес прикупљања потписа такав, само што оне сакупе по 40.000 потписа, тако да и ако 2.000 или 3.000 нису важећи, њима не мења ништа. А ово већ личи на исту Калимеро причу коју лик фура откад је изашао из Владе "Ја тео, леба ми, ал ми нису дали неки зли људи". Баба, feeble, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука