Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Sećam se... ali mi svakako ne znamo šta su sa drugima pričali, tj. šta su im nudili. Kao što rekoh, ne znam šta bi bio problem da su raspisali tender sa identičnim uslovima koji su dati Arapima? +1 Суштина целе приче. Док је тајних уговора, ми не знамо јел ово била најбоља понуда или је могла нека још боља. Не знамо да ли смо оштећени и ако јесмо - колико. Тендером би знали. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 U liberalnom modelu država ne bi ni garantovala za bilo kakve kredite JATa. A budući da već garantuje, pitao sam zašto to nemaš sa druge strane (u Etihad modelu) jer država i dalje garantuje za te iste dugove. Da li će ih Air Serbia vratiti, nemamo pojma još uvek. Otpušteni radnici uvek padnu na leđa države... može i Air Serbia da ih otpusti, možda bi se zaposlili negde drugde... Fora je u tome što ti porediš najoptimističniji scenario jednog modela sa najgorim scenariom drugog... oba modela su se pokazala nekad kao "loša", nekad kao "dobra" u praksi... zato što dalji uspeh ne zavisi toliko od modela... Поредим либерални, предлагани, модел у задатом стању и модел који је усвојен. Значи, оно стање које је већ постојало, не неко имагинарно идеално стање у ком држава не гарантује за дугове предузећа или у ком не постоје предузећа која су у оваквом стању као код нас у великој мери због те исте државе (политика, корупција...). Који је бољи, показало се. To što za sada ne uplaćuje profit nije problem... niti sam rekao da je to problem... samo sam primetio da nije profitabilan... za sada. Takođe, još uvek isisava pare... za sada. И поново: да ли је боља ситуација сада или до пре годину дана? Sve vreme je problem što se političari igraju privrednika i to će nastaviti da bude problem. "Preuzimanje dugova" i "pravljenje nekog burazerskog dila sa Arapima" su dve strane iste medalje... zasnivaju se na dobroj diskrecionoj proceni pametnjakovića koji donosi tu odluku... što ne znači da je odluka UVEK loša... možda je Vučić napravio super dil sa Arapima... ali je sistem u kojem takve stvari zavise od ćefa nekog političara sumanut... Апсолутно се слажем. И верујем да сам много екстремнији од тебе у погледу тога. Само што сада имамо ситуацију да су се привредни проблеми претворили у политичке и да политичари морају да их решавају. Јбг, стигло нам триес година погрешних избора на наплату. Ако већ морам да бирам, бирам да се проблеми решавају овако, катанац на врата је увек најскупљи. И после, ако Бог да да се ствари мало доведу у ред и спасе се пар великих система, после сам и за то да се подвуче црта и да коначно неко некада одговара због тога што смо дошли до тога, мада верујем да се ради о пустим сновима (док не постанем диктатор, онда ћу да их казним све!). Sećam se... ali mi svakako ne znamo šta su sa drugima pričali, tj. šta su im nudili. Kao što rekoh, ne znam šta bi bio problem da su raspisali tender sa identičnim uslovima koji su dati Arapima? Можда је била процена да би се време изгубило или шта слично. У сваком случају, није питање за мене, али не знам да је било отимања о ЈАТ, па смо имали прилике да бирамо између више ривалских понуда. Nisu još skinuli... još uvek nas košta... možda će ova beda biti skinuta ali sa takvim principima i verom u procenu mudrog vođe umesto u zakone dobićemo još takvih beda... Шта је другачије решење, али да је реално и да ће да гарантује опстанак тих великих система, са радницима и производњом, што би искључило почетна улагања државе? Само бих волео да се не заборавиш, што се и мени често дешава, и да главног у државној администрацији (оног који се слика на конференцији за штампу) поистоветиш са целом државном администрацијом, у којој је пуно стручњака (који у оваквим стварима и дођу до изражаја јер нико други ово неће да ради), која заправо ради на свим овим стварима и прави ове планове. Значи, склони из једначине Вучића и размисли хладне главе и дај ми другачије решење, а да то подразумева опстанак система, опстанак радних места и скидање беде са буџета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Evo perspektive za stecajnog upravnika ... eldorado se otvara ... "Te firme će zato, posle toliko godina veštačkog održavanja u životu, morati u stečaj ili likvidaciju", rekao je Sertić za NIN, u svom prvom intervjuu u svojstvu ministra privrede. http://www.pressonline.rs/info/biznis/325664/sertic-za-mnoga-preduzeca-nece-biti-zainteresovanih-kupaca.html Не обраћам се Барону - коментаришем чланак. Занимљиво је да је ово четврти Вучићев министар привреде за свега пар година.... постаавља се логично питање - зашто толика смењивањ министара привреде? