Jump to content

Bivši ministar Saša Radulović

Оцени ову тему

Баба

Препоручена порука

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Citat:

"Prihodi od PDV-a manji su za 270 miliona evra. A povećali smo stopu PDV-a sa 8% na 10%. Prihodi od PDV-a u zemlji manji su za 350 miliona evra."

Sta mlati ovaj?

:))

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

"Prihodi od PDV-a manji su za 270 miliona evra. A povećali smo stopu PDV-a sa 8% na 10%. Prihodi od PDV-a u zemlji manji su za 350 miliona evra."

Sta mlati ovaj?

:))

Laferova kriva care, laferova kriva u praksi

http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

Upravo ono sto sam ti objasnjavao, kada povecavas PDV, smanjuje se kupovina to jest traznja jer su cene vece, kada preteras, onda pad prihod od PDV.

Opsti ekonomski zakon. :)

ako ti nesto nije jasno, idi naa b92 pitaj ga odgovorice ti... ili na twitteru... isto ce da ti odgovori...

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Laferova kriva care, laferova kriva u praksi

http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve

Upravo ono sto sam ti objasnjavao, kada povecavas PDV, smanjuje se kupovina to jest traznja jer su cene vece, kada preteras, onda pad prihod od PDV.

Opsti ekonomski zakon. :)

Cekaj, procitaj pazljivo recenicu koju sam citirao i objasni mi sta hoce da kaze covek.

Подели на овим сајтовима

Ne mogu, neces razumeti, previse si pglu. :)

Ovo te moze interesovati:

Citat:

Prema propisima EU stopa PDV-a mora iznositi najmanje 15 odsto, a niža stopa pet odsto. 

Izvor:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=01&dd=01&nav_id=795605

A pise i ovo:

Početkom ove godine, PDV je povećan u tri zemlje EU - u Hrvatskoj je međustopa povećana sa 10 na 13 odsto, u Francuskoj sa sedam na 10 odsto, a standardna sa 19,6 na 20 odsto, dok se na Kipru od 13. januara međustopa povećava sa osam na devet odsto, a standardna sa 18 na 19 odsto, preneo je portal EurAktiv Srbija. 

Osnovna stopa PDV-a od 20 odsto, koja se u Srbiji primenjuje od oktobra 2012, ista je kao i u šest članica EU - Bugarskoj, Estoniji, Holandiji, Austriji i Slovačkoj, ali i Francuskoj od 2014, dok samo četiri zemlje imaju nižu stopu od Srbije, a u ostalima je ovaj porez viši, i ide do 27 odsto, koliki je u Mađarskoj.

A ovo pise ovaj zvekan Radulovic:

pa me zanima koliko su umanjeni prihodi?

:)):))

Подели на овим сајтовима

Ovo te moze interesovati:

Citat:

Prema propisima EU stopa PDV-a mora iznositi najmanje 15 odsto, a niža stopa pet odsto.

:)):))

I interesuje me, zato sam i protiv EU.

A ovo pise ovaj zvekan Radulovic:

Pa dobro ako ti je zvekan, nemoj da glasas za njega? Sto smaras mene i avokada?

Подели на овим сајтовима

Слушам Радуловића, свој економски програм највећим делом базира на отпуштању партијског кадра из јавног сектора. Каже, да без тога нема напредка.

Немогућа мисија...

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Intervju: Saša Radulović

Posted on

4. новембар 2014.

Updated on

4. новембар 2014.

3 Votes

tekst: Ivan E.Milica J.

Naš sagovornik ove nedelje bio je bivši ministar privrede i lider pokreta ‘Dosta je bilo’, Saša Radulović, koga je predložio Miloš Aligrudić. Saša je odgovarao na pitanja vezana za rad akteulne vlade, ministra privrede, za njegovo učešće u predhodnoj vladi, kao i na pitanja čitalaca.

biografija: Saša Radulović (Bihać, SFRJ, 1965) srpski je političar, predsednik Udruženja „Dosta je bilo — Restart“. 

U rekonstrukciji Vlade Ivice Dačića (2. septembra 2013) postavljen je za novog ministra privrede zamenjujući na tom mestu bivšeg ministra Mlađana Dinkića. Bio je nosilac izborne liste političke organizacije čiji je predsednik, koja je učestvovala na vandrednim parlamentarnim izborima 2014. u Srbiji.

Savetnik je Saveta Evrope, OEBS-a, ambasade SAD, GIZ-a, NALED-a i Udruženja malih i srednjih preduzeća.

aligrudic487.jpg?w=40&h=40   Miloš Aligrudić, DSS: „Da li imate nameru da se i dalje bavite politikom i koji su Vam planovi? Da li smatrate da je za ekonomiju zemlje dobro bezuslovno članstvo u EU ili je moguće povesti širu i argumentovanu debatu o mogućnostima ostvarivanja kvalitetne saradnje sa EU i van članstva u toj organizaciji?

- U predizbornoj kampanji u martu rekao sam da trčimo maraton a ne sprint, što znači da smo tek krenuli. Sledeći naš cilj su pokrajinski izbori u Vojvodini, gde očekujemo da ćemo preći cenzus.

Što se tiče Evropske unije, smatram da bezuslovno nije ništa. Potrebno je raditi stvari koje su u interesu Srbije, a u ovom trenutku to svakako jeste postupak pridruživanja EU. S druge strane, činjenica je i da do sada nismo vodili računa o interesima Srbije, već smo prihvatali sve što nam EU stavi na sto. Isto tako je u pregovorima sa Rusijom u kojima imamo niz štetnih energetskih ugovora po našu zemlju.

Ovih dana aktuelna je priča oko rebalansa budžeta, kakvo je Vaše mišljenje o tome?

-  To je katastrofalan budžet! Interesanto je da ja nisam mogao ni na jednom mediju da govorim javno o tom budžetu, a time se bavim godinama. Lično mislim da ovaj budžet pokazuje sve slabosti trenutne vlade i da postoji samo prazna retorika Aleksandra Vučića. Na kraju, pošto su sve reforme izostale, pribeglo se smanjenju plata i penzija. Jedina stvar koja može da promeni ekonomsku sliku Srbije jeste da se ukine parazitski partijski aparat u javnom sektoru. Petnaest posto, odnosno sto hiljada zaposlenih u javnom sektoru, su višak. Oni ne rade ništa a godišnje to košta građane Srbije preko milijardu evra.

Treba se osloboditi tog viška i uspostaviti sistem univerzalne socijane zaštite, odnosno tim ljudima koji će ostati bez posla treba dati socijalnu novčanu pomoć. To će nas koštati oko trista miliona evra iz budžeta, a ostatak od sedamsto miliona koji se trenutno troši iskoristiti za smanjenje porekog opterećenja. To je najbolja subvencija koja je potrebna privredi.

logo.png?w=54&h=41  Kako ocenjujete rad i ideje ministra privrede Dušana Vujovića?

- On praktično ništa ne radi, isto kao i ostali ministri ove vlade. Mi imamo premijera koji nije sposoban i nije kompententan da se ozbiljno bavi problemima zemlje i niko drugi se ne pita ni za šta. Svi ostali članovi vlade su samo pomoćnici Aleksandra Vučića.

logo.png?w=54&h=41  Šta biste savetovali ministra privrede?

- Nemam nikakav savet za ministra. Svi ministri su dovedeni u vladu da bi uradili samo ono što se od njih traži i nemaju nikakve interese da nešto promene. Slušaju se razmišljanja Aleksandra Vučića i zato nam ide ’ovako dobro’.

logo.png?w=54&h=41  Koliko je dobro ili loše što se u poslednje vreme često menjaju ministri privrede i finansija?

- Sve je to jedna velika pozorišna predstava u kojoj se samo smenjuju glumci.

Sada je sve vraćeno na Dinkićev sistem, a Mlađan Dinkić je takođe u kabinetu Aleksandra Vučića i ima funkciju sa koje vodi sve poslove sa Arapima.

logo.png?w=54&h=41  Kako gledate na svoje učešće u Vladi i smatrate li da je nešto moglo drugačije i više da se učini u tom trenutku?

- Ja sam ušao u vladu da bih napravio neke preko potrebne promene. Sve što sam predložio premijeru Dačiću i Aleksandru Vučiću bilo je navodno prihvaćeno, ušlo je u ekspoze premijera i to je bila zvanična politika vlade. Od svega toga se vrlo brzo odustalo.

logo.png?w=54&h=41  Koje odlučio da se od toga odustane?

- Odlučio je Aleksandar Vučić. Sve odluke donosio je on, a Dačić se bukvalno nije mešao u poslove premijera, položaja koji je tada on nosio. Ta Vučićeva priča da je tek sada preuzeo vlast je potpuno netačna.

logo.png?w=54&h=41  Da li nameravate da svoj pokret preregistrujete u stranku?

- Planiramo da ostanemo pokret, odnosno grupa građana do izbora u Vojvodini koje očekujemo 2016. godine. Nakon toga formiraćemo političku partiju.

logo.png?w=54&h=41  Očekujete li da će parlamentarni izbori biti ranije raspisani?

- To je teško predvideti i ne bih iznosio nikakve projekcije. Činjenica je da se ekonomska situacija pogoršava, ali ja ne znam da li će Vučićeva vlada izdržati ceo mandat.

logo.png?w=54&h=41 Nezvanično se priča da se očekuje rekonstrukcija ove vlade…

- To je ’Feketić vlada’ i već sam rekao da su ovo pozorišne predstave gde je sve moguće očekivati.

logo.png?w=54&h=41  Ima li istine u pričama oko okupljanja Liberalnog bloka i da li ste već razgovarali o tome?

- To jednostavno ne postoji, niti će tako nešto biti. Mislim da su na političkoj sceni Srbije potreba nova lica. Nemoguće je da neko bude toliko dugo u politici a da ništa u stvari ne uradi.