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Поредим либерални, предлагани, модел у задатом стању и модел који је усвојен. Значи, оно стање које је већ постојало, не неко имагинарно идеално стање у ком држава не гарантује за дугове предузећа или у ком не постоје предузећа која су у оваквом стању као код нас у великој мери због те исте државе (политика, корупција...). Ma to sam sve razumeo samo sam skrenuo pažnju na to: - da U OBA MODELA ovog zadatog stanja (JAT - Air Serbia) država i dalje garantuje za dugove te kompanije a ti si to stavio samo na jednu stranu; - da kad posmatraš i porediš modele, potrebno je da posmatramo celu sliku i da uvažimo to da u liberalnom modelu ne bismo došli u situaciju da država garantuje za dugove neke firme i da nam se ta situacija neće ponoviti... to je prilično važna stvar, iako je u ovom slučaju irelevantna jer je sra..e već napravljeno. Који је бољи, показало се. Na poređenju fabrika plastike u Staroj Pazovi i Inđiji i železare Smederevo? Cherry-picking je čudo. И поново: да ли је боља ситуација сада или до пре годину дана? I ponovo: nisam komentarisao to da li je bolja situacija sada ili do pre godinu dana, već da li je sada Air Serbia profitabilna i ništa nas ne košta. Ako smo apsolvirali to, možemo da pređemo i na ovo novo pitanje. Elem, ne znam da li je bolja situacija, jer niko od nas nije dobio relevantne podatke za to. Ono što jesmo dobili, da smo privatni vlasnici i da smo dobili takve informacije od nekog koga smo angažovali za to, oterali bi ga u pm i rekli da nam da lepo cifre koliko nas je JAT koštao svake godine kroz direktna davanja iz budžeta, kroz subvencije, kroz indirektna davanja (usluge koje ne plaća i ne utužujemo ga), cifre koliko smo imali prihode od JATa (kroz poreze, doprinose, takse, itd) i iste takve cifre za sadašnju situaciju i ozbiljnu prognozu do kad će to da traje i kako će da se menja. Mi kao poreski obveznici od ljudi koje smo angažovali za to nismo dobili takvu analizu, već tralala priče. Апсолутно се слажем. И верујем да сам много екстремнији од тебе у погледу тога. Само што сада имамо ситуацију да су се привредни проблеми претворили у политичке и да политичари морају да их решавају. Јбг, стигло нам триес година погрешних избора на наплату. Ако већ морам да бирам, бирам да се проблеми решавају овако, катанац на врата је увек најскупљи. И после, ако Бог да да се ствари мало доведу у ред и спасе се пар великих система, после сам и за то да се подвуче црта и да коначно неко некада одговара због тога што смо дошли до тога, мада верујем да се ради о пустим сновима (док не постанем диктатор, онда ћу да их казним све!). Ma nemam ja nikakav problem da neko izvadi kestenje iz vatre. Da se razumemo, urade to i liberalni Ameri i Nemci. Samo kod njih se i u takvim situacijama to predstavi i shvati kao izuzetak, kao neizbežno zlo, a ovde se to predstavlja kao normalno i super. Zato nećemo ići dalje, jer nismo razumeli da to nije ni normalno ni super već da je izuzetak. Zato se i ne slažemo da je katanac na vrata uvek najskuplji. Naprotiv, da je na neke firme stavljen katanac na vrata kad je trebalo, država bi uštedela milijarde, jer uzmi u obzir da neke gubitaše veštački održavamo ne godinama, već decenijama. Можда је била процена да би се време изгубило или шта слично. У сваком случају, није питање за мене, али не знам да је било отимања о ЈАТ, па смо имали прилике да бирамо између више ривалских понуда. Nećemo nikad znati. Шта је другачије решење, али да је реално и да