Naravno, razgovaraćemo sa svim političkim strankama, ali ostajemo u ovom obliku u kom smo sada.

logo.png?w=54&h=41   Kako nameravate da ideje pokreta ’Dosta je bilo’ prezentujete građanima Srbije do narednih izbora i da li ste uopšte u neposrednom kontaktu sa građanima?

- U kontaktu smo sa građanima svakodnevno iako su nam svi domaći mediji zatvoreni. Radimo na terenu, organizujemo skupove gde direktno razgovaramo sa građanima. Od svih političkih opcija možemo sa sigurnošću reći da smo mi smo najaktivniji.

Imali smo veliku akciju ’ne damo zemlju ispod žita’, koja je bila usmerena protiv prodaje zemlje Arapima, a sad pokrećemo i nove akcije, u saradnji sa građanima.

logo.png?w=54&h=41  Često na tviteru i svom blogu kritikujete rad vlade. Šta Vam najviše smeta?

- Stranke se bave ostankom na vlasti i ugradnjom partijske mašinerije u javni sektor. Ne postoji nikakav istinski interes da se reformiše društvo, da se stvari postave na zdrave noge i da se konačno uvede red. Postoje samo nekakvi ’projekti’ koji služe da odvuku pažnju javnosti od stvarnih problema. Takav je i projekat ’Beograd na vodi’, to čak nije ni priča za malu decu.

Subvencionišu se strani investitori dok domaća privreda propada. To je jedan propali, zastareo model koji postoji duže od deset godina a Vučić je samo nastavio u tom pravcu. Zapravo, on je uspeo da kontrolom medija, retorikom iza koja nema ničega i na osnovu jednog hapšenja – prigrli vlast.

Pitanja čitalaca:

ljudi.jpg?w=29&h=19  Šta će se desiti sa socijalno ugroženima za šest meseci?

- Pošto je situacija u zemlji sve gora i gora, sve više ljudi će koristiti socijalnu pomoć. Ovo što je ministar Vulin najavio da će korisnicii socijalne novčane pomoći morati da rade je vrhunac perverzije.

Inače, postoji veliki broj seoskih domaćinstava gde ljudi nemaju pravo da overe zdravstvene knjižice iako su korisnici socijalne pomoći.

Da li znate tačne podatka o broju zapooslenih u Srbiji?

- Broj zaposlenih je manji od 1.690.000, dok je broj penzionera veći i on iznosi 1.730.000. Treba napomenuti da 700.000 zaposlenih radi u državnim ustanovama, što znači da milion zaposlenih u privatnom sektoru izdržava penzionere, socijalno ugrožene, zaposlene u javnim institucijama i dr.

Najveći poslodavci u Srbiji su porodične firme, tzv. mikro preduzeća.

Koji Dinkićevi kadrovi sada rade u Vučićevoj vladi?

- Ivica Kojić je šef kabineta Aleksandra Vučića. On je prvo radio u Narodnoj banci, pa zatim je bio Dinkićev vozač u ministarstvu finansija, a za to vreme je završavao školu.

Ostali kadrovi Mlađana Dinkića su zaposleni u ministarstvu privrede i ministarstvu finansija.

Šta biste Vi uradili sa železarom u Smederevu?

- Isto što bi trebalo uraditi za sva druga preduzeća u restruktuiranju.

Prvo se popiše imovina i dugovi, zatim izvrši se finansijska restruktuiranje, konvertuju se dugovi u kapital, poverioci postanu vlasnici i nakon toga se privatizuje.

Zašto kod Vučića dolaze ljudi poput Guzenbauera i Štros Kana?

- Zašto bi konsultant odbijao konsultantsko angažovanje?

Zvanično je rečeno da oni nisu plaćeni za to ili imaju male nadoknade…

- Zvanično, (smeh) dobro…

To je isto kao što je bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Džulijani došao besplatno da neobavezno obiđe Beograd tokom predizborne kampanje 2012. godine.

Predložite nam sledećeg sagovrnika i postavite prva pitanja.

- Predlažem profesora Miodraga Zeca.

Pitanja: „Šta mislite o reformama Aleksandra Vučića, o rebalansu budžeta i smanjenju plata i penzija?

http://srpskiforum.wordpress.com/2014/11/04/intervju-sasa-radulovic/

Подели на овим сајтовима

"Међутим, немогуће је да премијер са својим експертима ради ребаланс буџета и да му се потом десет дана касније у кабинету догоде „непланиране“ активности које захтевају додатни новац за зараде запослених, путовања и услуге по уговору."

Kako bre nemoguće, vratio se Šešelj, sad "kreativni" tim kabineta mora da radi 10 puta više...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

"Међутим, немогуће је да премијер са својим експертима ради ребаланс буџета и да му се потом десет дана касније у кабинету догоде „непланиране“ активности које захтевају додатни новац за зараде запослених, путовања и услуге по уговору."

Kako bre nemoguće, vratio se Šešelj, sad "kreativni" tim kabineta mora da radi 10 puta više...

Мис'им, активности јесу непланиране. Потребне су нове радне снаге да скидају ове плакате СРС, а такође се очекује конкурс за нове ботове с обзиром да Шешељ има доста симпатизера на интернету. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...