ће да гарантује опстанак тих великих система, са радницима и производњом, што би искључило почетна улагања државе? Ja nisam za to da moraju da se isključe početna ulaganja države... ja sam samo za to da se ovakve stvari rešavaju sistemski i u skladu sa zakonima a ne da neko uz kahvu pravi dilove koji isključuju primenu zakona. Млађони and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Не обраћам се Барону - коментаришем чланак. Занимљиво је да је ово четврти Вучићев министар привреде за свега пар година.... постаавља се логично питање - зашто толика смењивањ министара привреде? Trazi sposobnog. Ostyale kada vidi da nisu dorasli zadatku posalje kuci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Trazi sposobnog. Ostyale kada vidi da nisu dorasli zadatku posalje kuci ... Можда ће ипак бити да они знају нешто о томе како функционише економија, и како ради привреда да он неће да их слуша. Тешко да он може да процени ко је дорастао задатку, са обзиром да дана радног стажа нема нити неко претерано економско образовање. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Za razliku od tebe koji si prosto ogrezao u ekonomskom znanju i praksi ...te znas da procenis situaciju ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Za razliku od tebe koji si prosto ogrezao u ekonomskom znanju i praksi ...te znas da procenis situaciju ... А теби је видим стало само до свађа и личног препуцавања? Јел си само то чекао и тражио? Ко о чему ти о прозивци саговорника. Од тебе сам свакако на много начина огрезао у знању и пракси. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Za razliku od tebe koji si prosto ogrezao u ekonomskom znanju i praksi ...te znas da procenis situaciju ... Када мало размислим, одлично си то рекао. Вучић је у знању имо исто економско образовање које и ја. Они предмети који се уче на правном. А у пракси сам мало бољи од њега - ја имам нешто мало радног стажа он нема ништа. Дакле када упоредим та отпуштања, кредибилитет нам је исти(мени и Вучићу). Он само има легитимитет. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Када мало размислим, одлично си то рекао. Вучић је у знању имо исто економско образовање које и ја. Они предмети који се уче на правном. А у пракси сам мало бољи од њега - ја имам нешто мало радног стажа он нема ништа. Дакле када упоредим та отпуштања, кредибилитет нам је исти(мени и Вучићу). Он само има легитимитет. на твоју жалост, не могу се вређати упокојене личности.... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Sto ce reci da je onaj papak Djindjic pogresio sa Cedom jer ta dilea ne zna nista... А то има везе са темом какве? Осим што и даље оћеш да провоцираш, прозиваш и остле ствари које радиш у недостатку аргументације. И да наравно пљујеш по мртвим људима, који нису никкви доказани злочинци, нити су иком зло нанели. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 А то има везе са темом какве? Осим што и даље оћеш да провоцираш, прозиваш и остле ствари које радиш у недостатку аргументације. И да наравно пљујеш по мртвим људима, који нису никкви доказани злочинци, нити су иком зло нанели. Pricamo o premijeru i vladi pa rekoh da uporedimo kapacitete ljudi iz drugih vlada, treba nam neki reper valjda ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Pricamo o premijeru i vladi pa rekoh da uporedimo kapacitete ljudi iz drugih vlada, treba nam neki reper valjda ... Називање људи "папком" није упоређивње капацитета људи већ пљувње по мртвима и одрз твоје некултуре. Што се мене тиче, овај разговор је завршен. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Називање људи "папком" није упоређивње капацитета људи већ пљувње по мртвима и одрз твоје некултуре. Што се мене тиче, овај разговор је завршен. Prtavi termin za njega ... A i Milosevic je mrtav odavno pa ga ne zalis ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Prtavi termin za njega ... A i Milosevic je mrtav odavno pa ga ne zalis ... Милошевић је доказани злочинац првенствено над сопственим народом, па онда и над осталима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука